Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 27/2/2022 στις 3:10 ΜΜ, poulinos είπε

αλλα σιγουρα αμα εχεις μια γεματη ζωη δεν θα κολλησεις μονο με τις αναμνησεις. θα κοιτας και ποιο θα ειναι το επομενο ονειρο σου να το κανεις αληθεια.

Αυτό δεν ισχύει για όλους, δεν είναι «σίγουρα». Όσο γεμάτη ζωή και να έχεις, μπορεί να έχεις αναμνήσεις οι οποίες είναι ισχυρότερες από το οποιοδήποτε επόμενο όνειρο σου. Μπορεί και όχι, αλλά μπορεί και ναι. Όμως, δεν είναι «σίγουρα» και έτσι κάποιος που μπορεί να δίνει βαρύτητα σε αναμνήσεις δεν σημαίνει ότι δεν έχει μεγάλο επόμενο όνειρο.

Το επιχείρημα μπορεί να παιχτεί και από την ανάποδη, δηλαδή εάν κοιτάς πιο πολύ το επόμενο όνειρο τότε δεν έχεις μία τόσο καλή ανάμνηση.

Η δική μου θέση είναι πως μπορεί να συμβεί το ένα, το άλλο, και όλα τα ενδιάμεσα. 

56 λεπτά πριν, mezger είπε

Εδώ και κάμποσο καιρό έχω στο κινητό ένα widget του google photos, που μου δείχνει επιλογές από φωτογραφίες της τρέχουσας εβδομάδας 1-3-5-10 κλπ χρόνια πριν. Περιττό να πω ότι η συγκίνηση είναι μεγάλη, ειδικά όταν πέφτει σε κάποιο σημαντικό γεγονός, και πολλές φορές θα σκρολάρω μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας για να θυμηθούμε ή να τους δείξω τα παλιά.

Με άλλα λόγια όχι μονο δεν έχω χάσει, αλλά βρίσκω και ανακαλύπτω ξανά και ξανά τις αναμνήσεις μου λόγω της τεχνολογίας. Τα άλμπουμ, οι χύμα φωτογραφίες και τα αρνητικά που έχω από την περίοδο της ζωής μου προ ψηφιακών, είναι κάπου και κάθονται, και έχω στο πρόγραμμα να τα στείλω μαζικά για ψηφιοποίηση ακριβώς για να μπορώ να έχω άμεση και τακτική επαφή (και επίσης για να γίνουν backed up σωστά και να βεβαιωθώ ότι θα υπάρχουν και θα ειναι διαθέσιμα για πάντα, ότι και να συμβεί) 

Αυτός είναι ένας τρόπος. Έχω και εγώ κάτι παρόμοιο και είναι πολύ ωραίο. Έχω δει και άλλες ιδέες από ανθρώπους, για να μπορούν να έχουν καλή και άμεση επαφή με τις φωτογραφίες τους.

Το θέμα είναι πως δεν φταίει η ψηφιακή φωτογραφία εάν κανείς δεν μπορεί να έχει μία ικανοποιητική εμπειρία πλέον. Είτε είναι επιλογή είτε είναι άγνοια. Και επειδή πέφτει πολύ παράπονο, τότε είναι άγνοια. Εάν ήταν επιλογή, ένας λογικός άνθρωπος δεν θα παραπονιόταν. 

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 22/2/2022 στις 7:25 ΜΜ, DrKo είπε

Καταλαβαίνω πως το να σχολιάζεις τον χαρακτήρα του άλλου, είναι μία εύκολη διέξοδος όταν δεν μπορείς να αντιπαρατεθείς με λογικά επιχειρήματα. Ας είναι. Δεν βγάζει νόημα να ασχοληθώ με αυτά.

Δεν είναι λογικό να νευριάζει κανείς με ένα σκυλί που γαυγίζει. Αυτό ξέρει, αυτό θα κάνει. 

Τις ιδιες ακριβως παραθεσεις που σου εκανε ο φιλος πιο πανω στις εκανα και εγω πριν μερικες μερες.

Εμενα μου ελεγες οτι δε με βλεπεις,αλλα απο οτι βλεπω σχολιαζεις αρνητικα τα παντα.

Τα ιδια σου λεει και τριτος  παραπανω,οτι το μονο που κανεις ειναι να σχολιαζεις και να κατακρινεις τις γνωμες των αλλων.

Δεν  ξερω,μηπως πρεπει να αρχισεις να αναρωτιεσαι σιγα σιγα;

Στις 23/2/2022 στις 12:20 ΠΜ, iPodclassic είπε

Έχω βάλει σε ψηφιακή κορνίζα αρκετές φωτογραφίες με σημαντικές στιγμές και  συμπληρώνω όταν χρειάζεται….δεν είναι βέβαια σαν τις εκτυπωμένες ούτε απλά υπάρχουν στο κινητό ή στο σκληρό δίσκο…θεωρώ ότι η ψηφιακή κορνίζα  είναι μια μέση λύση….

Πολυ μετρια λυση,ειχα παρει για τη μητερα μου μια πριν καμια δεκαετια,στην αρχη ηταν ωραια φαση,αλλα μετα απο λιγο κουρασε,θελει διαρκη ενημερωση/ανανεωση.

Της μητερας μου της αρεσε παντως πολυ.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Τις ιδιες ακριβως παραθεσεις που σου εκανε ο φιλος πιο πανω στις εκανα και εγω πριν μερικες μερες.

Εμενα μου ελεγες οτι δε με βλεπεις,αλλα απο οτι βλεπω σχολιαζεις αρνητικα τα παντα.

Τα ιδια σου λεει και τριτος  παραπανω,οτι το μονο που κανεις ειναι να σχολιαζεις και να κατακρινεις τις γνωμες των αλλων.

Δεν  ξερω,μηπως πρεπει να αρχισεις να αναρωτιεσαι σιγα σιγα;

Αδερφέ, δεν θυμάμαι ποιος είσαι και, μην το πάρεις προσωπικά, δεν με νοιάζει κιόλας. Αυτό που βλέπω είναι πως προσπαθείς με μανία να το κάνεις προσωπικό. Δεν ξέρω γιατί τρώγεσαι τόσο, αλλά δείχνει πράγματα αυτή σου η εμμονή. 

Δημοσ.
Στις 27/2/2022 στις 3:10 ΜΜ, poulinos είπε

προς τους τεχνολογικα προηγμενους υπαρχει μια εχθρα

Τους τεχνολογικά εξαρτημένους να λες, όχι προηγμένους(!). Καλές οι αυταπάτες αλλά μέχρι ενός σημείου!

Πριν λίγα χρόνια, καθόταν μπροστά μου στο λεωφορείο μια κυριούλα, με στυλ μεσοαστής, γύρω στα 55. Έβγαλε λοιπόν από την τσάντα της δυο φορές το smart phone για να κάνει τις εξής πράξεις: 5Χ70 και 5Χ80 (!!!).

Είναι ή δεν είναι τεχνολογική εξάρτηση αυτό και εκφυλισμός των ανθρώπινων ικανοτήτων; Ή θα το παραβλέψουμε, εμμένοντας στο αλάθητο των ψηφιακών υπολογισμών με το απαράμιλλο στυλ;

Αυτό είναι που κρίνεται εδώ πέρα και όχι η τεχνολογία αυτή καθ' αυτή, και όχι μόνο από τους παλιούς και τους «οπισθοδρομικούς».

Ένας που ξέρει να κόβει ένα δέντρο με το τσεκούρι και τη σάρα, θα εκτιμήσει ιδιεταίρως το αλυσοπρίονο και δεν θα το δαιμονοποιήσει ως εργαλείο, διότι θα τον διευκολύνει στο έργο του. Θα αντιμετωπίσει όμως ως δαίμονα εκείνον που με αυτό θα εξαλείψει όλο το δάσος, ενώ, δίκαια θα χαρακτηρίσει ανάξιο εκείνον που έμαθε εξαρχής με αλυσοπρίονο και θα μείνει δίχως ξύλα όταν μείνει από βενζίνη.

Μην βιάζεστε λοιπόν να χαρακτηρίσετε οπισθοδρομικούς και τεχνοφοβικούς επικριτές της τεχνολογίας τους κριτές της αλόγιστης χρήσης της, διότι, στην πραγματική οπισθοδρόμηση οδηγεί η εξάρτηση του ανθρώπου από αυτή. Και, κάτι τέτοιοι "τεχνοφοβικοί", κρύβονται συνήθως πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Είπαμε να είμαστε χρήστες,  όχι τζάνκια!...

Τεχνολογικά προηγμένος θεωρείσαι όταν είσαι σε θέση να δημιουργείς τεχνολογία και, με τη χρήση της να αποκτάς την αυτονομία, όχι όταν απλά την καταναλώνεις σε αλόγιστες ποσότητες και εξαρτάσαι υπαρξιακά από αυτή.

Μάθετε λοιπόν να κρίνετε και να διακρίνετε, και να μην καταπίνετε άκριτα ό,τι προτείνει η αγορά ως life style πανάκεια.

Αναρωτιέμαι όμως: τα εγγόνια σας, τι ακριβώς από εσάς θα βρουν στο cloud;;;

Και, μιας και μίλησες για e-book, να και μια παρουσίαση του βιβλίου από έναν άλλο παλιό και τεχνοφοβικό:

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 02/03/2022 at 16:09, DrKo said:

Αυτό δεν ισχύει για όλους, δεν είναι «σίγουρα». Όσο γεμάτη ζωή και να έχεις, μπορεί να έχεις αναμνήσεις οι οποίες είναι ισχυρότερες από το οποιοδήποτε επόμενο όνειρο σου. Μπορεί και όχι, αλλά μπορεί και ναι. Όμως, δεν είναι «σίγουρα» και έτσι κάποιος που μπορεί να δίνει βαρύτητα σε αναμνήσεις δεν σημαίνει ότι δεν έχει μεγάλο επόμενο όνειρο.

Το επιχείρημα μπορεί να παιχτεί και από την ανάποδη, δηλαδή εάν κοιτάς πιο πολύ το επόμενο όνειρο τότε δεν έχεις μία τόσο καλή ανάμνηση.

Η δική μου θέση είναι πως μπορεί να συμβεί το ένα, το άλλο, και όλα τα ενδιάμεσα. 

Αυτός είναι ένας τρόπος. Έχω και εγώ κάτι παρόμοιο και είναι πολύ ωραίο. Έχω δει και άλλες ιδέες από ανθρώπους, για να μπορούν να έχουν καλή και άμεση επαφή με τις φωτογραφίες τους.

Το θέμα είναι πως δεν φταίει η ψηφιακή φωτογραφία εάν κανείς δεν μπορεί να έχει μία ικανοποιητική εμπειρία πλέον. Είτε είναι επιλογή είτε είναι άγνοια. Και επειδή πέφτει πολύ παράπονο, τότε είναι άγνοια. Εάν ήταν επιλογή, ένας λογικός άνθρωπος δεν θα παραπονιόταν. 

για αυτο και εγραψα οτι δεν θα κολλησουν ΜΟΝΟ με τις αναμνησεις. δεν με πειραζει καποιος να θελει την φωτογραφια σε χαρτι.με πειραζει ομως αυτος που θα με κρινει και θα μου λεει .ρε γιατι τα εχεις στο cloud και τα βλεπει η apple και θα μας βαλουν τσιπακι.

On 02/03/2022 at 16:52, MastroGiannis said:

Τους τεχνολογικά εξαρτημένους να λες, όχι προηγμένους(!). Καλές οι αυταπάτες αλλά μέχρι ενός σημείου!

Πριν λίγα χρόνια, καθόταν μπροστά μου στο λεωφορείο μια κυριούλα, με στυλ μεσοαστής, γύρω στα 55. Έβγαλε λοιπόν από την τσάντα της δυο φορές το smart phone για να κάνει τις εξής πράξεις: 5Χ70 και 5Χ80 (!!!).

Είναι ή δεν είναι τεχνολογική εξάρτηση αυτό και εκφυλισμός των ανθρώπινων ικανοτήτων; Ή θα το παραβλέψουμε, εμμένοντας στο αλάθητο των ψηφιακών υπολογισμών με το απαράμιλλο στυλ;

Αυτό είναι που κρίνεται εδώ πέρα και όχι η τεχνολογία αυτή καθ' αυτή, και όχι μόνο από τους παλιούς και τους «οπισθοδρομικούς».

Ένας που ξέρει να κόβει ένα δέντρο με το τσεκούρι και τη σάρα, θα εκτιμήσει ιδιεταίρως το αλυσοπρίονο και δεν θα το δαιμονοποιήσει ως εργαλείο, διότι θα τον διευκολύνει στο έργο του. Θα αντιμετωπίσει όμως ως δαίμονα εκείνον που με αυτό θα εξαλείψει όλο το δάσος, ενώ, δίκαια θα χαρακτηρίσει ανάξιο εκείνον που έμαθε εξαρχής με αλυσοπρίονο και θα μείνει δίχως ξύλα όταν μείνει από βενζίνη.

Μην βιάζεστε λοιπόν να χαρακτηρίσετε οπισθοδρομικούς και τεχνοφοβικούς επικριτές της τεχνολογίας τους κριτές της αλόγιστης χρήσης της, διότι, στην πραγματική οπισθοδρόμηση οδηγεί η εξάρτηση του ανθρώπου από αυτή. Και, κάτι τέτοιοι "τεχνοφοβικοί", κρύβονται συνήθως πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις. Είπαμε να είμαστε χρήστες,  όχι τζάνκια!...

Τεχνολογικά προηγμένος θεωρείσαι όταν είσαι σε θέση να δημιουργείς τεχνολογία και, με τη χρήση της να αποκτάς την αυτονομία, όχι όταν απλά την καταναλώνεις σε αλόγιστες ποσότητες και εξαρτάσαι υπαρξιακά από αυτή.

Μάθετε λοιπόν να κρίνετε και να διακρίνετε, και να μην καταπίνετε άκριτα ό,τι προτείνει η αγορά ως life style πανάκεια.

Αναρωτιέμαι όμως: τα εγγόνια σας, τι ακριβώς από εσάς θα βρουν στο cloud;;;

Και, μιας και μίλησες για e-book, να και μια παρουσίαση του βιβλίου από έναν άλλο παλιό και τεχνοφοβικό:

υπαρχει τεχνολογικα προηγμενος και τεχνολογικα εξαρτημενος και οπως σωστα ειπες ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. αν ρωτας τωρα εμενα οχι δεν με θεωρω τεχνολογικα εξαρτημενο. η τεχνολογια με βοηθαει σε πολλα πραγματα να τα εχω οπως θελω αλλα οχι δεν γινομαι σκλαβος της τεχνολογιας.δεν θα αλλαξω κινητο καθε 5 μηνες δεν θα κατσω να παρω οτι @@gadget βγηκε. μεχρι πριν λιγο καιρο ημουν με ενα λαπτοπ με atom. επενδυσα σε αυτα που θα με βοηθησουν πχ ενα καλο κινητο τηλεφωνο για να αντεξει στα hobby μου και οταν πηγαινω solo εξωτερικο να μην χαθω κτλ. αλλα ναι δεν θελω να εχω φωτογραφιες σε χαρτι και να εκτυπωνω.προτιμω σε  ενα δισκο. επισης για το τι θα βρουν τα εγγονια μας στο cloud ειλικρινα με αφηνει παγερα αδιαφορο.αν θελω να αφησω κατι θα το εκτυπωνα.οταν θα ειμαι κατω απο το χωμα δεν με νοιαζει τι θα βρει ή δεν θα βρει καποιος.δεν θα ειμαι εκει να το ξερω.

οποτε υπαρχουν ολες οι κατηγοριες.

οι τεχνολογικα προηγμενοι που χρησιμοποιουν την τεχνολογια για κατι καλο

οι τεχνολογια εξαρτημενοι που θυματα της μοδας και της καταναλωσης

οι αρνητες τεχνολογιας που νομιζουν οτι ο bill gates θα μας βαλει τσιπακι διοτι ειναι εγκεφαλικα νεκροι

και αυτοι που εχουν γνωση της τεχνολογιας και με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ δεν θελουν κατι αλλα δεν δημιουργουν προβληματα. οι 2 μεσαιες κατηγοριες απο τις τεσσερις κανουν προβληματα

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, phanispal said:

poulinos πού ήσουν, σε κώμα;

εδω και καιρο.η ενασχοληση με το ινσομνια γινεται πλεον μαζικα και μετα απο πολυ καιρο :P

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πολύ ωραίο θέμα.

Και εγώ πολλές φορές αυτό λέω, βγάζουμε πολύ περισότερες φωτογραφίες λόγω ευκολίας, συνήθως δεν εκτυπώνουμε τίποτα, πολλές χάνονται για πολλούς και διάφορους λόγους. Προσωπικά είμαι 46, έχω χάρτινες φωτογραφίες μέχρι μια ηλικία, μετά από κάποια χρόνια δεν θα έχω...

Οι φωτογραφίες είναι μία όμορφη ανάμνηση, κακώς που μπήκαμε σε αυτό το τρυπάκι, αλλά η παγκοσμιοποίηση αυτό θέλει... Να χάνονται οι αναμνήσεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αντιθέτως έγω λίγες φωτογραφίες από την παιδική/εφηβική μου ηλικία.Οι περισσότερες είναι οι κλασικές από το σχολείο ή παιδικά πάρτυ κλπ Τότε δεν ήταν τόσο μεγάλη ευκολία, ήταν και εποχές αρχικά με φίλμ μετά ήρθαν και οι compact ψηφιακές.

Τώρα με το κινητό είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα, δεν χρειάζεται πολύ σκέψη.

Σε ορισμένες παλιές φωτογραφίες δεν έχω ιδέα καν ποιοι είναι μέσα ούτε καν χρονολογία τους. Αντιθέτως στις ψηφιακές ή στο κινητό ξέρεις τουλάχιστον την ημερομηνία.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
7 hours ago, papresa said:

Πολύ ωραίο θέμα.

Και εγώ πολλές φορές αυτό λέω, βγάζουμε πολύ περισότερες φωτογραφίες λόγω ευκολίας, συνήθως δεν εκτυπώνουμε τίποτα, πολλές χάνονται για πολλούς και διάφορους λόγους. Προσωπικά είμαι 46, έχω χάρτινες φωτογραφίες μέχρι μια ηλικία, μετά από κάποια χρόνια δεν θα έχω...

Οι φωτογραφίες είναι μία όμορφη ανάμνηση, κακώς που μπήκαμε σε αυτό το τρυπάκι, αλλά η παγκοσμιοποίηση αυτό θέλει... Να χάνονται οι αναμνήσεις...

παντα μας φταινε οι αλλοι και ποτε εμεις.

αν θελεις βγαζε φιλμ αν θες εκτυπωνε τες .αν θελεις παρε 10 backup.τιποτα δεν χανεται .

οπως τωρα καποιος χανει τα αρχεια του ετσι και καποτε τις εχαναν σε μετακομιση τις εχαναν επειδη τις πεταξε η μαμα απο μια κουτα που ειχε ασχετα μεχρι δεν ξερω τι. οποτε εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις και οχι καποιος αλλος για σενα.

Δημοσ.

Νταξ σε τεχνολογικό forum είμαστε, είναι προφανές ότι πολλοί θα την υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας ρανίδος.

Εγώ απλά να πω ότι η τεχνολογία μπορεί να έχει ταυτόχρονα θετικό αλλά και αρνητικό πρόσημο.

Ναι μεν είναι από τα πιο απλά πράγματα πλέον να αποθανατίσει κάποιος το οτιδήποτε, αλλά σε βάζει και στη διαδικασία να κρατάς πολλαπλά backup επειδή μια μέρα πας να συνδέσεις το δίσκο και είναι άφαντος κι ας τον είχες στα μπαμπάκια στο συρτάρι, να μάθεις περί cloud, να πληρώσεις το cloud γιατί δε σου δίνει απεριόριστο χώρο δωρεάν.

Και σε πλείστα άλλα ζητήματα παρατηρείς ότι απ' τη μία σου λύνει τα χέρια και στην επόμενη στροφή στα δένει, αλλά τέλος πάντων, δεν είναι της παρούσης.

Δημοσ.
7 minutes ago, phanispal said:

Νταξ σε τεχνολογικό forum είμαστε, είναι προφανές ότι πολλοί θα την υπερασπιστούν μέχρι τελευταίας ρανίδος.

Εγώ απλά να πω ότι η τεχνολογία μπορεί να έχει ταυτόχρονα θετικό αλλά και αρνητικό πρόσημο.

Ναι μεν είναι από τα πιο απλά πράγματα πλέον να αποθανατίσει κάποιος το οτιδήποτε, αλλά σε βάζει και στη διαδικασία να κρατάς πολλαπλά backup επειδή μια μέρα πας να συνδέσεις το δίσκο και είναι άφαντος κι ας τον είχες στα μπαμπάκια στο συρτάρι, να μάθεις περί cloud, να πληρώσεις το cloud γιατί δε σου δίνει απεριόριστο χώρο δωρεάν.

Και σε πλείστα άλλα ζητήματα παρατηρείς ότι απ' τη μία σου λύνει τα χέρια και στην επόμενη στροφή στα δένει, αλλά τέλος πάντων, δεν είναι της παρούσης.

Θα συμφωνησω.παντα υπαρχουν θετικα και αρνητικα.εγω πχ δεν θελω να εχω εκτυπωμενες 1000 φωτο .θελω να τις δω γρηγορα απο το pc. η τεχνολογια ειναι εκει.το πως θα την χρησιμοποιησει ο καθενας και αμα θα την χρησιμοποιησει ειναι στο χερι του.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, phanispal είπε

Και πριν έπρεπε να μάθεις πως αποθηκεύουν τα αρνητικά και πώς αποθηκεύουν τις φωτογραφίες. Επίσης, έπρεπε να αγοράσεις albums και χώρο για να βάλεις τα albums. Εάν δεν μπορούσες να τα μάθεις αυτά, τότε δεν είχες καλή εμπειρία με τις φωτογραφίες. Γιατί να είναι διαφορετικά με τις ψηφιακές; 

Εάν δεν μάθεις τι είναι cloud και δεν αγοράσεις τον χώρο που πρέπει, τότε δεν θα έχεις καλή εμπειρία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...