Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα στο forum, σκεφτομαι να παραγγειλω μια κιθαρα απο αμερικη αξιας 1549$ + 250$ τα μεταφορικα απο dhl που την στελνουν συνολο 1799$

ξερει κανεις η εχει κανεις καποια παρομοια εμπειρια με το θεμα του εκτελωνισμου ενος τετοιου πακετου/κοστους? αναλαμβανει η dhl τον εκτελωνισμο? τι κοστουμι να περιμενω

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Lazloww είπε

καλησπερα στο forum, σκεφτομαι να παραγγειλω μια κιθαρα απο αμερικη αξιας 1549$ + 250$ τα μεταφορικα απο dhl που την στελνουν συνολο 1799$

ξερει κανεις η εχει κανεις καποια παρομοια εμπειρια με το θεμα του εκτελωνισμου ενος τετοιου πακετου/κοστους? αναλαμβανει η dhl τον εκτελωνισμο? τι κοστουμι να περιμενω

Τηλ αύριο στο 2109890000 και θα σου πουν πόσο θα βγει το κουστούμι από κασμιρι... 

Δημοσ.

αν δεν εχει αλλάξει δραματικά κατι τα τελευταια χρόνια, θα σε γδυσουν κανονικα. δες στο νετ παρομοιες παραγγελίες που έφτασαν σε εξωφρενικές χρεώσεις. απο προ 2010 εποχες εχω ριξει μαυρο στην dhl. τοτε ηταν γνωστο σε όποιον είχε συνδεση στο ιντερνετ οτι δεν αγοράζουμε ποτε απο non-eu με dhl. Ελπίζω κάποιος να εχει νεοτερες εμπειρίες και ελπίζω να εχουν αλλάξει και οι χρεώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lazloww είπε

έχει εδώ κάτι ποσά, ίσως να είναι τα €80± το κόστος εκτελωνισμού.

https://mydhl.express.dhl/gr/el/ship/customs-services.html

Σίγουρα ΦΠΑ 24% στο ποσό, ίσως και 1.5% δασμός; ΕΕ δεν υπάρχει;

Δημοσ.

Η DHL το αναλαμβάνει με έξτρα κόστος  το οποίο αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με την αξία του δέματος γι αυτό και σαν τιμές αναφέρει τα 80 σαν ελάχιστη. Μπορείς να κανεις μόνος σου τη διαδικασία για να γλιτώσεις το κόστος του εκτελωνισμού αλλά θα πρέπει να φας μια μέρα στο τελωνείο και αν το καθυστερήσεις θα πρέπει να πληρώσεις αποθήκευση για κάθε ημέρα. 

• Moderators
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Morosana είπε

Η DHL το αναλαμβάνει με έξτρα κόστος  το οποίο αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με την αξία του δέματος γι αυτό και σαν τιμές αναφέρει τα 80 σαν ελάχιστη. Μπορείς να κανεις μόνος σου τη διαδικασία για να γλιτώσεις το κόστος του εκτελωνισμού αλλά θα πρέπει να φας μια μέρα στο τελωνείο και αν το καθυστερήσεις θα πρέπει να πληρώσεις αποθήκευση για κάθε ημέρα. 

Κάνα 30 γλυτώνεις, με διστακτικες που χρειάζεται και όλη την χαρτουρα

Γύρω στα 450 πρέπει να βγαίνουν φπα και δασμοί +80 η dhl θα δώσεις κάνα 500 αρι έξτρα

Δεν υπάρχει Ευρώπη αυτό που θες? από πιο μαγαζί θα ψωνίζεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετοιμασου για πολυ χαρτουρα και κακη επικοινωνια, αν ειναι η πρωτη σου φορα που εισαγεις κατι τοτε πρεπει να τους τα στειλεις με κουριερ (και οχι ηλεκτρονικα εν ετη 2022), θα χρειαστεις και βεβαιωσεις γνησιου απο αστυνομια/κεπ. Μιλαμε οι τυποι ειναι γελοιοι, κανει το δεμα 4 μερες να φτασει απο Αμερικη και μετα 15 (στη καλυτερη) μερες να στο εκτελωνισουν. 

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 17/2/2022 στις 2:01 ΠΜ, Inuyasha είπε

Κάνα 30 γλυτώνεις, με διστακτικες που χρειάζεται και όλη την χαρτουρα

Γύρω στα 450 πρέπει να βγαίνουν φπα και δασμοί +80 η dhl θα δώσεις κάνα 500 αρι έξτρα

Δεν υπάρχει Ευρώπη αυτό που θες? από πιο μαγαζί θα ψωνίζεις?

Τη βρήκα και Ευρώπη στα 1900 αντί 1500 με μεταφορικά απο Αμερική  για αυτό σκεφτόμουν από Αμερική, αλλά αν είναι να γλιτώσω από το τρέξιμο την αβεβαιότητα τον πονοκέφαλο και το παραπάνω κόστος  καλύτερα από Ευρώπη να είμαι και σίγουρος ότι thats that αν βγαίνουν λίγο πολύ τα ίδια 

Επεξ/σία από Lazloww
  • Moderators
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Lazloww είπε

Τη βρήκα και Ευρώπη στα 1900 αντί 1500 με μεταφορικά απο Αμερική  για αυτό σκεφτόμουν από Αμερική, αλλά αν είναι να γλιτώσω από το τρέξιμο την αβεβαιότητα τον πονοκέφαλο και το παραπάνω κόστος  καλύτερα από Ευρώπη να είμαι και σίγουρος ότι thats that αν βγαίνουν λίγο πολύ τα ίδια 

Ιδια λεφτα θα σου βγει ισως και παραπανω απο αμερικη

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

σωστα. μόνο το φπα είναι η διαφορά τιμής.

Βάλε στην εξίσωση και το τι γίνεται αν παθει κατι και πρεπει να την επιστρέψεις για επισκευή ή οτιδήποτε. Προφανώς από Ευρώπη. 

Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, χρειάζομαι μια ειδική μπαταρία για ένα μηχανημα που τη βρίσκω δυστυχώς μόνο απο κίνα και την χρειάζομαι και ψιλο-άμεσα για τη δουλεια μου, εαν την παραγγείλω με DHL express και πληρώσω κανονικά το ΦΠΑ π.χ. στο aliexpress θα έχω θέματα με την DHL οταν φτασει ελλάδα και θα κάνουν οτι δεν αναγνωρίζουν ότι πληρώθηκε το ΦΠΑ? πρόκειται και για ακριβή μπαταρία των 500 ευρω και θα ηθελα να μου πει καποιος αν είχε πρόσφατη εμπειρια αν αξίζει το ρίσκο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, sazistas είπε

Παιδιά για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, χρειάζομαι μια ειδική μπαταρία για ένα μηχανημα που τη βρίσκω δυστυχώς μόνο απο κίνα και την χρειάζομαι και ψιλο-άμεσα για τη δουλεια μου, εαν την παραγγείλω με DHL express και πληρώσω κανονικά το ΦΠΑ π.χ. στο aliexpress θα έχω θέματα με την DHL οταν φτασει ελλάδα και θα κάνουν οτι δεν αναγνωρίζουν ότι πληρώθηκε το ΦΠΑ? πρόκειται και για ακριβή μπαταρία των 500 ευρω και θα ηθελα να μου πει καποιος αν είχε πρόσφατη εμπειρια αν αξίζει το ρίσκο.

Η Κινα ειναι λιγο περιεργη φαση. Υπαρχουν εταιριες που εχουν αποθηκες ευρωπη και στο στελνουν απο εκει, εχοντας συμφωνιες με καποια κρατη ωστε τα προιοντα να φαινεται πως ερχονται απο ευρωπη. Αλλα καλο θα ηταν να το ρωτησεις με το καταστημα πριν κανεις οτιδηποτε. Καλο κουραγιο στη συνεννοηση με τους κινεζους

Για Αμερικη και RoW εκτος ΕΕ παντως τα πραγματα ειναι πολυ ζορικα στο τελωνειο πλεον. και εχουν κανει και συντεχνια οι τελωνειακοι και δεν μπορεις και να εκτελωνισεις μονος. Γενικα τρεχα γυρευε η φαση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...