Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Την άλλη εβδομάδα θα μου έρθει η πιστωτική κάρτα. Θελουμε να κλείσουμε κατάλυμα για το καλοκαίρι μέσω booking. Φανταζομαι ότι δεν είναι άτοκες δόσεις εκεί η πληρωμή. Αν τις πληρώσω εγκαίρως όλες δεν θα τοκιστώ καθόλου ή ούτως η άλλως θα πέσει τόκος; Στην εφαρμογή θα βλέπω το ποσο με τους τόκους μαζί;  Έβαλα να μη γίνονται αυτόματα για να τα ελέγχω η ίδια. Είμαι εντελώς καινούργια και η κάρτα προορίζεται για ανάγκη και άτοκες δόσεις μόνο. Θα ήθελα να μου μοιραστείτε τις συμβουλές σας πάνω σε αγορές με δοσεις κτλ. 

Κάποια καταλύματα ζητάνε πληρωμή μπροστά και σε περίπτωση ακύρωσης επιστρέφουν το ποσο πλήρως πίσω. Το κατάλυμα βρίσκεται στην Ιταλία. Αν πληρώσω με τη πιστωτική στο εξωτερικό εχει κάποια διαφορα σε τόκους κτλ; 

Ισως ακούγονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά μου είναι πλήρως χρήσιμο να μάθω πως λειτουργεί. Σας ευχαριστώ :-) 

Δημοσ.

Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μη χρειαστει προπληρωμη,αφου αρκετα ξενοδοχεια δε ζητανε.

Οι τοκοι θα μπουνε απο την τραπεζα σου και οχι απο το booking.Αν εξοφλησεις μεσα σε ενα μηνα ολοκληρο το ποσο ,δε θα επιβαρυνθεις με τοκους.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sp3cial είπε

Καλημέρα! Την άλλη εβδομάδα θα μου έρθει η πιστωτική κάρτα. Θελουμε να κλείσουμε κατάλυμα για το καλοκαίρι μέσω booking. Φανταζομαι ότι δεν είναι άτοκες δόσεις εκεί η πληρωμή. Αν τις πληρώσω εγκαίρως όλες δεν θα τοκιστώ καθόλου ή ούτως η άλλως θα πέσει τόκος; Στην εφαρμογή θα βλέπω το ποσο με τους τόκους μαζί;  Έβαλα να μη γίνονται αυτόματα για να τα ελέγχω η ίδια. Είμαι εντελώς καινούργια και η κάρτα προορίζεται για ανάγκη και άτοκες δόσεις μόνο. Θα ήθελα να μου μοιραστείτε τις συμβουλές σας πάνω σε αγορές με δοσεις κτλ. 

Κάποια καταλύματα ζητάνε πληρωμή μπροστά και σε περίπτωση ακύρωσης επιστρέφουν το ποσο πλήρως πίσω. Το κατάλυμα βρίσκεται στην Ιταλία. Αν πληρώσω με τη πιστωτική στο εξωτερικό εχει κάποια διαφορα σε τόκους κτλ; 

Ισως ακούγονται χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά μου είναι πλήρως χρήσιμο να μάθω πως λειτουργεί. Σας ευχαριστώ :-) 

To σημαντικό με την πιστωτική είναι να μην ξεχνάς ότι δεν είναι δικά σου λεφτά.Είναι δάνειο που πρέπει να το πληρώσεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, cumulus είπε

Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να μη χρειαστει προπληρωμη,αφου αρκετα ξενοδοχεια δε ζητανε.

Οι τοκοι θα μπουνε απο την τραπεζα σου και οχι απο το booking.Αν εξοφλησεις μεσα σε ενα μηνα ολοκληρο το ποσο ,δε θα επιβαρυνθεις με τοκους.

Σε ένα μήνα από τη στιγμή που θα χτυπήσω την κάρτα έτσι; Δεν φαίνεται αρκετό το διάστημα με όλα τα έξοδα που τρέχουν τριγύρω. 

αν χρησιμοποιήσω τη κάρτα στο εξωτερικό - είναι τα ίδια και με εντός Ελλάδας; 

Επεξ/σία από sp3cial
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sp3cial είπε

Σε ένα μήνα από τη στιγμή που θα χτυπήσω την κάρτα έτσι; Δεν φαίνεται αρκετό το διάστημα με όλα τα έξοδα που τρέχουν τριγύρω. 

αν χρησιμοποιήσω τη κάρτα στο εξωτερικό - είναι τα ίδια και με εντός Ελλάδας; 

Δεν έχει διαφορά αν είναι στο εξωτερικό. 

Όσο για την πρώτη παράγραφο, αν πας με αυτή τη λογική την πάτησες.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Bitbit είπε

Δεν έχει διαφορά αν είναι στο εξωτερικό. 

Όσο για την πρώτη παράγραφο, αν πας με αυτή τη λογική την πάτησες.

Εννοούσα ότι αν ένα κατάλυμα έχει πχ 300€ δεν θα μπορούσα να τα δώσω ντούκου στον πρώτο μήνα για να γλιτώσω τους τόκους! Καθώς  Τρέχουν λογαριασμοί ενοίκιο κτλ. Αυτό μόνο. Άσε μάλλον θα τα μαζέψω και θα το πληρώσω χωρίς τη πιστωτική να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και θα την κρατήσω για άτοκες δόσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, sp3cial είπε

Εννοούσα ότι αν ένα κατάλυμα έχει πχ 300€ δεν θα μπορούσα να τα δώσω ντούκου στον πρώτο μήνα για να γλιτώσω τους τόκους! Καθώς  Τρέχουν λογαριασμοί ενοίκιο κτλ. Αυτό μόνο. Άσε μάλλον θα τα μαζέψω και θα το πληρώσω χωρίς τη πιστωτική να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και θα την κρατήσω για άτοκες δόσεις. 

Γενικά για μικρά ποσά, δεν είναι πολύ άσχημο το επιτόκιο. Με 16,κάτι ετήσιο, βγαίνει κάπου στο 1.5% μήνα. 

Οπότε εσύ θα κάνεις την κράτηση, πχ 300 ευρώ. Ο μήνας που έχεις περιθώριο να εξοφλήσεις, "τρέχει" από την στιγμή που θα εκδοθεί ο λογαριασμός. Μέσα θα σου λέει, "εκδόθηκε ο λογαριασμός 300 ευρώ. Ελάχιστο ποσό 30 πχ (δεν θυμάμαι πως βγαίνει το ελάχιστο ποσό). 

Έστω ότι εσύ πληρώνεις 60 ευρώ. Στον επόμενο λογαριασμό θα έχεις καινούργιο υπόλοιπο 240 + 240*0.015 = 243.6. 

Αλλά μιας και αφορά για καλοκαίρι, κάνε λίγη υπομονή ώστε τουλάχιστον να πληρώσεις έστω το μισό ποσό, για να μην τοκίζεται μεγάλο ποσό

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Μάλλον η ερώτηση σου έχει να κάνει με την πιστωτική κάρτα , γιατι δεν ξέρεις πως λειτουργεί.

• Αν κάνεις αγορές με την πιστωτική κάρτα και τις πληρώσεις πριν λήξει ο λογαριασμός που θα χρεωθούν, δεν έχει τόκους. Αυτό σημαίνει πως αν κάνει μια αγορά σήμερα, ο λογαριασμός βγει σε 20 μέρες και έχει περιθώριο πληρωμής άλλες 15, θα πληρώσεις το μέγιστο σε 35 ημέρες τη σημερινή αγορά σου
  • Αν κάνεις αγορές που ο πωλητής πουλάει με άτοκες δόσεις, θα μπαίνει στους λογαριασμούς σου η κάθε δόση χωρίς τόκο. ΑΝ καθυστερείς να πληρώσεις, θα μπαίνει και τόκος.

Συνοπτικά οι πιστωτικές κάρτες αξίζουν μόνο εφόσον ότι αγοράζεις, το πληρώνεις χωρίς καθυστέρηση. Αν δεν μπορείς να το πληρώσεις, ένα ειναι το σιγουρο. Θα καταστραφεις. 

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.
1 ώρα πριν, george1807 είπε

Κάτι σαν διακοποδάνειο; Όχι δεν μπορείς.

Ναι αν με το να πληρώσεις κάτι σε 2 δόσεις σε επιλεγμένη ημερομηνία θεωρείτε διακοποδανειο. Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, G-pal είπε

Μέσω της booking μπορείς να κάνεις δόσεις με πιστωτική ?

Οχι,αλλά μπορείς να πληρώνεις την πιστωτική με δόσεις.Με τις ανάλογες χρεώσεις σε τόκους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, G-pal είπε

Μέσω της booking μπορείς να κάνεις δόσεις με πιστωτική ?

Αν έχεις πιστωτική κάρτα της Πειραιώς, τότε δες εδώ.

Επεξ/σία από pluss

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...