mindreader Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Προχτες επεσε το ρευμα στο πατρικο μου. Αναγκαστηκα να πεταχτω να δω τι φταιει. Και αφου ειδα οτι μπορουσα να δω στο κυριως σπιτι (ασφαλειες κλπ), κατεληξα στην εισοδο του σπιτιου στο ρολόι: Αυτο το κοκκινο που βλεπετε, ειχε πεταχτει προς τα εξω. Οταν το ξαναεσπρωξα μεσα, μονο τοτε πηρε ρευμα το σπιτι! Δεν ξερω απο ηλεκτρολογικα, αλλα η χαζη απορια μου ειναι: δηλαδη αν πχ ενας κακοβουλος θελει να ριξει το ρευμα στο σπιτι, απλα θα παει και θα τραβηξει το κοκκινο απο το ρολοι, και αυτο ηταν; Ετσι επρεπε να ειναι; Δηλαδη πραγματικα απορω. Αν βλεπετε κατι λαθος, πειτε μου σας παρακαλω τι θα μπορουσε να γινει.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν νομίζω ότι μπορεί να τραβηχτεί έξω (τουλάχιστον χωρίς να γίνει ζημιά). Κι εμάς έχει τέτοιο σύστημα, αλλά από τη μπροστινή μεριά και πρέπει να πατηθεί με κάποιο στυλό γιατί βρίσκεται αρκετά μέσα από το κουτί. Εκτός... αν έχει διακόπτη μέσα κι αυτό δουλεύει σαν μοχλός. Σε εμάς πάντως στο 2ο ρολόι έχει ένα τσουνάκι* από κάτω που είτε αριστερά είτε δεξιά δεν κάνει τίποτα, πρέπει να έρθουν από το ΔΕΔΔΗΕ και να ανοίξουν το κουτί ώστε να το σηκώσουν από μέσα. * Spoiler Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από Τέρης Α.
nvel Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 στους μετρητές πρέπει να υπάρχει δυνατότητα διακοπής, εκτός από τους κακόβουλους υπάρχουν και αυτοί που εκτελούν εργασίες σε πίνακες και δεν θέλουν να εργάζονται υπό τάση. 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 14 λεπτά πριν, mindreader είπε Προχτες επεσε το ρευμα στο πατρικο μου. Αναγκαστηκα να πεταχτω να δω τι φταιει. Και αφου ειδα οτι μπορουσα να δω στο κυριως σπιτι (ασφαλειες κλπ), κατεληξα στην εισοδο του σπιτιου στο ρολόι: Αυτο το κοκκινο που βλεπετε, ειχε πεταχτει προς τα εξω. Οταν το ξαναεσπρωξα μεσα, μονο τοτε πηρε ρευμα το σπιτι! Δεν ξερω απο ηλεκτρολογικα, αλλα η χαζη απορια μου ειναι: δηλαδη αν πχ ενας κακοβουλος θελει να ριξει το ρευμα στο σπιτι, απλα θα παει και θα τραβηξει το κοκκινο απο το ρολοι, και αυτο ηταν; Ετσι επρεπε να ειναι; Δηλαδη πραγματικα απορω. Αν βλεπετε κατι λαθος, πειτε μου σας παρακαλω τι θα μπορουσε να γινει. Ναι, έτσι έπρεπε να είναι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα μεταλλικό κουτί για τον μετρητή σου με πόρτα που κλειδώνει. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Οι περισσότεροι μετρητές που ξέρω είναι σαν αυτόν που έδειξε ο Τέρης Α, με τον περιστρεφομενο μοχλό από κάτω. Η ύπαρξη του είναι αναγκαία. Έχει συμβεί σε διάφορους να περάσει κανένας άσχετος να στρίψει τον μοχλο. Τώρα στο δικό σου ρολόι είναι κάπως διαφορετικό μάλλον δεν μπορεί να το κλείσει ο οποιοσδήποτε. 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ναι, έτσι έπρεπε να είναι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα μεταλλικό κουτί για τον μετρητή σου με πόρτα που κλειδώνει. Εφόσον έχει τζάμι μεγάλο για να φαίνονται τόσο οι ενδείξεις όσο και η κατάσταση του μετρητη πχ σφραγίδα. Εχω ακούσει περιπτώσεις που υπάλληλοι καταμέτρησης σπάνε το πορτάκι όταν πάνε να μετρήσουν.
Christos84# Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Mε πήγες 25+ χρόνια πίσω,τότε που κόβαμε το ρεύμα για πλάκα στην πολυκατοικία.Αυτο ακριβώς κάνει, κόβει το ρεύμα.Ειναι ρολόγια της δεκαετίας του 70. 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εφόσον έχει τζάμι μεγάλο για να φαίνονται τόσο οι ενδείξεις όσο και η κατάσταση του μετρητη πχ σφραγίδα. Εχω ακούσει περιπτώσεις που υπάλληλοι καταμέτρησης σπάνε το πορτάκι όταν πάνε να μετρήσουν. Ε ναι, για αυτό ακριβώς επέλεξα φωτό με αρκετά μεγάλο τζαμάκι ώστε να φαίνεται η ένδειξη.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε στο δικό σου ρολόι είναι κάπως διαφορετικό Φαίνεται σαν να μην είναι από τη μάνα του έτσι το κουτί, αλλά να έχει ανοίξει κάποιος με το χέρι τη τρύπα (η τρύπα δεν είναι ομοιόμορφα ανοιγμένη). 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Φαίνεται σαν να μην είναι από τη μάνα του έτσι το κουτί, αλλά να έχει ανοίξει κάποιος με το χέρι τη τρύπα (η τρύπα δεν είναι ομοιόμορφα ανοιγμένη). Έτσι είναι, το καπάκι αυτό έχει θέση μπροστά για περιστρεφόμενο λεβιέ, έχουν κάνει πατέντα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Εξαρτάται αν είναι σε πόλη οπότε είναι με το τσουνάκι απο κάτω ή σε χωριό οπότε είναι με το κουμπί στο πλάι.Οταν πάρεις στις βλάβες το πρωτο που σου λενε είναι να ελέγξεις τον διακόπτη αυτόν .Kαι τα δύο συνδέονται σε ασφάλεια Και ναι πρέπει να είναι προσβάσιμο γιατι πρέπει να μπορείς να κοψεις το ρευμα.Το πως θα είναι προσβάσιμο το κανονίζεις όπως έδειξε ο Joshua21.
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δεν έχει να κάνει με το αν ο μετρητής είναι "χωριάτικος", έχει να κάνει με την παλαιότητα του μετρητή, αυτοί με το κουμπί στο πλάι είναι αρχαίοι.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν έχει να κάνει με το αν ο μετρητής είναι "χωριάτικος", έχει να κάνει με την παλαιότητα του μετρητή, αυτοί με το κουμπί στο πλάι είναι αρχαίοι. Ετσι μου είχαν πει απο την ΔΕΗ ,πάντως πειραγμένοι δεν είναι,τέτοιο έχουμε και εμείς στο χωριό,όπως και οι γείτονες..Τα σπίτια είναι του 1975 κάτι.
mindreader Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Ναι, έτσι έπρεπε να είναι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα μεταλλικό κουτί για τον μετρητή σου με πόρτα που κλειδώνει. Κατι δεν καταλαβαινω. Αντε και εφτιαξες το κουτι. Φυσικα, το νοημα δεν ειναι, να ειναι κλειδωμενο; Αν ομως ειναι κλειδωμενο, η ΔΕΗ ειναι οκ; Εγω σου λεω να το κανω ακομη καλυτερο, πχ να εχει (δεν το εχω ψαξει) και plexiglass ωστε να φαινεται σχεδον ολο το ρολοι. Ξαναρωτω ομως; Με τη ΔΕΗ ειμαι ok; Γιατι μια τα λετε ετσι, μια αλλιως. Υποτιθεται οτι η ΔΕΗ πρεπει να εχει εντελως πληρη προσβαση στο ρολοι; Και αυτο κουβουκλιο ειναι 'νομιμο' ή 'παρανομο'; Μπορει πχ η ΔΕΗ να θελησει να κανει ενα εργο στην περιοχη, και να θελει να ερθει να κλεισει την παροχη απο το ρολοι; Ή για την ΔΕΝ δεν πειραζει τι θα κανεις, αρκει να βλεπει την ενδειξη; Αν ερθει ομως πχ καλοκαιρι, και θελει να δει κατι, και δεν βολευει πες ουτε το διαφανο παραθυρακι, και εγω πχ λειπω διακοπες; Οκ, το προβλημα με την κακοβουλη χρηση, που αυτο θελω, λυνεται με το κουτι. Αλλα δεν θελω ντραβαλα με την δεη. Να πω βεβαια, οτι πληρωνω κανονικα λογαριασμους, δεν τιθεται θεμα να μου κοψουν το ρευμα κλπ. Αλλα αυτο εχει και δεν εχει σχεση. Γι'αυτο ρωτω, τι ισχυει αναφορικα με δεη.
Ukforthemoment Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, mindreader είπε Κατι δεν καταλαβαινω. Αντε και εφτιαξες το κουτι. Φυσικα, το νοημα δεν ειναι, να ειναι κλειδωμενο; Αν ομως ειναι κλειδωμενο, η ΔΕΗ ειναι οκ; Εγω σου λεω να το κανω ακομη καλυτερο, πχ να εχει (δεν το εχω ψαξει) και plexiglass ωστε να φαινεται σχεδον ολο το ρολοι. Ξαναρωτω ομως; Με τη ΔΕΗ ειμαι ok; Γιατι μια τα λετε ετσι, μια αλλιως. Υποτιθεται οτι η ΔΕΗ πρεπει να εχει εντελως πληρη προσβαση στο ρολοι; Και αυτο κουβουκλιο ειναι 'νομιμο' ή 'παρανομο'; Μπορει πχ η ΔΕΗ να θελησει να κανει ενα εργο στην περιοχη, και να θελει να ερθει να κλεισει την παροχη απο το ρολοι; Ή για την ΔΕΝ δεν πειραζει τι θα κανεις, αρκει να βλεπει την ενδειξη; Αν ερθει ομως πχ καλοκαιρι, και θελει να δει κατι, και δεν βολευει πες ουτε το διαφανο παραθυρακι, και εγω πχ λειπω διακοπες; Οκ, το προβλημα με την κακοβουλη χρηση, που αυτο θελω, λυνεται με το κουτι. Αλλα δεν θελω ντραβαλα με την δεη. Να πω βεβαια, οτι πληρωνω κανονικα λογαριασμους, δεν τιθεται θεμα να μου κοψουν το ρευμα κλπ. Αλλα αυτο εχει και δεν εχει σχεση. Γι'αυτο ρωτω, τι ισχυει αναφορικα με δεη. Η ΔΕΔΗΕ μονο να το κόψει θα θέλει.Αν θέλει το κάνει και απο την κολώνα. 1
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, mindreader είπε Γιατι μια τα λετε ετσι, μια αλλιως. Εάν πράγματι το πιστεύεις αυτό, τότε ότι και να σου απαντήσω δεν θα κάνει διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις