Frenzy9 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα ομαδα, επειδη ειμαι νεος οδηγος και γενικα ασχετος με τα αυτοκινητα μεχρι τωρα θα θελα την γνωμη σας για το τι αυτοκινητο να παρω. Ξερω πως οι τιμες ειναι στο Θεο αλλα λογω δουλειας ειναι αναγκη τουλαχιστον στο επομενο διμηνο να βρω αμαξι (μεχρι 4000€ περιπου). Μενω αθηνα και η δουλεια βρισκεται αρκετα μακρια, τις ημερες που θα πηγαινω με το αυτοκινητο θα κανω περιπου 36-38 χιλιομετρα στο περα-δωθε και παραλληλα μαρεσει να οδηγαω, ειδικα απογευματα οποτε θεωρω θα "γραφω" πολλα χιλιομετρα. Ειχα στο μυαλο μου αμαξια σαν τα Grande punto-corsa-ibiza αλλα φυσικα ειμαι ανοιχτος σε προτασεις. Φανταζομαι πως οι περισσοτεροι θα με κατευθυνετε σε ισως πιο φτηνα-οικονομικα αυτοκινητα, γουσταρω ομως το αμαξι που θα παρω να εχει και την φινετσα του, μην ειναι σαν το fiat panda ας πουμε. Ειδικα Αθηνα χρειαζεται να μπορει και να τρεξει. Ξερω πως εχω επιλεκτικο κ περιεργο γουστο, θα χαρω ομως να ακουσω αποψεις, ευχαριστω!
Liapisftw Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Καθαρα απο θέμα οικονομίας αφου θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα όπως λες θα σου πρότεινα πετρέλαιο. Απο την αλλη στα χρηματα που διαθέτεις θα βρείς μόνο αυτοκίνητα εισαγωγής που θα χρειαστεί πολυ ψάξιμο για να πετύχεις κάποιο σωστό χωρίς τετραπλάσια χιλιόμετρα κλπ. Ριξε μια ματια σε Corsa D 1.3 diesel. Νομίζω κατι θα μπορείς να βρεις σε αυτα τα χρήματα.
paylidis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Εγω παλι με τα χλμ που θες να κανεις και με τα λεφτα που διαθετεις μαλλον Panda cng ή lpg θα σου προτεινα... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/318741234-fiat-panda Φινετσα + πολλα χλμ με 4Κ δε βγαινει... Εκτος αν πας σε μεγαλο σκαφος περισσότερα κυβικα και στα τρωνε οι βενζινες...
meletis_m Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Frenzy9 είπε Καλησπερα ομαδα, επειδη ειμαι νεος οδηγος και γενικα ασχετος με τα αυτοκινητα μεχρι τωρα θα θελα την γνωμη σας για το τι αυτοκινητο να παρω. Ξερω πως οι τιμες ειναι στο Θεο αλλα λογω δουλειας ειναι αναγκη τουλαχιστον στο επομενο διμηνο να βρω αμαξι (μεχρι 4000€ περιπου). Μενω αθηνα και η δουλεια βρισκεται αρκετα μακρια, τις ημερες που θα πηγαινω με το αυτοκινητο θα κανω περιπου 36-38 χιλιομετρα στο περα-δωθε και παραλληλα μαρεσει να οδηγαω, ειδικα απογευματα οποτε θεωρω θα "γραφω" πολλα χιλιομετρα. Ειχα στο μυαλο μου αμαξια σαν τα Grande punto-corsa-ibiza αλλα φυσικα ειμαι ανοιχτος σε προτασεις. Φανταζομαι πως οι περισσοτεροι θα με κατευθυνετε σε ισως πιο φτηνα-οικονομικα αυτοκινητα, γουσταρω ομως το αμαξι που θα παρω να εχει και την φινετσα του, μην ειναι σαν το fiat panda ας πουμε. Ειδικα Αθηνα χρειαζεται να μπορει και να τρεξει. Ξερω πως εχω επιλεκτικο κ περιεργο γουστο, θα χαρω ομως να ακουσω αποψεις, ευχαριστω! Σε παρόμοιο επίπεδο χρημάτων βρέθηκα και εγώ . Τελικά κατέληξα σε ένα Corsa . Θα χρειαστεί υπομονή γιατί θα ακούσεις και θα δείς πολλά. Οπωσδήποτε το αμάξι να το πάς σε δικό σου συνεργείο για έλεγχο ή σε αντιπροσωπεία . Και να υπολογίζεις τουλάχιστον 250-300€ ωστε να του κάνεις για αρχή μια πλήρη συντήρηση να ξέρεις τι γίνεται . Ίσως χρειαστείς και ελαστικά. 1
Frenzy9 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Το Corsa ειναι απο τα αμαξια που γλυκοκοιταζω η αληθεια ειναι, το Panda οχι και τοσο, αν επαιρνα Fiat πιο πολυ με τραβαει το Grande Punto. Πιστευετε αξιζει πετρελαιοκινητο; Ναι μεν θα καιω πολυ αλλα με τη κινηση που υπαρχει Αθηνα, ειδικα πρωινες ωρες, θαρρω πως δε θα τρωω πολυ.
liakinen Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Αυτά που έχεις στο μυαλό σου είναι η κατηγορία που πρέπει να κινηθείς. Βάλε και το Panda μέσα. Τώρα δυστυχώς αλλά θα σου πω ότι με αυτά τα χρήματα αυτήν την στιγμή αμάξι προκοπής δεν υπάρχει εκτός βέβαια ελαχίστων εξαιρέσεων. Kinder έκπληξη είναι πχ μπορεί να πάρεις κάποιο πετρέλαιο με 200.000χλμ και να σου πάει χρόνια κάνοντας την δουλειά σου και βλέποντας που λέμε.
korakios Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βρες ένα Punto με φυσικό αέριο μιας και είσαι Αθήνα , αρκεί να εξυπηρετούν πρατήρια στην περιοχή σου είδα στο car αυτό αλλά είναι μετατροπή (προσοχή σε περίπτωση που το κοιτούσες) πετρέλαιο όχι για τη χρήση που του κάνεις και φυσικά ξεχνάς βενζίνη για χλμ , το πολύ βρες ένα βενζίνης και κάνε μετατροπή σε υγραέριο να τρέξει το Punto με 75 άλογα δεν πρόκειται ,πάντως είναι κουκλί Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από korakios 1
meletis_m Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 13 λεπτά πριν, Frenzy9 είπε Το Corsa ειναι απο τα αμαξια που γλυκοκοιταζω η αληθεια ειναι, το Panda οχι και τοσο, αν επαιρνα Fiat πιο πολυ με τραβαει το Grande Punto. Πιστευετε αξιζει πετρελαιοκινητο; Ναι μεν θα καιω πολυ αλλα με τη κινηση που υπαρχει Αθηνα, ειδικα πρωινες ωρες, θαρρω πως δε θα τρωω πολυ. Να έχεις υπ οψιν οτι το Corsa D με το ίδιο χρονολογίας Fiat Punto έχουν ίδιο μοτέρ. Τώρα εάν καταλήξεις σε Corsa να ξέρεις , οτι ίσως χρειάζεται αντικατάσταση η καδένα του .
PLACEBO_89 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Frenzy9 είπε Καλησπερα ομαδα, επειδη ειμαι νεος οδηγος και γενικα ασχετος με τα αυτοκινητα μεχρι τωρα θα θελα την γνωμη σας για το τι αυτοκινητο να παρω. Ξερω πως οι τιμες ειναι στο Θεο αλλα λογω δουλειας ειναι αναγκη τουλαχιστον στο επομενο διμηνο να βρω αμαξι (μεχρι 4000€ περιπου). Μενω αθηνα και η δουλεια βρισκεται αρκετα μακρια, τις ημερες που θα πηγαινω με το αυτοκινητο θα κανω περιπου 36-38 χιλιομετρα στο περα-δωθε και παραλληλα μαρεσει να οδηγαω, ειδικα απογευματα οποτε θεωρω θα "γραφω" πολλα χιλιομετρα. Ειχα στο μυαλο μου αμαξια σαν τα Grande punto-corsa-ibiza αλλα φυσικα ειμαι ανοιχτος σε προτασεις. Φανταζομαι πως οι περισσοτεροι θα με κατευθυνετε σε ισως πιο φτηνα-οικονομικα αυτοκινητα, γουσταρω ομως το αμαξι που θα παρω να εχει και την φινετσα του, μην ειναι σαν το fiat panda ας πουμε. Ειδικα Αθηνα χρειαζεται να μπορει και να τρεξει. Ξερω πως εχω επιλεκτικο κ περιεργο γουστο, θα χαρω ομως να ακουσω αποψεις, ευχαριστω! Για να μην το μετανιωσεις κοιτα πρωτα το κοστος χρησης!!! Και ναι αν χρειαστει δωσε και 2000ευρω παραπανω για την αποκτηση του προκειμενου να κερδισεις σε χρηση!!! Αλλιως θα σου βγει στο τελος πιο ακριβο!!! Η λογικη λεει επειδη εισαι και νεος οδηγος να βρεις κατι μαζεμενο σε διαστασεις οσο το δυνατον πιο καινουργιο και σε καλη μηχανικη καστασταση σε τρικυλινδρο! 1
panosdOUG Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Κάτοχος Corsa d diesel απο το 2018 με αρκετά χιλιόμετρα τώρα φτάνω στα 205κ γενικά πολύ καλό αμάξι για την δουλειά που προορίζεται. Είναι μικρό οικονομικό και σε καμία περίπτωση ζημιαρικο στην περίπτωση μου. Έχω αλλάξει από αναλώσιμα ( Αντλία νερού, θερμοστάτη, προθερμάνσεις και προληπτικά πριν 2χιλ χιλιόμετρα καδένα για πρώτη φορά δεν την είχε αλλάξει ο προηγούμενος ούτε χτυπούσε αλλά ήθελα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.) Από εκεί και πέρα καταναλώσεις 5-5.5 είτε βαρύ πόδι είτε ελαφρύ ελάχιστη διαφορά πάντα καλό πετρέλαιο και καμιά φορά πρόσθετα. Dpf δεν έχω γιατί είμαι euro 4, Αθήνα Θεσσαλονίκη χρειάζεται τουλάχιστον euro 5 οπότε εκεί μπλέξεις και με dpf όπου πρέπει να χειρίζεσαι λίγο διαφορετικά το αυτοκίνητο. Αν όντως κάνεις 35-40 χιλιόμετρα και σε ανοιχτό δρόμο κάθε μέρα θεωρώ πως θα είσαι μια χαρά αν από την άλλη είσαι κέντο και τρως κίνηση δύσκολα για diesel. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα