solen7 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, skiabox είπε Πολύ μικρό workspace για γράψιμο κώδικα. Τι να σου πω, εγω ειμαι με 2 27αρες 5 χρονια τωρα και γραφω ανετα. Και 32 να ηταν δν θα αλλαζε κατι, για ουσιαστικο χωρο επρεπε να πας σε ultrawide 34+
KostasKri Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 23 λεπτά πριν, skiabox είπε 2 32άρες έχω συν την οθόνη του macbook pro 16 Τώρα θα σας πω τον πραγματικό λόγο που δεν πήγε παραπάνω η apple. Δεν πήγε παραπάνω γιατί οι 32άρες είναι ακόμα ακριβές και σε καμία περίπτωση δεν έχουν γίνει mainstream. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια 32άρα έχει 3 και 4 φορές την τιμή της 27άρας. Πολύ πιθανό, κι εμένα θα με βόλευαν πολύ 2 32άρες
M A T R I X Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 33 λεπτά πριν, skiabox είπε 2 32άρες έχω συν την οθόνη του macbook pro 16 Τώρα θα σας πω τον πραγματικό λόγο που δεν πήγε παραπάνω η apple. Δεν πήγε παραπάνω γιατί οι 32άρες είναι ακόμα ακριβές και σε καμία περίπτωση δεν έχουν γίνει mainstream. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μια 32άρα έχει 3 και 4 φορές την τιμή της 27άρας. Ποιες χρησιμοποιείς @skiabox ;
skiabox Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, M A T R I X είπε Ποιες χρησιμοποιείς @skiabox ; BenQ EW3270U Monitor 31.5" 4K
M A T R I X Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 4 λεπτά πριν, skiabox είπε BenQ EW3270U Monitor 31.5" 4K Βγαίνω λίγο off topic, αλλά πως είναι το VA; Σε βολεύει; Δεν το έχω δουλέψει ποτέ. Σκεφτόμουνα να πάω τις dell u3219q, αλλά είναι παλιό μόντελο και δεν με ψήνει να δώσω τόσα λεφτά.
georgerov Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, SantoPtol είπε Πέστα χρυσόστομε, παίρνουν οι άλλοι 4Κ στις 27", το δουλεύουν με μεγένθυση οπότε εμμέσως πέφτει στα 2Κ αλλά ο φόρτος για τη CPU-GPU παραμένει στα 4Κ Σε macOS συγκεκριμένα και 5Κ μην σου πω. Έστω ότι κάποιος χρησιμοποιεί scaling απο 4Κ σε 1440p στην ουσία το macOS κάνει render την εικόνα σε 5Κ για να σου προφέρει ακαίρεο scaling (x2).
skiabox Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 3 λεπτά πριν, M A T R I X είπε Βγαίνω λίγο off topic, αλλά πως είναι το VA; Σε βολεύει; Δεν το έχω δουλέψει ποτέ. Σκεφτόμουνα να πάω τις dell u3219q, αλλά είναι παλιό μόντελο και δεν με ψήνει να δώσω τόσα λεφτά. Σε αυτή την τιμή είναι πολύ καλό για coding με crisp text όπως λένε και στα reviews. Το θέμα είναι ότι στις 32 ίντσες δεν έχεις πολλές επιλογές και είναι πανάκριβες ακόμα. 1
KnightRider Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 22 ώρες πριν, prefuse είπε Δεν πρόκειται να γίνει στάνταρ για πολλά χρόνια ακόμα. 1) αισθητικό ζήτημα, δεν είναι αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε cinematic, ψάξε soap opera effect 2) ασύμφορο για να υλοποιηθεί 3) δεν προσφέρει τίποτα στον κινηματογράφο, πέρα από χρήση σε γρήγορες σκηνές actions και κάποια ντοκιμαντέρ για ζώα. Ακόμα και οι hardcore υποστηρικτές σκηνοθέτες (μετρημένοι στα δάχτυλα) το παράτησαν. Τα χω ψάξει ήδη περί soap opera effect και εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ motion interpolation για να βλέπω τις ταινίες στα 144fps (επειδή έχω 144Hz monitor) - από μικρός μου την έσπαγε αυτό το τραιμόπαιγμα λόγω χαμηλών fps και είχα συνέχεια απορίες στο γιατί να βγάζουν ακόμη με 24fps,, με motion interpolation αισθητικά μου είναι πιο ρεαλιστικό και δεν μου κουράζει τα μάτια. (δοκίμασα να δω για 10 λεπτά με 24fps και μου ήταν σπαστικό)
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 14 hours ago, mercier said: Ίσως κάποιος εδώ έχει ακόμα apple cinema display (σε ματ υφή) που είχε λανσάρει περί το 2007 -και μετά τις έβγαλε από την παραγωγή. Αν θέλει ας μας πει τη γνώμη του. Έχω Apple Cinema Display 30" (matte) που προσωπικά την χρησιμοποιώ καθημερινά σπίτι και την βρίσκω άψογη ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα και επίσης Apple Cinema Display 27" (glossy). 1
Pokemon640 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 17 ώρες πριν, KnightRider είπε Φαντάζομαι κλασικά στα 60Hz..... Ναι ξέρω δεν είναι για gaming αλλά υπάρχουν λίγες ταινίες που είναι στα 120fps (πχ gemini man) και σιγά σιγά τα 120fps θα είναι το μέλλον (μακάρι να γίνει ως standard) + έχει διαφορά 60fps με 120fps στις ταινίες (στα 60fps φαίνεται σαν ψεύτικο smooth ενώ στα 120fps πιο real-απαλό) Τα 120Hz έχουν νόημα όταν θες 3D (μισά καρέ αριστερό μάτι μισά στο δεξί). Σε ταινίες είναι απλά gimmick τα παραπάνω fps, 99 στους 100 ζητάνε το στάνταρ των 24 καρέ. 17 ώρες πριν, yazidis είπε Κάποτε με αυτά τα λεφτά έπαιρνες iMac 27’’ … Πολλά λεφτά ρε γαμωτο! Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι εμφανής στην απόδοση χρωμάτων, το iMac της τότε εποχής που αναφέρεις, δεν φτάνει τα χρώματα της σημερινής οθόνης του άρθρου ούτε με κυάλια ! 15 ώρες πριν, bioentre είπε Θα πουλήσει σε ζεστό ψωμάκι!! Εξωτερικο πάντα, γιατί Ελλάδα το ψιλικατζίδικο τοθ ιστορμ παίζει και να μην την φέρει καν Υπάρχουν επαγγελματίες του χώρου που τα βγάζουν τα λεφτά της σε 1-2 μέρες δουλειά. Άμα ψαχνόμουν για οθόνη θα ήταν στις επιλογές, αλλά για την ώρα καλά κρατεί η Eizo Coloredge στα ίδια λεφτά την είχα αγοράσει τότε (προ κρίσης των μικροτσίπ). 5 ώρες πριν, michael92 είπε Οι 32 ίντσες δεν πιάνουν πολύ χώρο, δε μιλάμε για κανένα τέρας CRT. Με τις 27 ίντσες χάνεις πολύ χώρο στο γραφείο καθώς πρέπει να την έχεις πολύ κοντά, αλλιώς πάει άχρηστη η ανάλυση 5K. Επίσης, αν είσαι ψηλός, στις 27 ίντσες ο ορίζοντας σου είναι πρακτικά στο πάνω μέρος της οθόνης, ενώ στις 32 ίντσες είναι σχεδόν στο κέντρο. Αρκετοί επαγγελματίες έχουν αριστερά και δεξιά studio monitor που πιάνουν αρκετό χώρο στο γραφείο. 27 ίντσες χωράει οριακά, ειδικά αν θες 2η οθόνη (βοηθητική) ποιο ψηλά με ειδική βάση για να δουλέψεις ποιο άνετα.
tsarouc Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Από την φωτογραφία του άρθρου κάτι δεν μου πάει καλά με την γωνία θέασης. Θα μου πεις θα πάρεις τέτοια οθόνη για να βλέπεις ταινίες? Λέμε τώρα όμως... Τα λεφτά για αυτά που προσφέρει ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ για πρώτη φορά μάλλον είναι απίστευτα τίμια. Δεν ξέρω το γιατί αλλά αυτά που προσφέρει είναι και πολλά και σπάνια που καμία άλλη οθόνη δεν νομίζω να τα προσφέρει όλα μαζί. Κουκλίτσα είναι.. 2 τέτοια που θα πάρει ο άνετος οικονομικά και τυχερός θα κάνει κολοτούμπες... Θα ήθελα να ήταν OLED όμως..... αυτή να υποθέσω είναι ips? Και παραδόξως ακόμη και το καλώδιο που είπε ένας ποιο πάνω η τιμή είναι κορυφαία... μιλάμε ρε παιδιά για 40gbps 100watt καλώδιο 10 feet και λογικά ποιότητα Apple μη λέτε κουταμάρες. Τα καλώδια αυτά είναι πανάκριβα και η τιμή μου φαίνεται απόλυτα λογική. Κάτι κινεζιές και έχουν 100+ ΕΥΡΏ από ebay... μια χαρά εδώ λοιπόν.. περίεργο.. χμμμμ
prefuse Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, KnightRider είπε Τα χω ψάξει ήδη περί soap opera effect και εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ motion interpolation για να βλέπω τις ταινίες στα 144fps (επειδή έχω 144Hz monitor) - από μικρός μου την έσπαγε αυτό το τραιμόπαιγμα λόγω χαμηλών fps και είχα συνέχεια απορίες στο γιατί να βγάζουν ακόμη με 24fps,, με motion interpolation αισθητικά μου είναι πιο ρεαλιστικό και δεν μου κουράζει τα μάτια. (δοκίμασα να δω για 10 λεπτά με 24fps και μου ήταν σπαστικό) Κανένα πρόβλημα, ο καθένας όπως του αρέσει, αλλά στους περισσότερους από εμάς δεν μας αρέσει και το θεωρούμε αντιαισθητικο, την ίδια άποψη έχουν και οι δημιουργοί ταινιών. Οπότε δύσκολα να αλλάξει.
KnightRider Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, prefuse είπε Κανένα πρόβλημα, ο καθένας όπως του αρέσει, αλλά στους περισσότερους από εμάς δεν μας αρέσει και το θεωρούμε αντιαισθητικο, την ίδια άποψη έχουν και οι δημιουργοί ταινιών. Οπότε δύσκολα να αλλάξει. Ίσως αλλάξει μόνο όταν θα υπάρξουν TV με πάνω από 60Hz (πραγματικά hz - όχι εκείνα τα χ@ζά κόλπα marketing που λέγανε 600Hz) + να πέσουν οι τιμές στον εξοπλισμό. Ευτυχώς που υπάρχουν τα software για interpolation και μας σώζουν εμάς τους λάτρεις των smooth 😁 γιατί παλιά η αλήθεια έκαιγα κάρβουνα εδώ μπας και με βοηθούσε κανείς να βρω τρόπο να βλέπω με 60fps και θυμάμαι τότε ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεις τον τρόπο (ευτυχώς από ξένα site είχα ανακαλύψει το Corel WinDVD και αργότερα με το avisynth) Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από KnightRider
fsbmaniac Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Γελάω με τα σχόλια. Δεν μιλάω καν για Αμερική αλλά ακόμη και για Ευρώπη τα 1500 για έναν επαγγελματία είναι ένα ΣΚ so simple. Ακόμη και για Ελλάδα με ένα ΣΚ ένα καλό συνεργείο τραβάει 2 γάμους και 2 βαπτίσεις για πλάκα μεικτά και αφορολόγητα 3500 min
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα