Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα μου κάνει για περίπτωση που ο γνωστός σου είναι ο πιο κερδισμένος εκεί μέσα, με την άρνησή του για τη νέα σύμβαση. Οι συνάδελφοί του δουλεύουν νύχτα/Κυριακή και βγάζουν τα ίδιαμε αυτόν. Άρα έχει "κερδίσει" πιο φυσιολογικά ωράρια, χωρίς νύχτες και Κυριακές! Επίσης έχει τη δυνατότητα, μόνο αυτός, να ψάξει για έξτρα εργασία νύχτα/Κυριακή αλλού, με τους όρους που θέλει και να πιάσει τα μισθά που έπαιρνε πριν ή και καλύτερα. Γιατί δεν το βλέπει σαν όφελος, σε σχέση με τους συναδέλφους του; Οι άλλοι που υπέγραψαν τι να πουν, να πάνε κι αυτοί στην επιθεώρηση γιατί χειροτέρεψε η κατάστασή τους; Αφού είναι γενικότερη η μείωση μισθών στην εταιρία, τι ακριβώς ψάχνει; Ο γνωστός σου έπαιξε πετυχημένα θεωρία παιγνίων με την μη αποδοχή νέας σύμβασης, αλλά νιώθει ριγμένος, ενώ είναι ο πλέον κερδισμένος.

• Like 7
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και ξεκάθαρα. Το αν θίγονται τα εργασιακά δικαιώματα του φίλου ή όχι, με την αλλαγή του ωραρίου του, έχει να κάνει με τη σύμβαση που έχει υπογράψει. Στη σύμβαση αυτή πρέπει να αναφέρεται ρητά το εργασιακό ωράριο καθώς και οι απολαβές. Αν η πράξη του εργοδότη αντιτίθεται σε αυτά που αναφέρει η σύμβαση του εργαζόμενου, τότε τότε μπορεί να τον καταγγείλει σε Επ.Ερ. κλπ. Αν όχι, και η συμφωνία ήταν προφορική όπως συμβαίνει συνήθως, δεν μπορεί να κάνει τπτ.

Δημοσ.

Εχοντας δουλεψει σε αεροδρομιο, 2 χρονια,  με ωραριο κυλιομενο εχω μια μικρη εμπειρια.

Το θεμα με τις κυριακες και αργιες ειναι πονεμενη ιστορια.

Οποιοι ειναι βυσματα και γνωστοι ακριβως αυτες τις μερες θελουνε να εργαζονται.

Ειναι οι πιο ησυχες μερες, δεν ειναι κανενας απο τα αφεντικα εκει να τους τα πρηζουνε, και τσιμπας και τα εξτρα που οριζει η νομοθεσια.

Κυριος.

Αυτα τα ξερουνε και τα <<αφεντικα>>, και οποτε θελουνε σε χτυπανε εκει που πονας. Σε κοβουνε απλα απο αυτα.

Εχω δει 50 χρονων ανθρωπους να μαλωνουνε για τις κυριακες. Εχω δει να σφαζονται για χριστουγενα πρωτοχρονιες κλπ...

Δεν ειναι οπως σε αλλες δουλειες. Ειναι λιγο διαφορετικα.

Ο κολλητος σου απλα περασε στην αλλη οχθη. Θα χασει τις ησυχες μερες με τα εξτρα και θα πει και ενα τραγουδι.

Ο εργοδοτης ειναι νομιμος απο ολες τις μεριες.

Τωρα να νομιζει οτι μπορει να κανει κατι ας το κυνηγησει.

Για ρωτα τον ομως, θα το κυνηγησει...?

χλωμο, αν θες την αποψη μου.

Δημοσ.

Kάπου νομίζω χάνεται η μπάλα.. 
  Ας πούμε λοιπόν ότι εργάζεσαι 10 χρόνια σε μια εταιρία, για δικούς τους λόγους αποφασίζουν να κάνουν μείωση μισθών. Υπογράφουν όλοι τη νέα σύμβαση γιατί κάποιοι είναι νεότεροι στο χώρο και κάποιοι δεν είχαν πρόβλημα με αυτό.

Εσύ δεν την υπογράφεις γιατί θεωρείς ότι ήδη κάνεις πολλά για αυτά που παίρνεις και όπως είναι λογικό επιλέγεις την απόλυση -γιατί θεωρητικά αν δεν υπογράψεις κάτι που ήδη έχουν επιλέξει όλοι, για εκεί πας-.  

Ο εργοδότης όμως επιλέγει να μην σε απολύσει ώστε να μην πληρώσει την αποζημίωση και να σε βάζει στις χειρότερες βάρδιες -γιατί στο συγκεκριμένο τομέα οι χειρότερες βάρδιες είναι οι πρωινές λόγω ξυσίματος και όχι επειδή γίνεται χαμός και είναι τα αφεντικά εκεί-. Και συγχρόνως να μειώσει τις αρμοδιότητες σου καθώς αν είσαι προϊστάμενος, δεν μπορείς να είσαι προϊστάμενος στον κούκο το πρωί.

Παρόλα αυτά κανείς δεν βλέπει τίποτα μεμπτό και καμία διάκριση, ούτε άνιση μεταχείριση, ούτε ότι όλο αυτό γίνεται με σκοπό να σε ωθήσουν στην παραίτηση, αλλά ίσα ίσα θα έπρεπε να λες και ευχαριστώ που δουλεύεις πρωινά και παίρνεις τα ίδια με αυτούς που δουλεύουν κυλιόμενα. 

Παιδιά συγγνώμη κιόλας αλλά δεν είναι όλοι θύματα, ούτε και πρέπει να είναι ικανοποιημένοι/συμβιβασμένοι με τις επιλογές των άλλων. Κάποιοι αγαπάνε τη δουλειά τους και θέλουν να έχουν σωστές συνεργασίες.

Ευχαριστώ για το χρόνο όλων σας.

• Confused 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, G.bar είπε

Kάπου νομίζω χάνεται η μπάλα.. 
  Ας πούμε λοιπόν ότι εργάζεσαι 10 χρόνια σε μια εταιρία, για δικούς τους λόγους αποφασίζουν να κάνουν μείωση μισθών. Υπογράφουν όλοι τη νέα σύμβαση γιατί κάποιοι είναι νεότεροι στο χώρο και κάποιοι δεν είχαν πρόβλημα με αυτό.

Εσύ δεν την υπογράφεις γιατί θεωρείς ότι ήδη κάνεις πολλά για αυτά που παίρνεις και όπως είναι λογικό επιλέγεις την απόλυση -γιατί θεωρητικά αν δεν υπογράψεις κάτι που ήδη έχουν επιλέξει όλοι, για εκεί πας-.  

Ο εργοδότης όμως επιλέγει να μην σε απολύσει ώστε να μην πληρώσει την αποζημίωση και να σε βάζει στις χειρότερες βάρδιες -γιατί στο συγκεκριμένο τομέα οι χειρότερες βάρδιες είναι οι πρωινές λόγω ξυσίματος και όχι επειδή γίνεται χαμός και είναι τα αφεντικά εκεί-. Και συγχρόνως να μειώσει τις αρμοδιότητες σου καθώς αν είσαι προϊστάμενος, δεν μπορείς να είσαι προϊστάμενος στον κούκο το πρωί.

Παρόλα αυτά κανείς δεν βλέπει τίποτα μεμπτό και καμία διάκριση, ούτε άνιση μεταχείριση, ούτε ότι όλο αυτό γίνεται με σκοπό να σε ωθήσουν στην παραίτηση, αλλά ίσα ίσα θα έπρεπε να λες και ευχαριστώ που δουλεύεις πρωινά και παίρνεις τα ίδια με αυτούς που δουλεύουν κυλιόμενα. 

Παιδιά συγγνώμη κιόλας αλλά δεν είναι όλοι θύματα, ούτε και πρέπει να είναι ικανοποιημένοι/συμβιβασμένοι με τις επιλογές των άλλων. Κάποιοι αγαπάνε τη δουλειά τους και θέλουν να έχουν σωστές συνεργασίες.

Ευχαριστώ για το χρόνο όλων σας.

Φίλε αυτό που λες στο τελευταίο post είναι διαφορετικό από αυτό που είπες στην αρχή του thread.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dr_oid είπε

Φίλε αυτό που λες στο τελευταίο post είναι διαφορετικό από αυτό που είπες στην αρχή του thread.

Συγγνώμη ίσως να μην έγινα κατανοητός εξαρχής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν μου προτειναν μονομερης μειωση μισθου, απλα το δεχτηκα και παρεμεινα μεχρι να φυγω. Σε 3 μηνες πηγα αλλου με πολυ πολυ καλυτερα χρηματα!

Οταν αρχιζουν οι μειωσεις χαλαει ολη η σχεση επειτα...

Επεξ/σία από SeriesX
  • Like 2
Δημοσ.

Οτιδήποτε πέραν των 40 ωρών την εβδομάδα έχει δικαίωμα ο εργοδότης να το περικόψει, χωρίς την συγκατάθεση κανενός εργαζομένου. Δεν έχει σημασία αν μέχρι σήμερα ο μισθός ήταν μεγαλύτερος επειδή γίνονταν υπερωρίες ή υπερεργασίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θελω να επισημανω ενα σφαλμα απο τον εργαζομενο, γιατι βλεπω γενικα να την πατανε πολλοι. 
Οι υπερωριες, τα νυχτερινα, τα εκτος εδρας κτλ δεν ειναι μισθος, ειναι αποζημειωση. 

Οταν ρωταμε ποιος ειναι ο μισθος, ρωταμε ποια ειναι η αμοιβη χωρις αυτα τα εξτρα. 

Να διαπραγματευεστε πανω στα χρηματα του μισθου, οχι στα εξτρα. 
Τα εξτρα σημερα υπαρχουν, αυριο δεν υπαρχουν.  

Μην μπαινετε καν στη διαδικασια να λογιζετε αυτα τα εξτρα σαν μισθο, σιγουρακια, ουτε καν σαν αντικειμενο διαπραγματευσης. Καλυτερα να διαπραγματευεστε και να αποφασιζετε σα να μην υπαρχουν. 

Επεξ/σία από Hetfield
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τέτοια δικαιώματα που αναφέρετε δεν υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι τυχερός που δεν τον απέλυσαν και άμα πάει να κάνει καταγγελία θα το κάνουν σίγουρα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Το ότι έδινε σε κάποιον τα διπλάσια από αυτά που δικαιούταν για χρόνια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο τίτλος του νήματος είναι λάθος, αν κρίνω από αυτά που διαβάζω.

Κατ' αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως μονομερής μεταβολή (προφανώς προς το χειρότερο) των επίσημα συμφωνημένων συνιστά απόλυση.

Όμως, το να πάψεις να δίνεις υπερωρίες που δεν προβλέπονται (ειδάλλως δεν θα ήταν υπερωρίες αλλά κανονικό ωράριο) δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.

Επομένως, από αυτά που διαβάζω, όσο σωστά μεταφέρονται/περιγράφονται, δεν νομίζω πως θα ασχοληθεί η Επιθεώρηση Εργασίας.

Οι ισχυρισμοί περί αδικίας, κλίματος κτλ. μόνο στα δικαστήρια λύνονται (και πάλι, χωρίς βεβαίως να είμαι δικηγόρος, θα χαρακτήριζα τις πιθανότητες δικαίωσης του ενάγοντα μηδαμινές).

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, G.bar είπε

Τότε αφού είναι τόσο καλός, αλλά εκεί που είναι δεν τον εκτιμάνε, φεύγει και πάει αλλού που θα τον εκτιμήσουν.

Δημοσ.

Πρώτη φορά ακούω υπάλληλο που θα εργάζεται μόνο πρωί,θα έχει λίγο φόρτο εργασίας,κανέναν πάνω από το κεφάλι του,θα τελειώνει στην ώρα του και παρόλα αυτά διαμαρτύρεται για τις υπερωρίες.

Ποιά εταιρεία είναι να έρθω;

• Super Moderators
Δημοσ.

Η διαμαρτυρία έχει να κάνει πως κόπηκαν οι υπερωρίες/αργίες που ανέβαζαν το μισθό.

Αυτό, όμως, δεν συνιστά μονομερή μεταβολή της σύμβασης εργασίας, εκτός και αν αυτές οι ώρες/ημέρες περιλαμβάνονταν κάπου στη σύμβαση.

Δημοσ.
11 minutes ago, jimakos00 said:

Το ότι έδινε σε κάποιον τα διπλάσια από αυτά που δικαιούταν για χρόνια, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει.

Πως κρινεις οτι για αυτα τα διπλασια, εστω και με εμμεσο τροπο, δεν τα δικαιουταν;

Μπορει να εχει τριπλασια γνωση και πενταπλασια πυγμη πανω στο αντικειμενο. 

Αυτες ειναι πρακτικες Ελληνων προϊσταμενων/ηγετων που δεν ξερουν να διαχειριζονται καταστασεις. 
Και μην σας κανει εντυπωση οτι τοσα χρονια εχουμε γενικοτερα κακους ηγετες. 🙂

2 minutes ago, __kostas__ said:

Πρώτη φορά ακούω υπάλληλο που θα εργάζεται μόνο πρωί,θα έχει λίγο φόρτο εργασίας,κανέναν πάνω από το κεφάλι του,θα τελειώνει στην ώρα του και παρόλα αυτά διαμαρτύρεται για τις υπερωρίες.

Ποιά εταιρεία είναι να έρθω;

Aegean. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...