Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mountains1 είπε

Η schneider ειχε καποια σχεση με την amstrad;

Ναι, είχαν συνεργασία από το 1984 μέχρι το 1988.

• Like 1
  • Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η schneider πούλαγε στις γερμανόφωνες χώρες τα cpc με "γερμανική" rom (στο boot έγραφε schneider) και άλλα χρώματα στα πλήκτρα μέχρι το 1987 και μετά πούλαγε τα δικά της europc

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 19/5/2025 στις 9:02 ΠΜ, poulinos είπε

το πρωτο internet cafe που πηγα και ισως η πρωτη φορα που μπηκα irc

Στις 19/5/2025 στις 9:18 ΠΜ, stormrain είπε

Same :D

Ωραιο ηταν αυτο, πολυ ειχα λυπηθει οταν εκλεισε

Το astor λετε; Ενα που ηταν απεναντι απο τον παπασωτηριου σε ημιοροφο;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, lector said:

Το astor λετε; Ενα που ηταν απεναντι απο τον παπασωτηριου σε ημιοροφο;

οχι. στην πατησιων και βασιλεως ηρακλειου."πανω" απο το αρχαιολογικο μουσειο

9 hours ago, mountains1 said:

Η schneider ειχε καποια σχεση με την amstrad;

ειχα schneider euro at. 9.54 mhz. ram 640+128kb

schneider-euro-at-40-1024x789.jpg

8088 βεβαια και χωρις σκληρο δισκο. floppy single density

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 6
Δημοσ.
On 20/05/2025 at 10:00, Narayan said:

Same, είχα φέρει δισκέττα 3.5" μαζί για να σώσω τις εικόνες που κατέβασα 😇

μερικα internet cafe πουλαγαν και cd. δισκετες δεν θυμαμαι

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πολλα περιοδικα πληροφορικης της δεκαετιας του 90, κυκλοφορουσαν με δισκετα στην ζελατινενια συσκευασια τους.

Διαβαζες τα νεα στο περιοδικο, επαιρνες και λογισμικο, τοτε, στα χρονια προ internet.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Πολλα περιοδικα πληροφορικης της δεκαετιας του 90, κυκλοφορουσαν με δισκετα στην ζελατινενια συσκευασια τους.

Διαβαζες τα νεα στο περιοδικο, επαιρνες και λογισμικο, τοτε, στα χρονια προ internet.

Εγώ δεν είχα προλάβει τις δισκέτες, έχω όμως μπόλικα CD/DVD από περιοδικά. Έχω 2 κασετίνες για CD/DVD των 100 τεμαχίων η κάθε μία, και τις έχω γεμίσει και τις 2.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ δεν είχα προλάβει τις δισκέτες, έχω όμως μπόλικα CD/DVD από περιοδικά. Έχω 2 κασετίνες για CD/DVD των 100 τεμαχίων η κάθε μία, και τις έχω γεμίσει και τις 2.

Τα cd των περιοδικων, ηταν φυσικα read only!

Αντιθετως, οι δισκετες των περιοδικων (ειχαν το κοστος τους, για την εποχη), μπορουσες καλλιστα να τις διαγραψεις στο μελλον αν πλεον δεν ηθελες το λογισμικο που περιειχαν! Δεν ηταν read only οπως το cd! Ετσι, αποκτουσες και με αυτο τον τροπο, δισκετες για δικη σου χρηση!

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mountains1 είπε

Τα cd των περιοδικων, ηταν φυσικα read only!

Αντιθετως, οι δισκετες των περιοδικων (ειχαν το κοστος τους, για την εποχη), μπορουσες καλλιστα να τις διαγραψεις στο μελλον αν πλεον δεν ηθελες το λογισμικο που περιειχαν! Δεν ηταν read only οπως το cd! Ετσι, αποκτουσες και με αυτο τον τροπο, δισκετες για δικη σου χρηση!

Σωστή σκέψη αλλά και πάλι, γιατί να διαγράψεις τα περιεχόμενα μια δισκέτας; Μπορούσες να βρεις κάπως αλλιώς το λογισμικό που  είχε; Το θέμα είναι ότι αγόραζες το περιοδικό για αυτά που προσέφερε, αν ήθελες άδειες δισκέτες γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα και για το περιοδικό;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Σωστή σκέψη αλλά και πάλι, γιατί να διαγράψεις τα περιεχόμενα μια δισκέτας; Μπορούσες να βρεις κάπως αλλιώς το λογισμικό που  είχε; Το θέμα είναι ότι αγόραζες το περιοδικό για αυτά που προσέφερε, αν ήθελες άδειες δισκέτες γιατί να δώσεις παραπάνω χρήματα και για το περιοδικό;

Ποσα cd μετα απο χρονια, μας ηταν αχρηστα;

Μια δισκετα με λογισμικο του 1991, μπορει να μην μου ηταν χρησιμο το λογισμικο, το 1994. Η δισκετα ομως, ΔΕΝ ηταν αχρηστη! Εσβηνες το software, και ειχες την δισκετα αδεια για νεα χρηση!

Πρεπει να θυμηθειτε λιγο πως ηταν εκεινα τα χρονια. Θυμαμαι τελη δεκαετιας του 80, μια δισκετα για τον amstrad, μπορει και να κοστιζε 1000 δρχ! Δεν θυμαμαι καλα, μη λεω ψεμματα, αλλα θυμαμαι οτι δεν ηταν φτηνη! Εγω περασα τη δεκαετια του 80, γραφοσβηνοντας δισκετες! Μετρημενες τις ειχα! Εσβηνα τα παλια, μου εβαζαν μεσα φιλοι, καινουργια παιχνιδια και προγραμματα.

Μην κρινετε με την 'αναλωσιμη' λογικη του σημερα. Τοτε ολα αυτα, ηταν 'λιγα' και 'ακριβα'.

Επεξ/σία από mountains1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mountains1 είπε

Μια δισκετα με λογισμικο του 1991, μπορει να μην μου ηταν χρησιμο το λογισμικο, το 1994. Η δισκετα ομως, ΔΕΝ ηταν αχρηστη! Εσβηνες το software, και ειχες την δισκετα αδεια για νεα χρηση!

Μια ιδέα θα ήταν να κρατήσεις τα περιεχόμενα της δισκέτας για ιστορικούς λόγους ή για λόγους συμβατότητας. Εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στα χρόνια μου ήταν της μόδας το Winzip. Σε κάποια φάση εμπορευματοποιηθηκε και πέταγε συνεχώς διαφημίσεις και σου έλεγε να το αγοράσεις. Πολύ απλά κράτησα μια παλιά έκδοση από ένα παλιό δισκάκι και δεν ασχολήθηκα με νέες εκδόσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Θυμαμαι που ο δάσκαλος πληροφορικης στο δημοτικο (ο οποιος ηταν και φυσικος στο γυμνασιο) ειχε τις βαθμολογιες μας σε δισκέτα την οποια ειχε στη τσεπη του πουκαμισου του ! 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...