BellaU Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια γιατί βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και γνωρίζω ότι χρειάζονται 2 συστατικές επιστολές. Σκέφτομαι να προσεγγίσω κάποιους καθηγητές του πανεπιστημίου μου ωστόσο δυστυχώς η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφέροντος λήγει στις 13/5 . Δηλαδή σε δύο εβδομάδες. Δυστυχώς μη ξέροντας τι είναι οι συστατικές επιστολές και πόσο χρόνο χρειάζονται για να αποκτηθούν από τους καθηγητές δεν τα υπολογισα σωστά. Τώρα επειδή είναι διακοπές Πάσχα θα έχω μόνο 2 εβδομάδες το πολύ στη διάθεσή μου να επικοινωνήσω με τους καθηγητές και να μου έχουν τη συστατική επιστολή έτοιμη. Ειναι εφικτό μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες να έχω εγκαίρως τις συστατικές επιστολές; πόσο χρόνο θέλει; τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για να ζητήσω συστατική επιστολή; πρέπει να πάρω και φάκελο; πρέπει να είναι σφραγισμένες;; Επίσης, λόγω δικής μου βιασύνης επειδή χρειάζομαι άμεσα τις συστατικές σκέφτηκα μια εργαζόμενη σε ένα φορέα που έκανα τη πρακτική μου άσκηση που ήταν εκπαιδεύτρια μου κατά τη πρακτική μου άσκηση. Θα είναι έγκυρο να ζητήσω μια συστατική επιστολή από αυτήν; δεδομένου ότι με ξέρει και έχουμε συνεργαστεί. Μπορώ να πάω σε εκείνη με μια έτοιμη δική μου επιστολή για να την υπογράψει; το λέω από άποψη χρόνου. Τι να κάνω; είμαι πολύ αγχωμένη και θέλω πολύ να είμαι έτοιμη γιατί περίμενα το μεταπτυχιακό πολλά χρόνια αλλα δεν ήξερα πόσο χρονοβόρες είναι οι προετοιμασίες. Ευχαριστώ πολύ και παλι
Gingerbread Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 45 λεπτά πριν, BellaU είπε Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια γιατί βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και γνωρίζω ότι χρειάζονται 2 συστατικές επιστολές. Σκέφτομαι να προσεγγίσω κάποιους καθηγητές του πανεπιστημίου μου ωστόσο δυστυχώς η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφέροντος λήγει στις 13/5 . Δηλαδή σε δύο εβδομάδες. Δυστυχώς μη ξέροντας τι είναι οι συστατικές επιστολές και πόσο χρόνο χρειάζονται για να αποκτηθούν από τους καθηγητές δεν τα υπολογισα σωστά. Τώρα επειδή είναι διακοπές Πάσχα θα έχω μόνο 2 εβδομάδες το πολύ στη διάθεσή μου να επικοινωνήσω με τους καθηγητές και να μου έχουν τη συστατική επιστολή έτοιμη. Ειναι εφικτό μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες να έχω εγκαίρως τις συστατικές επιστολές; πόσο χρόνο θέλει; τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για να ζητήσω συστατική επιστολή; πρέπει να πάρω και φάκελο; πρέπει να είναι σφραγισμένες;; Επίσης, λόγω δικής μου βιασύνης επειδή χρειάζομαι άμεσα τις συστατικές σκέφτηκα μια εργαζόμενη σε ένα φορέα που έκανα τη πρακτική μου άσκηση που ήταν εκπαιδεύτρια μου κατά τη πρακτική μου άσκηση. Θα είναι έγκυρο να ζητήσω μια συστατική επιστολή από αυτήν; δεδομένου ότι με ξέρει και έχουμε συνεργαστεί. Μπορώ να πάω σε εκείνη με μια έτοιμη δική μου επιστολή για να την υπογράψει; το λέω από άποψη χρόνου. Τι να κάνω; είμαι πολύ αγχωμένη και θέλω πολύ να είμαι έτοιμη γιατί περίμενα το μεταπτυχιακό πολλά χρόνια αλλα δεν ήξερα πόσο χρονοβόρες είναι οι προετοιμασίες. Ευχαριστώ πολύ και παλι Καλησπέρα, Πολλές φορές είναι καλό να έχεις 1 συστατική από καθηγητή και 1 από την εργασία (εφόσον είναι σε σχετικό αντικείμενο). Βέβαια αυτή θα πρέπει να είναι από κάποιον προϊστάμενο όχι απλά από συνάδελφο. Πολλοί αργούν να απαντήσουν σε συστατικές οπότε αν τους πεις πολύ ευγενικά ότι χρειάζεσαι μια συστατική επιστολή μέχρι τότε ίσως βγάλεις άκρη. Με έτοιμη συστατική εγώ δεν θα πήγαινα, θα δώσει κακή εικόνα και γενικά δεν. Επίσης δες και πως θέλουν συστατικές επιστολές. Πχ κάποιοι τις θέλουν σφραγισμένες, άλλοι θέλουν να τις στείλει ο καθηγητής σε αυτούς και άλλοι θέλουν απλά τα στοιχεία επικοινωνίας κάποιου ο οποίος θα δώσει την συστατική επιστολή. 1
DrKo Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, BellaU είπε Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια γιατί βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και γνωρίζω ότι χρειάζονται 2 συστατικές επιστολές. Σκέφτομαι να προσεγγίσω κάποιους καθηγητές του πανεπιστημίου μου ωστόσο δυστυχώς η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφέροντος λήγει στις 13/5 . Δηλαδή σε δύο εβδομάδες. Δυστυχώς μη ξέροντας τι είναι οι συστατικές επιστολές και πόσο χρόνο χρειάζονται για να αποκτηθούν από τους καθηγητές δεν τα υπολογισα σωστά. Τώρα επειδή είναι διακοπές Πάσχα θα έχω μόνο 2 εβδομάδες το πολύ στη διάθεσή μου να επικοινωνήσω με τους καθηγητές και να μου έχουν τη συστατική επιστολή έτοιμη. Ειναι εφικτό μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες να έχω εγκαίρως τις συστατικές επιστολές; πόσο χρόνο θέλει; τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για να ζητήσω συστατική επιστολή; πρέπει να πάρω και φάκελο; πρέπει να είναι σφραγισμένες;; Επίσης, λόγω δικής μου βιασύνης επειδή χρειάζομαι άμεσα τις συστατικές σκέφτηκα μια εργαζόμενη σε ένα φορέα που έκανα τη πρακτική μου άσκηση που ήταν εκπαιδεύτρια μου κατά τη πρακτική μου άσκηση. Θα είναι έγκυρο να ζητήσω μια συστατική επιστολή από αυτήν; δεδομένου ότι με ξέρει και έχουμε συνεργαστεί. Μπορώ να πάω σε εκείνη με μια έτοιμη δική μου επιστολή για να την υπογράψει; το λέω από άποψη χρόνου. Τι να κάνω; είμαι πολύ αγχωμένη και θέλω πολύ να είμαι έτοιμη γιατί περίμενα το μεταπτυχιακό πολλά χρόνια αλλα δεν ήξερα πόσο χρονοβόρες είναι οι προετοιμασίες. Ευχαριστώ πολύ και παλι Αυτά γίνονται από όλους. Μπορείς να γράψεις σε όσους ανθρώπους έχεις υπόψη σου και να τους πεις ξεκάθαρα ότι "σόρρυ, αλλά θέλω απάντηση μέχρι 10 Μάη". Δεν είναι τίποτα να γράψει κανείς μία συστατική. Το πιο πιθανό είναι πως εάν απευθυνθείς σε κάποιον διδάσκοντα που έχει ξαναδώσει συστατικές, να πάρει μία από το παρελθόν και να αλλάξει απλά το όνομα. Απλοί bachelors students είστε, κάτι γενικό δουλεύει μία χαρά. Επίσης, μπορείς να μιλήσεις με την γραμματεία του μεταπτυχιακού και να ρωτήσεις εάν μπορείς απλά να τους δώσεις το όνομα των ανθρώπων που προσφέρονται να δώσουν συστατική επιστολή για εσένα και να επικοινωνήσει η γραμματεία εάν χρειαστεί (βέβαια, αυτό συνήθως γίνεται σε σύγχρονες χώρες και στην Ελλάδα μάλλον δεν έχει πάει ακόμα). Ή, στην τελική, να μιλήσεις με την γραμματεία και να τους πεις το θέμα σου. Ούτε η πρώτη περίπτωση θα είσαι ούτε και η τελευταία. 2
FilipposMD Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Συγγνώμη, τις συστατικές τις πας σε φάκελο στην Ελλάδα; Όχι με email;;; Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να απευθυνθείς σε περισσότερους από δύο γιατί κάποιοι μπορεί να λείπουν ή να πνίγονται. Μπορείς, όταν θα τους τη ζητήσεις, να τους πεις/γράψεις 2-3 πράγματα για σένα που θέλεις να γράψουν στην επιστολή. Π.χ. τι βαθμό πήρες και/ή τι εργασία έκανες στα μαθήματά τους, πότε τελείωσες και με τι βαθμό και τέτοια. Σιγά μην κάθονται να ψάχνουν στα αρχεία. Δεδομένου ότι δεν είχες στενή συνεργασία μαζί τους, όπως λέει και ο DrKo, θα πάρει μια έτοιμη, θα αλλάξει ονόματα και βαθμούς, άντε να γράψει και 1-2 προτάσεις αν υπάρχει κάτι ειδικό για την περίπτωσή σου και τελείωσε. Πέντε λεπτά θα τους πάρει, αλλά μπορεί και να μην σου απαντήσουν μέσα σε 2 εβδομάδες, οπότε άπλωσε τα δίχτυα σου και αν σου δώσουν πάνω από 2, διαλέγεις ποιες θα υποβάλεις. 1
BellaU Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2022 Δεν ξέρω αν τις θέλουν σφραγισμένες ....ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές. Το μεταπτυχιακό είναι του Καποδιστριακού, θα είναι καλό χαρτί η συστατική επιστολή απο την εκπαιδεύτρια στη πρακτική μου; Ή να ποντάρω στους καθηγητές της σχολής; δεν ξέρω... Έχω φρικάρει γιατί μπήκα σε κάτι σάιτ που έλεγαν ότι πρέπει να δώσεις στους καθηγητές 3 εβδομάδες με ένα μήνα προθεσμία και κάτι τέτοια και είμαι σε φάση "Δεν προλαβαινω"
Theo1903 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ε εντάξει μεταξύ μας δεν είναι και σωστό...τα μεταπτυχιακά ανοίγουν συνήθως απο Οκτώβρη τα πρώτα μέχρι κοντά Ιανουάριο τα πιο αργοπορημένα, το οτι τρέχεις εσύ όλη την διαδικασία 2 εβδομάδες πριν την προθεσμία δεν σημαίνει αναγκαστικά οτι θα τρέξουν και οι καθηγητές να σε σώσουν. Τώρα για το συστατική απο δουλειά vs academia, προσωπικά βρέθηκα σε αντίστοιχο δίλλημα όταν έκανα τις δικές μου και υπάρχουν ποικίλες απόψεις. Κάποια ιδρύματα προτιμούν academia γιατι σου λέει μας δίνει πληροφορίες για το πως φέρεται στο συγκεκριμένο περιβάλλον που μας ενδιαφέρει, ενω άλλα μετράνε πολύ επαγγελματική εμπειρία γιατι θεωρούν οτι έχεις τεσταριστεί και δοκιμαστεί στο αντικείμενο (αν και δεν ξέρω κατα ποσο μια πρακτική το αποδεικνύει αυτό). Όπως και να έχει, εφόσον έχεις τον χρονικό περιορισμό εγώ θα πρότεινα να επικοινωνήσεις με όλους γιατι οι χρόνοι των καθηγητών είναι πολύ φλου. Στην δικιά μου περίπτωση είχα ζητήσει απο 3 καθηγητές όπου με τον έναν είχα δημοσιεύσει paper με το lab του, με την 2η εκανα πτυχιακή και στον 3ο είχα απλά καλούς βαθμούς. Οι 2 πρώτοι απάντησαν σε 1-2 μέρες, ο 3ος μετα απο κανα μήνα και 2-3 mail. Οπότε σίγουρα εφόσον ζητάνε 2, να κοιτάξεις να συμπληρώσεις το νούμερο όπως μπορείς. Για τον τρόπο που θα τις παραδώσεις καλό είναι να ψαχτείς πριν τους στείλεις. Οι περιπτώσεις που συνάντησα εγώ (σε ευρωπαικα πανεπιστήμια - όχι Ελλάδα), είναι είτε σου ζητάνε απλά pdf και το email του καθηγητή για να επιβεβαιώσουν, είτε email καθηγητή για να το στείλει κατευθείαν αυτός, είτε ημιαυτοματοποιημένα βάζεις τα emails των recommenders και τους πηγαίνει ένα mail με ένα url για να την γράψουν εκείνη την ώρα. Οπότε αυτό πρέπει να το ξέρεις πριν τους στείλεις για να τους ενημερώσεις τι και πως. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από Theo1903 1 1
Sibyl Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, BellaU είπε Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια γιατί βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και γνωρίζω ότι χρειάζονται 2 συστατικές επιστολές. Σκέφτομαι να προσεγγίσω κάποιους καθηγητές του πανεπιστημίου μου ωστόσο δυστυχώς η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφέροντος λήγει στις 13/5 . Δηλαδή σε δύο εβδομάδες. Δυστυχώς μη ξέροντας τι είναι οι συστατικές επιστολές και πόσο χρόνο χρειάζονται για να αποκτηθούν από τους καθηγητές δεν τα υπολογισα σωστά. Τώρα επειδή είναι διακοπές Πάσχα θα έχω μόνο 2 εβδομάδες το πολύ στη διάθεσή μου να επικοινωνήσω με τους καθηγητές και να μου έχουν τη συστατική επιστολή έτοιμη. Ειναι εφικτό μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες να έχω εγκαίρως τις συστατικές επιστολές; πόσο χρόνο θέλει; τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για να ζητήσω συστατική επιστολή; πρέπει να πάρω και φάκελο; πρέπει να είναι σφραγισμένες;; Επίσης, λόγω δικής μου βιασύνης επειδή χρειάζομαι άμεσα τις συστατικές σκέφτηκα μια εργαζόμενη σε ένα φορέα που έκανα τη πρακτική μου άσκηση που ήταν εκπαιδεύτρια μου κατά τη πρακτική μου άσκηση. Θα είναι έγκυρο να ζητήσω μια συστατική επιστολή από αυτήν; δεδομένου ότι με ξέρει και έχουμε συνεργαστεί. Μπορώ να πάω σε εκείνη με μια έτοιμη δική μου επιστολή για να την υπογράψει; το λέω από άποψη χρόνου. Τι να κάνω; είμαι πολύ αγχωμένη και θέλω πολύ να είμαι έτοιμη γιατί περίμενα το μεταπτυχιακό πολλά χρόνια αλλα δεν ήξερα πόσο χρονοβόρες είναι οι προετοιμασίες. Ευχαριστώ πολύ και παλι Επικοινωνείς με 2 καθηγητές (επειδή είναι στενά τα περιθώρια μπορείς να επικοινωνήσεις και με περισσότερους για σιγουριά) οι οποίοι έχουν καλή γνώμη για σένα από τις προπτυχιακές σου σπουδές είτε επειδή έκανες μια πολύ καλή εργασία στο μάθημά τους είτε επειδή πήρες μεγάλους βαθμούς στις εξεταστικές είτε επειδή κατά την διάρκεια του μαθήματός τους συμμετείχες ενεργά και σε θυμούνται είτε επειδή έκανες μια πολύ καλή πτυχιακή μαζί τους κτλ. Τώρα θα στείλεις επειδή από Δευτέρα δεν θα είναι τόσο χαλαροί. Θα τους αναφέρεις ότι η ημερομηνία των αιτήσεων λήγει πολύ σύντομα και θα τους ζητήσεις ευγενικά να τις στείλουν με όποιον τρόπο έχει επιλέξει το πανεπιστήμιο που σ΄ενδιαφέρει όσο το δυνατόν συντομότερα. Προσωπικά δεν θα τους έλεγα σε καμία περίπτωση τι θέλω να γράψουν εκτός αν με ρωτούσαν (δεν ξέρεις πώς θα το πάρουν). Το ίδιο έκανα κι εγώ όταν ήμουν στη θέση σου. Ο ένας την έστειλε την επόμενη μέρα και ο δεύτερος μετά 2-3 μέρες αφού προηγουμένως με είχε ενημερώσει ότι θα την καθυστερούσε λίγο "για να την περιποιηθεί". Μην τρελαίνεσαι! Μπορεί ο χρόνος να είναι περιορισμένος, είναι όμως αρκετός για να κάνεις την δουλειά σου. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από Sibyl 2
hln3 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 26/4/2022 στις 5:48 ΜΜ, BellaU είπε Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή ή βοήθεια γιατί βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και γνωρίζω ότι χρειάζονται 2 συστατικές επιστολές. Σκέφτομαι να προσεγγίσω κάποιους καθηγητές του πανεπιστημίου μου ωστόσο δυστυχώς η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενδιαφέροντος λήγει στις 13/5 . Δηλαδή σε δύο εβδομάδες. Δυστυχώς μη ξέροντας τι είναι οι συστατικές επιστολές και πόσο χρόνο χρειάζονται για να αποκτηθούν από τους καθηγητές δεν τα υπολογισα σωστά. Τώρα επειδή είναι διακοπές Πάσχα θα έχω μόνο 2 εβδομάδες το πολύ στη διάθεσή μου να επικοινωνήσω με τους καθηγητές και να μου έχουν τη συστατική επιστολή έτοιμη. Ειναι εφικτό μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες να έχω εγκαίρως τις συστατικές επιστολές; πόσο χρόνο θέλει; τι θα πρέπει να έχω μαζί μου για να ζητήσω συστατική επιστολή; πρέπει να πάρω και φάκελο; πρέπει να είναι σφραγισμένες;; Επίσης, λόγω δικής μου βιασύνης επειδή χρειάζομαι άμεσα τις συστατικές σκέφτηκα μια εργαζόμενη σε ένα φορέα που έκανα τη πρακτική μου άσκηση που ήταν εκπαιδεύτρια μου κατά τη πρακτική μου άσκηση. Θα είναι έγκυρο να ζητήσω μια συστατική επιστολή από αυτήν; δεδομένου ότι με ξέρει και έχουμε συνεργαστεί. Μπορώ να πάω σε εκείνη με μια έτοιμη δική μου επιστολή για να την υπογράψει; το λέω από άποψη χρόνου. Τι να κάνω; είμαι πολύ αγχωμένη και θέλω πολύ να είμαι έτοιμη γιατί περίμενα το μεταπτυχιακό πολλά χρόνια αλλα δεν ήξερα πόσο χρονοβόρες είναι οι προετοιμασίες. Ευχαριστώ πολύ και παλι Καλύτερα να πας από εκεί. Εγώ όταν είχα ζητήσει είχα πάει στο πανεπιστήμιο - βρήκα 4 πρόθυμους και χωρίς να είμαι ιδιαίτερα δυνατός φοιτητής, είχα όμως καλές επιδόσεις στα μαθήματα τους, πήγαινα στις παραδόσεις, εργασίες στην ώρα μου, ήξεραν δλδ ποιος είμαι, δεν εμφανίστηκα ουρανοκατέβατος. Πήρα από 2 που δεν ήταν στο μεταπτυχιακό που με ενδιέφερε καθηγητές (μου είχαν πει πως ήταν καλύτερα οι συστατικές να είναι από καθηγητές που δεν είναι στην επιτροπή επιλογής). Ο ένας μου την έδωσε αυθημερόν, ο άλλος αφού ήταν θετικός μου είπε να πάω στις ώρες γραφείου που είχε και την ετοίμασε εκείνη την μέρα Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από hln3 1
BellaU Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Στις 26/4/2022 στις 8:31 ΜΜ, FilipposMD είπε Συγγνώμη, τις συστατικές τις πας σε φάκελο στην Ελλάδα; Όχι με email;;; Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να απευθυνθείς σε περισσότερους από δύο γιατί κάποιοι μπορεί να λείπουν ή να πνίγονται. Μπορείς, όταν θα τους τη ζητήσεις, να τους πεις/γράψεις 2-3 πράγματα για σένα που θέλεις να γράψουν στην επιστολή. Π.χ. τι βαθμό πήρες και/ή τι εργασία έκανες στα μαθήματά τους, πότε τελείωσες και με τι βαθμό και τέτοια. Σιγά μην κάθονται να ψάχνουν στα αρχεία. Δεδομένου ότι δεν είχες στενή συνεργασία μαζί τους, όπως λέει και ο DrKo, θα πάρει μια έτοιμη, θα αλλάξει ονόματα και βαθμούς, άντε να γράψει και 1-2 προτάσεις αν υπάρχει κάτι ειδικό για την περίπτωσή σου και τελείωσε. Πέντε λεπτά θα τους πάρει, αλλά μπορεί και να μην σου απαντήσουν μέσα σε 2 εβδομάδες, οπότε άπλωσε τα δίχτυα σου και αν σου δώσουν πάνω από 2, διαλέγεις ποιες θα υποβάλεις. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας ! Έχω επικοινωνήσει ήδη με κάποιους καθηγητές για να κλείσω ραντεβού να μιλήσω για μεταπτυχιακά και πάνω στη κουβέντα να τους πω για συστατική . Ωστόσο πήγα σήμερα στην υπηρεσία που έκανα πρακτική με γλυκά μαζί μου να τους κεράσω , μετά από 4 χρόνια που δεν είχα ξαναπατήσει, έπιασα λίγο τη κουβέντα και μετά τους είπα άμεσα και έξω από τα δόντια ότι κανω τα χαρτιά μου για μεταπτυχιακό και χρειάζομαι συστατική επιστολή, κάπως σαν να ήρθαν αμυδρά σε αμηχανία μόλις είπα αυτή τη φραση όμως μου είπαν ότι θα με εξυπηρετήσουν, μίλησα και με την υπεύθυνη που θα έγραφε εκείνη τη συστατική επιστολή και αφού μου είπε " δεν σε ξαναειδαμε από τότε " μου λέει ενταξει θα την έχεις τη συστατική επιστολή . Λογικά θα την έχω, τι θα γράφει δεν ξέρω, αλλά δεν πειράζει, εκτός και αν δεν τη κάνει και απλώς το είπε έτσι. Θα δούμε. Το θέμα είναι ότι ένιωσα λιιιγο άσχημα και αμηχανα αφού το έκανα αυτό. Ρε παιδιά!! Είναι τόσο κακό να ζητήσεις από κάπου συστατική; 3 μηνες πήγαινα με ξέρανε, ντάξει μέτρια ήμουν στη πρακτική γιατί δεν ήταν εξάμηνη ούτε χρηματοδοτουμενη απλά παρατηρούσα. Αλλά οκει. Δηλαδή είναι τόσο λεπτο θέμα να ζητήσεις κάτι τέτοιο; δεν ξέρω....Εγώ νόμιζα ότι είναι ένα χαρτί που το γράφεις μια στιγμη ,κανείς το καλο και το ρίχνεις στο γιαλο που λέμε. Σιγά, δεν τους ζήτησα λεφτά. Δεν ξέρω για πείτε....;;;
hln3 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Καλύτερα από 2 καθηγητές παρά από μια πρακτική 4 χρόνια πριν και έναν καθηγητή. 2
V.I.Smirnov Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτός που γράφει μια συστατική επιστολή εγγυάται κατά κάποιον τρόπο για κάποιες καλές ιδιότητες του υποψηφίου. Προτάσσει την δική του αξιοπιστία και το κύρος του για να υποστηρίξει τον υποψήφιο. Αν υποψήφιος δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της σύστασης εκτίθεται αυτός που τον σύστησε. Μια συστατική επιστολή συνεπάγεται ευθύνη. Άρα δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις, ή όσο το χειρίζονται κάποιοι. Για συστατικές επιστολές τα προσφορότερα πρόσωπα είναι οι επιβλέποντες της διπλωματικής σου. Από εκεί και πέρα, είναι οι διδάσκοντες στα μαθήματα όπου είχες καλό βαθμό. Αυτοί είναι που μπορούν να γράψουν κάτι ουσιαστικό. Οι άλλοι ότι και να γράψουν θα είναι αδιάφορες τυπικότητες. Η επιτροπή του ΠΜΣ ενδιαφέρεται πρωταρχικά για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην κατανόηση όλων των απροσδιόριστων ποιοτικών χαρακτηριστικών, τα οποία συχνά συνεισφέρουν στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία, ώστε να διευκολυνθεί στην αξιολόγηση του υποψηφίου. Παράγοντες που μπορούν αναφερθούν είναι : - Κίνητρο για μεταπτυχιακές σπουδές, - Ικανότητα για μεταπτυχιακές σπουδές, - Εύρος γενικών γνώσεων, - Γενικό μαθηματικό υπόβαθρο, - Ικανότητα για αναλυτική σκέψη, - Ηθικές αρχές και ακεραιότητα, - Δεξιότητα προφορικής έκφρασης, - Δεξιότητα γραπτής έκφρασης, - Προοπτικές ερευνητικής ασχολίας, - Γενικά, αναμένω η μεταπτυχιακή απόδοση του υποψηφίου να είναι... Επίσης την εκτίμηση για τις αδυναμίες και άλλες ικανότητες του αιτούντος. Ο υποψήφιος διαθέτει τα διανοητικά και προσωπικά προσόντα, απαραίτητα για την επιτυχία σε μεταπτυχιακές σπουδές; Εάν ο υποψήφιος έκανε αίτηση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του δικού τους τμήματος, θα τον υποστήριζαν ; κλπ.... - Επεξ/σία 28 Απριλίου 2022 από V.I.Smirnov 1
Gingerbread Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Εντωμεταξύ ποτέ δεν έβρισκα νόημα στις συστατικές επιστολές. Ειδικά για μαστερ, είναι δυνατόν κάποιος να μη μπορεί να βρει 2; Επίσης για σχολή που δεν έχει διπλωματική ή εργασίες τι συστατική να δώσεις; Ότι ο Μπάμπης μου τα πε καλά το 2009 στα προφορικά; 1
BellaU Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Εντωμεταξύ ποτέ δεν έβρισκα νόημα στις συστατικές επιστολές. Ειδικά για μαστερ, είναι δυνατόν κάποιος να μη μπορεί να βρει 2; Επίσης για σχολή που δεν έχει διπλωματική ή εργασίες τι συστατική να δώσεις; Ότι ο Μπάμπης μου τα πε καλά το 2009 στα προφορικά; Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζονται οι συστατικές!!! Ειδικά σε μεταπτυχιακά που ζητάνε τα ΠΑΝΤΑ !! Έχω αγγλικά C2 Γαλλικά C2 Πτυχίο η/υ Έναν ικανοποιητικό βαθμό πτυχίου Θα κάτσω να περάσω από εξετάσεις διαβάζοντας 8 βιβλία(!!) και μετά ΑΝ με κρίνουν κατάλληλη να με καλέσουν σε συνέντευξή και ΑΝ τους ικανοποιήσω να με παρουν για να τους σκάσω 5000 ευρώ και να μου δώσουν το χαρτί. Και θέλουν και συστατικές ..ότι δηλαδή θα μετρήσει ένα μέτριο προς καλό χαρτί από κάποιον άκυρο που θα μιλήσει για μένα...;; Για ποιον λόγο;; Όλος αυτός ο μόχθος τοσων χρόνων για τόσα πτυχία και τόσα λεφτα για σπουδές δεν τους φτάνουν; Απλά την έχουν ψωνίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια για να σου δώσουν ένα ακόμα χαρτί που το λένε "μεταπτυχιακό" σου βγάζουν το λάδι και μετά πας στον ΟΑΕΔ γιατί δεν μπορείς να βρεις δουλειά!! Τραγικό.. Δεν λέω αλλα Έχω απλώσει τα δίκτυα μου και προσπαθώ να μαζέψω από όπου μπορώ, μην μείνω ξεκρεμαστη. Απλά το θέμα είναι ότι αν κάποιος μου δώσει σφραγισμένη την συστατική, μπορώ να την ανοίξω για να τη διαβάσω χωρίς να τη χαλάσω;; Εξαλλου το πανεπιστήμιο δεν θέλει τη συστατική σε κάποια συγκεκριμένη μορφή . Οπότε και ανοικτή να τη πάω όλα καλά. Θα μπορώ να την ανοίξω; Επίσης, θελω να δηλώσω συμμετοχή και σε άλλο μεταπτυχιακό σε περίπτωση που δεν περάσω στο πρώτο αλλά δεν ξέρω ακόμα σε ποιο. Πώς θα εξασφαλίσω περισσότερες συστατικές; πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται το όνομα του μεταπτυχιακού και του πανεπιστημίου στη συστατική;; 50 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Αυτός που γράφει μια συστατική επιστολή εγγυάται κατά κάποιον τρόπο για κάποιες καλές ιδιότητες του υποψηφίου. Προτάσσει την δική του αξιοπιστία και το κύρος του για να υποστηρίξει τον υποψήφιο. Αν υποψήφιος δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της σύστασης εκτίθεται αυτός που τον σύστησε. Μια συστατική επιστολή συνεπάγεται ευθύνη. Άρα δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις, ή όσο το χειρίζονται κάποιοι. Για συστατικές επιστολές τα προσφορότερα πρόσωπα είναι οι επιβλέποντες της διπλωματικής σου. Από εκεί και πέρα, είναι οι διδάσκοντες στα μαθήματα όπου είχες καλό βαθμό. Αυτοί είναι που μπορούν να γράψουν κάτι ουσιαστικό. Οι άλλοι ότι και να γράψουν θα είναι αδιάφορες τυπικότητες. Η επιτροπή του ΠΜΣ ενδιαφέρεται πρωταρχικά για πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην κατανόηση όλων των απροσδιόριστων ποιοτικών χαρακτηριστικών, τα οποία συχνά συνεισφέρουν στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία, ώστε να διευκολυνθεί στην αξιολόγηση του υποψηφίου. Παράγοντες που μπορούν αναφερθούν είναι : - Κίνητρο για μεταπτυχιακές σπουδές, - Ικανότητα για μεταπτυχιακές σπουδές, - Εύρος γενικών γνώσεων, - Γενικό μαθηματικό υπόβαθρο, - Ικανότητα για αναλυτική σκέψη, - Ηθικές αρχές και ακεραιότητα, - Δεξιότητα προφορικής έκφρασης, - Δεξιότητα γραπτής έκφρασης, - Προοπτικές ερευνητικής ασχολίας, - Γενικά, αναμένω η μεταπτυχιακή απόδοση του υποψηφίου να είναι... Επίσης την εκτίμηση για τις αδυναμίες και άλλες ικανότητες του αιτούντος. Ο υποψήφιος διαθέτει τα διανοητικά και προσωπικά προσόντα, απαραίτητα για την επιτυχία σε μεταπτυχιακές σπουδές; Εάν ο υποψήφιος έκανε αίτηση σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του δικού τους τμήματος, θα τον υποστήριζαν ; κλπ.... - Έχω απλώσει τα δίκτυα μου και προσπαθώ να μαζέψω από όπου μπορώ, μην μείνω ξεκρεμαστη. Απλά το θέμα είναι ότι αν κάποιος μου δώσει σφραγισμένη την συστατική, μπορώ να την ανοίξω για να τη διαβάσω χωρίς να τη χαλάσω;; Εξαλλου το πανεπιστήμιο δεν θέλει τη συστατική σε κάποια συγκεκριμένη μορφή . Οπότε και ανοικτή να τη πάω όλα καλά. Θα μπορώ να την ανοίξω; Επίσης, θελω να δηλώσω συμμετοχή και σε άλλο μεταπτυχιακό σε περίπτωση που δεν περάσω στο πρώτο αλλά δεν ξέρω ακόμα σε ποιο. Πώς θα εξασφαλίσω περισσότερες συστατικές; πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρεται το όνομα του μεταπτυχιακού και του πανεπιστημίου στη συστατική;; 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Καθόλου τραγικό. Αν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις πρέπει να επιλεγούν οι καλύτεροι. Θα πάρουν εκείνους που κατά την κρίση τους έχουν τις περισσότερες δυνατότητες να ανταποκριθούν και να εξελιχθούν. Αλλά και λιγότεροι να είναι, οι συστατικές επιστολές είναι ένα στοιχείο για να γνωρίσουν καλύτερα τον υποψήφιο, γενικά και ειδικά. Π.χ., αν το μεταπτυχιακό έχει πολλά μαθηματικά, η γνώμη κάποιου για το μαθηματικό υπόβαθρο του υποψηφίου είναι σημαντική. Το ότι έχεις πτυχίο αγγλικών και γαλλικών δεν προσφέρει κάτι σε αυτό. Αν δεν αντέχεις τη διαδικασία επιλογής, πήγαινε κάποιο μπσ που δεν έχει συναγωνισμό, να μπεις εύκολα. Και ίσως να είναι και τσάμπα... - Επεξ/σία 29 Απριλίου 2022 από V.I.Smirnov
BellaU Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2022 17 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Καθόλου τραγικό. Αν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις πρέπει να επιλεγούν οι καλύτεροι. Θα πάρουν εκείνους που κατά την κρίση τους έχουν τις περισσότερες δυνατότητες να ανταποκριθούν και να εξελιχθούν. Αλλά και λιγότεροι να είναι, οι συστατικές επιστολές είναι ένα στοιχείο για να γνωρίσουν καλύτερα τον υποψήφιο, γενικά και ειδικά. Π.χ., αν το μεταπτυχιακό έχει πολλά μαθηματικά, η γνώμη κάποιου για το μαθηματικό υπόβαθρο του υποψηφίου είναι σημαντική. Το ότι έχεις πτυχίο αγγλικών και γαλλικών δεν προσφέρει κάτι σε αυτό. Αν δεν αντέχεις τη διαδικασία επιλογής, πήγαινε κάποιο μπσ που δεν έχει συναγωνισμό, να μπεις εύκολα. Και ίσως να είναι και τσάμπα... - Να επιλέξουν τους καλύτερους δε διαφωνώ , για αυτο πάμε και τα πτυχία που μας ζητάνε και γράφουμε και τις εξετάσεις που μας ζητάνε ...Και περνάμε από όλη τη διαδικασία που ζητάνε. Απλώς εμένα δεν μου λέει κάτι να πει πόσο όμορφη έξυπνη και καλή είμαι ένας καθηγητής μου που με ξέρει φατσικα και έχει τύχει να γράψω 9 και 10 στο μάθημα του. Μου αρκεί ο κόπος ο χρόνος που επενδύω εγώ. Χαχαχαχα δεν φοβάμαι την απόρριψη λόγω ανταγωνισμού, δεν έχω τέτοια κόμπλεξ!! Αλλού ήταν το θέμα μου. Ότι τόσα χρόνια κάνουμε προσπάθειες για σπουδές, για ότι καλύτερο, για ξένες γλώσσες για μεταπτυχιακά και στο τέλος λόγω της κατάστασης ανεργίας, πάνε οι νεοι και δουλεύουν σε δουλειές που όλοι μπορούν να κάνουν χωρίς να έχουν πτυχίο και παίρνουν μισθούς της πείνας. Και όταν λέω κρίμα τα λεφτά, δεν εννοώ τα 5χιλιαρικα του μεταπτυχιακού (αυτο είναι ένα έξτρα παραπανω) αλλα τα τόσα λεφτά από σχολεία, φροντιστήρια ξένων γλωσσων, φροντιστήρια μαθημάτων,σεμινάρια ,μετεκπαίδευσεις, μεταπτυχιακά, πτυχία υπολογιστών επί τόσα χρόνια, από τα 5 μέχρι τα 25 το λιγότερο..... Τι να πεις..Δεν είναι η στιγμή και ο χώρος για τέτοια κουβέντα Πάντως εάν ήμουν στο εξωτερικό τότε όντως θα έλεγα ότι μπορεί να μετρήσει λίγο παραπάνω μια συστατική επιστολή. Έδω στην Ελλάδα γιατι να αξίζει ένας μέτριος φοιτητής που πήρε συστατική από καθηγητή που ήταν κουλ και την έδωσε, και ένας άλλος φοιτητής που έχει γίνει κολληταρι γλυφοντας τον καθηγητή για να του χορηγηθεί η επιστολή; Ξέρω, στη θεωρία όλα μετρανε γιατί κάποιος διακεκριμένος γράφει καλά λόγια για σένα. Στο ζουμί όμως...Ποιο είναι το νόημα; ρητορική ερώτηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα