grandp Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Καλημέρα στη παρέα. Έχω μια Vespa gts και λόγω μη συχνής χρήσης της μου αδειάζε τη μπαταρία. Σαν λύση βρήκα την απομόνωση των καλωδίων . Αυτό όμως είναι κουραστικό γιατί κάθε φορά που πρέπει να τη χρησιμοποιήσω ξεβιδωνω το καπάκι κτλ. Γνωρίζει κάποιος αν η τοποθέτηση ενός διακόπτη θα δώσει λύση χωρίς προβλήματα και με ποιο τρόπο θα τον εγκαταστήσω; Ευχαριστώ πολύ
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, grandp είπε Καλημέρα στη παρέα. Έχω μια Vespa gts και λόγω μη συχνής χρήσης της μου αδειάζε τη μπαταρία. Σαν λύση βρήκα την απομόνωση των καλωδίων . Αυτό όμως είναι κουραστικό γιατί κάθε φορά που πρέπει να τη χρησιμοποιήσω ξεβιδωνω το καπάκι κτλ. Γνωρίζει κάποιος αν η τοποθέτηση ενός διακόπτη θα δώσει λύση χωρίς προβλήματα και με ποιο τρόπο θα τον εγκαταστήσω; Ευχαριστώ πολύ Κουραστικό θα ήταν αν τη χρησιμοποιούσες συχνά, σε αυτή τη περίπτωση όμως δεν θα σου άδειαζε τη μπαταρία... Ο διακόπτης που σκέφτεσαι πάντως δεν είναι λύση χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να κάνεις τρύπα σε κάποιο εμφανές σημείο ώστε να μπορέσεις να τον τοποθετήσεις, και θα πρέπει να βάλεις ενισχυμένα καλώδια από τον διακόπτη έως τη μπαταρία. Επίσης μπορεί να δημιουρηγθεί θέμα με τα ήδη υπάρχοντα καλώδια μια και στην ουσία θα μεταβάλλεις το μήκος τους, καθώς επίσης για τον ίδιο λόγο θα ζορίζεται περισσότερο η μπαταρία. Εγώ στη θέση σου θα έβαζα κάτι σαν το παρακάτω, και ας χρειαζόταν κάθε φορά να ξεβιδώνω το καπάκι. https://komninos-group.gr/product/antaptoras-aposyndesis-batarias-motosikleton/ 1
georgiouu Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 δεν νομιζω οτι βοηθα σημαντικα στο να μην αποφορτιστει η μπαταρια αν αποσυνδεσεις τα καλωδια.Με τα καλωδια πανω τι ρευμα καταναλωνει;μονο ο συναγερμος.Ασημαντο μαλλον....τι να σου αποφορτισει σε 30 μερες,τι σε 32 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, georgiouu είπε δεν νομιζω οτι βοηθα σημαντικα στο να μην αποφορτιστει η μπαταρια αν αποσυνδεσεις τα καλωδια.Με τα καλωδια πανω τι ρευμα καταναλωνει;μονο ο συναγερμος.Ασημαντο μαλλον....τι να σου αποφορτισει σε 30 μερες,τι σε 32 Η μπαταρία ούτως ή άλλως αποφορτίζεται από μόνη της με τον καιρό, και οποιαδήποτε κατανάλωση απλά την βοηθάει να αποφορτιστεί μια ώρα αρχύτερα. Στην πράξη η αποσύνδεση του ενός πόλου που μηδενίζει κάθε διαρροή δεν βοηθάει απλώς, βοηθάει πάρα πολύ. 1
georgiouu Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Η μπαταρία ούτως ή άλλως αποφορτίζεται από μόνη της με τον καιρό, και οποιαδήποτε κατανάλωση απλά την βοηθάει να αποφορτιστεί μια ώρα αρχύτερα. Στην πράξη η αποσύνδεση του ενός πόλου που μηδενίζει κάθε διαρροή δεν βοηθάει απλώς, βοηθάει πάρα πολύ. εχω δοκιμασει να βγαλω τον πολο δεν ειδα διαφορα με τον πολο πανω εχω δοκιμασει να την εχω την μπαταρια στο σπιτι και να την συντηρω με συντηρητη μπαταριας ολο το χειμωνα ουτε αυτο μου αρεσε γιατι μετα ενδεχεται να βγουν αλλα προβληματα με τροφοδοσια βενζινης κατεληξα μια φορα ανα μια εβδομαδα ή και δυο εβδομαδες αναλογως τον καιρο να κανω μια μικρη βολτα και ξανα παρκαρισμα.Το καλυτερο 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, georgiouu είπε εχω δοκιμασει να βγαλω τον πολο δεν ειδα διαφορα με τον πολο πανω εχω δοκιμασει να την εχω την μπαταρια στο σπιτι και να την συντηρω με συντηρητη μπαταριας ολο το χειμωνα ουτε αυτο μου αρεσε γιατι μετα ενδεχεται να βγουν αλλα προβληματα με τροφοδοσια βενζινης κατεληξα μια φορα ανα μια εβδομαδα ή και δυο εβδομαδες αναλογως τον καιρο να κανω μια μικρη βολτα και ξανα παρκαρισμα.Το καλυτερο Το ότι δεν κατάφερες εσύ να δεις διαφορά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κιόλας. Άλλωστε δεν έχουν όλα τα οχήματα την ίδια διαρροή ρεύματος από τη μπαταρία όταν έχουν τον πόλο πάνω, ακόμα και αν πρόκειται για δύο πανομοιότυπα. Τέλος πάντων, ο ts έχει δει διαφορά για αυτό και ψάχνει πιο εύκολο τρόπο να αποσυνδέει τον πόλο. 1
gleft Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 Δημοσ. 3 Απριλίου 2022 15 ώρες πριν, georgiouu είπε κατεληξα μια φορα ανα μια εβδομαδα ή και δυο εβδομαδες αναλογως τον καιρο να κανω μια μικρη βολτα και ξανα παρκαρισμα.Το καλυτερο κι εγώ τον χειμώνα το ίδιο έκανα, και πιστεύω είναι η πιο καλή λύση. 2
czarjuly Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Κι εγώ με το παπί το ίδιο θέμα έχω,κατέληξα να το βάζω μπροστά μόνο με μανιβέλα και να το βγάζω βόλτα ανά δύο τρεις μέρες και κάθε χρόνο αλλάζω μπαταρία γιατί ψοφαει
Joshua21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Ribopaido είπε Αυτη η διαρροή που πάει? Καταναλώνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα