Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kathye είπε

Το ΙΝΚΑ  ετοιμάζει μαζικές αγωγές για τη ρητρα αναπροσαρμογής. Όποιος ενδιαφέρεται, ας ρίξει μια ματιά 

https://syllogiki-inka.gr/

Καλή επιτυχία φυσικά αλλά αν ξεκινάνε με το "Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό" μάλλον είναι ήδη σίγουρο το αποτέλεσμα :)

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kathye είπε

Το ΙΝΚΑ  ετοιμάζει μαζικές αγωγές για τη ρητρα αναπροσαρμογής. Όποιος ενδιαφέρεται, ας ρίξει μια ματιά 

Είναι κοινωνικό αγαθό στην πηγή.

Όχι, στην πόρτα σου.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Είναι κοινωνικό αγαθό στην πηγή.

Όχι, στην πόρτα σου.

ποιος το λεει αυτο Εσυ???

βασικα ξεχνατε οτι τα κοινωνικα αγαθα δεν οριζονται αυθαιρετα...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, forgotten είπε

ποιος το λεει αυτο Εσυ???

βασικα ξεχνατε οτι τα κοινωνικα αγαθα δεν οριζονται αυθαιρετα...

Τι εννοείς ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομιζω να ειναι το ρεύμα κοινωνικό αγαθό. Να μου πεις το νερο να πω ναι, αλλα το ρευμα; 

Edit
Τώρα ειδα το: 

Αναφορά σε κείμενο

ΙΝΚΑ Proudly Powered By WordPress

Κομπλέ ρε! 

Edit v2

Αναφορά σε κείμενο

Really?? 

Επεξ/σία από gorge18
  • Like 3
Δημοσ.

Αμφιβάλλω αν θα υπάρξει δικαιωση.

Οσο για το ρεύμα, δεν ξέρω ποιος είναι ο ορισμός του κοινωνικού αγαθού. Ξέρω ότι πλέον υπάρχουν διάφορα πράγματα στην ζωή και την διαβίωση των ανθρώπων που είναι απαραίτητα για την ποιότητα ζωής του την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την ψυχολογία του και για τα περισσότερα εξ αυτών πρέπει να πληρώσεις, αν δεν πληρώσεις, αργά ή γρήγορα παυεις να τα απολαμβάνεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Αμφιβάλλω αν θα υπάρξει δικαιωση.

Οσο για το ρεύμα, δεν ξέρω ποιος είναι ο ορισμός του κοινωνικού αγαθού. Ξέρω ότι πλέον υπάρχουν διάφορα πράγματα στην ζωή και την διαβίωση των ανθρώπων που είναι απαραίτητα για την ποιότητα ζωής του την ανάπτυξη της προσωπικότητας και την ψυχολογία του και για τα περισσότερα εξ αυτών πρέπει να πληρώσεις, αν δεν πληρώσεις, αργά ή γρήγορα παυεις να τα απολαμβάνεις. 

οποτε ενω δεν ξερεις λες οτι το νερο αν δνε πληρωσεις δεν μπορεις να πιεις?? μαθετε πριν μιλησετε κατηγοροποιησεις αγαθων και μετα μιλατε...

21 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς ?

να τω πω απλα , ειμαι ο κατοχος μιας  μοναδικης πηγης νερου  στη περιοχη απαραιτητο αγαθο για ολους, αποφασιζω αυθαιρετα οτι το κοστος για το νερο το οποιο εγω δεν παρηγαγα ή οτιδηποτε οτι θα πρεπει να αξιζει τοσο γιατι  ξερω οτι χωρις νερο δεν ζει κανεις. αυτο με βαζει ως κατοχο ενως κοινωνικου αγαθου. δλδ ενως πραγματος απαραιτητου για την διαβιωση ολων που ωστοσο μονο εγω κατεχω νομιμα

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, forgotten είπε

οποτε ενω δεν ξερεις λες οτι το νερο αν δνε πληρωσεις δεν μπορεις να πιεις?? μαθετε πριν μιλησετε κατηγοροποιησεις αγαθων και μετα μιλατε...

Τώρα μας τρολλαρεις μου φαίνεται;

Δεν υπάρχει λόγος ούτε να διαβάσω ούτε να μάθω για να μπορώ να απαντησω σε αυτό το thread. 

Το νερό δεν είναι τζάμπα, πληρώνεις την εταιρεία διαχείρισης για να στο φέρει μέχρι τους σωλήνες στο σπίτι σου, τζάμπα μπορείς να πιεις από κάποια δημόσια βρύση η να ζητήσεις από κάποιον άλλον να σου δώσει, χρεώνεται εκείνος την ποσότητα που βγήκε από την βρύση του ασχέτως κι αν είναι αμελητέα και σαν ποσότητα η σαν κόστος. Τζάμπα νερό ενδέχεται να έχεις ως ευπαθης ομάδα με βάση τα κριτήρια που θέτει το κράτος, σε τέτοια περιοτωση εσυ έχεις δωρεάν η σε χαμηλότερο τιμολόγιο αλλά αυτό στο πληρώνουν οι άλλοι, η εταιρεία διαχείρισης και η οποία μετακυλιει το κόστος στους υπόλοιπους. 

Ούτε το ρεύμα ούτε το τηλέφωνο ούτε το φαγητό, ούτε και να πεθάνεις πλέον σήμερα δεν είναι τζάμπα καλά καλά αν δεν πεθάνεις μόνος σαν σκυλί στον δρόμο, αν είσαι ασφαλισμένος τα έχεις πληρώσει ήδη από τα ένσημα.

Αν δεν έχεις να πληρώσεις αυτά και πολλά άλλα παρεμφερή απλά παυεις να τα έχεις ολικά η εν μέρη ητα έχεις με δυσκολίες και άλλα μειονεκτήματα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο site της ΕΡΤ:

– Λειτουργούν 3 θυρίδες ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στις διευθύνσεις [email protected], [email protected] και [email protected].

Wtf, χρησιμοποιουν απλο Gmail;

Επεξ/σία από alfaeffe
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, forgotten είπε

να τω πω απλα , ειμαι ο κατοχος μιας  μοναδικης πηγης νερου  στη περιοχη απαραιτητο αγαθο για ολους, αποφασιζω αυθαιρετα οτι το κοστος για το νερο το οποιο εγω δεν παρηγαγα ή οτιδηποτε οτι θα πρεπει να αξιζει τοσο γιατι  ξερω οτι χωρις νερο δεν ζει κανεις. αυτο με βαζει ως κατοχο ενως κοινωνικου αγαθου. δλδ ενως πραγματος απαραιτητου για την διαβιωση ολων που ωστοσο μονο εγω κατεχω νομιμα

Το νερό στην πηγή, είναι δωρεάν.

Το να έρθει στην πόρτα του σπιτιού σου, το πληρώνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οποίος θέλει να δώσει τζάμπα λεφτά σε δικηγόρους, ας προχωρήσει στην αγωγή.

Επίσης όπως ειπώθηκε η ιστοσελίδα είναι αμφιβόλου προέλευσης...

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kathye είπε

Θελουν και 20€ !!!

Η δικαστική αγωγή για διεκδίκηση ενός κοινωνικού αγαθού, δεν πρέπει να είναι δωρεάν ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

δεν ξέρω ποιος είναι ο ορισμός του κοινωνικού αγαθού.

Κοινωνικό ή δημιλοσιο αγαθό είναι αυτό που δε μπορεί ΤΕΧΝΙΚΑ να χρεωθεί και να περιοριστεί η κατανάλωση του σε αυτόν που το αγοραζει. Αν το αγοράσει 1 αυτόματα καταναλώνεται από όλους. Πχ ο καθαρός αέρας ή η εθνική άμυνα είναι κοινωνικό αγαθό. Δε μπορώ εγώ πχ να πάω σε ένα ταμείο και έστω ότι είμαι ο σουπερ-πλουσιος και αγοράζω το προϊόν "άμυνα της Ελλάδας" ή τον "καθαρό αερας". Αυτόματα όλοι αποκτούν εθνική άμυνα ή καθαρό αέρα.

Ο όρος 99.9% χρησιμοποιείται λάθος αντί του όρου "αξιοκρατικό αγαθο" που είναι ένα αγαθό που ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να έχουν όλοι ως κάποια μορφή ανθρώπινου δικαιώματος, ότι αφειλει η κοινωνία να το εξασφαλίζει στους πολίτες της.

Έτσι ας πούμε η υγεία μπορεί να πει κάποιος ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κοινωνικό αγαθό. Οι ιατρικές πράξεις μπορούν να "κοπούν κομματάκια" και να χρεωθούν  από αυτόν που δέχεται το προϊόν. Αν κάνω εγώ μια εγχείρηση, δεν απολαμβάνει τα οφέλη της όλος ο κόσμος, μόνο εγώ. Αλλά μπορεί να πει κάποιος ότι είναι αξιοκρατικό αγαθο, ότι οφείλει η κοινωνία να εξασφαλίζει προσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Επεξ/σία από DrLo
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...