Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα αναβάθμιση του internet από 24 σε 100 Mbps δίνοντας μου μια καλή προσφορά η Vodafon. To router που έχω είναι το Archer VR400 V3 (AC1200 Wireless MU-MIMO VDSL/ADSL Modem Router).Μπορώ να  χρησιμοποιήσω αυτό το router αντί του Sercomm H300-s που μου δίνει η vodafon ;;.Χρειάζεται να κάνω κάποιες ρυθμίσεις ;;; Ευχαριστώ Κώστας

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, TheoAlex50 είπε

Λογικά θα πρέπει να επιστρέψεις το παλιό για μη μην στο χρεώσουν. 

Δικό του είναι το TP-Link, δεν πιστεύω κάποια εταιρία να έδινε τέτοιο router.

Στο δια ταύτα, δυστυχώς η Vodafone δε δίνει τους κωδικούς VoIP, οπότε ναι μεν μπορείς να έχεις internet με δικό σου router, αλλά όχι τηλέφωνο. Δεν ξέρω αν αφήνουν bridge για να τα βάλεις στη σειρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, jkoukos είπε

Λογικά γίνεται με παρόμοιο τρόπο (β) όπως στο Η267Α.

Ευχαριστώ για την άμεση επικοινωνία. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ : Το router  της vodafon το έχω 6  τουλάχιστον  χρόνια ,οπότε έχει αποσβέση  την αξία του. Το TP LINK το αγόρασα για καλλίτερο router.  ΕΡΩΤΗΣΗ : Διάβασα για το  VoIP, αλλά μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα απλή γραμμή. Το VoIP ,αν κατάλαβα καλά το χρησιμοποιούν εταιρείες η ιδιώτες που έχουν 2,3 γραμμές. Άρα δεν χρειάζεται ;; να το συνδέσω στην γραμμή του router της vodafon που λέει VoIP ,αφού θα έχω απλή γραμμή. .( Αν χρησιμοποιήσω αυτό το router) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κώστας

ΣΥΝΕΧΕΙΑ :Διάβασα με προσοχή αυτά που γράφει ο φίλος jkoukos και κατάλαβα ότι δεν μπορώ να έχω απλή τηλ γραμμή ,διότι στην τεχνολογία βρίσκομαι στο ζ του αλφαβήτου  και είναι πολύ δύσκολα για μένα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Επεξ/σία από kostasdg
Δημοσ.

Η τηλεφωνία έρχεται με διάφορες μορφές ανάλογα την τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Δεν έχει σχέση αν μιλάμε για οικιακή ή επαγγελματική σύνδεση.

Υπάρχει η κλασική τηλεφωνία με την μορφή PSTN με 1 κανάλι φωνής ή ISDN με 2 κανάλια φωνής.

Σήμερα έχουμε ή τουλάχιστον οδεύουμε σε καθολική χρήση της VoIP,  με αντίστοιχα 1 ή 2 κανάλια φωνής. 

Η κυρία διάφορα τους είναι ότι η κλασική δουλεύει με σύνδεση του τηλεφώνου κατευθείαν στην γραμμή ενώ σε VoIP μέσω του Router  κι εφόσον υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, kostasdg είπε

7 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Η τηλεφωνία έρχεται με διάφορες μορφές ανάλογα την τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Δεν έχει σχέση αν μιλάμε για οικιακή ή επαγγελματική σύνδεση.

Υπάρχει η κλασική τηλεφωνία με την μορφή PSTN με 1 κανάλι φωνής ή ISDN με 2 κανάλια φωνής.

Σήμερα έχουμε ή τουλάχιστον οδεύουμε σε καθολική χρήση της VoIP,  με αντίστοιχα 1 ή 2 κανάλια φωνής. 

Η κυρία διάφορα τους είναι ότι η κλασική δουλεύει με σύνδεση του τηλεφώνου κατευθείαν στην γραμμή ενώ σε VoIP μέσω του Router  κι εφόσον υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο.

Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Aρα το tp link δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Μόνο αν γυρίσω ξανα  σε 2 χρόνια στην ADSL σύνδεση. Και πάλι σε ευχαριστώ.

Επεξ/σία από kostasdg
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφοσον αναβαθμιζεσαι σε 100 mbps πας απευθειας σε voip. Ξεχνας την κλασσική τηλεφωνία δηλαδή. Επομένως ισχύουν αυτά που σου είπαν παραπάνω, το δικό σου ρούτερ ενδεχόμενα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πίσω από του παρόχου για να δίνει ιντερνετ, η τηλεφωνία θα δουλέψει από το sercomm. Αν με κάποιο τρόπο μπορείς να εξάγεις κωδικούς voip και να δινουν δεκτοι στο δικό σου δεν ξέρω, κι αν υπάρχει διαδικασία, μιλάμε για advanced κατάσταση, με αμφίβολη λειτουργικότητα σε βάθος χρόνου.

Επεξ/σία από kostaspatra
Δημοσ.

Σίγουρα μπορεί να παίξει το H300s συνδεδεμένο στην γραμμή μόνο ως Modem μαζί με την τηλεφωνία και πίσω του το TP-Link ως κύριο και μοναδικό Router.

Υπό διερεύνηση αν μπορεί να παίξει το H300s μόνο για την τηλεφωνία πίσω από το Tp-Link που θα είναι συνδεδεμένο στην γραμμή ως κύριο και μοναδικό DSL Router.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μετά από την αναβάθμιση (;) της γραμμής της nova σε 100αρα, με modem/router με voip, αντιμετωπίζω συνεχώς πτώση στο download μέσω ethernet τις βραδινές ώρες. Ο έλεγχος γραμμής δεν έδειξε και αφού φτάνει μέχρι το modem. Αν αγοράσω απλό router με Wan και lan, για να μην χάσω την σταθερή γραμμή, Θα λυθεί το πρόβλημα; τι θα χρειαστώ για συνδεσμολογια; ;; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...