Morosana Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Το ευκολο είναι η αποθήκευση, το δύσκολο είναι η ευκολία που πλέον κάποιος μπορεί να βγάλει μια φωτό ανα πάσα ώρα και στιγμή και πλέον έχουμε χιλιάδες φωτό που σπάνια θα ανατρέξουμε. Παλιά παίρναμε μαζί την φωτογραφική σε κάποια εκδρομή μάζωξη κτλ ενώ τώρα τραβάμε για ψύλλου πήδημα. Επισης βλέποντας παλιές φωτό ήξερες ότι έχεις 36 προσπάθειες και οι φωτό ήταν πιο σωστές τεχνικά ενώ τώρα τραβάμε δίχως αύριο 3
cumulus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, phanispal είπε Και 2 μήνες μέχρι να διαλέξεις αυτές που θες να κρατήσεις. Προσωπικα τις κραταω ολες.Εγω μιλαω για φωτογραφιες απο καμερα .Απο το κινητο δε βγαζω . Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από cumulus
tollisth Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, cumulus είπε copy paste απο την καρτα και πατημα backup και ξεμπερδεψες σε 5 λεπτα.Προσωπικα τις περναω σε σερβερ που εχω ολα τα αρχεια της δουλειας,αυτος κανει 1ο backup σε αλλο σερβερ και 2ο σε εξωτερικο σκληρο και ολα αυτα αυτοματα.Δεν ειναι τοσο χρονοβορο οσο νομιζεις. Το να υπάρχουν ολες αυτές οι αναμνήσεις καταχωρημένες και ασφαλείς η αξία είναι ανεκτίμητη άσχετα αν παίρνουν χρόνο η όχι που στην ουσία δεν παίρνει τίποτα μια αντιγραφή και επικόλληση στην χειρότερη και το αφήνεις ειδικά στην σημερνή εποχή που μέσω της τεχνολογίας όλα γίνονται με γρηγορες ταχύτητες και χαρη στην εξελιξη της έχουμε τόσο εύκολα πρόσβαση και διαχείριση σε όλα αυτά τα δεδομένα που είναι πραγματικά αστείο να το συζητάμε
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 4 hours ago, phanispal said: Κάποιοι μάλλον έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο στη ζωή τους. ουτε δεκα λεπτα δουλεια.χασιμο χρονου ειναι να τραβας φωτογραφιες για να τις χασεις αργοτερα. 1
dbrillis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, phanispal είπε Γι' αυτό δεν τραβάω φωτογραφίες. Forever alone?
phanispal Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Ισχύει για όλους μας, απλά λίγοι το έχουν πάρει χαμπάρι :Ρ 3 1
vasilllis Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 16 ώρες πριν, TuXaKoS είπε Και τι σε εμποδίζει να τις εκτυπώσεις; Το οτι δεν το κάνει κανεις. 15 ώρες πριν, zygorito είπε Τουλάχιστον από το 2015 έχουμε το google photos και μας τις κρατάει εκει auto backup, αν τα 15gb είναι λίγα βάζεις τα 100gb και αν γεμίζεις τις κατεβάζεις και τις σώζεις σε έναν ssd ή και σε δύο -μη χαθούν- (εγώ έχω 80gb γεμάτα =D) νομίζω $2; το μήνα είναι; Τις παλιότερες συνήθως τις έκανα backup στο πισι για να αδειάζω τη μνήμη και πριν την smartphone age (κάτι sony ericsson z600 χρέπια με 0.01mp κτλ) νομίζω τα έβαζα στο pc με infrared adapter πάνε χρόνια βέβαια. Από την άλλη ισχύει δεν έχω βγάλει πολλά φίλμ σε σχέση με γονείς, κυρίως σε σχολικές εκδρομές προς το 98-99-00-01-02 με κάτι σάπιες φωτογραφικές μιας χρήσης =D παιδικό/νήπια/αρχή δημοτικού κυρίως από σχολικές γιορτές/γιορτές-γενέθλια σπίτι/εκδρομές κτλ με βγάζαν οι δικοί μου δεν μπορούσα μόνος χαχα Εξακολουθεί να μην υπαρχει το τυχαίο ψάξιμο που θα βρεις φωτογραφιες οταν ησουν παιδι ή απο καποιο event. Εχουμε γεμισει τα παντα με ηλιθιες φωτογραφίες απειρους φακέλους σε απειρα αποθηκευτικά μεσα που δεν ανοιγουμε ποτε. ΥΓ .Πριν απαντήσετε γνωρίζω οτι ολοι εχετε σκληρους on line,cloud λογαριασμους και δεν θα χανουνε ποτέ και καθε δευτερή κυριακη ανοίγετε και τις χαζεύετε. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Morosana είπε Το ευκολο είναι η αποθήκευση, το δύσκολο είναι η ευκολία που πλέον κάποιος μπορεί να βγάλει μια φωτό ανα πάσα ώρα και στιγμή και πλέον έχουμε χιλιάδες φωτό που σπάνια θα ανατρέξουμε. Παλιά παίρναμε μαζί την φωτογραφική σε κάποια εκδρομή μάζωξη κτλ ενώ τώρα τραβάμε για ψύλλου πήδημα. Επισης βλέποντας παλιές φωτό ήξερες ότι έχεις 36 προσπάθειες και οι φωτό ήταν πιο σωστές τεχνικά ενώ τώρα τραβάμε δίχως αύριο Ούτε αυτό είναι πρόβλημα, πριν από κάθε φωτογραφία βάζω το μυαλό μου και σκέφτομαι δίπλα αν θα βγάλω φωτογραφία οπότε και δεν καταλήγω με πολλές. Οι τρεις φορές στην ζωή μου που χρειάστηκε να βγάλω από 30 ως 50 φωτογραφίες ήταν σε μια όπερα που πήγα, στα περσινά και τα φετινά χιόνια, όλες τις άλλες ζήτημα αν τράβηξα 5 φωτογραφίες. Το ξεσκαρταρισμα είναι σχετικά εύκολη δουλειά.
3DJIN Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 και 5 φωτογραφιες τη μερα να βγαζεις με το κινητο ειναι 1800+ το ετος δηλαδη 18000+ τα 10 χρονια,αδυνατον να κατσεις να τις δεις,οποτε ναι χανονται αναμνησεις. Ποτε δεν ειχαμε 18000 φωτογραφιες με το φιλμ. 1
poulinos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 11 minutes ago, vasilllis said: Το οτι δεν το κάνει κανεις. Εξακολουθεί να μην υπαρχει το τυχαίο ψάξιμο που θα βρεις φωτογραφιες οταν ησουν παιδι ή απο καποιο event. Εχουμε γεμισει τα παντα με ηλιθιες φωτογραφίες απειρους φακέλους σε απειρα αποθηκευτικά μεσα που δεν ανοιγουμε ποτε. ΥΓ .Πριν απαντήσετε γνωρίζω οτι ολοι εχετε σκληρους on line,cloud λογαριασμους και δεν θα χανουνε ποτέ και καθε δευτερή κυριακη ανοίγετε και τις χαζεύετε. εισαι λιγο υπερβολικος.αν καποιος θελει τα οργανωνει.προσωπικα τα εχω ολα οργανωμενα.δεν βγαζω απειρες φωτο βεβαια.οι περισσοτερες ειναι hobby,ταξιδια και οχι ο καφες στην γειτονια. βεβαια αν καποιος δεν κανει τιποτα στην ζωη του οι μονες φωτο θα ειναι απο καφετεριες 1 minute ago, 3DJIN said: και 5 φωτογραφιες τη μερα να βγαζεις με το κινητο ειναι 1800+ το ετος δηλαδη 18000+ τα 10 χρονια,αδυνατον να κατσεις να τις δεις,οποτε ναι χανονται αναμνησεις. Ποτε δεν ειχαμε 18000 φωτογραφιες με το φιλμ. δεν βρισκω νοημα να βγαζω 5 φωτογραφιες την ημερα καν.τι να βγαζω;το πηγαινε δουλεια ή τον καφε πχ; σε ενα ταξιδι 40 50 φωτο αναλογως το ταξιδι. αν ο αλλος βγαζει 5 φωτο την ημερα με τον τοιχο background δεν εχει νοημΑ
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, 3DJIN είπε και 5 φωτογραφιες τη μερα να βγαζεις με το κινητο ειναι 1800+ το ετος δηλαδη 18000+ τα 10 χρονια,αδυνατον να κατσεις να τις δεις,οποτε ναι χανονται αναμνησεις. Ποτε δεν ειχαμε 18000 φωτογραφιες με το φιλμ. Βρε, δεν είπα για 5 φωτογραφίες την ημέρα! Αλλά για 5 αν υπάρξει κανένα γεγονός η μέρος που μπορεί να πάω, τώρα πόσες φορές μέσα στον χρόνο μπορεί να συμβεί αυτό, ακριβώς δεν ξέρω αλλά χονδρικά πες μια φορα τον μήνα. Αν έβγαζα φωτογραφίες κάθε μέρα θα ήταν όντως πολύ δύσκολο και το θέμα της αποθήκευσης και το ξεσκαρταρισμα. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2022 από Basilhs23___
Nabuko Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, dbrillis είπε Forever alone?
SabotazNic Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Βασικά για εκτύπωση, θεωρώ ότι πλέον είναι ξεπερασμένη τακτική. Θεωρώ ότι το να αγοράσω άλμπουμ, για να βάλω μέσα φωτογραφιες, είναι άσκοπη σπατάλη και οικονομική, και οικολογική. Με την ίδια λογική, μπορείς να φτιάξεις ένα ψηφιακό άλμπουμ και να πετάξεις μέσα φωτογραφίες. Θα εκτυπωνα μόνο ένα ωραίο τοπίο για να το κρεμάσω (τα οποία έχω αλλά βαριέμαι να πάω για εκτύπωση ) Και εγώ τα έχω ανά έτος, ανά μήνα και αν έχω πάει και ταξίδι, και ανά ταξίδι. Επίσης, gphotos κάνω backup μόνο τον φάκελο της κάμερας και του messenger (με κλειστό όμως το αυτόματο download του ίδιου του messenger) για να κατεβάζω ότι θέλω εγώ να έχω.
DrKo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2022 47 λεπτά πριν, vasilllis είπε Εχουμε γεμισει τα παντα με ηλιθιες φωτογραφίες απειρους φακέλους σε απειρα αποθηκευτικά μεσα που δεν ανοιγουμε ποτε. Σόρρυ, αλλά μην γενικεύεις. Εσύ μπορεί να το έχεις πάθει αυτό. Άλλοι δεν είναι έτσι. _____ Γενικά το thread είναι: Μπου χου χου, μπορώ να βγάζω πολλές φωτογραφίες πλέον και δεν ξέρω τι να τις κάνω. Φταίει ότι είναι ψηφιακές. _____ Εάν δεν ξέρει κανείς τι να κάνει τι φωτογραφίες του, τότε γιατί τις έβγαλε εξ αρχής; Βλέπεις, η νοοτροπία του «κάνε το τώρα και βλέπουμε» έχει και τα αρνητικά της. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν υπηρεσίες που και προσφέρουν οργάνωση, και πρόσβαση, αλλά και εύκολη προσπέλαση. Εάν κανείς δεν ξέρει ποιες είναι ή τι να κάνει, δεν φταίνε οι φωτογραφίες που είναι ψηφιακές. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα