Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μλκια μου το οτι "οι πεζοί έχουν πάντα προτεραιότητα ", φυσικά και δεν έχουν. Απλα δεν τζογάρουμε ότι θα σταματήσουν, η περνάμε δεν περνάμε σε περίπτωση που δεν ανοίγουν χώρο να συνεχίσουμε την πορεία μας. Εγω πάντα περίμενα το χειρότερο από τους πεζούς και με εχει σώσει 2 φορές. Αν δεν έχεις dash cam αντε τράβα να αποδείξεις ότι έπεσε απάνω σου. Θυμάμαι περίπτωση φίλου που υπερήλικας μεσα στα σκοτάδια πετάχτηκε δίπλα από σταματημένο φορτηγάκι και τον χτύπησε με τον καθρέφτη (φυσικά και σταμάτησε).Αρχικά καταλάβανε οι συγγενείς του παππού ότι δεν μπορούσε να τον δει, μετα αλλαξανε τροπάριο και ζητάγανε λεφτά...

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να σε καθησυχασω κιαλλο. 

Πριν τρια χρονια ο κολλητος μου, πανω στην μηχανη σε κεντρικο δρομο. 

Του πεταχτηκε μπροστα απο αστικο που μολις ειχε κανει σταση, μια γυναικα για να περασει απεναντι. Εννοειται χωρις διαβαση, η οποια βρισκοταν 50 μετρα. 

Βαρυ διαστρεμμα στον αστραγαλο της. 

Ο κολλητος μου εσπασε απο την πτωση τιμονι, φαναρι και καθρεπτη. Κοστος 600€

Του εκανε μηνυση. 

Ο κολλητος μου, μεσω της δικηγορου της ασφαλιστικης του, δεν χρειαστηκε καν να παρευρεθει στο δικαστηριο. 

Αν και πηρε δυο χρονια, αποζημιωθηκε πληρως ο κολλητος μου για την ζημια της μηχανης του. 

Αν ηταν πονηρος, θα ζητουσε και αποζημιωση ηθικης βλαβης. 

Επεξ/σία από Tommygre
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Μια φορα καπου στην Χασιά, ειχαν σταματησει  οπως οπως στο δρομο  δυο αυτοκινητα κ ειχε σκυψει στο παραθυρο του οδηγου  ο ενας εκ των δυο που ειχε κατεβει απ το οχημα. Λιγο η θεση του αυτοκινητου λιγο κ το τουρλωμα που εκανε ο αλλος σκυφτος, δεν ειχε μεινει κ πολυ δρομος για να περασεις μια κ υπηρχε νησιδα... Μιας κ ο τυπος δεν νοιαζοταν καθολου, με 60χλμ του ριξα ενα καθρεπτοσκαμπιλο στον κ...λο του που θα ετσουζε καμια βδομαδα. Σταματησα κ τους λεω " παιδια συγγνωμη, να φωναξουμε τροχαία?"  ε οχι λεει ενταξει ειμαι. Μετα απο αυτο βλεπω μαζευτηκαν κ τα λεγανε στο πεζοδρομιο.... 

Θελω να πω οτι δεν υπαρχει σεβασμος γενικα, εισαι σε ενα κοινωνικο συνολο, οφείλεις να σεβεσαι.. 

Καποιοι πεζοι το παρακανουν οπως κ καποιοι ηλικιωμενοι εκτος του οτι διασχιζουν διαγωνια τον δρομο, σε βλεπυν να ερχεσαι κ κατεβαινουν, εχουν στο μυαλο τους οτι "ε θα σταματβσει τι θα κανει" 

• Sad 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Elenakiii_96 είπε

Καλησπέρα στο φόρουμ! Δεν ήξερα που έπρεπε να γράψω το πρόβλημα μου και το γράφω εδω ελπίζοντας να το δει και να με βοηθήσεις κάποιος.. Είμαι νέα οδηγός!! Σήμερα πριν από 2 ώρες περίπου έτσι όπως γύριζα σπίτι και μπαίνοντας σε ένα χωριό ήταν τρία άτομα πεζά εντελώς στην μέση του δρόμου τα οποία δεν έλεγαν να κάνουν στην άκρη πήγαινα με 20 εκείνη την στιγμή και πάνω στον πανικό δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω.. τα άτομα αυτά βρισκόταν από την θέση του συνοδηγού..Λοιπον έτσι όπως πήγαινα να κάνω προσπέραση έρχεται από το αντίθετο ρεύμα άλλο αυτοκίνητο και πανω στον πανικό μου μην τράκαρω με το αυτοκινητο εχασα τον ελεγχο και πηγα πιο δεξιά και χτυπησα με τον καθρεφτη του αυτοκινητου μου τον αγκώνα από μια κοπέλα.. ο καθρέφτης μπήκε προς τα μέσα ακούστηκε θόρυβος το άτομο δεν έπαθε τίποτα ισως επειδη πήγαινα με 20 εκεινη την στιγμή αλλά πάνω στον πανικό μου δεν σταμάτησα και σηκώθηκα έφυγα.. με έχουν φάει οι τύψεις ομως τωρα... Μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση κατι;;  Να πάρω από μόνη μου τηλέφωνο 

Επεξ/σία από costas1973
Δημοσ.

Μια φορά είχα σκάσει καθρεφτιά με Mercedes Sprinter σε τύπο που περπατούσε σε στενό δρόμο στο Νέο Κόσμο αντί για το πεζοδρόμιο :λολ:

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Nabuko είπε

Στο ΑΡΘΡΟ 38 ΚΟΚ μεταξύ άλλων, αναφέρει

2. Αν είναι αδύνατη η χρησιμοποίηση των πεζοδρομίων ή των ερεισμάτων, που προορίζονται για τους πεζούς, ή δεν υπάρχουν πεζοδρόμια ή ερείσματα οι πεζοί μπορούν να βαδίζουν στο οδόστρωμα, κατά τρόπον ώστε να μην παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Αν το οδόστρωμα διαθέτει λωρίδα για ποδήλατα ή μοτοποδήλατα, μπορούν να βαδίζουν σ' αυτήν, αν το επιτρέπει η πυκνότητα της κυκλοφορίας και δεν παρεμποδίζουν την κίνηση των μοτοποδηλάτων ή ποδηλάτων. Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να υπερπηδούν εμπόδια π.χ. δοκούς, αλυσίδες, νησίδες, στηθαία, κιγκλιδώματα, που έχουν τοποθετηθεί από τις αρμόδιες αρχές για ειδικούς λόγους. Η ύπαρξη τέτοιων εμποδίων σημαίνει απαγόρευση εισόδου του πεζού στην αποκλεισμένη επιφάνεια της οδού.

3. Οι πεζοί που χρησιμοποιούν το οδόστρωμα υποχρεούνται να βαδίζουν αντίθετα με την κατεύθυνση της κυκλοφορίας και όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο άκρο του οδοστρώματος, εκτός αν κατ' αυτόν τον τρόπο κινδυνεύουν ή δεν το επιτρέπουν ειδικές περιστάσεις. 

Συνεπώς 40 ευρώ πρόστιμο για τον καθένα

Καλά, πάρε εσύ πεζό παρμάζωμα και μετά ζήτα να σου κάνει φιλική δήλωση.

Αν δεν είναι καραμπινάτη π@π@ριά του πεζού (πχ να διασχίσει δρόμο ενώ έχει κόκκινο) και να έχεις και μάρτυρες άντε να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας αν σε κυνηγήσουν.

Στην περίπτωση της TS όπως αυτή μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν κατάλαβε να τον βρήκε γιατί δεν ακούστηκε κάποιος κτύπος, ο άλλος μπορεί να της πει οτι στεκόταν στην άκρη του δρόμου και με τον ελιγμό έπεσε πάνω του.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση μάρτυρες φαίνεται να έχει μόνο ο πεζός (παρέα).

Δημοσ.

Οτι είπε ο stantheman και οι υπολοιποι λογικοι που απαντησαν. Δεν θελω να ζω με ανθρώπους που επιβραβευουν την συμπεριφορα της. Παιδια δεν ειναι αναγκαιο ολοι να οδηγαμε, απλα καποιοι δεν μπορουν. Και η αδερφη μου προσπαθησε να παρει διπλωμα αλλα δεν το ειχε, ειχα μπει στο αυτοκινητο μαζι της και δεν το ειχε, πανικος, χαος και της ξακαθαρισα οτι αστο γιατι οντως δεν το εχεις. Και ειναι ευτυχισμένη τωρα και σωσαμε σίγουρα εναν άνθρωπο.

επίσης, DashCam παντου
και αφηστε τις βλακειες των Μαθουσάλων της ΑΠΔ και των λοιπών της ίδιας συνομοταξίας. 

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Καλά, πάρε εσύ πεζό παρμάζωμα και μετά ζήτα να σου κάνει φιλική δήλωση.

Εύχομαι να πέσει πάνω σου και να σε τρακάρει κάποιος που παραβίασε κόκκινο και να ισχυρίζεται αυτός και ο μάρτυρας συνεπιβάτης ότι πέρασε με πράσινο και εσύ είχες κόκκινο.

Άμα είναι ν' αρχίσουμε τις ιστορίες με τα αν και τα μα και τα ίσως άστα να πάνε.

Το θέμα μσς είναι ότι και οι πεζοί πρέπει να συμορφώνονται με τον ΚΟΚ, όπως και οι ποδηλάτες. 

Υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που καταδίκασε πεζό επειδή με τις ενέργειές του και τη συμπεριφορά του προκάλεσε τροχαίο.

Δημοσ.

37 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Νταλίκα εύχομαι..

Φίλε δε με ποιάνουν κατάρες εμένα, το ακριβώς αντίθετο. 😆

4 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Στην περίπτωση της TS όπως αυτή μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν κατάλαβε να τον βρήκε γιατί δεν ακούστηκε κάποιος κτύπος, ο άλλος μπορεί να της πει οτι στεκόταν στην άκρη του δρόμου και με τον ελιγμό έπεσε πάνω του.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση μάρτυρες φαίνεται να έχει μόνο ο πεζός (παρέα).

Σιγά μην έχουν το μυαλό οι 3 πεζοί να καταθέσουν ότι περπατούσαν δήθεν ο ένας πίσω απ'τον άλλο κι όχι ο ένας δίπλα στον άλλον κλείνοντας το δρόμο. Μόνο αν πάρουν συμβουλή από δικηγόρο, αλλά και πάλι θα έπρεπε να το αναφέρουν στην αστυνομία άμεσα... όχι μετά από μέρες.

Πάντως αν είχε προκαλέσει σωματική βλάβη θα είχε γίνει ήδη αναφορά και θα είχε επικοινωνήσει μαζί της αστυνομία άμεσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πηγα σήμερα το πρωί στο σημείο που έγινε το συμβάν με είδε από χθες ένας κύριος που έχει το σπίτι του εκεί δίπλα που έγινε το συμβάν πήρε τηλ την κοπέλα ( γιατι την ξερει) ήρθε εκεί με βρήκε δεν χτύπησε πουθενά ούτε μελανια ούτε τίποτα ήταν όλα οκ ζήτησα χίλιες φορές συγνώμη (που αυτό δεν λέει κατι) της είπα να πάμε στην τροχαία  και είπε ότι δεν χρειάζεται και οτι όλα είναι οκ και ειπε ότι έφταιγε και αυτη γιατί ήταν σχεδόν στην μέση του δρόμου.. και επειδή χθες δεν τα έγραψα όλα πάνω στον πανικό..  Ο δρομος στον οποιον ημουν χθες ηταν διασταυρωση δεν υπήρχε διάβαση πεζων η κοπέλα πήγαινε ευθεία δεν ήθελε να διασχίσει δρόμο και να περάσει απέναντι και στον δρόμο που ήμουν εγώ υπήρχε φανάρι που ήταν πράσινο.. το αυτοκίνητο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα ήρθε από δεξια στροφή (δηλαδή από την πλευρά που είχα και τους πεζους) δεν ήταν από ευθεία αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να μην το έβλεπα και από την στροφή που ερχόταν υπήρχε και εκεί φανάρι που να υποθέσω θα ήταν κόκκινο και θα πέρασε παράνομα.. δεν ξέρω αν είναι και κατανοητά όλα αυτά που γράφω δεν ξέρω πως να τα περιγράψω καλύτερα αλλά δεν νομίζω να ξανά οδηγήσω άλλη φορά το σκέφτομαι συνέχεια από χθες το συμβάν..

Υ.Γ οι πεζοί περπατούσαν ο ένας δίπλα στον άλλον και όχι ο ένας πίσω από τον άλλον ..

Επεξ/σία από Elenakiii_96
  • Like 6
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...