nvel Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 ο δεδδηε πρέπει να έχει πρόσβαση στους μετρητές όχι μόνο να βλέπει την ένδειξη, όταν χρειαστεί να κάνει κάτι στο μετρητή άπλα θα σπάσει ότι παράνομο έχει κατασκευάσει κάποιος και εμποδίζει την πρόσβαση σε ξένη περιουσία. 2 1
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο γείτονας απέναντί μας μάς είπε πριν χρόνια ότι του τα έκλεψαν (ήταν στυλ πορτάκι με δύο φύλλα αν θυμάμαι καλά), πλέον έχει αυτό: Επίσης, αν το ρολόι βρίσκεται μέσα στο σπίτι (όχι στην αυλή, ας πούμε στην κουζίνα) τι κάνουν; Επεξ/σία 11 Απριλίου 2022 από Τέρης Α.
takoulou Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ο γείτονας απέναντί μας μάς είπε πριν χρόνια ότι του τα έκλεψαν (ήταν στυλ πορτάκι με δύο φύλλα αν θυμάμαι καλά), πλέον έχει αυτό: Επίσης, αν το ρολόι βρίσκεται μέσα στο σπίτι (όχι στην αυλή, ας πούμε στην κουζίνα) τι κάνουν; Ο Δεδδηε έχει το δικαίωμα να μπει στην οικία.. Αν έχει εντολή, καταμέτρησης, ελέγχου κτλπ..
prototypegr Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 39 λεπτά πριν, takoulou είπε Ο Δεδδηε έχει το δικαίωμα να μπει στην οικία.. Αν έχει εντολή, καταμέτρησης, ελέγχου κτλπ.. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μπει σε κανένα σπίτι κι ας έχει ότι εντολή θέλει, αν εσύ δεν τον προσκαλέσεις μέσα. Εδώ η αστυνομία μπαίνει μόνο με παρουσία (όχι απλή εντολή) δικαστικού λειτουργού και θα μπει ο υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ με ένα απλό χαρτί. Απλώς δεν θα κάνει καταμέτρηση και θα βγει λογαριασμός έναντι. 5
Joshua21 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 45 λεπτά πριν, takoulou είπε Ο Δεδδηε έχει το δικαίωμα να μπει στην οικία.. Αν έχει εντολή, καταμέτρησης, ελέγχου κτλπ.. Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο... Μόνο στην αυλή, και αυτό μόνο αν είναι ανοικτά, αλλιώς το μόνο δικαίωμα που έχει είναι να γράψει στα τεφτέρια του ΑΚ (Ακίνητο Κλειστό). 2
prototypegr Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο... Μόνο στην αυλή, και αυτό μόνο αν είναι ανοικτά, αλλιώς το μόνο δικαίωμα που έχει είναι να γράψει στα τεφτέρια του ΑΚ (Ακίνητο Κλειστό). Θεωρητικά ούτε στην αυλή έχει δικαίωμα και ας είναι ορθάνοιχτη η πόρτα. Είναι κι αυτός ιδιωτικός χώρος.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, mindreader είπε Κατι δεν καταλαβαινω. Αντε και εφτιαξες το κουτι. Φυσικα, το νοημα δεν ειναι, να ειναι κλειδωμενο; Αν ομως ειναι κλειδωμενο, η ΔΕΗ ειναι οκ; Εγω σου λεω να το κανω ακομη καλυτερο, πχ να εχει (δεν το εχω ψαξει) και plexiglass ωστε να φαινεται σχεδον ολο το ρολοι. Ξαναρωτω ομως; Με τη ΔΕΗ ειμαι ok; Γιατι μια τα λετε ετσι, μια αλλιως. Υποτιθεται οτι η ΔΕΗ πρεπει να εχει εντελως πληρη προσβαση στο ρολοι; Και αυτο κουβουκλιο ειναι 'νομιμο' ή 'παρανομο'; Μπορει πχ η ΔΕΗ να θελησει να κανει ενα εργο στην περιοχη, και να θελει να ερθει να κλεισει την παροχη απο το ρολοι; Ή για την ΔΕΝ δεν πειραζει τι θα κανεις, αρκει να βλεπει την ενδειξη; Αν ερθει ομως πχ καλοκαιρι, και θελει να δει κατι, και δεν βολευει πες ουτε το διαφανο παραθυρακι, και εγω πχ λειπω διακοπες; Οκ, το προβλημα με την κακοβουλη χρηση, που αυτο θελω, λυνεται με το κουτι. Αλλα δεν θελω ντραβαλα με την δεη. Να πω βεβαια, οτι πληρωνω κανονικα λογαριασμους, δεν τιθεται θεμα να μου κοψουν το ρευμα κλπ. Αλλα αυτο εχει και δεν εχει σχεση. Γι'αυτο ρωτω, τι ισχυει αναφορικα με δεη. Για αυτό το θέμα. Μπορείς να ρωτήσεις εγγράφως τον ΔΕΔΔΗΕ. Θεωρητικά, βάσει όρων συμβολαίου, ο μετρητής πρέπει να είναι εντελώς προσβάσιμος δίχως κανένα εμποδιο στους υπαλλήλους. Πρακτικά τώρα, αν δεν δώσεις στίγμα, πχ απλήρωτοι λογαριασμοί και εντολή διακοπής, πειραγμένος μετρητης και έλεγχος από συνεργείο, δεν θα σου κάνουν τίποτα μάλλον. Έχω ακούσει βέβαια περιπτώσεις μετρητών με λουκέτο που οι υπάλληλοι καταμέτρησης έσπαγαν τα λουκέτα. Και σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει λύση βέβαια, αφαιρείς το λουκέτο μια μέρα πριν την προγραμματισμένη καταμέτρηση ώστε όταν περάσει αυτός να μετρήσει δεν θα βρει κανένα λουκέτο θα το ανοίξει κανονικά, την επόμενη ημέρα το κλειδώνεις πάλι. 1
NikosKallithea Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, mindreader είπε : δηλαδη αν πχ ενας κακοβουλος θελει να ριξει το ρευμα στο σπιτι, απλα θα παει και θα τραβηξει το κοκκινο απο το ρολοι, και αυτο ηταν; Ετσι επρεπε να ειναι; Δηλαδη πραγματικα απορω. Αν βλεπετε κατι λαθος, πειτε μου σας παρακαλω τι θα μπορουσε να γινει. Ναι αυτο ισχυει απο τότε που υπάρχουν μετρητές και κυριως διευκολύνει εσενα, γιατι αν δεν υπηρχε σε κανενα μετρητη το πιο πιθανο θα ηταν να μείνεις χωρις ρευμα 3-4 μερες μέχρι να έρθουν να στο φτιαξουν 1
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Ο γείτονας απέναντί μας μάς είπε πριν χρόνια ότι του τα έκλεψαν (ήταν στυλ πορτάκι με δύο φύλλα αν θυμάμαι καλά), πλέον έχει αυτό: Επίσης, αν το ρολόι βρίσκεται μέσα στο σπίτι (όχι στην αυλή, ας πούμε στην κουζίνα) τι κάνουν; Στην κουζίνα δεν παίζει να βρεις ρολόι. Τα ρολόγια τοποθετούνται είτε στην αυλή μέσα σε παλαιότερες δεκαετίες, είτε μέσα στην οικία στην είσοδο από το 60 και πριν. Πλέον όλα πρέπει να είναι εκτός οικίας.
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Επίσης σημαντικό να βρεις γιατί έπεσε αυτός ο διακόπτης και όχι αυτός στον πίνακα σου.
Kostas.karras Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, nvel είπε ο δεδδηε πρέπει να έχει πρόσβαση στους μετρητές όχι μόνο να βλέπει την ένδειξη, όταν χρειαστεί να κάνει κάτι στο μετρητή άπλα θα σπάσει ότι παράνομο έχει κατασκευάσει κάποιος και εμποδίζει την πρόσβαση σε ξένη περιουσία. Παρανομο ειναι η Δεη να ερθει και να σου σπασει το οτιδηποτε στον ιδιοκτητο χωρο σου , και πιστεψε με δεν θελουν να μπλεκουν σε τετοια.Μπορεις να τους μηνυσεις για τετοια πραξη, εκτος βεβαια αν καποιος το κανει εσκεμενα και εχουν λαβει εισαγγελικη διαταγη και προχωρησουν με παρουσια αστυνομιας. Στον λογαριασμο αναφερεται η ημερομηνια επομενης καταμετρησης, εκεινο το διαστημα θα πρεπει να τους αφησεις ελευθερη προσβαση για να κανουν καταμετρηση ή θα σου χτυπησουν και θα σου ζητησουν να τους δωσεις την αδεια να κανουν την καταμετρηση τους. Αν δεν σε βρουν απλα γραφουν οτι δεν ειχαν την προσβαση η δεν βρηκαν κανεναν και βαζουν βαση προηγουμενων λογαριασμων καποιο εναντι. 52 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Επίσης σημαντικό να βρεις γιατί έπεσε αυτός ο διακόπτης και όχι αυτός στον πίνακα σου. Θα μπορουσε απλα να ηταν φορτωμενες ολες οι γραμμες, και οταν περασε παραπανω απο την ονομαστικη τιμη για ορισμενο χρονικο διαστημα, να ζεσταθηκε η γενικη ασφαλεια (οχι διακοπτης) και να επεσε για λογους προστασιας της παροχης. Εκανε την δουλεια της δηλαδη η ασφαλεια.
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Kostas.karras είπε Αν δεν σε βρουν απλα γραφουν οτι δεν ειχαν την προσβαση και βαζουν βαση προηγουμενων λογαριασμων καποιο εναντι. Ακριβώς αυτό κάνουν και σε εμάς. Αν και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τραβήξουν το πορτάκι που έχει το ρολόι, δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουν, ενώ πέρασαν την εξώπορτα, ανέβηκαν σκαλοπάτια. 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Στην κουζίνα δεν παίζει να βρεις ρολόι. Τα ρολόγια τοποθετούνται είτε στην αυλή μέσα σε παλαιότερες δεκαετίες, είτε μέσα στην οικία στην είσοδο από το 60 και πριν. Πλέον όλα πρέπει να είναι εκτός οικίας. Τα περισσότερα σπίτια της γειτονιάς μου είναι του '50-'60 όπως και το δικό μας. Σε ένα θυμάμαι το είχε μέσα στο σπίτι. Μπορεί να ήταν στο χολ.
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Ακριβώς αυτό κάνουν και σε εμάς. Αν και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τραβήξουν το πορτάκι που έχει το ρολόι, δεν ξέρω γιατί δεν το κάνουν, ενώ πέρασαν την εξώπορτα, ανέβηκαν σκαλοπάτια. Τα περισσότερα σπίτια της γειτονιάς μου είναι του '50-'60 όπως και το δικό μας. Σε ένα θυμάμαι το είχε μέσα στο σπίτι. Μπορεί να ήταν στο χολ. Το δικό μου είναι παλαιότερο του 50, σε όλα αυτά τα σπίτια που ήταν μονοκατοικίες η διπλοκατοικιες, ο μετρητής έμπαινε κοντά στην πόρτα της εισόδου εσωτερικά, μπορεί να ήταν και το χωλ. 1
nvel Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, Kostas.karras είπε Παρανομο ειναι η Δεη να ερθει και να σου σπασει το οτιδηποτε στον ιδιοκτητο χωρο σου , και πιστεψε με δεν θελουν να μπλεκουν σε τετοια. Δηλαδή υποστηρίζεις ότι οι μετρητές που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι σε ιδιόκτητο χώρο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις