Nightstalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 ...για να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες ο λογιστής του. Ετσι μου είπε! Το συμβόλαιο του σπιτιού που έχουμε υπογράψει (είμαστε μια 3μελής οικογένεια με ένα παιδάκι 5 ετών) είναι 2ετές (1/9/2020 - 31/8/2022). Από τη μεριά μου όταν πλήρωσα τα τελευταία κοινόχρηστα στις 17/4/22, τον ενημέρωσα ότι θα αφήσουμε το σπίτι ή τέλη Ιούνη ή μέσα Ιούλη δλδ του γνωστοποίησα την πρόθεση μας 2,5-3 μήνες νωρίτερα (και 4,5 μήνες νωρίτερα σε σχέση με τις 31 Αυγούστου που λήγει κανονικά το συμβόλαιο). Η απάντησή του ήταν ιδιαίτερα πιεστική, απαιτώντας να του πω οριστική ημερομηνία γιατι λέει πως πρέπει να ενημερώσει τον λογιστή του έτσι ώστε να δηλώσει οτι σπαει το συμβόλαιο νωρίτερα και το σπίτι θα είναι πλέον άδειο ή κάποια παρόμοια ενέργεια (δεν υπάρχει ιδιαίτερα καλή συνεννόηση στη γλώσσα γιατι ο ιδιοκτήτης είναι Αλβανικής καταγωγής). Η απορία μου είναι εάν αυτό είναι αλήθεια ή μούφα (χρειάζεται όντως τόσος χρόνος για τα σχετικά διαδικαστικά από τη μεριά του ιδιοκτήτη???) καθώς το σπίτι είναι στην Κεφαλονιά και υποψιάζομαι ότι απλά θελει να το έχει ελέυθερο Ιούλιο-Αυγουστο για να το δώσει για σεζον με κανα 600-800άρι ενοίκιο το μήνα, και απλά θέλει να μας ξεφορτωθεί μια ώρα αρχίτερα. Να τονίσω πως είμαστε τυπικότατοι στις υποχρεώσεις μας (το ενοίκιο μπαίνει πάντα στην ώρα του, κοινόχρηστα και λογαριασμοί όλα πληρωμένα από την πρώτη μέρα έκδοσης του λογαριασμού, κτλ). 1
greekfragma Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 1 minute ago, Nightstalker said: υποψιάζομαι ότι απλά θελει να το έχει ελέυθερο Ιούλιο-Αυγουστο για να το δώσει για σεζον με κανα 600-800άρι ενοίκιο το μήνα, και απλά θέλει να μας ξεφορτωθεί μια ώρα αρχίτερα. μια χαρά τα σκέφτεσαι....μια χαρά είναι η ημερομηνία που ειδοποιείς. μην αγχώνεσαι για τίποτα. 1
Bitbit Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Nightstalker είπε καθώς το σπίτι είναι στην Κεφαλονιά και υποψιάζομαι ότι απλά θελει να το έχει ελέυθερο Ιούλιο-Αυγουστο για να το δώσει για σεζον με κανα 600-800άρι ενοίκιο το μήνα, και απλά θέλει να μας ξεφορτωθεί μια ώρα αρχίτερα. εδώ είναι απάντηση. Την έδωσες μόνος σου. Μόνο και μόνο για τις βλακείες του εγώ θα του το έλεγα τελευταία στιγμή. Γράψτον κανονικά.
Nightstalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Να προσθέσω εδώ πως πριν καμια ώρα δέχθηκε τηλεφώνημα η γυναίκα μου από τη μεσίτρια που βρήκαμε το σπίτι η οποία την ρώταγε πότε θα αφήσουμε το σπίτι!!! Με το επιχείρημα πως ενδιαφέρεται άλλος να το νοικιάσει κατευθείαν με το που φύγουμε. Δεν είναι λίγο τραγικό και απαράδεκτο αυτό? Η μεσίτρια δεν έχει καμία δουλειά να μπλέκεται στην όλη διαδικασία καθώς εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, όχι με το μεσιτικό γραφείο. Επίσης δεν έχω ξανακούσει μεσιτικό να καλεί τον νοικάρη πριν φύγει... Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι την έβαλε ο ιδιοκτήτης να μας πάρει, καθως από τις 28 αυγούστου του 2020 που κλείσαμε το σπίτι μέσω του μεσιτικού, δεν μας είχε πάρει ποτέ τηλ.... Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από Nightstalker
Bitbit Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 - Αλλάξαμε γνώμη και θα φύγουμε με τη λήξη του συμβολαίου. έληξε το θέμα. Μόνο και μόνο για το πρήξιμο 8 1
Nightstalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 να σου πω.... έτσι θέλει κανονικά. Εγώ φταίω που είπα να ενημερώσω κιόλας νωρίτερα... Τελικά για την ιστορία θέλω να ξέρω όμως: υπάρχει τέτοια χρονοβόρα διαδικασία που πρέπει να κάνει ο λογιστής του ή μου λέει ψέματα φόρα-παρτίδα? 1
greekfragma Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 οχι. σου λέει ψέμματα. η λύση του συμβολαίου είναι υπόθεση 5 λεπτών και 2 κουμπάκια στο taxis 14
Bitbit Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Nightstalker είπε να σου πω.... έτσι θέλει κανονικά. Εγώ φταίω που είπα να ενημερώσω κιόλας νωρίτερα... Τελικά για την ιστορία θέλω να ξέρω όμως: υπάρχει τέτοια χρονοβόρα διαδικασία που πρέπει να κάνει ο λογιστής του ή μου λέει ψέματα φόρα-παρτίδα? όχι ρε φίλε, τι διαδικασία να κάνει; βλακείες λέει. Προφανως θέλει να προλάβει τη σεζόν αλλά καλύτεα να στο έλεγε στα ίσα 2
Nightstalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δεν γνωρίζω καθόλου ρε παιδιά γι αυτό ρωτάω! Μή βαράτε! Κι εγώ αυτό ψιλιαζόμουν αλλά είπα να ρωτήσω να είμαι 100% σίγουρος! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
costas_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Βλακείες σου λέει. Θα μπορούσε να σου πει την αλήθεια, ότι πχ θέλει να προετοιμάσει την επόμενη μίσθωση και να την εξασφαλίσει ώστε να μην χάσει μέρα 3
Joshua21 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Nightstalker είπε Εγώ φταίω που είπα να ενημερώσω κιόλας νωρίτερα... Η ουσία είναι ότι προτίθεσαι να σπάσεις μονομερώς το συμβόλαιο που έχετε υπογράψει, για αυτόν ακριβώς το λόγο το να ενημερώσεις τον ιδιοκτήτη νωρίτερα (ώστε να κανονίσει και αυτός με τη σειρά του τι θα κάνει) ήταν το λιγότερο που θα μπορούσες να κάνεις. Δεν του έκανες χάρη όπως νομίζεις, αυτός θα σου κάνει χάρη αν το δεχτεί. 7 λεπτά πριν, Nightstalker είπε Τελικά για την ιστορία θέλω να ξέρω όμως: υπάρχει τέτοια χρονοβόρα διαδικασία που πρέπει να κάνει ο λογιστής του ή μου λέει ψέματα φόρα-παρτίδα? Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, όπως είπαν και παραπάνω το να δηλωθεί στο taxis λύση της μίσθωσης είναι 1 λεπτό υπόθεση. Και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν σου λέει ευθέως ότι πρέπει να ξέρει πότε ακριβώς θα φύγεις για να κανονίσει τι θα κάνει. 2 1 1
Nightstalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω το λόγο που δεν λέει ευθέως αυτό που θέλει αλλά δεν περιμένω κάτι καλύτερο γιατί και μέσα σε αυτά τον 1,5 χρόνο που είμαστε εκεί ήταν συνεχώς μες την κουτοπονηριά. Δεν είπα πουθενα ότι του κάνω χάρη, ίσα ίσα τον σκέφτηκα και τον ενημέρωσα στις 17/4/22, 4,5 μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου και 2,5-3 πριν φύγω, τα έγραψα ξεκάθαρα παραπάνω. Δεν με ανάγκασε κανένας να το κάνω, το έκανα γιατί γνωρίζω ότι από τη μεριά μου έτσι πρέπει να πράξω δεοντολογικά, ηθικά και πρακτικά. Από την άλλη μεριά όμως το πρήξιμο και η κουτοπονηριά καταντούν απάλευτα.
StamTheMan Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Nightstalker είπε Το συμβόλαιο του σπιτιού που έχουμε υπογράψει (είμαστε μια 3μελής οικογένεια με ένα παιδάκι 5 ετών) είναι 2ετές (1/9/2020 - 31/8/2022). Τριετες ειναι,για το τυπικο,εκτος και αν εχετε ανανεωσει. Το πρωτο συμβολαιο ειναι παντα τριετες. Εαν δε θελετε,δε φευγετε πριν τον αυγουστο του 23. Κατα τα αλλα δεν ισχυουν αυτα που λεει για λογιστες,απλα δε θελει να του το πεις τελευταια στιγμη. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από StamTheMan 3
Nightstalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Τριετες ειναι,για το τυπικο,εκτος και αν εχετε ανανεωσει. Το πρωτο συμβολαιο ειναι παντα τριετες. Εαν δε θελετε,δε φευγετε πριν τον αυγουστο του 23. Κατα τα αλλα δεν ισχυουν αυτα που λεει για λογιστες,απλα δε θελει να του το πεις τελευταια στιγμη. Ναί, τον γνωρίζω το νόμο που προστατεύει τον ενοικιαστή για 3 χρόνια εφόσον το έχει δηλώσει σαν κύρια κατοικία. Κι εμείς ως κύρια κατοικία το έχουμε δηλώσει.
StamTheMan Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Nightstalker είπε Ναί, τον γνωρίζω το νόμο που προστατεύει τον ενοικιαστή για 3 χρόνια εφόσον το έχει δηλώσει σαν κύρια κατοικία. Κι εμείς ως κύρια κατοικία το έχουμε δηλώσει. Δε χρειαζεται να το δηλωσεις σαν κυρια κατοικια,ειναι default. Για το τυπικο το ειπα,εαν εχετε αποφασισει εσεις να φυγετε,ολα καλα. Θεωρητικα ομως,αν δεν πατε με τα νερα του,μπορει να το κυνηγησει δικαστικως για τα ενοικια που απομενουν. Αυτος οπως ειπαν τα παιδια,πιθανοτατα το θελει για να το βαλει για σαιζον,για να βγαλει τα εκατομμυρια,για αυτο θελει να ειναι ετοιμος,με τα κουμαντα του,για να ξεκινησει εργασιες το δευτερολεπτο που θα παρει τα κλειδια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις