Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τον Ιούλιο του 2020 είχα χάσει το παππού μου από γεράματα ( 94 ετών μακάρι να πάμε μέχρι τα χρόνια του).

Ήταν ο πατέρας της μητέρας μου. Η μητέρα μου έχει άλλους δυο αδερφούς, δηλαδή τους θείους μου.

Ο παππούς μου ήταν χήρος και δεν είχε τίποτα στο ονομά του. Τα είχαν γράψει και η γιαγιά και ο παππούς ΄μου αυτά που ήθελαν στα παιδιά τους όταν ήταν εν ζωή πριν χρόνια.

Όταν απεβίωσε ο παππούς μου, όπως γνωρίζετε υπήρχε μια γραφειοκρατία που πρέπει να ακολουθηθεί για να δηλωθεί ο θάνατος κλπ.

Μου είχε πει τότε ο ένας εκ των θείων μου," Mιχάλη θα τα αναλάβω όλα εγώ, από τα έξοδα κηδείας, φορολογικές κλπ". Εντομεταξύ κάθε φορά που τον συναντούσα ανά 6μηνο τον ρωτούσα "θείο έκανες τη φορολογική του παππού, μη καθυστερούμε και πληρώσουμε πρόστιμο και άλλα πολλά". Μου ελεγε θα τα παω στο λογιστή. Σήμερα λοιπον μετά από καιρό παίρνει τη μητέρα μου τηλέφωνο και της λέει "ότι τα είχε πάει σε κάποιο λογιστή και ότι αυτός τον κορόιδευε, και άργησε να τα πάει και εν τέλει τα πήγε στην εφορία και ζητάει η εφορία 50 ευρώ, τώρα και περισσεύουν 25 ευρώ σύνολο από συμψηφισμό επιστροφή να πάει δια του 3. Και να του κάνει μια εξουσιοδότηση για να πάρει τα λεφτά

Επειδή της τα μασούσε, μπαίνει η μητέρα μου με τους κωδικούς του παππού ( τους είχε τους κωδικούς taxis, στο κάτω κάτω νόμιμος κληρονόμος είναι άσχετα αν ο παππούς δεν είχε κάτι στο ονομά του), και βλέπει ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 150 ΕΥΡΩ, και όχι αυτά που της έλεγε ο θείος μου. Εντομεταξύ, είχα συμφωνήσει εδώ και καιρό με τη μητέρα μου, ότι και αν βγάλει επιστροφή να μη διεκδικήσουμε εμείς κάτι, αλλά να τα δώσουμε στο θείο μου, καθώς αυτό ήταν το δίκαιο από τη στιγμή που εκείνος ανέλαβε τα πάντα από την αρχή. Το ίδιο θα έκανε και ο άλλος ο θείος μου

Παρόλα αυτά το ψέμα που είπε με τα ποσά, μας νευρίασε και πήρα τηλέφωνο το θείο μου, να μου τα πει και εμένα και εμένα και μου έλεγε άλλα νούμερα (75 ευρώ) και όχι 25 και του είπα ότι μπήκαμε με τους κωδικούς και λέει 150 "γιατί μου είπες ψέματα του λέω". Και μου λέει "οχου αντε και μπιπ και τον είπα ότι είναι απατεώνας|.

Και με παίρνει τηλ στα κάπακια και μου λέει" παλιομαιμου,,μ....ρδε θα σε βρω και θα σε γ.....ω και το κλείνει|.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας. 

1)Εσείς πως θα διαχειριζόσασταν τη κατάσταση?

2)Θεωρείται ότι μπορώ να του κάνω καταγγελία;

• Sad 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fabricated είπε

Καταγγελία για ποιο θέμα;  ότι σας είπε οτι χρωστάτε 25 ευρώ ενώ θα παίρνατε και 150; για τι αδίκημα ότι σας είπε ψεματα;

Δεν μας είπε ότι χρωστάμε 25, είπε ότι το σύστημα βγάζει μια επιστροφή, η οποία συμψηφίζεται και δεν είπε το πραγματικό ποσό από την αρχή και τα μασούσε. Εσύ δηλαδή θεωρείς σωστή τη συμπεριφορά του?

Δημοσ.

δηλαδή δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει όλα τα έξοδα αυτός αλλά στο τέλος ξεφτιλίστηκε για να πάρει τα 150€ της επιστροφής. δε μου κολλάνε όλα αυτά που γράφεις

αν ήμουν στη θέση σου δε θα του έλεγα πως έμαθα για την επιστροφή. θα έτρωγα το παραμύθι του, εξάλλου το ποσό είναι μικρό και όπως έγραψες κι εσυ το δικαιούται μιας και έκανε όλα τα έξοδα. Από εκεί και πέρα όμως εννοείται πως θα άλλαζε η στάση μου. Κάποια στιγμή κάτι θα χρειαζόταν. θα τα λέγαμε τότε.

Δημοσ.

Τα έξοδα της κηδεία είναι αρκετά παραπάνω. Μαλακία του που είπε ψέματα (δε ξέρω γιατί το έκανε), μαλακίας σας που ασχολείστε περισσότερο και θα χαλάσετε τις σχέσεις σας για αυτό. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TuXaKoS είπε

Τα έξοδα της κηδεία είναι αρκετά παραπάνω. Μαλακία του που είπε ψέματα (δε ξέρω γιατί το έκανε), μαλακίας σας που ασχολείστε περισσότερο και θα χαλάσετε τις σχέσεις σας για αυτό. 

Μη ξεχνάς όμως ότι τα έξοδα κηδείας τα παίρνει πίσω από τον ΕΦΚΑ. Ναι εντάξει δεν λέω, εγώ του το είχα ξεκαθαρίσει από την αρχή, δεν έχω θέμα, αλλά καθόταν και κορόιδευε και με το θέμα της φορολογικής και είπε ψέματα για το θέμα του ποσού

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Και με παίρνει τηλ στα κάπακια και μου λέει " μ....ρδε θα σε βρω και θα σε γ.....ω και το κλείνει|.

Ποιο κοσμητικό επίθετο είναι αυτό που δεν το βρίσκω στο αρχείο μου?

• Like 3
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν μας είπε ότι χρωστάμε 25, είπε ότι το σύστημα βγάζει μια επιστροφή, η οποία συμψηφίζεται και δεν είπε το πραγματικό ποσό από την αρχή και τα μασούσε. Εσύ δηλαδή θεωρείς σωστή τη συμπεριφορά του?

Ξεφτιλα θεωρώ την συμπεριφορά του , και δεν είμαι και νομικός για να σου απαντήσω σίγουρα αλλά δε μπορώ να φανταστώ τι καταγγελία θα μπορούσες να κάνεις και τι θα μπορούσες να κερδίσεις. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δηλαδή δεν είχε πρόβλημα να πληρώσει όλα τα έξοδα αυτός αλλά στο τέλος ξεφτιλίστηκε για να πάρει τα 150€ της επιστροφής. δε μου κολλάνε όλα αυτά που γράφεις

Τα έξοδα κηδείας μη ξεχνάς ότι τα παίρνεις πίσω από το κράτος. Τα έξτρα έξοδα είναι άλλα σε μια κηδεία, αλλά σε κάθε περίτπωση του είχα πει να με ενημερώνει για ότι κάνει και να μου λέει αλήθεια. Και στο θέμα του λογιστή και στο θέμα του ποσού είπε ψέματα.

Μόλις τώρα, Fabricated είπε

Ξεφτιλα θεωρώ την συμπεριφορά του , και δεν είμαι και νομικός για να σου απαντήσω σίγουρα αλλά δε μπορώ να φανταστώ τι καταγγελία θα μπορούσες να κάνεις και τι θα μπορούσες να κερδίσεις. 

Δεν έχεις και άδικο. γι αυτό ρώτησα επιπλέον εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε

Τα έξοδα κηδείας μη ξεχνάς ότι τα παίρνεις πίσω από το κράτος. Τα έξτρα έξοδα είναι άλλα σε μια κηδεία, αλλά σε κάθε περίτπωση του είχα πει να με ενημερώνει για ότι κάνει και να μου λέει αλήθεια. Και στο θέμα του λογιστή και στο θέμα του ποσού είπε ψέματα.

Δεν έχεις και άδικο. γι αυτό ρώτησα επιπλέον εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου

Θα έπαιρνα τα 150 θα πλήρωνα τα έξοδα μόνος μου και θα εληγα εκεί το θεμα

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι έξτρα. Μπορεί να πάει τη μητέρα μου στην αστυνομία που έχεις τους κωδικούς taxis του παππού? Νομίζω ότι από τη στιγμή που είναι νόμιμος κληρονόμος μπορεί να τους έχει σωστά? Δηλαδή δεν μπορεί να επικαλεστεί κάτι ο θείος μου με τους κωδικούς και να΄εχουμε μπελάδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...