Gingerbread Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Χάζευα ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των γονιών μου. Η νοσταλγία χτύπησε κόκκινο. Και συνειδητοποίησα ότι εγώ δεν έχω δικές μου φωτογραφίες, παρότι έχω βγάλει άπειρες. Έχουν χαθεί μαζί με το Samsung E310, Sharp V900 κτλ. Έχει σωθεί μόνο ότι υπάρχει στο φβ, από το οποίο σώθηκαν λίγες (να βγω ωραίος, να μην την ανεβάσω αυτή γιατί δεν ήθελε ο τάδε κτλ). Το πιο συγκινητικό που μου έτυχε είναι ότι ένα παιδί από τη σχολή που έχουμε τυπικές σχέσεις υπήρχε σε 2 φωτογραφίες στον παιδικό σταθμό όταν ήμαστανν 5 ξέρω γω να μεχει αγκαλιά στα γενέθλια μου. Εγώ νόμιζα τον γνώρισα για πρώτη φορά τώρα πρόσφατα ενώ κάποτε ήμασταν "φίλοι" αλλά η ανάμνηση σβήστηκε. 11 3 4
3DJIN Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 σωστος,πλεον βγαζουμε αλογιστα φωτογραφιες του σωρου και χανονται στο πληθος λογω της ευκολιας. 10 4
TuXaKoS Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Μόλις τώρα, Gingerbread είπε Χάζευα ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των γονιών μου. Η νοσταλγία χτύπησε κόκκινο. Και συνειδητοποίησα ότι εγώ δεν έχω δικές μου φωτογραφίες, παρότι έχω βγάλει άπειρες. Έχουν χαθεί μαζί με το Samsung E310, Sharp V900 κτλ. Έχει σωθεί μόνο ότι υπάρχει στο φβ, από το οποίο σώθηκαν λίγες (να βγω ωραίος, να μην την ανεβάσω αυτή γιατί δεν ήθελε ο τάδε κτλ). Το πιο συγκινητικό που μου έτυχε είναι ότι ένα παιδί από τη σχολή που έχουμε τυπικές σχέσεις υπήρχε σε 2 φωτογραφίες στον παιδικό σταθμό όταν ήμαστανν 5 ξέρω γω να μεχει αγκαλιά στα γενέθλια μου. Εγώ νόμιζα τον γνώρισα για πρώτη φορά τώρα πρόσφατα ενώ κάποτε ήμασταν "φίλοι" αλλά η ανάμνηση σβήστηκε. Και τι σε εμποδίζει να τις εκτυπώσεις; 3
Gingerbread Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε Και τι σε εμποδίζει να τις εκτυπώσεις; Ε συνήθως δεν το κάναμε, πέρασε η νοοτροπία ότι ξεπεράστηκε αυτό και χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε χάθηκε μια εποχή. 7
zygorito Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 46 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Χάζευα ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των γονιών μου. Η νοσταλγία χτύπησε κόκκινο. Και συνειδητοποίησα ότι εγώ δεν έχω δικές μου φωτογραφίες, παρότι έχω βγάλει άπειρες. Έχουν χαθεί μαζί με το Samsung E310, Sharp V900 κτλ. Έχει σωθεί μόνο ότι υπάρχει στο φβ, από το οποίο σώθηκαν λίγες (να βγω ωραίος, να μην την ανεβάσω αυτή γιατί δεν ήθελε ο τάδε κτλ). Το πιο συγκινητικό που μου έτυχε είναι ότι ένα παιδί από τη σχολή που έχουμε τυπικές σχέσεις υπήρχε σε 2 φωτογραφίες στον παιδικό σταθμό όταν ήμαστανν 5 ξέρω γω να μεχει αγκαλιά στα γενέθλια μου. Εγώ νόμιζα τον γνώρισα για πρώτη φορά τώρα πρόσφατα ενώ κάποτε ήμασταν "φίλοι" αλλά η ανάμνηση σβήστηκε. Τουλάχιστον από το 2015 έχουμε το google photos και μας τις κρατάει εκει auto backup, αν τα 15gb είναι λίγα βάζεις τα 100gb και αν γεμίζεις τις κατεβάζεις και τις σώζεις σε έναν ssd ή και σε δύο -μη χαθούν- (εγώ έχω 80gb γεμάτα =D) νομίζω $2; το μήνα είναι; Τις παλιότερες συνήθως τις έκανα backup στο πισι για να αδειάζω τη μνήμη και πριν την smartphone age (κάτι sony ericsson z600 χρέπια με 0.01mp κτλ) νομίζω τα έβαζα στο pc με infrared adapter πάνε χρόνια βέβαια. Από την άλλη ισχύει δεν έχω βγάλει πολλά φίλμ σε σχέση με γονείς, κυρίως σε σχολικές εκδρομές προς το 98-99-00-01-02 με κάτι σάπιες φωτογραφικές μιας χρήσης =D παιδικό/νήπια/αρχή δημοτικού κυρίως από σχολικές γιορτές/γιορτές-γενέθλια σπίτι/εκδρομές κτλ με βγάζαν οι δικοί μου δεν μπορούσα μόνος χαχα 2 1
Land-decked Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Πλέον εισαι οτι δείχνεις στο ινστα 1
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Εάν εξαιρέσεις την διαφορά στην ποιότητα της εικόνας, που όταν την βλέπεις στις παλιές φωτογραφίες σου έρχονται στο μυαλό οι παλιές εποχές γενικά, δεν χάνεται τίποτα. Εγώ ότι φωτογραφίζω με το κινητό το κρατάω για κάποιες μέρες και μετά αν το θεωρώ σημαντικό από λίγο ως πολύ το μεταφέρω μέσα σε φακέλους του σκληρού μου στους οποίους έχω κάνει μια κατηγοριοποιηση με τίτλους για να μην χάνομαι. Κάποιες από αυτές μπορεί να τις περάσω και στο fb. Άμα βγάζεις αλόγιστα φωτογραφιες και δεν τις αποθηκεύεις με αποτέλεσμα να τις χάνεις τότε προφανώς είναι δικό σου θέμα και όχι της τεχνολογίας. Γενικά σαν άτομο δεν είμαι πολύ της φωτογραφίας, όσες έχουμε βγαλει από παλιά δεν τις κοιτάω γιατί τις θυμάμαι πολύ καλά, σε αντίθεση με την μάνα μου που μετά από λίγους μήνες τα έχει ξεχάσει όλα. Το ότι έχει γίνει πολύ εύκολο σπορ η συλλογή φωτογραφιών σαφώς και έχει γίνει, αλλά αυτό δεν αλλάζει τις συνήθειες που έχω. 1
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 2 hours ago, Gingerbread said: Χάζευα ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των γονιών μου. Η νοσταλγία χτύπησε κόκκινο. Και συνειδητοποίησα ότι εγώ δεν έχω δικές μου φωτογραφίες, παρότι έχω βγάλει άπειρες. Έχουν χαθεί μαζί με το Samsung E310, Sharp V900 κτλ. Έχει σωθεί μόνο ότι υπάρχει στο φβ, από το οποίο σώθηκαν λίγες (να βγω ωραίος, να μην την ανεβάσω αυτή γιατί δεν ήθελε ο τάδε κτλ). Το πιο συγκινητικό που μου έτυχε είναι ότι ένα παιδί από τη σχολή που έχουμε τυπικές σχέσεις υπήρχε σε 2 φωτογραφίες στον παιδικό σταθμό όταν ήμαστανν 5 ξέρω γω να μεχει αγκαλιά στα γενέθλια μου. Εγώ νόμιζα τον γνώρισα για πρώτη φορά τώρα πρόσφατα ενώ κάποτε ήμασταν "φίλοι" αλλά η ανάμνηση σβήστηκε. αν δεν παιρνεις backup δεν σου φταιει κανεις.ειμαι 40 εχω digital photo απο τα 15.δεν εχω χασει καμια.ανα βδομαδα backup.μετα απο ταξιδι backup κατευθειαν διπλο backup 7
czarjuly Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Καλό είναι οι σημαντικές φωτογραφίες να εκτυπωνονται 3
tollisth Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Ότι βγάζω σε ψηφιακή φωτογραφεία και βίντεο απο το 2004 μέχρι τώρα το εχω σε backup σε τρεις διαφορετικούς σκληρούς όλα είναι χωρισμένα ανα ετος και ανα γεγονός οπότε όλα είναι εύκολα προσβασιμα και πάντα χαίρομαι να τα βλέπω,δεν ειναι θέμα εποχής αλλα θέμα οργάνωσης 1
phanispal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Κάποιοι μάλλον έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στη ζωή τους. 1
DrKo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, poulinos είπε αν δεν παιρνεις backup δεν σου φταιει κανεις.ειμαι 40 εχω digital photo απο τα 15.δεν εχω χασει καμια.ανα βδομαδα backup.μετα απο ταξιδι backup κατευθειαν διπλο backup Αυτό ακριβώς. Εάν δεν ξέρεις ή δεν φροντίζεις να κρατάς τις φωτογραφίες σου, δεν φταίει το γεγονός πως αυτές είναι ψηφιακές. 1
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 23 minutes ago, DrKo said: Αυτό ακριβώς. Εάν δεν ξέρεις ή δεν φροντίζεις να κρατάς τις φωτογραφίες σου, δεν φταίει το γεγονός πως αυτές είναι ψηφιακές. βλεπω κοσμο να κανει ακριβως το ιδιο pattern ενα κινητο γεματο φωτογραφιες μεχρι που το παιρνουν στο χερι και μετα ξανα το ιδιο.. 5
cumulus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, phanispal είπε Κάποιοι μάλλον έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στη ζωή τους. copy paste απο την καρτα και πατημα backup και ξεμπερδεψες σε 5 λεπτα.Προσωπικα τις περναω σε σερβερ που εχω ολα τα αρχεια της δουλειας,αυτος κανει 1ο backup σε αλλο σερβερ και 2ο σε εξωτερικο σκληρο και ολα αυτα αυτοματα.Δεν ειναι τοσο χρονοβορο οσο νομιζεις. 1
phanispal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Και 2 μήνες μέχρι να διαλέξεις αυτές που θες να κρατήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα