Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, παίδες! Το καλοκαίρι πέρασαν οπτική ίνα και έκανα 100αρα σύνδεση στο σπίτι μου (Cosmote). Κανένα πρόβλημα, πάντα σταθερή από τότε. Μένω στον τελευταίο όροφο και θέλω να μοιράσω την σύνδεσή μου με το γραφείο που είχε κάποτε η γυναίκα μου στο ισόγειο και το χρησιμοποιεί ανά διαστήματα. Δεν μπορούσα να το περιγράψω πολύ καλά οπότε έκανα ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα! Το Μ αντιστοιχεί σε Modem, το οποίο βρίσκεται αριστερά και το χωρίζει ένα δωμάτιο μέχρι το μπαλκόνι δεξιά. Η απόσταση αυτή μέχρι το παράθυρο (σημείο 1) είναι γύρω στα 4 μέτρα με ένα ζιγκ ζαγκ τοίχου ενός μέτρου. Στο ισόγειο το Μ αντιστοιχεί σε Modem και σύνδεση που πληρώνουμε τζάμπα (3-4 Mbps ταχύτητα). Τα σημεία 1 και 2 ενώνει και καλώδιο ethernet περασμένο σε λούκι το οποίο μετά από 7-8 χρόνια που δεν δούλευαν και έχουν φάει και νερό, δεν ξέρω αν δουλεύουν. Από το Modem μου μέχρι το σημείο 1 πρέπει να πάω ασύρματα, όχι με καλώδιο. Για όσους διάβασαν μέχρι εδώ, πρώτα σας ευχαριστώ και μετά έχω τις ερωτήσεις! 

1) Το προφανές, πως μπορώ να συνδέσω ασύρματα την απόσπαση Μ με Μ; 

2) Μπορώ να καταλάβω απλά αν δουλεύει το ethernet καλώδιο έχοντας 2 λαπτοπ συνδεδεμένα; Αν δουλεύει, η ερώτηση είναι η από πάνω, πως μπορώ να συνδέσω τα 2 σημεία; (μου φαίνεται η φτηνότερη λύση) 

ΥΓ Το ύψος ανάμεσα στους ορόφους είναι το κλασικό μιας πολυκατοικίας. 

Αν κάτι χρειάζεται διευκρίνηση, παρακαλώ ρωτήστε με. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!! 

UPDATE: Το καλώδιο δεν λειτουργεί τελικά, το δοκίμασα. Ήταν αναμενόμενο. Παρ' όλα αυτά, ακόμα πιστεύω μέσω καλωδίου είναι η καλύτερη λύση. Γνωρίζει κανείς αν θα έχω απώλειες στα 30 μέτρα με αυτό το καλώδιο; 

https://www.e-shop.gr/logilink-cq7123s-outdoor-patch-cable-cat6a-s-ftp-pvc-pe-30m-black-p-PER.581330

IMG_20220313_151348.jpg

Επεξ/σία από thodoris_9
Δημοσ.

Ξέχασε τα ασύρματα και φτιάξε ενα δικτυο στο σπιτι σου, υπολογισε το και πέρασε καλώδια δικτύου σε όλους τους ορόφους, μια φορα θα το κανεις στην ζωή σου και τελος.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ξέχασε τα ασύρματα και φτιάξε ενα δικτυο στο σπιτι σου, υπολογισε το και πέρασε καλώδια δικτύου σε όλους τους ορόφους, μια φορα θα το κανεις στην ζωή σου και τελος.

Φίλε μου, αυτό θα ήταν το ιδανικό! Πρώτον, δεν υπάρχουν τα λεφτά και δεύτερον, το κόστος σε συνάρτηση με το όφελος έχει μεγάλη διαφορά. Δεν το χρειάζομαι τόσο future proof! Ευχαριστώ πάντως 

8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Πάντως, αν μετάνιωσα για κάτι όταν φτιαχνοταν το σπίτι το 2009, είναι που δεν έκανα το ελάχιστο, να περάσω ethernet μέσα από τις πρίζες. Τελοσπαντων 

Δημοσ.

Για 30 μέτρα καλώδιο εξωτερικών χώρων, θέλεις μέγιστο 20€ μαζί με 2 επιτοίχιες πρίζες και τα υπόλοιπα αναλώσιμα. Αν αυτό δεν είναι το φθηνότερο και οικονομικότερο, δεν ξέρω κάτι που να στέκεται στο ίδιο ύψος.

Το Ethernet δίκτυο παίζει μέχρι τα 100 μέτρα χωρίς καθόλου απώλειες. Όπως βλέπω δεν έχεις κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα να περάσεις καλώδιο, οπότε μην κοιτάς καμία άλλη λύση, που και ακριβότερη θα είναι και αναξιόπιστη.

Δημοσ.

Δεν ξέρω το budget που έχεις, αλλά ένα deco m4 τριών τεμαχίων θεωρώ θα σε καλύψει.  Κατά,καιρούς βγαίνει σε προσφορά στα 130. Με ένα τέτοιο καλύπτω 4όροφη οικοδομή και ισόγειο, το primary είναι στον 3ο, το ένα στον 4ο και το άλλο στον 1ο. Μηδέν προβλήματα. Αν και η βέλτιστη πρακτική είναι πάντα η καλωδίωση.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, jkoukos είπε

Για 30 μέτρα καλώδιο εξωτερικών χώρων, θέλεις μέγιστο 20€ μαζί με 2 επιτοίχιες πρίζες και τα υπόλοιπα αναλώσιμα. Αν αυτό δεν είναι το φθηνότερο και οικονομικότερο, δεν ξέρω κάτι που να στέκεται στο ίδιο ύψος.

Το Ethernet δίκτυο παίζει μέχρι τα 100 μέτρα χωρίς καθόλου απώλειες. Όπως βλέπω δεν έχεις κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα να περάσεις καλώδιο, οπότε μην κοιτάς καμία άλλη λύση, που και ακριβότερη θα είναι και αναξιόπιστη.

Ωραία, αυτό θα με βολέψει πολύ. Μόνο 2 ερωτήσεις, φίλε μου. Το καλώδιο που έβαλα στο link, κανει; επίσης, αναγκαστικά θα χρειαστώ ασύρματα να πάω το δίκτυο μέχρι το παράθυρο όπου θα συνδεθεί με ethernet. Έχεις κάποιο extender (αν δεν κάνω λάθος, αυτό θέλω) που να είναι αξιόπιστο; Έχω στο μυαλό μου το παρακάτω που το έχω δουλέψει 

https://www.skroutz.gr/s/13271526/TP-LINK-TL-WA860RE-v5-WiFi-Extender-Single-Band-2-4GHz-300Mbps.html

Δεν μ απασχολεί που δεν είναι 5Ghz, δεν χρειάζομαι την 100αρα κάτω, ας πηγαίνει και η μισή 

Μόλις τώρα, jaguar13 είπε

Δεν ξέρω το budget που έχεις, αλλά ένα deco m4 τριών τεμαχίων θεωρώ θα σε καλύψει.  Κατά,καιρούς βγαίνει σε προσφορά στα 130. Με ένα τέτοιο καλύπτω 4όροφη οικοδομή και ισόγειο, το primary είναι στον 3ο, το ένα στον 4ο και το άλλο στον 1ο. Μηδέν προβλήματα. Αν και η βέλτιστη πρακτική είναι πάντα η καλωδίωση.

Το είδα πρώτο από όλα στις προτάσεις σε άλλα ποστ αλλά δυστυχώς, δεν είμαστε στο μπάτζετ αυτό! Μάλλον καταλήγω σε extender μέχρι το παράθυρο και από εκεί καλώδιο 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Δεν θα πήγαινα σε κανένα Repeater ή Range Extender. Προτιμώ Access Point σε ρόλο Client, όπως ΤP-Link TL-WA1201, WA901, WA801.

Και τέτοιο είχα παλαιότερα. Πιο παλιό φυσικά μοντέλο αλλά θυμάμαι δούλευε σωστά. Ωραία. Το καλώδιο είναι εντάξει; Λίγο με μπέρδεψαν οι κατηγορίες αλλά αυτό το cat6 πιστεύω θα κάνει σωστά τη δουλειά στην 100αρα 

• Like 1
Δημοσ.

Καλωδιο απο υπολογιστη σε υπολογιστη και χωρις να κανεις τις καταλληλες ρυθμισεις, δεν προκειται να δουλεψει.

Αυτο που θες ειναι ενα καλωδιο να ξεκιναει απο το ΜΟDEM σου που ειναι στο τελευταιο οροφο και να καταληγει ειτε απευθειας στο λαπτοπ σου που ειναι στο γραφειο (αλλα ετσι θα εχει ιντερνετ μονο το λαπτοπ) ειτε να καταληγει σε ενα wifi router για να εχεις και wifi συνδεση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kallair είπε

Καλωδιο απο υπολογιστη σε υπολογιστη και χωρις να κανεις τις καταλληλες ρυθμισεις, δεν προκειται να δουλεψει.

Αυτο που θες ειναι ενα καλωδιο να ξεκιναει απο το ΜΟDEM σου που ειναι στο τελευταιο οροφο και να καταληγει ειτε απευθειας στο λαπτοπ σου που ειναι στο γραφειο (αλλα ετσι θα εχει ιντερνετ μονο το λαπτοπ) ειτε να καταληγει σε ενα wifi router για να εχεις και wifi συνδεση.

Αυτό που περιγράφεις θα κάνω αλλά ανάποδα :P Επειδή όπως έγραψα πρέπει να φτάσει μέχρι το παράθυρο ασύρματα, εκεί θα βάλω κάποια συσκευή και σε αυτήν θα κουμπώσω το καλώδιο που παρήγγειλα και το οποίο θα φτάνει μέχρι το ισόγειο όπου θα συνδέεται σε ένα Lan Hub 8αρι που είχα από παλιά. Σε αυτό θα περάσω καλώδια στα 2 γραφεία. Το κύριο πρόβλημα μου είναι ποια συσκευή να διαλέξω αρχικά για extender/access point, όπως θέλετε πείτε το

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, thodoris_9 είπε

Αυτό που περιγράφεις θα κάνω αλλά ανάποδα :P Επειδή όπως έγραψα πρέπει να φτάσει μέχρι το παράθυρο ασύρματα, εκεί θα βάλω κάποια συσκευή και σε αυτήν θα κουμπώσω το καλώδιο που παρήγγειλα και το οποίο θα φτάνει μέχρι το ισόγειο όπου θα συνδέεται σε ένα Lan Hub 8αρι που είχα από παλιά. Σε αυτό θα περάσω καλώδια στα 2 γραφεία. Το κύριο πρόβλημα μου είναι ποια συσκευή να διαλέξω αρχικά για extender/access point, όπως θέλετε πείτε το

Θα χρειαστεις κατι που να βγαζει θυρα ethernet. επισης απο το μοντεμ σου τι αποσταση εχεις κ ποσοι τοιχοι μεσολαβουν. παιζουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην ταχυτητα που θα πιανεις εν τελει.

ισως το να περασεις καλωδιο γυρω γυρω χαμηλα  κ τρυπημα χαμηλα στους τοιχους για να βγει απο το ενα δωματιο στο αλλο, ειναι η βελτιστη λυση. θα γλυτωσεις την αγορα του wifi κ θα εχεις εγγυημενη μεγιστη ταχυτητα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kallair είπε

Θα χρειαστεις κατι που να βγαζει θυρα ethernet. επισης απο το μοντεμ σου τι αποσταση εχεις κ ποσοι τοιχοι μεσολαβουν. παιζουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρολο στην ταχυτητα που θα πιανεις εν τελει.

ισως το να περασεις καλωδιο γυρω γυρω χαμηλα  κ τρυπημα χαμηλα στους τοιχους για να βγει απο το ενα δωματιο στο αλλο, ειναι η βελτιστη λυση. θα γλυτωσεις την αγορα του wifi κ θα εχεις εγγυημενη μεγιστη ταχυτητα.

Το γράφω στην αρχή της ανάρτησης, είναι μόλις 4 μέτρα χωρίς τοίχους, μόνο μια πόρτα. Δεν έχω πρόβλημα στην εμβέλεια, θα πηγαίνει αψογα το σήμα. Παρ'ολ αυτα, δυστυχώς δεν αποτελεί επιλογή το καλώδιο μέχρι εκεί, με τίποτα! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, thodoris_9 είπε

Το γράφω στην αρχή της ανάρτησης, είναι μόλις 4 μέτρα χωρίς τοίχους, μόνο μια πόρτα. Δεν έχω πρόβλημα στην εμβέλεια, θα πηγαίνει αψογα το σήμα. Παρ'ολ αυτα, δυστυχώς δεν αποτελεί επιλογή το καλώδιο μέχρι εκεί, με τίποτα! 

Θα εχει βαρυ χερι η κυρα! χαχα! περα απ την πλακα, θες συσκευη που να υποστηριζει και τα 5ghz. ειδαλλως θα εχεις αρκετα μειωμενη ταχυτητα σε σχεση με την αρχικη. πχ κατι σαν το TP-LINK RE305 AC1200 DUAL BAND WIRELESS

Επεξ/σία από kallair
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kallair είπε

Θα εχει βαρυ χερι η κυρα! χαχα! περα απ την πλακα, θες συσκευη που να υποστηριζει και τα 5ghz. ειδαλλως θα εχεις αρκετα μειωμενη ταχυτητα σε σχεση με την αρχικη. πχ κατι σαν το TP-LINK RE305 AC1200 DUAL BAND WIRELESS

Ειδικά εκεί που έγραψες για τρυπημα στους τοίχους, φοβήθηκα μην είχαμε καμία αυτοαναφλεξη στο κινητό! 

Το 5G δεν με απασχολεί, ξέρω ό,τι στην άλλη μπάντα είναι αισθητή μικρότερη η ταχύτητα αλλά για εργασίες γραφείου είναι υπεραρκετή. Από την άλλη, δεν θα με χάλαγε, θα το κοιτάξω και αυτό που έστειλες, ευχαριστώ!! 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Επανέρχομαι για να σας πω τι έκανα τελικά. Με ένα WA901ND που είχα στο συρτάρι τράβηξα τη σύνδεση ασύρματα μέχρι το παράθυρο και από εκεί με το CAT6 καλώδιο που έγραψα στο link (30m) έφτασα μέχρι το υπόγειο μέσα στον σωλήνα που φαίνεται στην φωτογραφία. Μου πήρε όλο το πρωινό γιατί ήμουν μόνος και ανεβοκατεβαινα ορόφους για να το περάσω σωστά και να μην φαίνεται άσχημο. Κάτω στο γραφείο το καλώδιο το κουμπωσα σε ένα παλιό thomson router tg585v7 το οποίο μετέτρεψα σε switch απενεργοποιωντας ουσιαστικά μόνο το DCHP. Η γραμμή κάτω βγάζει 90/100, σχεδόν τέλεια. Για κάποιο λόγο που δεν έψαξα παραπάνω, το μόντεμ δίνει wifi στα κινητά μέχρι 15Mbps το πολύ, δεν ξέρω γιατί. Δεν μου είναι και τόσο απαραίτητο αλλά αν έχετε κάποια σκέψη, ενημερώστε. Και πάλι ευχαριστώ, έγινε καλή δουλειά. 

IMG-20220317-WA0034.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...