Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

10εκ. μεσοσταθμικό πάχος είναι πάαααρα πολλά για τσιμεντοκονία εξομάλυνσης. Ελπίζω τουλάχιστον να οπλιστηκε, έστω και υποτυπωδώς.

ΥΓ πιτσικάρισμα και όχι πΕτσικάρισμα (από το ιταλικό pizzicare και όχι από το ελληνικό πετσί). 

Οχι δεν οπλιστηκε προφανως...

Τι προβλημα μπορει να υπαρξει?

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Apostol. είπε

Εκανα το λαθος να φερω γνωστο γνωστου κτλ, τι συμφωνητικα τι μηχανικους

Γνωστος γνωστου υποτιθεται καλος, οχι πολυ φθηνος ουτε και ακριβος, 12 ευρω το μετρο μαζι με το σοβατεπι

Οταν ξαναερθει θα του πω να φερει πηχη αλφαδι να το μετρησουμε, σιγουρα ειναι ενα ποντο απο το ψηλοτερο στο χαμηλοτερο

Το γνωστό πρόβλημα της Ελλάδας. Η κουτσή Μαρία εξυπηρετηθηκε από έναν επαγγελματία ο οποίος έκανε τα αυτονόητα για την δουλειά του, δηλαδή δεν έκανε κάτι κακό. Μετά βγαίνει η κουτσή Μαρία και λέει σε όλους για τον δικό της που μπλα μπλα και επειδή είναι γνωστός. Εμένα πλέον σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν προτιμάω ποτέ άτομα που θα μου προτείνουν αν δεν τους ψάξω από όπου μπορώ διαδικτυακως η αν το άτομο που μου τους προτείνει δεν είναι της ειδικότητας. Ο θείος μου πχ είναι εργολάβος οικοδομών, οποίο συνεργείο και να μου φέρει η μαστορες να μου προτείνει τους έχει δοκιμάσει πάρα πολύ στις δουλειές του, εκεί δεν θα τον αμφισβητήσω. Το ίδιο και για μηχανικό του που μου πρότεινε άλλον μηχανικό με γνώσεις στα παλια κτιρια. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Ερωτηση προς οσους γνωριζουν:

Το πατωμα εχει το μεγαλο προβλημα στο 1/3 του, το υπολοιπο αρχιζει ψιλοισιο.

Γινεται να βγουν τα συγκεκριμενα πλακακια που εχουν προβλημα και να μπουν καινουρια, χωρις αν το κανουμε ολο απο την αρχη?

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Ερωτηση προς οσους γνωριζουν:

Το πατωμα εχει το μεγαλο προβλημα στο 1/3 του, το υπολοιπο αρχιζει ψιλοισιο.

Γινεται να βγουν τα συγκεκριμενα πλακακια που εχουν προβλημα και να μπουν καινουρια, χωρις αν το κανουμε ολο απο την αρχη?

Δεν ξέρω αν θα το αναλάβει αυτό κάποιος καλός επαγγελματίας, πιθανόν θα αρνηθεί και θα απαιτήσει ξήλωμα και πέρασμα από την αρχή. Μπορείς να το δοκιμάσεις αυτό μόνο με αυτόν που δεν σου έκανε καλά την δουλειά. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apostol. είπε

Οχι δεν οπλιστηκε προφανως...

Τι προβλημα μπορει να υπαρξει?

Τι φαντάζεσαι ότι μπορεί να συμβεί σε ένα άοπλο στοιχείο τέτοιου πάχους ; (χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μηχανικού μιλώντας πάντα)

Ρηγματώσεις λόγω συστολής ξήρανσης με το καλημέρα.

Δημοσ.

Παρακολουθώ και περιμένω την εξέλιξη του θέματος…. Πλακάκια προβληματικά δάπεδο στραβό…….. ο μάστορας ποσό πληρώθηκε για ποσά τετραγωνικά άραγε….

Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Τι φαντάζεσαι ότι μπορεί να συμβεί σε ένα άοπλο στοιχείο τέτοιου πάχους ; (χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις μηχανικού μιλώντας πάντα)

Ρηγματώσεις λόγω συστολής ξήρανσης με το καλημέρα.

Μετα απο 2-3 μερες ειχε ρωγμες η υποβαση ναι, αλλα αφου μπηκαν απο πανω κολλα και πλακακια ελπιζω να μην εχει αλλα προβληματα.

1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν ξέρω αν θα το αναλάβει αυτό κάποιος καλός επαγγελματίας, πιθανόν θα αρνηθεί και θα απαιτήσει ξήλωμα και πέρασμα από την αρχή. Μπορείς να το δοκιμάσεις αυτό μόνο με αυτόν που δεν σου έκανε καλά την δουλειά. 

Μα για τον ιδιο μιλαω, να του πω "τουλαχιστον βγαλε τα προβληματικα και βαλε καινουρια και να ειναι ισια με δικο σου κοστος".

Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι θα καθυστερησει και αλλο η υποθεση, κιαλλες σκονες κιαλλα μπαζα κτλ.

Υπαρχει τροπος να βγουν πχ 10 τετραγωνικα πλακακια χωρις να γινει χαμος παλι απο σκονες? γιατι οι τοιχοι ειναι βαμμενοι κλπ.

1 ώρα πριν, Lakou είπε

Παρακολουθώ και περιμένω την εξέλιξη του θέματος…. Πλακάκια προβληματικά δάπεδο στραβό…….. ο μάστορας ποσό πληρώθηκε για ποσά τετραγωνικά άραγε….

12 ευρω/m^2 60m^2, δυο δωματια απο 30, το ενα εχει το πολυ προβλημα,

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Μετα απο 2-3 μερες ειχε ρωγμες η υποβαση ναι, αλλα αφου μπηκαν απο πανω κολλα και πλακακια ελπιζω να μην εχει αλλα προβληματα.

Μα για τον ιδιο μιλαω, να του πω "τουλαχιστον βγαλε τα προβληματικα και βαλε καινουρια και να ειναι ισια με δικο σου κοστος".

Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι θα καθυστερησει και αλλο η υποθεση, κιαλλες σκονες κιαλλα μπαζα κτλ.

Υπαρχει τροπος να βγουν πχ 10 τετραγωνικα πλακακια χωρις να γινει χαμος παλι απο σκονες? γιατι οι τοιχοι ειναι βαμμενοι κλπ.

12 ευρω/m^2 60m^2, δυο δωματια απο 30, το ενα εχει το πολυ προβλημα,

Δε θα στο κάνει με δικό του κοστος.... 

Έπρεπε να μην είχες πληρώσει και να του πεις άμα δεν διορθωθεί δεν σε πληρώνω. 

Γενικά με μάστορες να συμφωνείς πρώτα ότι θα ελέγξεις το αποτέλεσμα και μετά θα πληρώσεις. 

Σκόνες δεν νομίζω ότι γλιτώνεις πάλι θα έχεις. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Sad 1
Δημοσ.

Δυστυχώς με την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας ,πολλοί  καλοί τεχνίτες έφυγαν για έξω , και έμειναν εδώ είτε μεγάλης ηλικίας ,είτε κουρασμένοι και καμένοι από την πολύ δουλειά είτε απλά άσχετοι και αλεξιπτωτιστές. Ένα "φρούτο" των τελευταίων χρόνων είναι οι "εργολάβοι" , δηλ. όλοι κάνουν τους εργολάβους και δίνουν προσφορές με το κλειδί στο χέρι , και  όντας άσχετοι ,δαγκώνουν κόσμο και κοσμάκη .Έτσι έχουμε φαινόμενα σαν το παρόν θέμα (κυρίως από πρώην μαρμαράδες που έγιναν σε μια νύχτα πλακάδες ) ή άλλες καταστάσεις π.χ. σοβατζής που να μην ξέρει να σοβατίζει (μη γελάτε .....έχει τύχει και αυτό) και πάει λέγοντας .

Και μη χειρότερα..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, evkar είπε

Δυστυχώς με την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας ,πολλοί  καλοί τεχνίτες έφυγαν για έξω , και έμειναν εδώ είτε μεγάλης ηλικίας ,είτε κουρασμένοι και καμένοι από την πολύ δουλειά είτε απλά άσχετοι και αλεξιπτωτιστές. Ένα "φρούτο" των τελευταίων χρόνων είναι οι "εργολάβοι" , δηλ. όλοι κάνουν τους εργολάβους και δίνουν προσφορές με το κλειδί στο χέρι , και  όντας άσχετοι ,δαγκώνουν κόσμο και κοσμάκη .Έτσι έχουμε φαινόμενα σαν το παρόν θέμα (κυρίως από πρώην μαρμαράδες που έγιναν σε μια νύχτα πλακάδες ) ή άλλες καταστάσεις π.χ. σοβατζής που να μην ξέρει να σοβατίζει (μη γελάτε .....έχει τύχει και αυτό) και πάει λέγοντας .

Και μη χειρότερα..

Καλά τα λες αλλά τι να κάνει ο μέσος πολίτης που θέλει να κάνει μια ανακαίνιση και αν δεν βρει τεχνική εταιρεία θα πρέπει να λύσει έναν γόρδιο δεσμό για να βρει όλους τους απαραίτητους μάστορες οικοδόμους και τεχνιτες για να του κάνουν κάθε δουλειά ξεχωριστά..... Άσε που ο μέσος πολίτης δεν έχει και τις γνώσεις για να κρινει τι γίνεται. 

Αναγκαστικά θα ψάξει εργολάβο με συνεργείο που τα κάνει όλα μαζί. Τουλάχιστον θα πρέπει να αναζητά εταιρεία με εμπειρία στον χώρο, η οποία βέβαια θα του πει μια πολύ ακριβή τιμή.

Πριν λίγα χρόνια έκανε ανακαίνιση σε διαμέρισμα ο ξάδερφος μου, τα συνεργεία του τα πρότεινε ο θείος μου, όμως έπρεπε να επιβλέπει το κάθε συνεργείο χωριστά, δεν αντιμετωπισε προβλήματα με κακοτεχνίες αλλά είδε και έπαθε για να συνδυασει εργασία με όλα τα παραπάνω, επειδή δεν του περίσσευαν χρήματα πολλά, κανόνισε με τους μάστορες και αγόρασε ξέχωρα τα υλικά μέσω του θείου μου ως χονδρική και τα αναλώσιμα κατόπιν υπόδειξης των μαστορων και πλήρωσε ξέχωρα την αμοιβή τους για τα εργατικά, τα υλικά κάποια στιγμή τέλειωναν και έφευγε πάλι να τα αγοράσει. Στο τέλος έμειναν μέσα στο σπίτι τα μπάζα, για τα οποία ο δήμος για άγνωστο λόγο του έλεγε πως είναι πολύ δύσκολο να του δώσουν άδεια για να βαλει κάδο έξω, τηλεφωνούσε σε εταιρείες αλλά του έλεγαν τα θέλουν κάτω στον δρόμο για να τα φορτώσουν, τελικά επειδή έπρεπε να φύγει από το άλλο του σπίτι γιατί τον απειλούσε η ιδιοκτήτρια να φύγει μετά την ημέρα που συμφώνησαν, τα φόρτωσε μόνος του στο αμάξι και τα πέταξε σε ένα άσχετο σημείο, μετά το τέλος της μετακόμισης έπαιρνε αγχολυτικα για να ηρεμήσει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν είσαι εκεί να επιβλέπεις (και να γνωρίζεις φυσικά) δε γίνεται και ο κανόνας είναι ποτέ όλα τα λεφτά μπροστά

Έβαλε ο αδερφός μου στη κουζίνα καινούρια πλακάκια ,τα οποία τελικά ήταν κακοψημένα (σκεβρωμένα)

ο μάστορας δεν είπε τίποτα , έβαλε όσα δεν ήταν τελείως χάλια ,τελικό αποτέλεσμα ότι να´ναι

τουλάχιστον πήρε όλα τα λεφτά πίσω για την παλέτα , αλλά το δάπεδο είναι αφηρημένη τέχνη ....

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
Στις 15/5/2022 στις 7:44 ΜΜ, VasKag είπε

Καμια φορα τα πλακακια που δεν ειναι πρωτης διαλογης, μπορει να διαφερουν μεταξυ τους καποια χιλιοστα ή ακομα και να παρουσιαζουν καποια κυρτοτητα. Οταν συμβαινει αυτο θελει γατονι μαστορα που να κατσει να ασχοληθει, ωστε το τελικο αποτελεσμα να μην παρουσιαζει δοντια, οι γραμμες των αρμων να μην "φευγουν" κτλπ. 

Ολοι γατόνια είναι, αλλά μόνο στην χρέωση και χωρίς απόδειξη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...