Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Έχουμε και λέμε. Οι θερμοκρασίες είναι ίδιες με speccy και cpuid.

Στην δεύτερη φωτό idle κατάσταση.

Στην πρώτη παίζει ένα βίντεο youtube 720p, και έχει πάει 80 βαθμούς.

Στην τρίτη το ίδιο βιντεο στο chrome στους 100 και τρίζει ο υπολογιστής άρα η θερμοκρασία είναι αληθινή.

Με τον προηγούμενο επεξεργαστή έπαιζα youtube μόνο στο chrome γιατί με την επέκταση h264 ΄πήγαινε πιο καλά από άλλον browser.

H ψύκτρα είναι απλή εργοστασιακή και έχω βάλει μια δικιά μου πάστα που είχα.

Ίσως αγοράσω κάποια άλλη καλύτερη.

Με 1080p βίντεο από classic home cinema που παίζω δεν είχα ποτέ θέμα. Χτυπάει 10% cpu, και 70άρι θερμοκρασία. Μόνο από youtube είναι το προβληματάκι.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Επεξ/σία από manos04
Δημοσ.

1ον δεν κανει η ψυκτρα σου

2ον τα εχεις ρημαξει που δουλευεις 100+ βαθμους

3ον βρες εναν σκληρο , εστω και μηχανικο και κανε μια καθαρη εγκατασταση  για να δουμε αν εχει τις ιδιες θερμοκρασιες

Δημοσ.

Οκ για την ψύκτρα θα την αλλάξω.

Δεν δουλευω στους 100 βαθμούς, δοκιμή κάνω σήμερα φίλε μου, για να δω τι φταίει.

Καθαρή εγκατασταση πριν λίγο καιρό έκανα. Μόνο στο youtube ε'ιπαμε είναι το θέμα .

Σ ευχαριστώ πάντως.

Δημοσ.

Κουτι airflow ανεμιστηρες και ψυκτρα αν θες να πεσουν οι θερμοκρασιες , κατι αλλο δεν βλεπω και σε καμια περιπτωση δεν φταιει ο επεξεργαστης

• Like 1
Δημοσ.

Ο Α4-5300 που είχες είναι 65W TDP επεξεργαστής, ο Α8-5600Κ που έβαλες είναι 100W TDP επεξεργαστής, ελπίζω να μην έβαλες το ίδιο cooler που είχες στον Α4-5300.

Δεύτερον, αυτά τα APU δεν έχουν 4Κ hardware decode , όλη την δουλειά την κάνει ο επεξεργαστής οπότε αν δεν έχεις και καλό cooler θα ανεβάζει θερμοκρασίες.

Θα συμβούλευα να απενεργοποιήσεις το Turbo μέσα από το BIOS,

Μπες στο BIOS, πήγαινε στο M.I.T , μετα μπες στο Advance Frequency Settings και μετα στο Advanced CPU core Features . Εκεί θα δεις το Core Performance Boost, άλλαξε το σε disable. Κάνε save το BIOS και μπες windows.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 11/6/2022 στις 8:01 ΠΜ, Aten-Ra είπε

Ο Α4-5300 που είχες είναι 65W TDP επεξεργαστής, ο Α8-5600Κ που έβαλες είναι 100W TDP επεξεργαστής, ελπίζω να μην έβαλες το ίδιο cooler που είχες στον Α4-5300.

Δεύτερον, αυτά τα APU δεν έχουν 4Κ hardware decode , όλη την δουλειά την κάνει ο επεξεργαστής οπότε αν δεν έχεις και καλό cooler θα ανεβάζει θερμοκρασίες.

Θα συμβούλευα να απενεργοποιήσεις το Turbo μέσα από το BIOS,

Μπες στο BIOS, πήγαινε στο M.I.T , μετα μπες στο Advance Frequency Settings και μετα στο Advanced CPU core Features . Εκεί θα δεις το Core Performance Boost, άλλαξε το σε disable. Κάνε save το BIOS και μπες windows.

Ναι φίλε μου το έκανα το λάθος αυτό με το cooler.

Έκανα disable το core boost και πάω για ψύκτρα.

Ήσουν πολύ κατανοητός Σ'ευχαριστώ πολύ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...