Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Τις τελευταιες ημερες ειχα ενα περαστατικο κλοπης στο αυτοκινητο μου το οποιο ηταν παρκαρισμενο στα village του Ρεντη.

Συγκεκριμενα αφαιρεσαν πλαστικα απο την μπροστινη και πισω πλευρα του αυτοκινητου καθως και ολοκληρη την εξατμιση/καταλυτη (Smart Fortwo). Καλεσα εκεινη τη στιγμη την αστυνομια ηρθαν δυο μηχανες με 4 αστυνομικους της ομαδας Διας ολα μια χαρα μεχρι εδω. Στο συγκεκριμενο σημειο εκτος απο το δικο μου αυτοκινητο ειχαν γινει κλοπες την ιδια στιγμη και σε αλλα αυτοκινητα. Καλεσα φυσικα και την ασφαλιστικη εταιρεια και ηρθε και κατεγραψε το γεγονος και εβγαλε φωτογραφιες. Το συμβολαιο μου εχει καλυψη μερικης ολικης κλοπης. Το περιστατικο εγινε στις 26 Μαρτιου. Στις 27 το πρωι παει στο αστυνομικο τμημα και καταθετω μυνηση κατα αγνωστου δραστη. 

Δευτερα 28 Μαρτιου στελνω ηλεκτρονικα σε μυνημα που μου υπεδειξε η ασφαλιστικη αντιγραφο της μυνησης. Στις 31 Μαρτιου το αυτοκινητο το παω σε συνεργειο και ερχεται πραγματογνωμονας το βλεπει και συμφωνει να γινουν οι επισκευες που του ειπε οτι χρειαζονται απο το συνεργειο. Απο της 31 μεχρι και σημερα δεν προχωραει τιποτα. Η ασφαλιστικη μερα παρα μερα που καλουμε και εγω και το συνεργειο βρισκει διαφορες δικαιολογιες. Την τελευταια φορα που επικοινωνησα μαζι τους μου ειπαν οτι ισως γινει κατι τη Δευτερα που μας ερχεται. 

Εγω μην εχοντας μπλεξει ξανα σε τετοια ιστορια τι κανω; Η ασφαλιστικη συνεχεια μου λεει να παω να πληρωσω εγω τη ζημια να παρω τιμολογιο και θα με αποζημιωσουν. Το θεμα ειναι οτι δεν εχουν εγκρινει την αποζημιωση οποτε τι χρηματα θα παρω εγω πισω; Στο τελος μπορει και να μου πουν οτι δεν συμφωνησαν σε τιποτα και δε θα δωσουν και τιποτα.

Μπορει κανεις να πει καμια ιδεα? Ευχαριστω πολυ

• Like 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αυτό είναι που φοβάμαι με αυτούς. Κ γω anytime έχω αλλά μου φαίνεται ότι όταν τη χρειαστώ δε θα είναι εκεί. Με άλλες ασφάλειες που έχω σε άλλα οχήματα κ είχα θέματα εντός του μήνα τα έπαιρνα τα χρήματα. Έκανα anytime σε 2 αυτοκίνητα αλλά τους φοβάμαι 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, chaosmaster είπε

Αυτό είναι που φοβάμαι με αυτούς. Κ γω anytime έχω αλλά μου φαίνεται ότι όταν τη χρειαστώ δε θα είναι εκεί. Με άλλες ασφάλειες που έχω σε άλλα οχήματα κ είχα θέματα εντός του μήνα τα έπαιρνα τα χρήματα. Έκανα anytime σε 2 αυτοκίνητα αλλά τους φοβάμαι 

Δηλαδη αν καταλαβα καλα εσυ πληρωνες τη ζημια και πηγαινες τιμολογιο να εισπραξεις; Δε το παιζω εξυπνος απλα προσπαθω να καταλαβω... δηλαδη οσοι εχουμε αυτοκινητο με καλυψη μερικης ολικης κλοπης καλο ειναι να εχουμε 1-2 χιλιαρικα στην ακρη να τα δωσουμε να παρουμε το αμαξι μας και αν μας δωσει κατι η ασφαλιστικη καλως; Δηλαδη το χαρτι που μας πουλανε τι ειναι; Αυτη δεν ειναι η εννοια της ασφαλειας; Να κοιμασαι λιγο ησυχος;  Αν ειναι να εχω καβατζες η να ζητησω δανεικα να το φτιαξω τοτε παιρνω συμβολαιο το πιο απλο που υπαρχει. Ετσι δεν ειναι; Το κοστος της δικης μου ζημιας συμφωνα με το συνεργειο ειναι κοντα στα 1000 ευρω. Δε νομιζω οτι ειναι ευκολο το ποσο οταν το μεγαλυτερο ποσοστο των εργαζομενων στη χωρα παιρνει το βασικο

• Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, geont είπε

Δηλαδη αν καταλαβα καλα εσυ πληρωνες τη ζημια και πηγαινες τιμολογιο να εισπραξεις; Δε το παιζω εξυπνος απλα προσπαθω να καταλαβω... δηλαδη οσοι εχουμε αυτοκινητο με καλυψη μερικης ολικης κλοπης καλο ειναι να εχουμε 1-2 χιλιαρικα στην ακρη να τα δωσουμε να παρουμε το αμαξι μας και αν μας δωσει κατι η ασφαλιστικη καλως; Δηλαδη το χαρτι που μας πουλανε τι ειναι; Αυτη δεν ειναι η εννοια της ασφαλειας; Να κοιμασαι λιγο ησυχος;  Αν ειναι να εχω καβατζες η να ζητησω δανεικα να το φτιαξω τοτε παιρνω συμβολαιο το πιο απλο που υπαρχει. Ετσι δεν ειναι; Το κοστος της δικης μου ζημιας συμφωνα με το συνεργειο ειναι κοντα στα 1000 ευρω. Δε νομιζω οτι ειναι ευκολο το ποσο οταν το μεγαλυτερο ποσοστο των εργαζομενων στη χωρα παιρνει το βασικο

Αυτη ειναι κανονική διαδικασια, ολες οι ασφαλιστικές ετσι δουλεύουν.

δηλαδη αν δωσουν τα χρήματα στο συνεργείο άμεσα ολα καλα, αλλα αν κανουν κανένα μηνα να αποφασίσουν ή παει δικαστικά εσυ πληρώνεις το συνεργείο και μετα τα διεκδικείς μεσω ασφαλιστικής ή απο την δικαιοσύνη

Τα συνεργείο δεν μπορει να περιμένει μηνες ή και χρονια να πάρει τα χρήματα του

Δημοσ.

Καταρχην το συνεργειο μου ειπε οτι μπορει εκεινο απευθειας να παει να αποζημιωθει απο την ασφαλιστικη. Απο εκει και περα γραφεις οτι αν κανουν μηνα να αποφαισουν η παει δικαστικα εγω πληρωνω και μετα διεκδικω μεσω ασφαλιστικης η δικαιοσυνης. Δηλαδη μια η αλλη χαμενος οπως και να εχει. Και αν η αποφαση η δικη τους ειναι αρνητικη και δε δεχτουν το τιμολογιο που θα προσκομισω τι θα γινει; Θα φαμε τα χρονια μας στα δικαστηρια και καλα για ενα χιλιαρικο; 

Εχω καταλαβει σωστα; 

Επισης να αναφερω ξανα οτι δεν προκειται για τρακαρισμα αλλα για κλοπη για την οποια ενημερωθηκε η αστυνομια και εκανα και μυνηση

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, geont είπε

Καταρχην το συνεργειο μου ειπε οτι μπορει εκεινο απευθειας να παει να αποζημιωθει απο την ασφαλιστικη. Απο εκει και περα γραφεις οτι αν κανουν μηνα να αποφαισουν η παει δικαστικα εγω πληρωνω και μετα διεκδικω μεσω ασφαλιστικης η δικαιοσυνης. Δηλαδη μια η αλλη χαμενος οπως και να εχει. Και αν η αποφαση η δικη τους ειναι αρνητικη και δε δεχτουν το τιμολογιο που θα προσκομισω τι θα γινει; Θα φαμε τα χρονια μας στα δικαστηρια και καλα για ενα χιλιαρικο; 

Εχω καταλαβει σωστα; 

Ακριβως αυτο

Δημοσ.

Τοτε δεν υπαρχει και λογος για να ασφαλισει κανεις το οχημα του για μερικη και ολικη κλοπη. Το βαζει σε ενα 24ωρο παρκινγκ και πληρωνει αστικη ευθυνη μονο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε άλλη γνωστή ελληνική ασφαλιστική  3 φορές μέσα σε 1.5 χρόνο άνοιγαν κ έπαιρναν τιμόνι + στρογγυλά οργανακια κ για περίεργο λόγο συνέχιζαν κ το ασφαλιζαν...αντικατάσταση με καινούργια πολλά χιλιάρικα!!(πουλήθηκε δεν ξέρω αν θα συνέχιζαν να το δέχονται)

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, kage είπε

Σε άλλη γνωστή ελληνική ασφαλιστική  3 φορές μέσα σε 1.5 χρόνο άνοιγαν κ έπαιρναν τιμόνι + στρογγυλά οργανακια κ για περίεργο λόγο συνέχιζαν κ το ασφαλιζαν...αντικατάσταση με καινούργια πολλά χιλιάρικα!!(πουλήθηκε δεν ξέρω αν θα συνέχιζαν να το δέχονται)

Καθε φορα πληρωνες εσυ τη ζημια και σε αποζημιωναν; Τουλαχιστον πηρες τα χρηματα σου πισω κατι ειναι και αυτο. Και εγω σκεφτομαι να το φτιαξω και μετα πωληση δε μπορω να καθομαι να ασχολουμαι με ενα ανυπαρκτο κρατος που πιανει τους κλεφτες και τους αφηνει 30 φορες μεχρι το πλημμελημα να γυρισει σε κακουργημα και στη δικη να φανε 3 μηνες με 3 χρονια αναστολη ημαρτον.

Μπανανα ριπαμπλικ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, geont είπε

Η ασφαλιστική για να σου βάλει τα χρήματα από τρακάρισμα θέλει τιμολόγιο κ τα χρήματα θα μπουν το λιγότερο σε 15 μέρες. Για κλοπή δε ξέρω. 

Κάποια συνεργεία δέχονται να στο φτιάξουν, να τους κάνεις εξουσιοδότηση και να πληρωθούν αυτοί από την ασφαλιστική σου. Αλλά εκεί θέλει προσοχή για το τι θα χρεώσει κ τι τελικά θα βάλει επάνω. Πιστεύω να το πιάνεις το κόλπο. Δυστυχώς οι ασφαλιστικές και γενικά το σύστημα ασφάλισης είναι από τις μεγαλύτερες απάτες που υπάρχουν. 

Επεξ/σία από chaosmaster
Δημοσ.

Μια τελευταια ερωτηση... Απο οτι μου εχει πει η ασφαλιστικη ο πραγματογνωμονας συμφωνησε με την εκθεση του συνεργειου. Ποιος ο λογος μετα που πρεπει να περιμενω την ασφαλιστικη να εγκρινει την αποζημιωση; Δηλαδη ο λογος του πραγματογνωμονα που ειναι δικος τους ανθρωπος δε φτανει; 

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geont είπε

Μια τελευταια ερωτηση... Απο οτι μου εχει πει η ασφαλιστικη ο πραγματογνωμονας συμφωνησε με την εκθεση του συνεργειου. Ποιος ο λογος μετα που πρεπει να περιμενω την ασφαλιστικη να εγκρινει την αποζημιωση; Δηλαδη ο λογος του πραγματογνωμονα που ειναι δικος τους ανθρωπος δε φτανει; 

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

Οι ασφαλιστικές εχουν τμημα ελέγχου αποζημιώσεων, απλα λαμβάνουν υπόψιν την πραγματογνωμοσύνη δεν τους υποχρεώνει ομως κανεις να την δεχτούν κιολας.

Δημοσ.

Το να ανοίξει το ταμείο και να βγουν λεφτά για να πληρωθεί κάποιος (πχ μια ζημιά) δεν είναι υπόθεση ούτε ενός ούτε δύο ατόμων. Πρέπει να γίνει εσωτερικός έλεγχος (πχ ότι το συμβάν πληρεί τα χαρακτηριστικά που καλύπτει το συμβολαιο, ότι έχουν γίνει όλα σωστά, ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είναι πχ συγγενείς, κλπ κλπ). και να δοθούν εγκρίσεις από αρκετούς διαφορετικούς ανθρώπους / επιτροπές ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ασφαλιστικής απάτης.

Αυτά θέλουν το χρόνο τους. Άρα ναι, ακόμα και για κάτι απλό, δυστυχώς θα χρειαστεί χρόνος. Και μάλιστα όσο μεγαλύτερο το επίμαχο ποσό, τόσο περισσότερη η πολυπλοκότητα.

Όταν τα συμβόλαια δεν περιέχουν δέσμευση της εταιρίας ως προς το χρόνο διεκπεραίωσης, φαντάζομαι ότι ισχύει η λογική των συνήθων συναλλακτικών πρακτικών. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχει χρονικός όρος (πχ 30 μέρες κλπ), αλλά αυτά είναι ανά εταιρία και ανά συμβόλαιο (και φυσικά το αντίστοιχο ρίσκο είναι υπολογισμένο στην τιμή). Ή μπορεί πχ να δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς κλπ κλπ (και πάλι ανάλογα με τους όρους που έχεις).

Υπομονή, εφόσον η περίπτωσή σου είναι αυθεντική, θα γίνει η δουλειά σου έστω και με κάποια καθυστέρηση.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...