Cokoblokos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Καλημερα, Θα ηθελα μια γνωμη στο παρακατω προβλημα που αντιμετωπιζω. Παραγγελνω απο ενα συγκεκριμενο καταστημα καφε τα τελευταια 4-5 χρονια. Παιρνω το λιγοτερο 2 καφεδες την ημερα και για να μην τα πολυλογω με προχειρους υπολογισμους εχω δωσει στο καταστημα ενα ποσο της ταξεως 4-5 χιλιαδες ευρω. Τον τελευταιο περιπου 1μιση χρονο, δουλευει ενας νεος ντελιβερας ο οποιος εχει μια μουρη μεχρι το πατωμα. Δεν του εχω κανει απολυτως τιποτα ουτε του εχω δωσει καποιο σημαδι ενοχλησης. Αντιθετως του λεει καλημερα ή καλησπερα καθε φορα και ευχαριστω πολυ. Με τους υπολοιπους 4-5 deliverades του καταστηματος ειμαστε σχεδον φιλοι τοσα χρονια που ερχονται σπιτι μου και μου φερνουν τον καφε. Παρολο που δεν γουσταρω να βλεπω ανθρωπους με τετοια συμπεριφορα, ειχα αποφασισει να τον αγνοω και να μην χαλιεμαι για ανουσια πραγματα. Το θεμα ειναι οτι ο τυπος δεν με γουσταρει για καποιον λογο που δεν καταλαβαινω και εχει αρχισει να το κανει προσωπικο. Παρακατω παραθετω τι εχει κανει τον τελευταιο χρονο: - Η εξωπορτα της πολυκατοικιας καποιες φορες ειναι κλειδωμενη. Γι' αυτο χρειαζεται να κατεβαινω κατω να ανοιγω καποιες φορες. Οταν ειναι κλειδωμενη, παραταει τον καφε πανω στο κουτι για τα φυλλαδια και φευγει. Παρολο που δεν μου αρεσει σαν συμπεριφορα, ειπα να το αφησω να το περασει. Μια φορα τον επιασα ομως να "κανει" οτι σπρωχνει για να ανοιξει την πορτα και να λεει ψεματα οτι ειναι κλειδωμενη για να παρατησει τον καφε και να φυγει. Σκεφτηκα οτι ανθρωποι ειμαστε, ας μην το καταδικασω μεχρι να ξανασυμβει. Σε λιγες μερες ξανασυνεβη και ημουν πλεον σιγουρος οτι δεν εγινε καταλαθος. Ενημερωσα το καταστημα χωρις να πω για ποιον ντελιβερα προκειται και αυτο σταματησε να γινεται. εννοειτε πως τοτε η μουρη του ηταν ακομη πιο κατω. Πλεον ουτε καν μιλαει για να μου δωσει τον καφε - Χωρις να εχω αποδειξεις, ειμαι 99% σιγουρος οτι μια μερα χαραξε τον θαλαμο του ασανσερ με τα κλειδια του. Το θεμα ειναι οτι εξ' αιτιας του, φοβουμενοι ολοι οι υπολοιποι στην πολυκατοικια οτι προκειται για σημαδεμα κλεφτη (γιατι ειχαμε κρουσμα ληστειας λιγο καιρο πριν), βαλαμε ηλεκτρονικη κλειδαρια κοστους 550 ευρω. Τωρα τι να κατσω να εξηγησω στους υπολοιπους ιδιοκτητες, οτι προκειται για ενα κωλοπαιδο που δεν γουσταρει να μου φερνει τον καφε? - Τελος, προχτες οπως μου εφερνε τον καφε, πεταξε το δελτιο παραγγελιας στα σκαλια του υπογειου πριν ανεβει να μου φερει τον καφε. Το δελτιο αυτο εχει πανω το ονομα μου και το τηλεφωνο μου. Ακομα και να αφησω στην ακρη το γεγονος οτι ξαφνικα οποιος βρει αυτο το χαρτι εχει το τηλεφωνο μου, δειχνει μια πολυ κακη εικονα σε οποιον απο την πολυκατοικια παρει το χαρτι και το διαβασει, γιατι κατα πασα πιθανοτητα θα νομιζει οτι το πεταξα εγω σαν σκουπιδι κατω. Οποτε τωρα ειμαι αναμεσα σε 2 λυσεις. Η 1η λυση ειναι να μην ξαναπαραγγειλω ποτε απο αυτο το μαγαζι. Το θεμα ειναι οτι επειδη ειμαι λατρης του καφε και πραγματικα γουσταρω τον καφε απο το συγκεκριμενο μαγαζι, δεν θελω να το κανω επειδη υπαρχει αυτο το κωλοπαιδο που κανει οτι θελει. Η 2η λυση ειναι να παω και να πιασω εναν υπευθυνο του καταστηματος (λογικα τον ιδιοκτητη μιας και προκειται για τοπικο μαγαζι και οχι για αλυσιδα) και να του πω ολα τα παραπανω. Κατα τη γνωμη μου ολα αυτα που περιεγραψα ειναι ενας πολυ καλος λογος για καταγγελια/μηνυση στην διευθυνση του μαγαζιου αλλα προφανως και δεν θελω να προχωρησω σε κατι τετοιο. Το λεω μονο για να πω οτι δεν ειναι ασημαντα ολα αυτα που εχει κανει. Απο την αλλη ομως δεν ξερω αν ειναι υπερβολικο. Οσο περιεργο και αν σας φαινεται, ειλικρινα δεν του εχω κανει ουτε πει το παραμικρο αυτου του ανθρωπου. Δεν ξερω γιατι δεν με γουσταρει αλλα εχουν γινει αρκετα σοβαρα πλεον πραγματα για να συνεχισω να τα αγνοω χωρις να κανω τιποτα. Εσεις τη γνωμη εχετε? 3 2
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Γιατί δεν φτιάχνεις μονος σου καφέ;1000€ σε καφέδες απο έξω τον χρόνο;Στο σπίτι σου; 13 1
marmagia Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Ο συγκεκριμένος διανομέας δουλεύει συγκεκριμένη ώρα; Η έρχεται όποτε να ναι; Θέλω να πω αν πιάνει δουλειά από τις 14:00 πχ να μην παραγγέλνεις μετά από αυτή την ώρα. Ειδάλλως, μπορείς να ζητήσεις διακριτικά από το μαγαζί να μην σου στέλνουν τον συγκεκριμένο διανομέα 2
Cokoblokos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί δεν φτιάχνεις μονος σου καφέ;1000€ σε καφέδες απο έξω τον χρόνο;Στο σπίτι σου; Εχουν περασει οι φασεις που εχω πει να το κανω αλλα δεν κρατησε πολυ Ας μην ξεφευγουμε offtopic ομως. 4 λεπτά πριν, marmagia είπε Ο συγκεκριμένος διανομέας δουλεύει συγκεκριμένη ώρα; Τον εχω πετυχει σε ολες τις ωρες της ημερας οποτε μαλλον δεν ειναι σταθερο. Το σκεφτηκα να ζητησω να μην μου στελνουν τον συγκεκριμενο αλλα δεν βρισκω τροπο χωρις να παω απο εκει και να τους πως οσα σας ειπα. Εννοειται παντως οτι δεν με ενδιαφερει να τον απολυσουν, για μενα ειναι μια χαρα λυση να μην μου στελνουν αυτον, απλα δεν το βλεπω τοσο ρεαλιστικο σεναριο κυριως σε peak hours Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από Cokoblokos
Charismo Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δε χάνεις κάτι να κάνεις παράπονα στο κατάστημα συγκεκριμένα γι'αυτόν. Έτσι κι αλλιώς αφού την ψιλιάστηκε πως έκανες ήδη παράπονα, αν ήταν να φτύσει στον καφέ σου θα το έκανε ή θα το κάνει ήδη. 6
thomasG4 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε ειλικρινα δεν του εχω κανει ουτε πει το παραμικρο αυτου του ανθρωπου. Δεν ξερω γιατι δεν με γουσταρει 3 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε Εννοειται παντως οτι δεν με ενδιαφερει να τον απολυσουν Γιατί άραγε;
Cokoblokos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, thomasG4 είπε Γιατί άραγε; Θες λιγο να μου πεις πως αυτα τα 2 που εκανες παραθεση συνδεονται? Δεν του εχω κανει τιποτα και δεν με ενδιαφερει αν τον απολυσουν δεδομενου της συμπεριφορας του. Παρ' ολα αυτα, ειμαι ακομη εδω να ανοιγω topics στο insomnia σαν χαζος και δεν εχω παει να μιλησω στην διευθυνση του καταστηματος. Θελω πολυ να ακουσω τη γνωμη σου.
vagos789 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δεν σου εχει κανει απολυτως τιποτα Το μονο που αντεχει σε κριτικη ειναι το αν χαραξε με κλειδι τον θαλαμο του ασανσερ κατι για το οποιο δεν εχεις την παραμικρη αποδειξη 4
thanasisxask Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 15 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε Θες λιγο να μου πεις πως αυτα τα 2 που εκανες παραθεση συνδεονται? Δεν του εχω κανει τιποτα και δεν με ενδιαφερει αν τον απολυσουν δεδομενου της συμπεριφορας του. Παρ' ολα αυτα, ειμαι ακομη εδω να ανοιγω topics στο insomnia σαν χαζος και δεν εχω παει να μιλησω στην διευθυνση του καταστηματος. Θελω πολυ να ακουσω τη γνωμη σου. Αφού είσαι χρόνια πελάτης, όταν θα δίνεις την παραγγελία θα ενημερώνεις ότι δεν θες να σου στέλνει ο συγκεκριμένος την παραγγελία, αν ερωτηθείς τον λόγο, θα τους απαντήσεις ότι δεν γουστάρεις. 1
kage Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Cokoblokos είπε πολυ καλος λογος για καταγγελια/μηνυση στην διευθυνση του μαγαζιου αλλα προφανως και δεν θελω να προχωρησω σε κατι τετοιο. Μόνο καλός λόγος?!?! αχαστος θα λέγαμε 😛 Λοιπόν ένας ιδιοκτήτης θα ήθελε να μάθει αν κάποιος από το προσωπικό έχει θέμα/δείχνει κακή συμπεριφορά για το μαγαζί του...αφού το θες ανώνυμα κάντο μεσω email/fb/insta/google κ στείλε ότι δεν κάνει ο εργαζομενος... Πάμε στα άλλα...μερικοι μπορεί να έχουν σοβαρά προσωπικά/οικογ.προβληματα κ το βγάζουν προς τα εξω ή low iq ή έχουν όντως ψυχολογικά Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από kage
Cokoblokos Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 17 λεπτά πριν, kage είπε αφού το θες ανώνυμα Δεν εχω προβλημα με την ανωνυμια. Παω και τα λεω μπροστα του. Περισσοτερα ηθελα μια γνωμη για το τι ειναι ηθικα σωστο ή αν εγω δεν βλεπω αντικειμενικα το θεμα.
UncleKim Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δλδ, σου είναι δύσκολο να πεις στην παραγγελία σου, να μην σου φέρει αυτός τον καφέ? Δεν θα πεις τον λόγο, απλά θα ενημερώσεις οτι δεν θέλεις να σου φέρνει ο συγκεκριμένος τον καφέ.
chrisgav Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Συμφωνω, αν και δεν ξερω αν μπορει να γινει αφου παραγγελνει 2 φορες την ημερα Επεξ/σία 27 Απριλίου 2022 από chrisgav
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε Δεν εχω προβλημα με την ανωνυμια. Παω και τα λεω μπροστα του. Περισσοτερα ηθελα μια γνωμη για το τι ειναι ηθικα σωστο ή αν εγω δεν βλεπω αντικειμενικα το θεμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάς,δεν σου αρέσει ο τύπος,τους του αναφέρεις και ζητάς να στα φέρνει άλλος.Δεν υπάρχει κάτι ανήθικο σε όλο αυτό.Ασε που το πιο πιθανό θα έχουν κάνει και άλλοι παράπονα,ανεξάρτητα απο το τι μπορεί να σου πουν. 6
tounion Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Πήγαινε από εκεί και πιάσε τον υπεύθυνο και ζήτησε του ευγενικά να μην σου ξαναστείλει τον συγκεκριμένο διανομέα για προσωπικούς λόγους. Πες στην χειρότερη ότι δεν θα ξαναπαραλάβεις από αυτόν. Μην μπεις σε λεπτομέρειες. Πες ήθελα να σας ενημερώσω για το συγκεκριμένο θέμα αν υπάρχει η δυνατότητα από το κατάστημα σας να μου τα φέρνουν άλλοι , αλλιώς θα αναγκαστώ να σταματήσω να παραγγέλνω. Μην ασχοληθείς πάνω από 2' εκεί. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις