Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα νευρα μου.

Φτιαχνω ενα υπογειο 30τμ και το τσιμεντο στα δαπεδο ηταν στραβο, ηρθε η πρεσα εριξε τσιμεντοκονια την "αλφαδιασε" ο πλακατζης και εβαλε πλακακια.

Το αποτελεσμα ειναι ολος ο χωρος να εχει μια κλιση προς ενα σημειο λες και ειναι μπανιο και εχει σιφωνι.

Το καταλαβαινεις μονο που περπατας, δεν χρειαζεται αλφαδι.

Τα πλακακια μεταξυ τους κανουν δοντι σε μερικα σημεια.

Δεν εχω βαλει ακομα επιπλα μεσα αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα γραφεια δεν θα πατανε καλα 100%, μια σκαλα που εχω και αυτη παιζει σε ορισμενα σημεια στο πατωμα.

Θα μου βαλει και σε μια σκαλα που ηταν μονο τσιμεντο σκαλοπατια μαρμαρο, ηρθε του το ειπα και μου λεει δεν ειναι στραβα, τα πλακακια φταινε γιατι ηταν πετσικαρισμενα και κατι μπουρδες.

Εγω φταιω να του πω να τα ξηλωσει ολα να βαλει καινουρια?

• Like 2
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πες του " μάστορα (που λέει ο λόγος) δώσε μου λίγο το αλφάδι σου". Βάλτο πάνω στα πλακάκια και πες του δεν μπορείς να πληρωθείς για αυτην την εργασία. Αν τα πλακάκια ήταν προβληματικά (δεν ξέρω καν αν ισχυει - ας ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο) έπρεπε πριν τα περάσει να στο πει.

• Like 10
Δημοσ.

Εχεις ευθυνη επρεπε να τον σταματησεις πριν ολοκληρωσει την τοποθετηση ή να εκανες συμφωνητικο για οποιες κακοτεχνιες ειναι υπευθυνος αυτος την εχω πατησει και γω απο κατι λαμογια 

• Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ποσα χιλιοστα γερνει?20, 30? 

αν το πατωμα ειναι στραβο, νομιζω τα πλακακια δεν μπορουν να το ισιωσουν, εκτος αν συμφωνησεις απο πριν να στο ισιωσει κ μετα να βαλει πλακακια

Επεξ/σία από Stefanos683
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thmanutd είπε

Εχεις ευθυνη επρεπε να τον σταματησεις πριν ολοκληρωσει την τοποθετηση

Από πού προκύπτει αυτό;

Είναι υποχρεωμένος ο καθένας να γνωρίζει τη δουλειά καλύτερα από εκείνους που την ασκούν;

Ή μήπως είναι υποχρεωμένος να μην έχει άλλη δουλειά να κάνει απ' το να είναι πάνω απ' το κεφάλι του κάθε μάστορα;

Στην τελική για τι ακριβώς πληρώνεται;

• Like 27
Δημοσ.

Γι αυτο αν δεν εχεις τις γνωσεις προσλαμβανεις εναν μηχανικο ο οποιος επιβλεπει τις εργασιες και εχει την ευθυνη για τις κακοτεχνιες.. Στην περιπτωση σου εσυ ησουν ο επιβλεπων της τοποθετησης των πλακιδιων και ειχες την ευθυνη αν διαπιστωσεις κακοτεχνιες να τον σταματησεις και να ζητησεις να τις διορθωσει πριν ολοκληρωθει το εργο. Το ιδιο λαθος εκανα και εγω.. Γενικα οταν κανεις οικοδομικες εργασιες πρεπει να συναψεις ενα συμφωνητικο με μηχανικο ή με τα μαστορια ωστε να εισαι καλλυμενος.. Υπαρχει και σχετικη νομοθεσια..

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνεις πλακατζή και ρωτάς τιμές 

1ος : 300 ευρώ

2ος: 300 ευρώ

3ος: 300 ευρώ

4ος: 300 ευρώ

5ος: 260 ευρώ

παίρνεις τηλέφωνο τον 5ο και του ζητάς να σου κάνει μια καλύτερη τιμή γιατί ειναι πολύ ακριβός σου κάνει -20 ευρώ  λες λιγα ειναι, δεν βγαίνει σου λέει αυτός του λες να μην κόψει ΦΠΑ εντάξει λέει

Μετα το πάτωμα γέρνει λίγα χιλιοστά κάνουν μερικά πλακάκια δόντια και εσύ κάνεις surprised pikachu face :P

Surprised Pikachu - Meming Wiki

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Thanks 8
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tuxpower είπε

Πες του " μάστορα (που λέει ο λόγος) δώσε μου λίγο το αλφάδι σου". Βάλτο πάνω στα πλακάκια και πες του δεν μπορείς να πληρωθείς για αυτην την εργασία. Αν τα πλακάκια ήταν προβληματικά (δεν ξέρω καν αν ισχυει - ας ενημερώσει κάποιος που γνωρίζει το αντικείμενο) έπρεπε πριν τα περάσει να στο πει.

Οταν τελειωσε βιαζομουν πηγα εριξα μια ματια ενα λεπτο τον πληρωσα και εφυγα, αλλα εχουμε και συνεχεια τα μαρμαρα της σκαλας.

1 ώρα πριν, Stefanos683 είπε

αν το πατωμα ειναι στραβο, νομιζω τα πλακακια δεν μπορουν να το ισιωσουν, εκτος αν συμφωνησεις απο πριν να στο ισιωσει κ μετα να βαλει πλακακια

Μα αυτο καναμε, ριξαμε υποβαση τσιμεντοκονια υποτιθεται για να γινει ισιο...

Καποια πλακακια κανουν δοντι το ενα με το αλλο συνεχομενα, οποτε ειναι σαν σκαλοπατια καπως, οσο παει και χαμηλωνει και ολα συγκλινουν προς ενα σημειο λες και ειναι τουαλετα και εχει σιφωνι εκει..

56 λεπτά πριν, thmanutd είπε

Γι αυτο αν δεν εχεις τις γνωσεις προσλαμβανεις εναν μηχανικο ο οποιος επιβλεπει τις εργασιες και εχει την ευθυνη για τις κακοτεχνιες.. Στην περιπτωση σου εσυ ησουν ο επιβλεπων της τοποθετησης των πλακιδιων και ειχες την ευθυνη αν διαπιστωσεις κακοτεχνιες να τον σταματησεις και να ζητησεις να τις διορθωσει πριν ολοκληρωθει το εργο. Το ιδιο λαθος εκανα και εγω.. Γενικα οταν κανεις οικοδομικες εργασιες πρεπει να συναψεις ενα συμφωνητικο με μηχανικο ή με τα μαστορια ωστε να εισαι καλλυμενος.. Υπαρχει και σχετικη νομοθεσια..

Εχω καποιες γνωσεις, οταν τα εβαζε αν εβαζα μια πηχη και ενα αλφαδι θα το καταλαβαινα, αλλα δεν εχω καθολου χρονο να ειμαι απο πανω.

Εκανα το λαθος να φερω γνωστο γνωστου κτλ, τι συμφωνητικα τι μηχανικους

3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Ψάχνεις πλακατζή και ρωτάς τιμές 

1ος : 300 ευρώ

2ος: 300 ευρώ

3ος: 300 ευρώ

4ος: 300 ευρώ

5ος: 260 ευρώ

παίρνεις τηλέφωνο τον 5ο και του ζητάς να σου κάνει μια καλύτερη τιμή γιατί ειναι πολύ ακριβός σου κάνει -20 ευρώ  λες λιγα ειναι, δεν βγαίνει σου λέει αυτός του λες να μην κόψει ΦΠΑ εντάξει λέει

Μετα το πάτωμα γέρνει λίγα χιλιοστά κάνουν μερικά πλακάκια δόντια και εσύ κάνεις surprised pikachu face :P

Surprised Pikachu - Meming Wiki

Γνωστος γνωστου υποτιθεται καλος, οχι πολυ φθηνος ουτε και ακριβος, 12 ευρω το μετρο μαζι με το σοβατεπι

2 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

Οταν ξαναερθει θα του πω να φερει πηχη αλφαδι να το μετρησουμε, σιγουρα ειναι ενα ποντο απο το ψηλοτερο στο χαμηλοτερο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβαλα προς το παρον μονος μου πηχη αλφαδι και στα 2 μετρα χανει 9 χιλιοστα ενα ποντο.

Edit: με λιγα μαθηματικα γυμνασιου αυτο σημαινει 0.28 μοιρες στα δυο μετρα, οποτε στα 5 μετρα 2.4 εκατοστα.

Επεξ/σία από Apostol.
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν τα πλακακια ηταν "πετσικαρισμενα" επρεπε να χρησιμοποιησει αποστατες και οχι σταυρουδακια. Με τους αποστατες κλεβεις πιο ευκολα τις ατελειες και γενικα σε βοηθαει να μη σου "φυγουν" τα πλακακια και κανουν δοντια. Ελπιζω παντω ο γνωστος του γνωστου να ειναι κανονικος μαστορας και οχι καποιος που το κανει απο χομπι στον ελευθερο του χρονο.

Επεξ/σία από VasKag
  • Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, VasKag είπε

Αν τα πλακακια ηταν "πετσικαρισμενα" επρεπε να χρησιμοποιησει αποστατες και οχι σταυρουδακια.

πως ακριβως πετσικαρει ενα πλακακι?

• Like 1
Δημοσ.

σε δική μου περίπτωση στο παρελθόν έγινε το ανάποδο σε διαμέρισμα σε ανακαίνιση μπάνιου.

δηλαδή δεν έφτιαξε κλίση προς το σιφώνι και τα νερά μετά από δοκιμή έφευγαν έξω από τη πόρτα του μπάνιου και πήγαιναν στη κρεβατοκάμαρα.

η συμφωνία με το μάστορα ήταν πληρωμή τα υλικά μπροστά και η εργασία με την ολοκλήρωση. ευτυχώς έγινε δοκιμή πριν πληρωθεί σε όλα.

του είπα οτι θα πληρωθεί μόνο όταν φτιάξει το λάθος.

δεν ήρθε ποτέ να το φτιάξει και δε πληρώθηκε ποτέ.

• Like 9

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...