Προς το περιεχόμενο

Eππαγγελματική πορεία σε προγραματισμό


Graffalo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σην κοινώτητα, θα ήθελα να ρωτήσω πως είναι να δουλεύεις σαν Junior Developer στην Ελλάδα επίσης ποιεw είναι συνήθως οι δεξιότητες που χρειάζονται . Το πρόβλημα μου είναι οτι δεν είχα καμία σχέση με προγραματισμό μεχρι και την πρώτη καραντίνα. Εξαιτίας πολύ ελεύθερου χρόνου με κάτι φίλους αποφασήσαμε να ανοίξουμε ενα game emulator (l2jserver) για πλάκα. Τα βασικά Install JDK, Compile και πέρασμα Patch απο script στο ίντερνετ και mysql. Στην συνέχεια θέλαμε και ενα σάιτ το οποίο θα υποστηρίζει και στατιστικά του server,authentication panel, donation api Paypal Stripe. Εκεί ξεκίνησε το ψάξιμο(λάτρεψα το web development)  και βρήκα το Laravel έπειτα απο εκατοντάδες ώρες στο google μετά απο 1 χρόνο (4-5 ώρες κάθε μέρα) κατάφερα και έφτιαξα το πρώτο μου web app με login sessions (με character management αναλόγος τον χρήστη), donate with paypal dίνοντας in-game currency, Statistics με query search και ajax και άλλα πολλά. To θέμα μου είναι το εξής... ότι 80% του κώδικα ήταν απο το ιντερνετ ή packages και 20% ήταν δικές μου τροποποιησεις για να έρθει στα μέτρα του project. Τώρα το γύρισα σε Node.js-express και React με cache μέσω του Redis. Γενικά έχω ασχοληθεί με cloud services, proxies, docker vmware kai γενικότερα καπου εδώ έχω  αρχίσει και το χάνω. Φίλοι που είναι στον κλάδο λενε ότι έπιασαν δουλεία με πολύ λιγότερες γνώσεις αλλά με τουλάχιστον ενα πτυχίο πληροφορικής. Εγώ πάλι νιώθω οτι απλά ξέρω να ψάχνω στο google. Ξεκίνησα μαθήματα στο freecodecamp αλλά βαρέθηκα πολύ γρήγορα. Θα ήθελα να βρώ κάπου δουλειά(ακόμα και πρακτική) και να κάτσω με ανθρώπους πάνω σε ένα πραγματικό project. Για να κλείσω με την φλυαρία, τι χρειάζεται για να πείς οτι είσαι έτοιμος για να αρχίσεις σιγά σιγά να στέλνεις κανένα βιογραφικό. Certification Bootcamps, Πτυχίο , Portfolio, Self taught developer XD ? θα ήθελα να ακούσω καμία εμπειρία. Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από Graffalo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Εγώ πάλι νιώθω οτι απλά ξέρω να ψάχνω στο google

Λίγο impostor syndrome :D

Με αυτά που διαβάζω εγώ λέω πως μπορείς να φτιάξεις ένα ωραίο βιογραφικό και να στείλεις σε Junior θέσεις. Οι Junior θέσεις θέλουν κυρίως όρεξη και δεν νοιάζεται πολύς κόσμος για το quality του κώδικα που γράφεις σε αυτό το level. Πας λίγο όπως είσαι για να μάθεις και να εξελιχθείς και όσοι ζητούν Junior άτομο έχουν κάνει manage τα expectations τους ώστε να μην περιμένουν πολλά από εσένα. 

Το δύσκολο είναι να αποφασίσεις τι θες να κάνεις προχωρόντας, θες να είσαι front-end ή back-end engineer; Δε γίνεται μια ζωή να είσαι full stack προφανώς οπότε πρέπει να δεις που σου αρέσει περισσότερο να προχωρήσεις.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, MrRush είπε

Λίγο impostor syndrome :D

Και εμένα αυτό το vibe μου έβγαλε :P . 

Φίλε φτιάξε ένα καλό βιογραφικό και άρχισε να στέλνεις. Αν όντως ξέρεις αυτά που λες θα σε τσιμπήσουν κατευθείαν και με μισθό 800-900 ευρώ καθαρά (μην δεχθείς λιγότερα).

To μόνο που δεν μου άρεσε είναι το Laravel... Αν μπορέσεις να δεις και λίγο node με react θα είσαι σουπερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, filip123go είπε

To μόνο που δεν μου άρεσε είναι το Laravel...

Γιατί; Από τα πιο δημοφιλή backend frameworks είναι οπότε και οι αντίστοιχες γνώσεις είναι περιζήτητες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, vadou είπε

Γιατί; Από τα πιο δημοφιλή backend frameworks είναι οπότε και οι αντίστοιχες γνώσεις είναι περιζήτητες.

Είναι λίγο legacy (γενικά όλη η php από τότε που την γύρισαν σε οο απο scripting έφαγε μεγάλο χτύπημα) αλλιως κατα τα άλλα, μια χαρά είναι. Από τα καλύτερα που έχω δουλέψει. 

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χαχαχα η αλήθεια είναι πως το βλέπω έτσι γιατί είναι λίγος ο καιρός που ασχολούμαι και η καριέρα μου τελείως αλλού... (8 χρόνια σε εταιρεία τουρισμού) αλλά πραγματικά δεν έχει υπάρξει κάτι που με ενθουσίαζει περισσότερο(ειδικά όταν σπαταλάς ώρες και στο τέλος δουλεύει). Αυτό μου το έχουν ξαναπεί για τους Junior αλλά δεν πίστευα ότι είναι έτσι. Νόμιζα ότι πας και αρχίζεις να γράφεις scriptakia. Αλλά κυριολεκτικά χωρίς search η documentation σε νέα frameworks δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Κάποια στιγμή με τόσο search είχα captcha challenge στην google 😆.  Επίσης μου αρέσει πιο πολύ το backend. Ευχαριστώ πάντως παίδες.

Επεξ/σία από Graffalo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Graffalo είπε

αλλά πραγματικά δεν έχει υπάρξει κάτι που με ενθουσίαζει περισσότερο(ειδικά όταν σπαταλάς ώρες και στο τέλος δουλεύει)

Έχεις το μικρόβιο. Αύτη η τζούρα ντοπαμίνης που παίρνεις όταν τρέχει ο κώδικάς σου θα γίνεται κάθε φόρα. Όσοι δεν το έχουν, δεν το καταλαβαίνουν. Ξεκίνα και στέλνε βιογραφικά και φτιάξε και ένα ωραίο προφιλ στο github.
 

Spoiler


@vadou πες μου σε παρακλαώ μια σύγχρονη εταιρεία που να ξεκινάει projects σε laravel (όχι να τα κάνει maintain, να τα ξεκινάει από το μηδεν.) Εγώ δεν ξέρω καμία. Όλες σε ms πηγαίνουν και μάλιστα πηγαίνουν σε ms χωρίς να ξέρουν γιατι, και πολλές φορές δεν το χρειάζονται....

1 στα 30 είναι τα offers που μου έρχονται για php. Για laravel ακόμα λιγότερα.

 

Επεξ/σία από filip123go
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...