Προς το περιεχόμενο

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review - Μεγάλο σε όλα


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η νέα σειρά tablet της Samsung αποτελείται από τρεις συσκευές, με το Samsung Galaxy Tab S8 Ultra να είναι το κορυφαίο μοντέλο σε όλα τα επίπεδα.

Στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει μια ικανή κι αξιόπιστη λύση σε μια αγορά που έχει πάρα πολλές επιλογές, εξαιρετικά λίγες όμως στο επίπεδο που «παίζει» το S8 Ultra. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συμπερίληψη του νέου S Pen στη συσκευασία, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ολόκληρη τη σειρά Galaxy Tab S8. Έχοντας το Samsung Galaxy Tab S8 Ultra στα χέρια μας, το χρησιμοποιήσαμε για ένα διάστημα και παρακάτω αποτυπώνουμε τις εντυπώσεις μας από αυτό. 

Η σειρά Galaxy Tab S ανέκαθεν ήταν premium κι αυτό επιβεβαιώνεται γρήγορα με το Tab S8 Ultra, το σώμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από “Armour Aluminum” όπως το ονομάζει η εταιρεία. Πρόκειται για ένα ενισχυμένο κράμα αλουμινίου, το οποίο είναι απαλό στην υφή αλλά δεν γλιστράει από τα χέρια. Ζυγίζει 729 γραμμάρια και είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο tablet, ανάλογο φυσικά και της τεράστιας οθόνης που ενσωματώνει, χωρίς να είναι εύκολη η μακροχρόνια χρήση του όσο είστε όρθιοι.

Η πλάτη της συσκευής είναι καθαρή με δύο εξαιρέσεις: ένα μικρό λογότυπο της εταιρείας, αλλά κυρίως, μια μεγάλη μαύρη λωρίδα που ξεκινάει από το σημείο της κάμερας και εκτείνεται μέχρι μετά τη μέση του σώματος. Μέσα σε αυτή τη λωρίδα εφάπτεται μαγνητικά το S Pen και παράλληλα φορτίζει ασύρματα, οπότε όχι μόνο αποθηκεύεται αλλά μένει πάντοτε φορτισμένο όταν δεν είναι σε χρήση.

spacer.png

Οι πλευρές του tablet είναι ίσιες, με τις γωνίες της συσκευής να είναι στρογγυλεμένες. Στις δύο μικρότερες πλευρές θα βρούμε από ένα ηχείο, με μία από αυτές να έχει επίσης τη θύρα USB-C και την άλλη να περιλαμβάνει τα πλήκτρα ρύθμισης έντασης και το κουμπί ενεργοποίησης της συσκευής (όπου επίσης ενσωματώνεται αισθητήρας ανίχνευσης δακτυλικού αποτυπώματος), όπως και την υποδοχή καρτών microSD. Κατά τα άλλα, πρόκειται για ένα πεντακάθαρο design που δεν περιπλέκει τα πράγματα. Η συσκευή προσφέρεται σε τρία χρώματα: Graphite, Silver και Pink Gold.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχετε λάθος

- στις επιλογές χρωμάτων (το ultra έρχεται μόνο σε 1 χρώμα κι όχι 3),

- η RAM είναι όντως 8GB στην έκδοση των 128GB αλλά ανεβαίνει στα 12 σε εκείνη των 256GB και 16 σε εκείνη των 512GB,

- το S pen δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει, πάντα δινόταν μαζί στη σειρά των Tab S.

  • Like 4
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, nick0lis είπε

Πόσο κοστίζει ; 

Πόσο κοστίζει. Πόσο ζυγίζει το είδες.

“Πρόκειται για ένα ενισχυμένο κράμα αλουμινίου, το οποίο είναι απαλό στην υφή αλλά δεν γλιστράει από τα χέρια. Ζυγίζει 729 γραμμάρια”

Απαλό στην υφή δεν γλιστράει στα χέρια, αλλά σου τα ξεραίνει και άμα βάλεις και καμμιά θήκη και αυτή armour aluminum βλέπω να κάνεις μπράτσα.

Σημείωση:

Για γυμναστική καλό δε λέω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίο ταμπλετ για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται να το κράτα συνέχεια στο ένα χέρι, απαράδεκτες τιμές, γι αυτό και η ναυαρχίδες ταμπλέτες της σαμσουνγκ πουλάνε ελάχιστα. Για να το εκμετάλλευτεις πραγματικά ώστε να έχεις εμπειρία ταμπλετας (τύπου ipad και όχι android), root, xposed. Τα έχω κάνει στο tab s6, κατι ξέρω για την εμπειρία χρήσης πριν, μετα. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλή η προσπάθεια της Samsung. Τα τελευταία χρόνια (από τη σειρά Tab S7 και μετά) έχει κλείσει αρκετά την ψαλίδα με την Apple στον τομέα των Tablet. Σχετικά με το θέμα της τιμής που αναφέρθηκαν κάποιοι, θεωρώ ότι δεν είναι απαγορευτικά. Αντίστοιχες ίντσες και επιδόσεις θα κόστιζαν +300€ με +400€ σε συσκευή με το μηλαράκι (για να μην αναφέρω τα επιπλέον ποσά που θα επιβαρυνθεί κάποιος εάν θέλει γραφίδα). Επίσης ένα επιπλέον θετικό στοιχείο  είναι ότι στις εκδόσεις Cellular μπορείς να δεχτείς και να πραγματοποιήσεις κλήσεις χωρίς να υπάρχει η ανάγκη σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο (κάτι που δεν ισχύει στα iPad). Η μοναδική μου ένσταση είναι ότι δυστυχώς δεν έχουν δώσει (ακόμα)  την απαραίτητη βαρύτητα στο κομμάτι του optimization στις εφαρμογές με αποτέλεσμα να 'χάνει' πόντους έναντι του βασικού του ανταγωνιστή που είναι το iPad. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, Chef_Alexander είπε

Επίσης ένα επιπλέον θετικό στοιχείο  είναι ότι στις εκδόσεις Cellular μπορείς να δεχτείς και να πραγματοποιήσεις κλήσεις χωρίς να υπάρχει η ανάγκη σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο (κάτι που δεν ισχύει στα iPad).

Δεν το θεωρώ αρνητικό αυτό εγώ .

 Δύσκολα θα βρεθείς κάπου με το I pad μόνο χωρίς το τηλέφωνο μαζί σου . Οκ δέχομαι ότι πρέπει να είναι I phone αλλά κλήσεις δεν χάνεις .

 Επίσης όσον αφορά τις κλήσεις δεν χρειάζεται να είναι cellular το I pad εφόσον έχεις και I phone και τα έχεις στο ίδιο wifi με ίδιο Apple ID .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έβλεπα τις προάλλες στον Κωτσόβολο που το έχει εκθεσιακό και είναι ένα κόσμημα στο χέρι παρ' όλο το μεγάλο του μέγεθος (για τάμπλετ)!
Σε μένα τουλάχιστον δεν μου φάνηκε βαρύ στο χέρι /χρήση και ομολογώ εντυπωσιάστηκα από την οθόνη και γενικά την απόκριση ότι και αν του έβαζες να κάνει.
Του έβαλα ένα 8k βίντεο του youtube και ήταν πραγματικά απίστευτο αυτό που έβλεπα τόσο οπτικά, όσο και ηχητικά!
Βέβαια με το που έπεσε η ματιά μου στην τιμή, γέλασα , το άφησα στην θέση του και απομακρύνθηκα μια για πάντα μακρυά του!  ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ρε συ Samsung ...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, Chef_Alexander είπε

Αντίστοιχες ίντσες και επιδόσεις θα κόστιζαν +300€ με +400€ σε συσκευή με το μηλαράκι

Εννοείς να βγάλει η Apple πιο αδύναμο tablet από τα υπάρχοντα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, dali13gr είπε

Εννοείς να βγάλει η Apple πιο αδύναμο tablet από τα υπάρχοντα;

Εννοώ ότι αν η Apple μελλοντικά κυκλοφορούσε στην αγορά tablet  με αυτές τις διαστάσεις, η τιμή του θα ήταν πολύ πιο ακριβή από τα χρήματα που ζητάει η Samsung για το συγκεκριμένο μοντέλο της. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...