Προς το περιεχόμενο

Maps API & ανάλυση διαδρομής


taslikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ το φορουμ!

Εχω ενα προτζκτ που ασχολουμαι σε HTML + JS  και θα ήθελα με κάποιον τρόπο να αντλήσω δεδομένα για κάποιες διαδρομές στους χάρτες.

Για παράδειγμα έστω οτι έχω την διαδρομή Πάτρα - Αθήνα, θα ήθελα να βρώ ενα πρόγραμμα ή κάποιο api (αν δεν υπάρχει κάτι σε js ας είναι και σε python) που θα μου επιστρέφει δεδομένα για την διαδρομή αυτή. Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει να επιστρέφει: χιλιομετρική οδηγική απόσταση, πόσα χιλιόμετρα υπάρχουν tunnel πόσα χιλιόμετρα είναι κλίσης > 0 και ποσα είναι κατηφορικά. Υπάρχει κάτι τέτοιο; Αν οχι πως μπορώ να το προσεγγίσω; 

επίσης θα ηθελα να αντλήσω και τέτοιο διαγραμμα υψομετρου για μια διαδρομη

 

 

Καταγραφή.JPG

γίνεται κάτι τέτοιο;

mods αν πρέπει να πάει web development ας μεταφερθει απλά δεν ξέρω αν γίνεται μέσω web development αυτο που ζητάω και ίσως θέλει pyton etc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαρτογραφικά δεδομένα μπορείς να πάρεις από το https://www.openstreetmap.org Αυτό έχει ένα API http://project-osrm.org/ που σου δίνει routes κ.α. Εάν θέλεις όμως άλλα data εκτός οδήγησης (πεζούς ποδήλατα) πρέπει να το τρέξεις σε δικό σου server γιατί ανεξάρτητα από το τι ρωτάς οι διαθέσιμοι online server γυρνάνε πάντα δεδομένα για αυτοκίνητα. Απόσταση βγάζει, χιλιόμετρα βγάζει δρομολόγιο βγάζει ώρα οδήγησης βγάζει αυτό με το άνοδος κάθοδος δεν έχω ιδέα, πρέπει να το κάνεις μόνος σου μάλλον, και για τον χάρτη πάλι δεν ξέρω. Εγώ όταν θέλω χάρτη βάζω το https://leafletjs.com/

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σενάριο JavaScript με ή χωρίς backend server

για το API της google σίγουρα θα χρειαστεί πιστωτική κάρτα για να φτιάξει λογαριασμό. Δε χρεώνει όμως όσο τα request είναι λίγα, ποτέ δε θα φτάσεις στο σημείο να σε χρεώσει. Επίσης κλείδωσε το κλειδί μόνο σε localhost κ όταν τελειώσει το project σου και το παρουσιάσεις σβήσε το κλειδί. Επίσης μπορείς να περιορίσεις τον αριθμό των request τόσο όσο να μη σε χρεώσει ποτέ, αλλά θέλει λίγο εμπειρία για να τα κάνεις αυτά.

Εδώ τα documentation: 

Setting up API keys

Maps JavaScript API

Geometry Library

Directions Service

Elevation Service (για το έδαφος)

κ.α. library που θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις...

Τα βήματα που ακολουθείς:

Συνδέεσαι με τον λογαριασμό σου στη Google στο Google Cloud Console, φτιάχνεις ένα Project, ενεργοποιείς τα παραπάνω Library γι' αυτό το Project, φτιάχνεις ένα κλειδί και το περιορίζεις σε localhost, παίρνεις το κλειδί και αρχίζεις να φτιάχνεις την εφαρμογή σου.

Χρησιμοποίησε Visual Studio Code ή Sublime

Το πως θα στήσεις τον server είναι άλλο κεφάλαιο, αν δε θες να μπλέξεις με server ( δε το προτείνω) μπορείς να δουλέψεις κατευθείαν σε ένα αρχείο .html αλλά εκεί δε ξέρω πως θα παίξεις με το κλειδί, μάλλον θα χρειαστεί να μη κλειδώσεις το κλειδί σε localhost κ να το αφήσεις χωρίς περιορισμούς.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...