Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να πάρω ένα καλοκαιρινό μπουφαν για το μηχανάκι. Προτιμώ σε μαύρο χρώμα και για λόγους εμφάνισης αλλά και πρακτικότητας. χειμερινό έχω μαύρο.
Φαντάζομαι αν πάρω κάτι σε άσπρο την πρώτη εβδομάδα θα λερώσει και θα είμαι σαν το λέτσο.

η απορία μου είναι αν το χρώμα επηρεάζει όντως τη θερμοκρασία. Μερικοί επιλέγουν άσπρο για να μη τραβάει τόσο τις ακτίνες του ήλιου. έχει διαφορά σε αυτόν τον τομέα; Μιλάμε πάντα για το ίδιο μπουφαν και κοιτάμε μόνο το χρώμα, μη μου λέτε για επενδύσεις και τέτοια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Καλοκαιρινο θα πάρεις ανοιχτό χρωμα αν δεν θέλεις να σκάσεις απο την ζέστης

παίζει τόσο πολύ ρόλο στην πράξη;

επίσης τελείως άσπρο δε θα είναι, έχουν και λίγο γκρί-μαύρο σχεδόν όλα.

Αυτή η διαφορά στο χρώμα θα κάνει τη διαφορά;

Έχω χειμερινό μπουφαν άσπρο, κάτι έχει πέσει και λέρωσε και χτυπάει λίγο άσχημα. Κυρίως κάτι τέτοια θέλω να αποφύγω.

επίσης να πω πως δε θα κινούμαι μέσα σε πόλη γιατί εκεί και χωρίς μπουφαν σκας

Δημοσ.

Να πάρεις ένα πλήρως διάτρητο με προστασίες ας είναι και μαύρο. Σε νοιάζει να περνάει αέρας όσο κινείσαι και ταυτόχρονα να μην έχεις εκτεθειμένα μέρη στον ήλιο και τη θερμότητα που αναβλύζει (δεν αναφέρω επαφή) η άσφαλτος.

Αυτό που δε καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι οτι ζεσταινόμαστε όταν έχουμε ακάλυπτα μέρη του σώματος και τα χτυπάει άμεσα ο ήλιος. Στην έρημο υπάρχει λόγος που καλύπτονται πατόκορφα με ρούχα. Φροντίζουν όμως να είναι ρούχα που αναπνέουν.

άμα είσαι άνετος να το πλένεις και συχνά σε μια μπανιέρα πάρε και γκρι ανοιχτό....αν δε το αμελείς μια χαρά θα κάθεται

https://www.skroutz.gr/s/18828469/Nordcap-Jackal-Air-Μπουφάν-Μηχανής-Ανδρικό-Συνθετικό-Κοντό-Καλοκαιρινό-Γκρι-NOR000JAC162.html

αλλιώς τα κλασσικά full διατρητα της Dainese

https://www.skroutz.gr/s/11712387/Dainese-Air-Frame-D1-Tex-Μπουφάν-Μηχανής-Ανδρικό-Συνθετικό-Καλοκαιρινό-Black-Black-201735196-691.html

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Στην έρημο υπάρχει λόγος που καλύπτονται πατόκορφα με ρούχα. Φροντίζουν όμως να είναι ρούχα που αναπνέουν.

Δεν ειναι ομως μαυρα τα ρουχα τους.

3 ώρες πριν, filidonas είπε

η απορία μου είναι αν το χρώμα επηρεάζει όντως τη θερμοκρασία.

Προφανως και επηρεαζει την θερμοκρασια. Αλλα ενα μπουφαν που αναπνεει δεν θα εχει τραγικες διαφορες. Δες σε κανα γκρι

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ακριβώς αυτό έχω σταμπάρει να πάρω. αλλά δε ξέρω ποιο από τα 3 χρώματα. περισσότερο μου αρέσει το μαύρο.

Επίσης μιας και το ανέφερες, υπάρχει και το aero στα 90€

https://www.skroutz.gr/s/19411833/Nordcap-Aero-Μπουφάν-Μηχανής-Ανδρικό-Συνθετικό-Κοντό-Καλοκαιρινό-Μαύρο-NOR000JAC159.html?from=recommendations

πιστεύεις ότι το jackal air αξίζει τα επιπλέον 35€;

Δημοσ.

θεωρώ τα Nordcap κατώτερη ποιότητα. Ή θα πάρεις το φθηνότερο ή θα πάρεις σχεδόν διπλή τιμή το Dainese

16 minutes ago, SabotazNic said:

Δεν ειναι ομως μαυρα τα ρουχα τους.

η διαφορά είναι ελάχιστη. επίσης σε μια πιο δροσερή πρωινή βόλτα θα σε κρατήσει πιο ζεστό.

το point μου εστίαζε στο να καλύπτεις το σώμα με κάτι ασχέτως χρώματος.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

θεωρώ τα Nordcap κατώτερη ποιότητα. Ή θα πάρεις το φθηνότερο ή θα πάρεις σχεδόν διπλή τιμή το Dainese

η διαφορά είναι ελάχιστη. επίσης σε μια πιο δροσερή πρωινή βόλτα θα σε κρατήσει πιο ζεστό.

Placebo θα έλεγα στα της ποιότητας. Σε παραπλήσια τιμή πάνω κάτω τα ίδια θα είναι. Έχω καλοκαιρινό nordcap 5χρονια δεν έχει πάθει το παραμικρό και το αντίστοιχο dainese έχει χαλάσει στην αδιαβροχοποιηση. Μια η αλλά θα τα έβαζα πάντως ποιοτικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, greekfragma είπε

οκ, δεν είναι και ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί. εξάλλου και η τιμή τους είναι χαμηλότερη σε σχέση με άλλα γνωστά. Έχω ήδη ένα Nordcap χειμερινό και έχω εντοπίσει κάποιες ατέλειες τις οποίες για την τιμή του τις θεωρώ αποδεκτές.

Επεξ/σία από filidonas
Δημοσ.

Ρωτησες και απαντάμε. Εγώ έχω δώδεκα χρόνια πάνω σε δύο Ρόδες και ενασχόληση με εξοπλισμο ρουχισμό μηχανής. 

Σου είπα για τη διαφορά ποιότητας nordcap dainese. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν έχεις άλλη άποψη θα με θυμηθείς όταν θα είναι αργά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...