xgol Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, asaduu είπε Με τόσο άρτια τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία δεν έχω παρά να παραδεχτώ το σφάλμα μου. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Ειναι αντιστοιχη της δικης σου επιχειρηματολογιας. Κυριως ομως δε με ενδιαφερει καθολου η αποψη σου ωστε να προσπαθησω να σου αλλαξω γνωμη. Απλα μια επισημανση για οσους το διαβασουν, οτι απεχεις απο την πραγματικοτητα. 4
Sibyl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Στις 19/2/2022 στις 12:28 ΜΜ, asaduu είπε Βρήκες και εσύ αντικείμενο, μπορεί κανείς να απαντήσει το βασικό ερώτημα, είναι η Ψυχολογία επιστήμη; Μπορείς σε ελεγχόμενο περιβάλλον με τα ίδια ακριβώς δεδομένα να διεξάγεις ένα πείραμα με τα ίδια πάντα αποτελέσματα; Ψυχολογία είναι ένα τσουβάλιασμα συμπεριφορών, βάζει τους ανθρώπους (αυθαίρετα πολλές φορές) σε κουτάκια. Αν θες τη γνώμη μου ασχολήσου με την εκπαίδευση σκύλων (τα γνωστά με επαναλήψεις, ανταμοιβές κλπ.), μικρή διαφορά έχουν. Στο μεταξύ αρκετοί τους μπερδεύουν με τις επιστήμες υγείας όταν παράλληλα τυπικά δεν έχουν δικαίωμα ούτε ιώδιο να βάλουν σε πληγή που λέει ο λόγος. Κατά τα άλλα καλή τύχη σου εύχομαι σε ότι και αν επιλέξεις. Υ.Γ. Ως γνωστόν επαγγελματικά δικαιώματα μόνο το προπτυχιακό, εκτός αν είσαι Νηπιαγωγός και σε λένε Νατάσα. Αααααα! Τώρα το είδα αυτό! Καλά βρε αθεόφοβε, δηλώνει ο άνθρωπος την βαθιά επιθυμία του να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και αντί να τον εμψυχώσεις για να το προσπαθήσει και να μην του μείνει απωθημένο, εσύ του λες ν΄ασχοληθεί με την εκπαίδευση σκύλων; Μα τον Τουτάτη, θα μου στρίψει! ΄Οσο για το ότι ένας ψυχολόγος δεν μπορεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον με τα ίδια ακριβώς δεδομένα να διεξάγει ένα πείραμα με τα ίδια πάντα αποτελέσματα, αυτό ακριβώς είναι η μαγεία του επαγγέλματος. Ανεξερεύνητη η ψυχή του ανθρώπου! Δεν φτιάχνουμε λαδολέμονο να μετρήσουμε τις ποσότητες και να μας βγει νόστιμο! Πάρτο λίγο αλλιώς! 2
asaduu Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, xgol είπε Ειναι αντιστοιχη της δικης σου επιχειρηματολογιας. Κυριως ομως δε με ενδιαφερει καθολου η αποψη σου ωστε να προσπαθησω να σου αλλαξω γνωμη. Απλα μια επισημανση για οσους το διαβασουν, οτι απεχεις απο την πραγματικοτητα. Δηλαδή έχω άδικο ότι μόνο το προπτυχιακό δίνει επαγγελματικά δικαιώματα . Έχω άδικο ότι ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός δλδ δεν μπορεί να γράψει φάρμακα κλπ. ΟΚ φίλε. 2 ώρες πριν, Sibyl είπε Αααααα! Τώρα το είδα αυτό! Καλά βρε αθεόφοβε, δηλώνει ο άνθρωπος την βαθιά επιθυμία του να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και αντί να τον εμψυχώσεις για να το προσπαθήσει και να μην του μείνει απωθημένο, εσύ του λες ν΄ασχοληθεί με την εκπαίδευση σκύλων; Μα τον Τουτάτη, θα μου στρίψει! ΄Οσο για το ότι ένας ψυχολόγος δεν μπορεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον με τα ίδια ακριβώς δεδομένα να διεξάγει ένα πείραμα με τα ίδια πάντα αποτελέσματα, αυτό ακριβώς είναι η μαγεία του επαγγέλματος. Ανεξερεύνητη η ψυχή του ανθρώπου! Δεν φτιάχνουμε λαδολέμονο να μετρήσουμε τις ποσότητες και να μας βγει νόστιμο! Πάρτο λίγο αλλιώς! Του είπα τη γνώμη μου και του ευχήθηκα από καρδιάς καλή επιτυχία σε ότι επιλέξει. Ενδεχομένως να ήμουν λίγο απόλυτος αλλά έτσι και αλλιώς έχει άλλους δέκα που του είπαν ότι η ψυχολογία - μπουρδολογια είναι κάτι μαγικό. Ας έχει εικόνα από όλο το φάσμα, ακόμη και και αυτό της μίζερης μειοψηφίας. Άλλωστε είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς, θέλω να κινείται το χρήμα με όλους, τους πιο απίθανους τρόπους. Θέλω να υπάρχουν οι απανταχού σαβούρες για να τα παίρνουν από φουκαράδες, π.χ νομίζει ο άλλος ότι θα σώσει το γάμο του σε ειδικό σύμβουλο - ψυχολόγο; Μέσα και εγώ! Ποιος είμαι εγώ να πω όχι στο όνειρο.
Sibyl Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, asaduu είπε Του είπα τη γνώμη μου και του ευχήθηκα από καρδιάς καλή επιτυχία σε ότι επιλέξει. Ενδεχομένως να ήμουν λίγο απόλυτος αλλά έτσι και αλλιώς έχει άλλους δέκα που του είπαν ότι η ψυχολογία - μπουρδολογια είναι κάτι μαγικό. Ας έχει εικόνα από όλο το φάσμα, ακόμη και και αυτό της μίζερης μειοψηφίας. Άλλωστε είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς, θέλω να κινείται το χρήμα με όλους, τους πιο απίθανους τρόπους. Θέλω να υπάρχουν οι απανταχού σαβούρες για να τα παίρνουν από φουκαράδες, π.χ νομίζει ο άλλος ότι θα σώσει το γάμο του σε ειδικό σύμβουλο - ψυχολόγο; Μέσα και εγώ! Ποιος είμαι εγώ να πω όχι στο όνειρο. Ποια είμαι εγώ να σου πω όχι στον τρόπο που σκέφτεσαι τη στιγμή μάλιστα που από τις "μπουρδολογίες" , τις "σαβούρες" και την κίνηση του χρήματος των "φουκαράδων" όλο και κάτι μπορεί να καταλήξει στην τσέπη σου! ΄Αντε καλό υπόλοιπο Κυριακής να έχουμε! 4
velociraptoras Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 15 ώρες πριν, asaduu είπε Δηλαδή έχω άδικο ότι μόνο το προπτυχιακό δίνει επαγγελματικά δικαιώματα . Έχω άδικο ότι ο ψυχολόγος δεν είναι γιατρός δλδ δεν μπορεί να γράψει φάρμακα κλπ. ΟΚ φίλε. Του είπα τη γνώμη μου και του ευχήθηκα από καρδιάς καλή επιτυχία σε ότι επιλέξει. Ενδεχομένως να ήμουν λίγο απόλυτος αλλά έτσι και αλλιώς έχει άλλους δέκα που του είπαν ότι η ψυχολογία - μπουρδολογια είναι κάτι μαγικό. Ας έχει εικόνα από όλο το φάσμα, ακόμη και και αυτό της μίζερης μειοψηφίας. Άλλωστε είμαι υπέρ της ελεύθερης αγοράς, θέλω να κινείται το χρήμα με όλους, τους πιο απίθανους τρόπους. Θέλω να υπάρχουν οι απανταχού σαβούρες για να τα παίρνουν από φουκαράδες, π.χ νομίζει ο άλλος ότι θα σώσει το γάμο του σε ειδικό σύμβουλο - ψυχολόγο; Μέσα και εγώ! Ποιος είμαι εγώ να πω όχι στο όνειρο. νομίζω οτι για το προπτυχιακό και τα δικαιώματα απαντήσαμε. τώρα το κατα πόσο εσύ το θεωρείς επιστημη είναι αλλο θέμα. σιγουρα δεν ανήκει στις επιστημες υγείας και τις θετικές επιστήμες ανήκει όμως στον κλάδο των ανθρωπιστικών επιστημών μαζί με την κοινωνιολογία κλπ. η ψυχολογία δε βάζει σε κουτάκια τους ανθρώπους αλλά αναλύει τις συμπεριφορές και τα αίτια τους. η συμπεριφορές μας μπορουν να έχουν πολλές αιτίες, μια από αυτές ειναι οι βιολογικές όπου εκεί ειναι απαραίτητη η ιατρική φροντίδα. οι αλλες αιτίες οφείλονται στο περιβάλλον μας, τη διαχείριση των συναισθηματων κλπ. αν ενας ανθρωπος βιωνει βαρύ πενθος πχ παιδάκι που έχασε το γονιό του ή το αντίστροφο ο ψυχιατρος δεν μπορεί να προσφέρει κάτι παρα μονο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αν το ατομο βιωνει βαριά καταθλιψη. ο ψυχολόγος ειναι αυτός που θα τον ακούσει και θα τον βοηθήσει να συνεχίσει τη ζωή του. το αρνητικό στην ψυχολογία είναι οτι δυστυχως οι ψυχολόγοι εχοντας και οι ιδιοι διαφορετικά βιώματα και ιδεολογίες εχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο που προσεγγίζουν μια κατασταση, ιδιως αν λείπει η ενσυναίσθηση ή μένουν σε παλιές πρακτικές. εχω πάει σε ψυχολόγο δημοσιο που ηταν γτπκ, οχι απλά δε με βοήθησε για το πρόβλημα μου αλλά μου εβαλε περισσότερα αγχη. ε δεν ξαναπήγα, βιωνα μια πολύ δυσκολη κατασταση και μου ελεγε ως συμβουλή κατι που ναι μεν για μένα θα ηταν το καλύτερο (και το ηξερα πριν πάω εκεί αλλά μερικές φορές η ευκολη λυση δεν ειναι η σωστη) αλλά δε θα ηταν το καλύτερο για τα ατομα που εξαρτωνται από μένα. βρήκα αλλη ψυχολόγο ιδιωτη και με βοήθησε αρκετά να διαχειριστώ το πως ενιωθα για ολο αυτό και να μη φτάσω στην κατάθλιψη. τωρα γι αυτον που θελει να σωσει το γαμο του αμα φτασεις εκεί ο γαμος εχει τελειωσει κι απλά προσπαθεις για μια αρμονική συγκατοίκηση, οι σχεσεις δε σωζονται από τρίτους. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Η ψυχολογία είναι μια επιστήμη. Όσοι δεν ξέρουν τι είναι επιστήμη ας αναζητήσουν την ετυμολογία της λέξης και τις έννοιες που σχετίζονται με αυτή. Αν ενδιαφέρεσαι για αυτή τότε θα αποτελεί ένα ενδιαφέρον αντικείμενο για εσένα. Παρατηρώ ότι πολλοί στην Ελλάδα μιλούν υποτιμητικά για τους ψυχολόγους και την επιστήμη αυτή. Οι λόγοι οφείλονται κατά πρώτον στο ότι ακόμα υπάρχει το στερεότυπο ότι θα συναναστρεφεσαι με τρελούς, δεύτερον ότι πολλοί έχουν απευθυνθει σε ψυχολόγο, μέσα σε αυτούς και εγώ και είτε δεν είδαν αποτέλεσμα, είτε δεν βοηθηθηκαν. Σε αυτό μπορεί να φταίει ο ψυχολόγος, μπορεί να φταίει ο προσφευγων για βοήθεια, μπορεί να φταίνε και οι δύο ή μπορεί να μην φταίει και κανένας. Πριν επισκεφτείς έναν ψυχολόγο πρέπει να ξέρεις γιατί θα πας, ποια είναι τα προβλήματα σου, αν μπορείς να βρεις λύση μόνος σου και ποιοι είναι οι στόχοι σου από τον ψυχολογο, διότι ο ψυχολογος δεν είναι μαγικό φίλτρο που θα σου λύσει τα προβλήματα, ούτε είναι ψυχιατρος άμα συνυπάρχει ψυχική πάθηση. Από ψυχολόγο επίσης έχω ακούσει την άποψη πως πραγματική ψυχολογία μαθαίνεις στο εξωτερικό και όχι εδώ, διότι στην Ελλάδα υπάρχει αρκετή εμμονή με τους θεωρητικούς της επιστήμης και όχι έμφαση με άλλους επιστημονικους τομείς οι οποίοι έχουν βοηθήσει σημαντικά την ψυχολογία παρέχοντας διαφορα διαγνωστικά εργαλεία διερεύνησης. 4
filipN Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Η Ψυχολογία ανήκει στις Κοινωνικές Επιστήμες και όχι στις Ανθρωπιστικές. 1
Gingerbread Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Ρώτησε για ψυχολόγος, οπότε το πτυχίο είναι μονόδρομος. Τώρα αν μερικοί τους μπερδεύουν με τους "life coachers" που προμοτάρουν φλούδες μωβ μπανάνας για να κοιμάσαι πιο χαλαρά, είναι άλλη ιστορία. 1
georgemoy Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσα να αφιερώσω 1 ή 2 χρόνια για ένα μεταπτυχιακό /πτυχίο ώστε να μπορέσω να εξασκήσω Ψυχολογία. Καταλαβαίνω πως ο μόνος τρόπος είναι πτυχίο τεσσάρων ετών. Εξωτερικό υπάρχει γρηγορότερη λύση? Τα αγγλικά ήταν η μητρική μου οπότε η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο! P.S. Σας ευχαριστώ όλους για την προσπάθεια να με καθοδηγήσετε. Το εκτιμώ πολύ! 1
Sibyl Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, georgemoy είπε Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσα να αφιερώσω 1 ή 2 χρόνια για ένα μεταπτυχιακό /πτυχίο ώστε να μπορέσω να εξασκήσω Ψυχολογία. Καταλαβαίνω πως ο μόνος τρόπος είναι πτυχίο τεσσάρων ετών. Εξωτερικό υπάρχει γρηγορότερη λύση? Τα αγγλικά ήταν η μητρική μου οπότε η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο! P.S. Σας ευχαριστώ όλους για την προσπάθεια να με καθοδηγήσετε. Το εκτιμώ πολύ! ΄Οντως ο μόνος τρόπος για να εξασκήσεις το επάγγελμα του ψυχολόγου, είναι το πτυχίο από τις αντίστοιχες σχολές του ΕΚΠΑ, του Παντείου, της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, του Ρεθύμνου ή της Φλώρινας. Γρηγορότερη λύση δεν υπάρχει επειδή (από όσο ξέρω τουλάχιστον) σε άλλες χώρες απαιτούνται πολύ περισσότερες προϋποθέσεις προκειμένου ν΄αποκτήσεις το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος όπως μεταπτυχιακό εξειδίκευσης (στην Αμερική PhD) , μακροχρόνια πρακτική άσκηση κτλ 1
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 18 ώρες πριν, georgemoy είπε Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσα να αφιερώσω 1 ή 2 χρόνια για ένα μεταπτυχιακό /πτυχίο ώστε να μπορέσω να εξασκήσω Ψυχολογία. Καταλαβαίνω πως ο μόνος τρόπος είναι πτυχίο τεσσάρων ετών. Εξωτερικό υπάρχει γρηγορότερη λύση? Τα αγγλικά ήταν η μητρική μου οπότε η γλώσσα δεν είναι εμπόδιο! P.S. Σας ευχαριστώ όλους για την προσπάθεια να με καθοδηγήσετε. Το εκτιμώ πολύ! Δεν γνωριζω για το εξωτερικό, ξέρω ότι υπάρχουν ιατρικές που τις τελειώνεις σε 4 έτη αντί για 6, η ψυχολογία είναι άλλος κλάδος. Παρόλα αυτά, το κόστος και ο οποίος όγκος διαβάσματος η φόρτος εργασίας για να κάνεις όλα αυτά σε λιγότερο χρόνο, έχω την αίσθηση ότι δεν συμφέρει εκτός αν ανήκεις σε αυτούς που είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα πάντα. 1
xgol Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Δεν γνωριζω για το εξωτερικό, ξέρω ότι υπάρχουν ιατρικές που τις τελειώνεις σε 4 έτη αντί για 6, η ψυχολογία είναι άλλος κλάδος. Παρόλα αυτά, το κόστος και ο οποίος όγκος διαβάσματος η φόρτος εργασίας για να κάνεις όλα αυτά σε λιγότερο χρόνο, έχω την αίσθηση ότι δεν συμφέρει εκτός αν ανήκεις σε αυτούς που είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα πάντα. Ποιες ιατρικες ειναι αυτες;
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, xgol είπε Ποιες ιατρικες ειναι αυτες; Δεν έχω ψάξει συγκεκριμένες σχολές. Μου είχε πει άτομο που έψαχνε να κάνει σπουδές οδοντιατρου στην Αγγλία ότι ένα μεγάλο ποσοστό ιατρικών σχολών εκεί είναι στα 4 έτη.
xgol Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Δεν έχω ψάξει συγκεκριμένες σχολές. Μου είχε πει άτομο που έψαχνε να κάνει σπουδές οδοντιατρου στην Αγγλία ότι ένα μεγάλο ποσοστό ιατρικών σχολών εκεί είναι στα 4 έτη. Κανεις πουθενα δεν ασκει ιατρικη με 4 ετη σπουδων. 1
-Dimitris- Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, xgol είπε Κανεις πουθενα δεν ασκει ιατρικη με 4 ετη σπουδων. Στην Αμερική η ιατρική είναι 4 έτη. Για να εισέλθεις στη σχολή έχεις ήδη ένα 4ετες Bachelor βέβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα