Προς το περιεχόμενο

realme 9 Pro Review


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη νέα χρονιά υποδέχεται ένα ολοκαίνουριο smartphone από τη realme, το εντυπωσιακό realme 9 Pro μέρος της σειράς που περιλαμβάνει και το μεγαλύτερο αδερφάκι του όπως είδαμε πριν μερικές ημέρες. Με συνδεσιμότητα 5G, δυνατό επεξεργαστή και ένα ενδιαφέρον σύνολο γενικότερα, τραβάει τα βλέμματα ως μια προσιτή λύση στην κατηγορία των mid-range. Πόσο καλά τα καταφέρνει σε κάθε τομέα και κατά πόσο μπορεί να προταθεί; Αυτά θα δούμε παρακάτω καθώς «βουτάμε» λίγο πιο βαθιά στο realme 9 Pro. 

Σχεδιασμός – Οθόνη

Με πάχος μόλις 8.5mm και βάρος 195 γραμμάρια, το realme 9 Pro είναι λεπτό κι ελαφρύ παρά το μεγάλο του μέγεθος ενώ το πλαστικό υλικό της πλάτης το κάνει βολικό και σταθερό στο χέρι. Μιλώντας για την πλάτη, το χρώμα της συσκευής είναι πρωτότυπο και ιδιαίτερο, όμως όχι με τον τρόπο που έχουμε δει σε παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας – δηλαδή δεν πρόκειται για κάποιο τεράστιο λογότυπο που εκτείνεται σε όλη την πλάτη.

Αντ’ αυτού, το μπλε χρώμα της έκδοσης Sunrise Blue αλλάζει σταδιακά προς το κόκκινο όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου (ή άλλο υπεριώδες φως) μιμούμενο την ανατολή, τον ήλιο που εμφανίζεται σταδιακά μέσα στον γαλανό ουρανό. Είναι πραγματικά όμορφο κι έξυπνο, χωρίς να γίνεται τρομερά φαντεζί. Ένα σημείο που χρήζει βελτίωσης στον όλο σχεδιασμό είναι το κομμάτι της κάμερας που παραμένει μπλε και μετά την αλλαγή χρώματος, δείχνοντας πολύ διαφορετικό συγκριτικά με την υπόλοιπη πλάτη. Για όσους θέλουν κάτι πιο παραδοσιακό, το κινητό κυκλοφορεί και σε Midnight Black χωρίς το Light Shift design του μπλε χρώματος. 

3_realme 9 pro_main.jpg

Το γαλάζιο τετράγωνο με στρογγυλεμένες γωνίες στην επάνω αριστερή μεριά της πλάτης περιλαμβάνει δύο μεγάλους φακούς κάμερας και έναν μικρό μαζί με το LED flash. Κατά τα άλλα, η πλάτη είναι πεντακάθαρη με το λογότυπο στην κάτω αριστερή μεριά να μην καταλαμβάνει πολλή χώρο.

Η αριστερή πλευρά του κινητού φιλοξενεί τα δύο πλήκτρα έντασης και η δεξιά το πλήκτρο ενεργοποίησης. Επάνω θα βρούμε ένα μικρόφωνο και την θύρα κάρτας SIM, με ξεχωριστή θέση για κάρτες microSDXC. Το ακουστικό λειτουργεί και ως μεγάφωνο/ηχείο, συμπληρώνοντας το δεύτερο ηχείο στο κάτω μέρος της συσκευής. Δίπλα στο ηχείο βρίσκεται μια θύρα για jack 3.5mm και μια θύρα USB Type-C.

Περνώντας στην μπροστινή μεριά, θα βρούμε μια τεράστια οθόνη 6.6” με μια μικρή punch-hole κάμερα στην επάνω αριστερή μεριά. Με τεχνολογία IPS, ανάλυση Full HD (1080x1400) και πυκνότητα 399ppi, η οθόνη κάνει πολύ καλή δουλειά στην απόδοση και γκάμα χρωμάτων όπως και στα επίπεδα μαύρου. Σε παιχνίδια, βίντεο κι οτιδήποτε είχε εικόνες με πλούσια χρώματα η οθόνη ήταν απολαυστική – παρακολουθήσαμε άνετα επεισόδια από διάφορες σειρές στο Netflix και πρόκειται πράγματι για μια ποιοτική οθόνη από κάθε άποψη.

Ακόμη και στο κομμάτι της φωτεινότητας, μας άφησε ικανοποιημένους. Φτάνει τα 430nits (typical) και 1000nits (peak), οπότε μπορούσαμε εύκολα να χρησιμοποιούμε το κινητό και να διαβάζουμε κείμενα είτε σε γραφείο με πολλά φώτα είτε σε εξωτερικό χώρο με ήλιο, χωρίς κανένα πρόβλημα.

1_realme 9 pro_main.jpg

Ένα εξίσου μεγάλο θετικό είναι ο ρυθμός ανανέωσης, που ρυθμίζεται αυτόματα από τα 30Hz έως τα 120Hz σε έξι επίπεδα ανάλογα με το προβαλλόμενο περιεχόμενο, για να παρέχει μια ομαλή εμπειρία χρήσης. Τα οφέλη μιας τέτοιας οθόνης τα έχουμε αναφέρει πολλάκις και ποικίλλουν, από την ομαλότητα στη ροή ή το παιχνίδι έως την εξοικονόμηση μπαταρίας (ρίχνοντας το ρυθμό ανανέωσης σε στατικές εικόνες). Όμως μας έλειψε η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης ή περιορισμού του ρυθμού ανανέωσης στα 60Hz, καθώς τα 120Hz έχουν αντίκτυπο στην κατανάλωση ενέργειας και σε ένα σενάριο όπου κάθε 1% της μπαταρίας είναι σημαντικό γιατί είμαστε μακριά από φορτιστή, η αυτόματη προσαρμογή δε βοηθάει.

Επιδόσεις – Μπαταρία

Το realme 9 Pro διατίθεται σε δύο εκδόσεις: 6GB/128GB και 8GB/128GB. Στα χέρια μας είχαμε την έκδοση με 6GB RAM κι όλες οι παρατηρήσεις μας γίνονται βάσει αυτής.

Πέραν της RAM, οι δύο εκδόσεις είναι ολόιδιες, δηλαδή υποστηρίζουν 5G και φέρουν το SoC Qualcomm Snapdragon 695 (2xCortex-A78 @ 2.2GHz, 6xCortex-A55 @ 1.7GHz) με τη GPU Adreno 619. Είναι σημαντικό που πλέον η εταιρεία στράφηκε στο 5G ολοκληρωτικά, προσφέροντας πιο προσιτές συσκευές με τη νέα αυτή τεχνολογία.

Στα της απόδοσης τώρα, ο Snapdragon 695 έχει διόλου ευκαταφρόνητη δύναμη και κατά πάσα πιθανότητα θα καλύψει άνετα τον μέσο χρήστη. Χρησιμοποιώντας το realme 9 Pro ως βασικό κινητό μας για το διάστημα των δοκιμών, η καθημερινότητά μας περιείχε χρήση των Outlook, Gmail, Slack, Word, Excel (και τα αντίστοιχα Google Docs και Sheets) και παρόμοιες εφαρμογές, μαζί με περιστασιακή χρήση Netflix, social media apps και μπόλικο Spotify.

benchmarks.jpg

Αρκετά συχνά μέσα στη μέρα, κάποιες από αυτές τις εφαρμογές λειτουργούσαν παράλληλα με άλλες, κατά κύριο λόγο το Spotify με όλα τα άλλα, όμως υπήρχαν σενάρια μετάβασης από Gmail σε Docs για μεταφορά κειμένου και παράλληλη χρήση browser (Edge). Παρατηρήσαμε πως υπήρξαν μικρά κολλήματα (οριακά αντιληπτής διάρκειας) όταν κλείναμε μια εφαρμογή ή όταν τη διαλέγαμε για χρήση ενώ δούλευε στο παρασκήνιο. Κατά τα άλλα, δεν παρουσιάστηκε κανένα σοβαρότερο πρόβλημα και μείναμε ευχαριστημένοι από το χρόνο μας με τη συσκευή στον τομέα αυτό.

Στο gaming, ανάλογα τις προσδοκίες του καθενός, τα καταφέρνει μια χαρά. Στο Call of Duty Mobile με γραφικά στο High, είχαμε σταθερά 60fps με μικρές πτώσεις σε διάφορα σημεία με πολύ έντονη δράση, όμως όχι κάτι μεγάλο ούτε συχνό. Στο Genshin Impact έπρεπε να μειώσουμε τα γραφικά στο Medium για να έχουμε παρόμοια απόδοση, ενώ στο Pokemon Unite που δεν υπάρχουν ρυθμίσεις γραφικών, διατηρούσε σχεδόν πάντα τα 60fps με ανάλογες εξαιρέσεις στις στιγμές έντονης δράσης.

Τρέξαμε επίσης το Geekbench 5, το οποίο επέστρεψε σκορ 674 (single-core) και 1895 (multi-core), αποδεικνύοντας πως δεν πρόκειται για έναν κορυφαίο επεξεργαστή σε καμία περίπτωση αλλά για έναν με παραπάνω από ικανοποιητικές επιδόσεις σε μικτή καθημερινή χρήση. 
Στο κομμάτι της αυτονομίας, όπου έχουμε συνηθίσει καλά πράγματα από τη realme, συνεχίζουμε με θετικές εντυπώσεις. Το realme 9 Pro χρησιμοποιεί μπαταρία 5000mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 33W (συμπεριλαμβάνεται αντάπτορας πρίζας και καλώδιο). Η αυτονομία του, στη δική μας περίπτωση, άγγιζε και ξεπερνούσε τη μια ημέρα ανάλογα το σενάριο – σε ημέρες που δεν παρακολουθούσαμε σειρές ή παίζαμε παιχνίδια, το βράδυ καταλήγαμε με υπόλοιπο 25-30% κι έτσι δε χρειαζόταν φόρτιση περίπου ως το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. 

menu.jpg

 

Η φόρτιση, όμως, είναι ένα σημείο που θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Μια πλήρης φόρτιση διαρκεί περίπου 70 λεπτά και για να φτάσει η μπαταρία από το 0% στο 50% χρειάζεται κάτι λιγότερο από μισή ώρα, οπότε σίγουρα θα βοηθούσε ένας φορτιστής με διπλάσια Watts όπως υπάρχει σε διάφορα άλλα μοντέλα της εταιρείας.

Τέλος, το κινητό έρχεται με Android 12 και realme UI 3.0, ένα όχι τόσο παρεμβατικό skin που εναρμονίζεται με το Android 12. Υπάρχει μεγάλη ελευθερία προσαρμογής στοιχείων, κυρίως εμφάνισης, οπότε ο χρήστης θα μπορεί να φτιάξει ένα περιβάλλον όπως του ταιριάζει. Οι παρεμβάσεις της realme περιορίζονται κυρίως σε τέτοιας φύσεως ρυθμίσεις, όμως υπάρχουν κι άλλες, όπως η αναγνώριση τοποθεσίας κατά προσέγγιση κι όχι με ακρίβεια με στόχο την προστασία των δεδομένων του χρήστη.

Κάμερα

Η κάμερα πάντοτε ήταν σημαντικό κομμάτι, τουλάχιστον στις βασικές σειρές κινητών της realme. Έτσι, στο realme 9 Pro θα βρούμε μια βασική wide 64MP (f/1.8), μια ultra-wide 8MP (f/2.3), μια macro 2MP (f/2.4) και μια selfie 16MP (f/2.5).

Χρησιμοποιώντας τη βασική κάμερα, είδαμε πως έχοντας πλούσιο φως οι φωτογραφίες βγαίνουν φωτεινές και καθαρές, αν όχι με λίγο εντονότερα χρώματα από το κανονικό. Δεν παρατηρείται θόρυβος στα σκοτεινά σημεία ούτε παραμόρφωση χρώματος, ενώ επίσης οι λεπτομέρειες διατηρούνται και σε κοντινή ανάλυση μιας φωτογραφίας. Σε σκοτεινές σκηνές, η λειτουργία νυχτερινής λήψης λειτουργεί πολύ καλά συνεχίζοντας την παράδοση της realme και οι φωτογραφίες έχουν χαμηλά έως ανύπαρκτα επίπεδα θορύβου (σε ιδανικές συνθήκες, βέβαια) με καλή πιστότητα χρώματος και λεπτομέρεια. Μονάχα σε περιπτώσεις με πραγματικά ελάχιστο φως δεν πήραμε ικανοποιητικό αποτέλεσμα, όμως μιλάμε για ένα mid-range smartphone οπότε δε γίνεται να περιμένουμε θαύματα που ούτε μερικά flagships δεν κάνουν.

13_realme 9 pro.jpg

1_realme 9 pro.jpg 5_realme 9 pro.jpg

1_realme 9 pro_main_.jpg

Οι κάμερες ultra-wide και macro, βέβαια, είναι άλλο ζήτημα. Για αρχή, η ultra-wide είναι αξιοπρεπής, με λιγότερο ζωηρές εικόνες συγκριτικά με τη βασική κάμερα ενώ σε κοντινή ανάλυση οι λεπτομέρειες γίνονται δυσδιάκριτες. Γενικά κοιτάζοντας μια φωτογραφία όμως, τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον ικανοποιητικά και πιθανότατα καλύπτουν τον μέσο χρήστη. Η κάμερα macro έχει ακόμη χαμηλότερη απόδοση συγκριτικά με τη βασική και την ultra-wide, καθώς οι λεπτομέρειες και τα χρώματα χάνουν ακόμη περισσότερο σε ποιότητα με αποτέλεσμα να μην προτιμάμε τη macro πρακτικά ποτέ.

Στο κομμάτι του βίντεο, η βασική κάμερα προσφέρει έως και 4K/30fps όπως και 1080p/480fps (slow motion), με αξιοπρεπή αποτελέσματα και ποιότητα εικόνας πιο κοντά στις φωτογραφίες της ultra-wide παρά στης βασικής κάμερας. Σε σκοτάδι δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο οι φωτογραφίες, όμως είναι αναμενόμενο. Σε γενικές γραμμές, δεν απογοητεύει αλλά δεν εντυπωσιάζει κιόλας.

Τέλος, η selfie τα καταφέρνει μια χαρά με όμορφα πορτρέτα και ήπιο θόλωμα του παρασκηνίου, το οποίο «τρώει» λίγο από τα περιθώρια του θέματος κάνοντάς τα να μην ξεχωρίζουν τόσο όσο θα θέλαμε. Ωστόσο σε βιντεοκλήσεις και λήψεις φωτογραφιών δεν μας άφησε κακή εντύπωση κι αν δεν εξετάζαμε κοντινότερα κάθε καρέ, δύσκολα θα φεύγαμε με κάποιο παράπονο.

Συμπέρασμα

Το realme 9 Pro είναι ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο με διάφορα δυνατά σημεία που όμως έχουν κι ένα «αλλά». Για παράδειγμα, ο επεξεργαστής είναι καλός αλλά θα μπορούσε να υπάρχει κάτι νεότερο, παρότι δεν απογοητεύει σε επιδόσεις – το μοναδικό ερωτηματικό είναι η απόδοση σε βάθος χρόνου. Η αυτονομία είναι άνω του μετρίου, όμως η φόρτιση κάτω του μετρίου ενώ θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί αυτό. Η βασική κάμερα τα καταφέρνει εντυπωσιακά καλά, όμως οι υπόλοιπες απλώς συμπληρώνουν την (αναγκαστική πλέον) τριπλέτα. Σε γενικές γραμμές είναι ένα τίμιο mid-range smartphone με 5G και δύσκολα θα απογοητευτεί κάποιος, καθώς σε λογική τιμή λαμβάνει ένα αρκετά καλό πακέτο.

Στα της τιμής, η realme μας αναφέρει ότι θα διατεθούν δύο εκδόσεις, με την πρώτη των 6GB RAM/128GB να κοστίζει 349 ευρώ ενώ η δεύτερη με 8GB RAM και την ίδια χωρητικότητα θα έχει κόστος 379 ευρώ. Για την περίοδο των προπαραγγελιών που λήγει στις 22/2, η εταιρεία παρέχει έκπτωση 30 ευρώ, με το κόστος των 2 μοντέλων να διαμορφώνεται στα 319 και 349 ευρώ αντίστοιχα.


Διαβάστε ολόκληρο το review

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, kostasfalcon είπε

Όταν βρίσκεις το poco f3 8/256 στα 305€ Δεν έχει καμία τύχη

Kαλή τύχη βέβαια και σε όποιον πάρει το poco με τα bugs του.

  • Like 9
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, dpolal είπε

Kαλή τύχη βέβαια και σε όποιον πάρει το poco με τα bugs του.

Κάτοχος του και μου δουλεύει μια χαρα πάρε και ενα screenshot απο την υποδειγματική διαχείριση της μπαταρίας 

02645FF9-2F1A-4BBA-82B8-D1F321B17660.jpeg

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με αυτήν την εταιρία και με τα νέα της μοντέλα που κάνουν βήματα πίσω σε σχέση με τα προηγούμενα. 

Το realme 8 Pro είναι με Amoled οθόνη και 50W charging για παράδειγμα... 

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με αυτήν την εταιρία και με τα νέα της μοντέλα που κάνουν βήματα πίσω σε σχέση με τα προηγούμενα. 

Το realme 8 Pro είναι με Amoled οθόνη και 50W charging για παράδειγμα... 

Καλά το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν τούμπανο και η τιμή ήταν χάρισμα...

Μακαρι να βγάλει κάτι αντίστοιχο σε παρόμοια τιμή...

Γενικά πάντως η realme φυσάει κ για μένα είναι πολύ ανώτερη από την προβληματική Xiaomi που κολλάνε σαν τον διάβολο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, stivaks72 είπε

Realme 7 pro καλύτερο από 8 pro.

Realme 8 pro καλύτερο από 9 pro. 

Μιλάμε τώρα για μελετημένη στρατηγική, όχι αστεία. 

Καλύτερα σε τι; Παρόμοια με μικροβελτιώσεις μου φαίνονται. Αν εννοείς αυτό, οκ. Όντως δεν έχουν σοβαρές διάφορες.

2 ώρες πριν, panther_512 είπε

Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει με αυτήν την εταιρία και με τα νέα της μοντέλα που κάνουν βήματα πίσω σε σχέση με τα προηγούμενα. 

Το realme 8 Pro είναι με Amoled οθόνη και 50W charging για παράδειγμα... 

Αν δεν το κατάλαβες εφαρμόζει το κόλπο που κάνουν όλοι: για να ανεβάσουν τις τιμές βγάζουν ένα μοντέλο «κομμένο» σε σχέση με αυτό που ήθελαν αρχικά να βγάλουν και το «κανονικό» το βαπτίζουν «ανώτερο» και ανεβάζουν τιμή.

3 ώρες πριν, kostasfalcon είπε

Κάτοχος του και μου δουλεύει μια χαρα πάρε και ενα screenshot απο την υποδειγματική διαχείριση της μπαταρίας 

02645FF9-2F1A-4BBA-82B8-D1F321B17660.jpeg

Το MiUi δεν το λες και «υποδειγματικό»… Αν και είναι καθαρά θέμα γούστου, το βρίσκω εμετικό. Όχι άσχημο, εμετικό. Ο ορισμός του bloatware. Ένας σκασμός σαβουροεφαρμογες με καμία δυνατότητα αφαίρεσης των βασικών υπαιτίων της σπατάλης πόρων του. Πχ αν δοκιμάσεις να αφαιρέσεις, μέσω Adb, τη σαβούρα το security center, που παρεπιπτόντως έχει και ένα σωρό trackers, απλά το κινητό δεν κάνει boot… Ακόμα και η αριθμομηχανή του έχει trackers…

Όπως έγραψα είναι θέμα γούστου. Προσωπικά μου αρέσουν τα ελαφριά λειτουργικά, τύπου καθαρού Android. Πχ oxygen os.

Για να καταλάβεις διαφορά, βάζοντας lineage Os σε Mi 8, Mi mix 2s, poco x3 nfc, Note 7 και Redmi 7, που κατά καιρούς πέρασαν από τα χέρια μου, η μπαταρία +50-60%. Δεν υπερβάλω. Τεράστια διαφορά. Η δε απόδοση σε αλλά επίπεδα: ακόμα και το Redmi 7 πετάει. Το χρησιμοποιεί η κόρη μου. Από εκεί κατάλαβα πόση σαβούρα τρέχει στο MiUi…

Σαν κινητά είναι κορυφαία για τα χρήματα τους. Σαν λειτουργικό…

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, bill999r είπε

Καλά το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν τούμπανο και η τιμή ήταν χάρισμα...

Μακαρι να βγάλει κάτι αντίστοιχο σε παρόμοια τιμή...

Γενικά πάντως η realme φυσάει κ για μένα είναι πολύ ανώτερη από την προβληματική Xiaomi που κολλάνε σαν τον διάβολο....

Έχω το realme 8 Pro. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. 

Βλέπω το 9 Pro και αναρωτιέμαι σε ποιους απευθύνεται. Σίγουρα όχι σε κατόχους 7 Pro και 8 Pro. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Tlykog είπε

Καλύτερα σε τι; Παρόμοια με μικροβελτιώσεις μου φαίνονται. Αν εννοείς αυτό, οκ. Όντως δεν έχουν σοβαρές διάφορες.

Αν δεν το κατάλαβες εφαρμόζει το κόλπο που κάνουν όλοι: για να ανεβάσουν τις τιμές βγάζουν ένα μοντέλο «κομμένο» σε σχέση με αυτό που ήθελαν αρχικά να βγάλουν και το «κανονικό» το βαπτίζουν «ανώτερο» και ανεβάζουν τιμή.

Το MiUi δεν το λες και «υποδειγματικό»… Αν και είναι καθαρά θέμα γούστου, το βρίσκω εμετικό. Όχι άσχημο, εμετικό. Ο ορισμός του bloatware. Ένας σκασμός σαβουροεφαρμογες με καμία δυνατότητα αφαίρεσης των βασικών υπαιτίων της σπατάλης πόρων του. Πχ αν δοκιμάσεις να αφαιρέσεις, μέσω Adb, τη σαβούρα το security center, που παρεπιπτόντως έχει και ένα σωρό trackers, απλά το κινητό δεν κάνει boot… Ακόμα και η αριθμομηχανή του έχει trackers…

Όπως έγραψα είναι θέμα γούστου. Προσωπικά μου αρέσουν τα ελαφριά λειτουργικά, τύπου καθαρού Android. Πχ oxygen os.

Για να καταλάβεις διαφορά, βάζοντας lineage Os σε Mi 8, Mi mix 2s, poco x3 nfc, Note 7 και Redmi 7, που κατά καιρούς πέρασαν από τα χέρια μου, η μπαταρία +50-60%. Δεν υπερβάλω. Τεράστια διαφορά. Η δε απόδοση σε αλλά επίπεδα: ακόμα και το Redmi 7 πετάει. Το χρησιμοποιεί η κόρη μου. Από εκεί κατάλαβα πόση σαβούρα τρέχει στο MiUi…

Σαν κινητά είναι κορυφαία για τα χρήματα τους. Σαν λειτουργικό…

Με γεια σου με χαρα σου τι βρίσκεις εσυ το miui…. Όποιος έχει τη διάθεση να κάτσει και να ασχοληθεί μαζί του είναι τρομερά παραμετροποιήσιμο, κανεις δεν σε υποχρέωσε να εισαι κάτοχος του. Όσον αφορά το blotware ναι σε εναν βαθμό υπάρχει αλλα αφαιρούνται όλες, ακόμη και στο ελληνικό YouTube υπάρχουν οδηγοί και Για τους αρχάριους. Προσωπικά έχω το AdGuard Αγορασμένο εδώ και πολλά χρόνια και το χρησιμοποιώ σε όποια συσκευή παίρνω - δεν περνάει μύγα. Εαν εσυ  η οποιοσδήποτε άλλος Γουστάρει να δώσει περισσότερα χρήματα να πάρει κάτι άλλο δικαίωμα του δεν μπορεί όμως να κλείσει τα μάτια του σε συσκευές τύπου poco f3 

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπαίνουμε σε εποχές τύπου "υπάρχει το τάδε κινέζικο μοντέλο στα λεφτά που ψάχνεις, αλλά αν θες κάτι πιο οικονομικό μπορείς να πας σε Samsung". What a time to be alive.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...