Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα γνώμες για pc ενός συνεργάτη πολιτικού Μηχανικού.

Ποσό που διαθέτουμε :1200 χωρίς την οθόνη και χωρίς λειτουργικό 

Χρήση υπολογιστή :  εργασίας

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:  autocad κυρίως 2D αλλά και 3D με τα προγράμματα civiltech Energy Building, Energy Certificate

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.  χρειαζόμαστε οθόνη γιατί τώρα έχει μια 22 αρά που δεν αρκεί. Ίσως 34 ultra wide ή 27 2κ? δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό  όριο για οθόνη αλλά θα θέλαμε προτάσεις

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). επαρχία

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? και από διαφορετικά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το στήσουμε εμείς

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . θα αγοράσουμε windows σε 2η φάση

μια αρχική σύνθεση :

cpu i7 12700

ψύκτρα σκεφτόμαστε την SilentiumPC Fortis 5 Dual (παραδοση 1-3 μέρες 62,90 €)

ram 32 gb 3200hz Crucial-Ballistix

https://www.skroutz.gr/s/21974232/Crucial-Ballistix-Black-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-BL2K16G32C16U4B.html

motherboard θα προτιμούσαμε με 4 θύρες m2 αρα πάμε σε ΑΤΧ  με Β660. Με τις τιμές και τις διαθεσιμότητες που βλέπω ίσως να συμφέρει και η MSI Pro Z690-A DDR4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket

Κουτί δεν μας ενδιαφέρει να έχει τζάμι προτιμήσεις Be Quiet Pure Base 500DX ή ίσως Be Quiet Pure Base 500

και τροφοδοτικό  Corsair RMx Series RM650x (2021) ή Seasonic Focus GX 650W (και αυτό έχει 2 CPU (8 pins) νομίζω χωρίς σιγουριά) 

Κάρτα γραφικών θα δούμε αργότερα 

Επεξ/σία από samtwo
Δημοσ.

δεν χρειάζεται να πάρεις την dual, μικρή διαφορά στην απόδοση από την απλή
για κάρτα γραφικών 6600 ΧΤ radeon
Οθόνη καλή περίπτωση (και νέα) φαίνεται από τα specs η AOC Q27G2S/EU Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz
χωρίς να το έχω ψάξει ιδιαίτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το build με ίδια μητρική , 32GB balistix 3600 και Ι5 12600Κ (10cores/16threads) παίζω με ενσωματωμένη στο autocad και VRAY+SKETCHUP 

το μηχάνημα "ξυρίζει" με την ενσωματωμένη που υποστηρίζει opengl και μόνο αν κάνεις πολύ σύνθετα μοντέλα μπορεί να σε καθυστερήσει. Δοκίμασε το έτσι και αν χρειαστείς GPU γιατί οι δουλειές είναι υπερβολικά βαριές θα πάρεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ NVIDIA με RT τεχνολογία , μακρυά από AMD γιατί λείπουν σχετικά features και την προτείνουν μόνο άσχετοι με το αντικείμενο.

1 ώρα πριν, samtwo είπε

εργασίας

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:  autocad κυρίως 2D αλλά και 3D με τα προγράμματα civiltech Energy Building, Energy Certificate

Από αυτά που γράφεις το πιθανότερο είναι να μην χρειαστείς ποτέ έξτρα κάρτα και η ενσωματωμένη θα σου είναι υπεραρκετή. Προτίμησε σειρά Κ και βάλε μια arctic των 35ευρώ γιατί αυτά το προγράμματα συμπαθούν το single-core perf.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

Εχω το build με ίδια μητρική , 32GB balistix 3600 και Ι5 12600Κ (10cores/16threads) παίζω με ενσωματωμένη στο autocad και VRAY+SKETCHUP 

το μηχάνημα "ξυρίζει" με την ενσωματωμένη που υποστηρίζει opengl και μόνο αν κάνεις πολύ σύνθετα μοντέλα μπορεί να σε καθυστερήσει. Δοκίμασε το έτσι και αν χρειαστείς GPU γιατί οι δουλειές είναι υπερβολικά βαριές θα πάρεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ NVIDIA με RT τεχνολογία , μακρυά από AMD γιατί λείπουν σχετικά features και την προτείνουν μόνο άσχετοι με το αντικείμενο.

Από αυτά που γράφεις το πιθανότερο είναι να μην χρειαστείς ποτέ έξτρα κάρτα και η ενσωματωμένη θα σου είναι υπεραρκετή. Προτίμησε σειρά Κ και βάλε μια arctic των 35ευρώ γιατί αυτά το προγράμματα συμπαθούν το single-core perf.

Σε ευχαριστώ έτσι το σκεφτόμαι και εγώ και αφήσαμε την κάρτα γραφικών εκτός για την ώρα.  Η μητρική με προβλημάτισε καθώς η  MSI Pro Z690-A είναι αχρειάστη απο αποψη overcloking για τον 12700 αλλά είναι τίμια για τα λεφτα της και δοκιμασμένη και σε σύγκριση με atx b660 φαίνεται να συμφέρει.

Ο 12700Κ βγαίνει 52 ευρώ πάνω δεν ξέρω αξίζει τα επιπλέον χρήματα? 

Την arctic esports duo 34 έχω και εγώ με τον 12600Κ πολύ τίμια για τα λεφτα της αλλά  επειδη την θεωρώ οριακή για αυτο το cpu για  καλύτερα και πιο αθόρυβα σκέφτομαι την SilentiumPC Fortis 5 Dual αφού λέμε και για τον 12700.  Κάτι noctua ωραίες αλλά ξεφεύγουν σε τιμή...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, samtwo είπε

Σε ευχαριστώ έτσι το σκεφτόμαι και εγώ και αφήσαμε την κάρτα γραφικών εκτός για την ώρα.  Η μητρική με προβλημάτισε καθώς η  MSI Pro Z690-A είναι αχρειάστη απο αποψη overcloking για τον 12700 αλλά είναι τίμια για τα λεφτα της και δοκιμασμένη και σε σύγκριση με atx b660 φαίνεται να συμφέρει.

Ο 12700Κ βγαίνει 52 ευρώ πάνω δεν ξέρω αξίζει τα επιπλέον χρήματα? 

Την arctic esports duo 34 έχω και εγώ με τον 12600Κ πολύ τίμια για τα λεφτα της αλλά  επειδη την θεωρώ οριακή για αυτο το cpu για  καλύτερα και πιο αθόρυβα σκέφτομαι την SilentiumPC Fortis 5 Dual αφού λέμε και για τον 12700.  Κάτι noctua ωραίες αλλά ξεφεύγουν σε τιμή...

1) Δεν νομίζω να κάνεις πολύωρο rendering οπότε ακόμη και με αυτή θα έχεις χαμηλές θερμοκρασίες. 

2) Κατα την άπψη μου ο 12600Κ θα σου δίνει καλύτερη αίσθηση ταχύτητας στο software που χρησιμοποιείς , εξήγησα γιατί.

3) Πάρε την συγκεκριμένη Ζ690 , στα λεφτά που έχει υπερέχει σαφώς από κάθε άλλη

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

1) Δεν νομίζω να κάνεις πολύωρο rendering οπότε ακόμη και με αυτή θα έχεις χαμηλές θερμοκρασίες. 

2) Κατα την άπψη μου ο 12600Κ θα σου δίνει καλύτερη αίσθηση ταχύτητας στο software που χρησιμοποιείς , εξήγησα γιατί.

3) Πάρε την συγκεκριμένη Ζ690 , στα λεφτά που έχει υπερέχει σαφώς από κάθε άλλη

O 12600K έχει την ίδια igpu με τον 12700, με λίγο πιο χαμηλό max freq.
Ο 12700 έχεί 2 έξτρα P cores, προφανώς και είναι καλύτερη επιλογή.

Κατά τα άλλα το autocad τρέχει μια χαρά και σε rx 580 εκτός και αν κάνεις βαριά πράγματα οποτε πας σε quadro και φυσικά δεν μιλάμε πλέον για budget των 1200 ευρώ με οθόνη.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, hln3 είπε

O 12600K έχει την ίδια igpu με τον 12700, με λίγο πιο χαμηλό max freq.
Ο 12700 έχεί 2 έξτρα P cores, προφανώς και είναι καλύτερη επιλογή.

Κατά τα άλλα το autocad τρέχει μια χαρά και σε rx 580 εκτός και αν κάνεις βαριά πράγματα οποτε πας σε quadro και φυσικά δεν μιλάμε πλέον για budget των 1200 ευρώ με οθόνη.

Σαφώς ο i7 υπερέχει του 12600κ αλλά μάλλον ήθελε να γράψει οτι καλύτερα ο 12700Κ από τον non k 12700  απαντώντας στο ερώτημα μου αν αξίζει τα παραπάνω 50 €.  Για κάρτα γραφικών μάλλον θα κάνουμε την δοκιμή έτσι και στο μέλλον βλέπουμε. Η οθόνη είναι εκτός των 1200€ και για πείτε από εμπειρία σε autocad τι μέγεθος και ανάλυση χρησιμοποιείτε. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

εγώ 2 επι 32" 1440p IPS

Για 2 32αρες δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα χωράνε σε γραφείο. Πάντως για μια 32 καλύτερα 1440p και όχι 4Κ θα φαίνονται όλα πολύ μικρά έτσι? 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, samtwo είπε

Για 2 32αρες δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα χωράνε σε γραφείο. Πάντως για μια 32 καλύτερα 1440p και όχι 4Κ θα φαίνονται όλα πολύ μικρά έτσι? 

τα windows κάνουν scale , οπότε θα μπορέσεις να δουλέψεις 32"/4Κ , έχει προσφορά το eshop

https://www.e-shop.gr/othoni-samsung-ls27a800nmuxen-27-led-4k-ultra-hd-black-p-PER.171352

Δημοσ.
21 ώρες πριν, samtwo είπε

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα γνώμες για pc ενός συνεργάτη πολιτικού Μηχανικού.

Ποσό που διαθέτουμε :1200 χωρίς την οθόνη και χωρίς λειτουργικό 

Χρήση υπολογιστή :  εργασίας

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.  χρειαζόμαστε οθόνη γιατί τώρα έχει μια 22 αρά που δεν αρκεί. Ίσως 34 ultra wide ή 27 2κ? δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό  όριο για οθόνη αλλά θα θέλαμε προτάσεις

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). επαρχία

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? και από διαφορετικά

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το στήσουμε εμείς

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . θα αγοράσουμε windows σε 2η φάση

μια αρχική σύνθεση :

cpu i7 12700

ψύκτρα σκεφτόμαστε την SilentiumPC Fortis 5 Dual (παραδοση 1-3 μέρες 62,90 €)

ram 32 gb 3200hz Crucial-Ballistix

https://www.skroutz.gr/s/21974232/Crucial-Ballistix-Black-32GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-BL2K16G32C16U4B.html

motherboard θα προτιμούσαμε με 4 θύρες m2 αρα πάμε σε ΑΤΧ  με Β660. Με τις τιμές και τις διαθεσιμότητες που βλέπω ίσως να συμφέρει και η MSI Pro Z690-A DDR4 Motherboard ATX με Intel 1700 Socket

Κουτί δεν μας ενδιαφέρει να έχει τζάμι προτιμήσεις Be Quiet Pure Base 500DX ή ίσως Be Quiet Pure Base 500

και τροφοδοτικό  Corsair RMx Series RM650x (2021) ή Seasonic Focus GX 650W (και αυτό έχει 2 CPU (8 pins) νομίζω χωρίς σιγουριά) 

Κάρτα γραφικών θα δούμε αργότερα 

μελετησε καλα αν σε συμφερει να παρεις καλη οθονη ή γραφικα κ πως θα δουλευεις.

αν εχεις κυριως πολυ σχεδιο, θες μεγαλη οθονη., επεξεργαστης, γραφικα οχι απαραιτητα.

αν θες τρισδιαστατα μοντελα , θες γραφικα. αλλα παλι να καθορισεις τι βαθμο θελεις.

ειδικα τα γραφικα ειναι πολυ ακριβα τωρα.

αν δουλευες ανετα χωρις καρτα, σχεδιαση, τοτε ισως να μη χρειαζεσαι καρτες 500 ευρω

κ αν οι πελατες θελουν ωρες σχεδιασης κ δεν πληρωνουν γραφικα,

ενσωματωμενα! ισως ειναι ο,τι καλυτερο

πολυ εκνευριστικο να δωσεις 800 ευρω για καρτα κ να μην την αποσβεσεις 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...