Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ασχολείτε κανείς άλλος με το Go όπως αναφέρετε το σκάκι της Ασίας.

Αρχαίο game καθαρά στρατηγικής, εμένα μου δίνει την αίσθηση κυριολεκτικά μάχης και απόπειρας περικύκλωσης του αντιπάλου. Από τι διαβάζω στη wikipedia υπήρχε κάποτε στην Ιαπωνία ακόμα και υπουργός go :D τόσο συμαντικό είναι αυτό το επιτραπέζιο γενικά σε όλες τις χώρες της Ασίας

Το καλύτερο site για να ξεκινήσει κάποιος και να μάθει τα βασικά είναι αυτό εδώ καθώς έχει και οδηγό για τα πρώτα βήματα μεταφρασμένο στα Ελληνικά

https://gr.gobook.eu/

εδώ ο οδηγός

https://www.gobook.eu/pdf/Odigos toy arxariou gia to Go-Color edition.pdf

Το game παίζεται ως συνήθως σε board πλέγμα 

b6113c4f17e8250a81779b13df3e6d59.png

Οι αντίπαλοι βάζουν άσπρες η μαύρες πετρούλες στις γωνίες στα τετράγωνα του πλέγματος, δεν  μπορούν να τις μετακινήσουν μετά την τοποθέτηση τους και σκοπός είναι να περικυκλώσουν τον αντίπαλο ώστε οι δικές του πετρούλες να μην έχουν ελεύθερες πλευρές και όταν γίνει αυτό να τις αφαιρέσουν και να πάρουν πόντους. 

image.png.4481a9a1a14c5f3e04c297d399d94f4d.png

Φυσικά επειδή δημιουργούνται γκρουπ από τέτοιες πέτρες με τις ελεύθερες πλευρές τους να είναι σε όλο το πλέγμα με τις πέτρες που έρχονται σε επαφή ο συνδυασμός για να μπορέσει κάποιος να εγκλωβίσει τον αντίπαλο είναι άπειρος συν το στρατηγικό βάθος που υπάρχει.

Κάνω copy paste από τον οδηγό που έβαλα παραπάνω τι λέει χοντρικά για το game

Αναφορά σε κείμενο

Οι δύο παίχτες χρησιμοποιούν μικρές στρογγυλές “πέτρες” δύο χρωμάτων, μαύρο και λευκό. Οι πέτρες τοποθετούνται στις τομές των γραμμών και είναι όλες όμοιες μεταξύ τους. Οι άδειες τομές που βρίσκονται γύρω απο μια πέτρα ονομάζονται “ελευθερίες”. Οι πέτρες δεν μπορούν να μετακινηθούν μετά την τοποθέτησή τους και μια πέτρα δεν μπορεί να παιχθεί σε κάποιο σημείο που δεν θα έχει καμία ελευθερία. Πέτρες που εφάπτονται μεταξύ τους οριζόντια ή κάθετα θεωρούνται γκρουπ και έχουν κοινές ελευθερίες

image.png.b0b4aab256ce8d786e0e39ae1ef556b9.png

Από τι ξέρω υπάρχουν και ομάδες εδώ στην Ελλάδα που ασχολούνται με το game.

Πάντως έχω βρει και αυτό εδώ το online site για να παίξει κάποιος ένα game, βρίσκεις αμέσως αντίπαλο και μπορεί κάποιος να κάνει εκεί τα πρώτα του βήματα για να καταλάβει τι παίζει πρωτού πάρει δικό του ξύλινο board και αρχίζει και παίζει με φίλους

https://www.flyordie.com/go/

Επεξ/σία από chek2fire
Δημοσ.
2 hours ago, chek2fire said:

Πάντως έχω βρει και αυτό εδώ το online site για να παίξει κάποιος ένα game, βρίσκεις αμέσως αντίπαλο και μπορεί κάποιος να κάνει εκεί τα πρώτα του βήματα για να καταλάβει τι παίζει πρωτού πάρει δικό του ξύλινο board και αρχίζει και παίζει με φίλους

https://www.flyordie.com/go/

Υπάρχει και το PlayOK!

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ασχολούμαι αλλά κάπου είχα δει πως όταν λύθηκε το παιχνίδι, η ΑΙ χρησιμοποίησε κινήσεις που θεωρούνταν λανθασμένες από τους επαγγελματίες διαχρονικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HateMe είπε

Οι σωστοί παιχταράδες το έμαθαν πρώτοι από δω.

αυτό δεν είναι Go αλλά κάποιο άλλο από τι βλέπω Gungi το λένε

Δημοσ.
1 ώρα πριν, G.TH. είπε

Δεν ασχολούμαι αλλά κάπου είχα δει πως όταν λύθηκε το παιχνίδι, η ΑΙ χρησιμοποίησε κινήσεις που θεωρούνταν λανθασμένες από τους επαγγελματίες διαχρονικά.

Δεν λύθηκε, απλά το Alpha Go μας ξεφτιλησε. 

Στα παιχνίδια το "λύθηκε" το χρησιμοποιούμε όταν μάθημα έχουμε υπολογίσει όλες τις κινήσεις και μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα πριν αρχίσει το παιχνίδι. 

Το σκάκι, πχ, έχει λυθεί "μόνο"  για την περίπτωση που υπάρχουν 7 (2 βασιλιάδες και 5 οποιαδήποτε ) πιόνια σε οποιοδήποτε σημείο. 

Το go είναι εκατομμύρια φορές πιο δύσκολου από το σκάκι, χωρίς τεχνολογία sci-fi δεν θα λυθεί ποτέ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chek2fire είπε

αυτό δεν είναι Go αλλά κάποιο άλλο από τι βλέπω Gungi το λένε

Έχουν αλλάξει τις ονομασίες στα πάντα στο συγκεκριμένο anime.
Παραμένουν τα ίδια όμως με δικές τους παραλλαγές :)
Αν το δεις θα καταλάβεις τι εννοώ.

Φαν φακτ αυτό βλέπω εδώ και 10 μέρες και γέλασα πολύ επειδή δεν ήξερα καν το συγκεκριμένο παιχνίδι και το είδα από σένα σήμερα χαχαχαχα

Δημοσ.

Ένα παιχνίδι σαν σκάκι το έχω δει σε κάποια ιαπωνικά anime, αντί για στρατιώτες αξιωματικούς κτλ έχουνε κάτι πιόνια στα οποία έχουν γράψει επάνω ιδεογραμματα από την γραφή τους. Δεν έχω ιδέα για τους κανονες του, θα τα ξέρουν οι Ιάπωνες μιας και σε αυτούς απευθύνεται. 

Δημοσ.

πριν το AlphaGo vs Go ειχα δει κ εγω το Hikaru no Go ! 

Οποτε λογο αυτου και επειδη παιζω σκακι ασχοληθηκα κ λιγο με το GO. Bρηκα site ονλινε k επαιζα καποιες μερες... Its ok. 

Bεβαια θα προτιμησω το σκακι!

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Ένα παιχνίδι σαν σκάκι το έχω δει σε κάποια ιαπωνικά anime, αντί για στρατιώτες αξιωματικούς κτλ έχουνε κάτι πιόνια στα οποία έχουν γράψει επάνω ιδεογραμματα από την γραφή τους. Δεν έχω ιδέα για τους κανονες του, θα τα ξέρουν οι Ιάπωνες μιας και σε αυτούς απευθύνεται. 

To shogi λες. Έχει αρκετές διαφορές με το σκάκι (μεγαλύτερου ταμπλό, παραπάνω πιόνια, τα πιόνια έχουν προαγωγές, τα πιόνια που σκοτώνεις τα χρησιμοποιείς εσύ), αλλά συνεχίζει να είναι στο ίδιο mentality. 

Στα κακα του τα: ποιος θέλει δυσκολότερο σκάκι, δεν παίζεται σχεδόν καθόλου εκτός Ιαπωνίας, είναι άσχημο οπτικά.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Skrobo είπε

To shogi λες. Έχει αρκετές διαφορές με το σκάκι (μεγαλύτερου ταμπλό, παραπάνω πιόνια, τα πιόνια έχουν προαγωγές, τα πιόνια που σκοτώνεις τα χρησιμοποιείς εσύ), αλλά συνεχίζει να είναι στο ίδιο mentality. 

Στα κακα του τα: ποιος θέλει δυσκολότερο σκάκι, δεν παίζεται σχεδόν καθόλου εκτός Ιαπωνίας, είναι άσχημο οπτικά.

Ναι αυτό ακριβώς έλεγα. 

Δεν έχω ιδέα ποιοι είναι οι κανόνες του, αλλά έχω την αίσθηση θα είναι δυσκολότερο από το σκάκι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...