PC_MAGAS Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Σκεφτόμουν να έβαζα κότες στο εξοχικό (για φτηνό κοτόπουλο) αλλά δεν ξέρω τι χρειάζεστε στη φροντίδα τους. Μπορώ να τις παρακολουθώ 1 φορά την εβδομάδα το ΣΚ και θα τις έχω για 5 μέρες μόνο με φουλ ταΐστρα και ποτίστρα. Ξέρετε τι άλλο χρειάζονται; Στο εξοχικό έχω παρτέρια με αγριόχορτα που μπορώ να τα καθαρίζω και να τις μεγαλώνω σε κοτέτσι που θα κάνω εκεί. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από PC_MAGAS 1
MariaLog Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 κοτες , εξοχικο , μια φορα την εβδομαδα ελεγχος.. αυτο δε θα παει καλα... 2
StamTheMan Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Αστο,μην ασχοληθεις. Ειναι το αντίστοιχο του να ανοίξεις καφετέρια και να πηγαίνεις μια φορα τη βδομαδα να παιρνεις τα ταμεια. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2022 από StamTheMan 2
Bitbit Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αστο,μην ασχοληθεις. Ειναι το αντίστοιχο του να ανοίξεις καφετέρια και να πηγαίνεις μια φορα τη βδομαδα να παιρνεις τα ταμεια. με τη διαφορά ότι θα πηγαίνει να παίρνει τα αυγα
ΠάρηςΓ Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Φτηνο ειναι αν το παρεις απο LIDL. Μονο για να πας και να ερθεις στο εξοχικο σου θα εχεις παρει μια ντουζινα κοτοπουλα σε λεφτα που θα δωσεις Αν εμενες εκει οκ αλλα αμφιβαλλω αν μπορει να δουλεψει αυτο που λες Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από ΠάρηςΓ
korakios Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, PC_MAGAS είπε Σκεφτόμουν να έβαζα κότες στο εξοχικό (για φτηνό κοτόπουλο) αλλά δεν ξέρω τι χρειάζεστε στη φροντίδα τους. Μπορώ να τις παρακολουθώ 1 φορά την εβδομάδα το ΣΚ και θα τις έχω για 5 μέρες μόνο με φουλ ταΐστρα και ποτίστρα. Ξέρετε τι άλλο χρειάζονται; Στο εξοχικό έχω παρτέρια με αγριόχορτα που μπορώ να τα καθαρίζω και να τις μεγαλώνω σε κοτέτσι που θα κάνω εκεί. εξαρτάται τα υπόλοιπα ζώα που παίζουν εκεί πχ αν υπάρχουν νυφίτσες, αλεπούδες κτλ , δε θα βρεις κότα, φυσικά το ίδιο με σκυλιά ,άρα θες περίφραξη καλή και γερή μετά βέβαια έχεις να κάνεις και με ποντίκια αρουραίους που αν τρώνε την τροφή και τελειώσει ,τότε σε 5 μέρες θα αντικρίσεις υπερθέαμα φυσικά ο κανιβαλισμός μπορεί να υπάρξει χωρίς στέρηση τροφής , εκεί πρέπει να απομονώσεις τις αδύναμες καλές οι κότες , είναι λίγο μπελάς αλλά τζάμπα πράγμα είναι και τρως φρέσκα αυγά και σε εποχές που γεννάνε αβέρτα πουλάς και τα αυγά και έχεις Α ποιότητας κοπριά
Swimmer21 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, PC_MAGAS said: Σκεφτόμουν να έβαζα κότες στο εξοχικό (για φτηνό κοτόπουλο) αλλά δεν ξέρω τι χρειάζεστε στη φροντίδα τους. Μπορώ να τις παρακολουθώ 1 φορά την εβδομάδα το ΣΚ και θα τις έχω για 5 μέρες μόνο με φουλ ταΐστρα και ποτίστρα. Ξέρετε τι άλλο χρειάζονται; Στο εξοχικό έχω παρτέρια με αγριόχορτα που μπορώ να τα καθαρίζω και να τις μεγαλώνω σε κοτέτσι που θα κάνω εκεί. Έχουμε κότες, και δεν παίζει αυτό που λες.. θέλουν φροντίδα. Καθαρό νερό, τροφή, καθάρισμα, να έχουν άνοιγμα να βγαίνουν να τις βλέπει ο ήλιος. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι μόνιμα έξω, είτε θα τις κλέψουν είτε θα τις φάνε αλεπούδες κλπ. Πρέπει να τις κλείνεις κάθε βράδυ μέσα. Επίσης δεν συμφέρει να έχεις κότες να τις προσεχείς να τους έχεις καλής ποιότητας τροφή μόνο για το κρέας. Μόνο για αυγά είναι καλές και όταν γεράσουν τότε τις σφάζουν. Και άντε τα καταφέρνεις. Θα τις σφάζεις, θα βγάζεις πούπουλα μόνο και μόνο για να έχεις φθηνό κρέας; Επεξ/σία 18 Μαΐου 2022 από Swimmer21 3
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Κότες μόνο για αυγά φίλε μου. Για κρέας θες ολόκληρη μονάδα. 24ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση αλλιώς οι κότες είτε θα πεθάνουν είτε θα γίνουν λεία για λύκους και αρκούδες κιόλας, αν είσαι σε μέρος με αρκούδες, καλά εξοπλισμένο κοτέτσι να μην μπορεί να στραβώσει τα σύρματα η την λαμαρίνα αρκούδα 200-300 κιλά, αν έχει μόνο λύκους και αγριοσκυλα τότε απλά κλεισμένες το βράδυ σε ένα υποτυπώδες μέρος με σύρματα και λαμαρίνες. Όλα αυτά φυσικά που λέω, δεν είμαι κτηνοτρόφος, έχω παρακολουθήσει αρκετό υλικό με αγροτικά και τέτοια θέματα με οδηγίες και συμβουλές από εκτροφείς με κότες.
StamTheMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Bitbit είπε με τη διαφορά ότι θα πηγαίνει να παίρνει τα αυγα Ουτε αυγα θα βρει αν λειπει 6 μερες. Οπως και στο καφε. 2 ώρες πριν, korakios είπε και έχεις Α ποιότητας κοπριά ισχυει,εχει η διπλανη,μυριζει οντως για Α ποιοτητα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Οι κότες δεν δουλευουν στο αυτόματο.Ολα τα ζωντανά θέλουν καθημερινή ενασχόληση. Επίσης ωραία τα αυγά αλλά σκέψου καλοκαιρι να είναι εκτεθιμένα 5 μέρες μέχρι να πας το ΣΚ. Ποιος θα τις σφάζει;
Nabuko Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Να προσέξεις τι κότες θα πάρεις γιατί συμβαίνουν πολλά στον κόσμο. Πρώτα η αλεπού, μετά εσύ 1
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, korakios είπε και έχεις Α ποιότητας κοπριά Δεν θα το έλεγα.Πολύ δυνατή και θέλει καλό χώνεμα.Αν την ρίξεις έτσι τα έκαψε όλα. Και φυσικά κάποιος πρέπει να την μαζεψει.
vagos789 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Ενα ψημενο κοτοπουλο στο σουπερμαρκετ κανει ξερωγω 6 ευρω Εσυ νομιζεις οτι θα πετυχεις καλυτερη τιμη; 60€ να υπολογιζεις και λιγα λεω
Ola150 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Δημοσ. 18 Μαΐου 2022 Όπως έγραψαν και οι άλλοι, οι κότες θέλουν καθημερινή φροντίδα. Είτε θα τις βγάζεις το πρωί έξω και το βράδυ θα τις βάζεις μέσα (με το που αρχίζει να νυχτώνει μπαίνουν μόνες τους μέσα-εξού και το κοιμάται με τις κότες-) είτε θα έχεις κάποιο μηχανισμό που θα ανοίγει / κλείνει την πόρτα για να βγάινουν/μπαίνουν μόνες τους. Το τάισμα τους πρέπει να γίνεται καθημερινά, βαριά ανά 2 ημέρες, αν κάτι σου τύχει όχι γενικά. Οι κότες (κάποιες όχι όλες) τρώνε τα αυγά τους ή/και των άλλων κοτόπουλων. Αν είσαι σε μέρος όπου υπάρχουν α) Λύκοι, β) αλεπούδες, γ)ασβοί, δ)κουνάβια, θέλεις πάρα πολύ καλή περίφραξη και σκυλιά με την προϋπόθεση ότι τα σκυλιά σου δεν θα τρώνε τις κότες. Θα σου έλεγα και γάτες για τα ποντίκια αλλά αυτές θέλουν έλεγχο για τα κοτοπουλάκια τα οποία τα τρώνε. Γενικότερα αν δεν είσαι εκεί ΚΑΘΕ μέρα, δεν μπορείς να έχεις κότες και μεταξύ μας οποιοδήποτε ζωντανό. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις