airtrelomike13 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2022 Καλησπέρα σε όλους Το Νοέμβριο του 2020, είχε κάνει η μητέρα μου διακοπή συμβολαίου ηλεκτροδότησης, σε ένα ακίνητο που έχει σε ένα χωριό. Είχαμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίαες μέσω της ΔΕΗ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζαμε από τη μια ( δηλαδή την πατήσαμε) και δεν μας το ανέφερε και κανείς ( δεν ξέρω αν είχε τη υποχρέωση η ΔΕΗ να το κάνει), ότι έπρεπε να πάμε και στο Δήμο της περιοχής και να δηλώσουμε ότι το ακίνητο πλεον είναι μη ηλεκτροδοτούμενο έτσι ώστε να απαλλαχθούμε από τα Δημοτικά τέλη. Και τώρα αύριο θα πάω στο Δήμο να ρωτήσω τη διαδικασία Ήθελα να ρωτήσω, την έχει πατήσει κάποιος από εσάς και πόσο περίπου είναι το πρόστιμο? ΑΝ είναι μεγάλο θα δω να αιτηθώ να το βάλουμε σε δόσεις, αν και προσπαθώ να βρω παλιούς λογαριασμούς να δω στο περίπου πόσο ήταν τα Δημότικα τέλη και το ΤΑΠ
NEKTOYO Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 ναι και εγω γιατι δεν υπαρχει ΣΩΣΤΗ ενημερωση ! και μου το ειπε ενας γειτονας ααα νομιζεις οτι γλειτοσες ? ε ? για πηγενε και απο το δημο μια βολτουλα .....χεχε τα πληρωσα αναδρωμικα καπου 120ε μου ζηταγαν ενα εκαθαριστικο λογαριασμο ενα Ε9 το τελευταιο ενα χαρτι απο το δεδδηε που να λεει οτι στην ταδε παροχη εχει γεινει διακοπη .αυτα. Τωρα το κακο ειναι στο λογαριασμο πχ να μην λεει 40 τμ και στο Ε9 100τμ και εκει παλι πληρωνεις ..Αστα ενα ακινητο φορολογείται απο 10 φορους εισοδηματος ενφια ταπ ερτ και παει λεγωντας..... 1
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα σε όλους Το Νοέμβριο του 2020, είχε κάνει η μητέρα μου διακοπή συμβολαίου ηλεκτροδότησης, σε ένα ακίνητο που έχει σε ένα χωριό. Είχαμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίαες μέσω της ΔΕΗ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζαμε από τη μια ( δηλαδή την πατήσαμε) και δεν μας το ανέφερε και κανείς ( δεν ξέρω αν είχε τη υποχρέωση η ΔΕΗ να το κάνει), ότι έπρεπε να πάμε και στο Δήμο της περιοχής και να δηλώσουμε ότι το ακίνητο πλεον είναι μη ηλεκτροδοτούμενο έτσι ώστε να απαλλαχθούμε από τα Δημοτικά τέλη. Και τώρα αύριο θα πάω στο Δήμο να ρωτήσω τη διαδικασία Ήθελα να ρωτήσω, την έχει πατήσει κάποιος από εσάς και πόσο περίπου είναι το πρόστιμο? ΑΝ είναι μεγάλο θα δω να αιτηθώ να το βάλουμε σε δόσεις, αν και προσπαθώ να βρω παλιούς λογαριασμούς να δω στο περίπου πόσο ήταν τα Δημότικα τέλη και το ΤΑΠ Πρέπει να πάρετε βεβαίωση απ'τον ΔΕΔΔΗΕ που να λέει ότι στο ακίνητο κόπηκε η ηλεκτροδότηση απ'την τάδε ημερομηνία. Βασικά το χαρτί που δίνουν δεν έχει μορφή βεβαίωσης... είναι εκτύπωση των πληροφοριών του συστήματος με σκόρπια νούμερα εδώ κι εκεί... κάπου μέσα σ'αυτά τα νούμερα φαίνεται ο αρ. παροχής, το αφμ του κατόχου, το όνομα και η ημ. διακοπής. Πατάνε μια σφραγίδα, υπογραφή και τέλος. Μετά πάτε λογιστή να το δηλώσετε ως μη ηλεκτροδοτούμενο στο Ε9, διαφορετικά πληρώνετε παραπάνω ΕΝΦΙΑ. Τέλος πάτε στο Δήμο με το χαρτί του ΔΕΔΔΗΕ, το Ε9 και το δηλώνετε κι εκεί ως μη ηλεκτροδοτούμενο. Για 1-2 χρόνια δε νομίζω να μεγάλο το πρόστιμο κι οι προσαυξήσεις. 49 λεπτά πριν, NEKTOYO είπε Τωρα το κακο ειναι στο λογαριασμο πχ να μην λεει 40 τμ και στο Ε9 100τμ και εκει παλι πληρωνεις ..Αστα ενα ακινητο φορολογείται απο 10 φορους εισοδηματος ενφια ταπ ερτ και παει λεγωντας..... Αυτό αφορά διόρθωση τετραγωνικών, υπάρχει πλατφόρμα που θα έπρεπε εδώ καιρό ο λογιστή να τα κάνει σωστά. Μέχρι πρόπερσι νομίζω μπορούσες να κάνεις διορθώσεις χωρίς πρόστιμα... εαν τώρα υπάρχει αναντιστοιχία τετραγωνικών μπορεί να πέσει πρόστιμο σε βάθος 5ετίας. Δε ξέρω αν βγήκε πρόσφατα πάλι καμιά παράταση/περίοδος χάριτος, έχω χάσει τη μπάλα.
airtrelomike13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 38 λεπτά πριν, ekrepali είπε Πρέπει να πάρετε βεβαίωση απ'τον ΔΕΔΔΗΕ που να λέει ότι στο ακίνητο κόπηκε η ηλεκτροδότηση απ'την τάδε ημερομηνία. Βασικά το χαρτί που δίνουν δεν έχει μορφή βεβαίωσης... είναι εκτύπωση των πληροφοριών του συστήματος με σκόρπια νούμερα εδώ κι εκεί... κάπου μέσα σ'αυτά τα νούμερα φαίνεται ο αρ. παροχής, το αφμ του κατόχου, το όνομα και η ημ. διακοπής. Πατάνε μια σφραγίδα, υπογραφή και τέλος. Μετά πάτε λογιστή να το δηλώσετε ως μη ηλεκτροδοτούμενο στο Ε9, διαφορετικά πληρώνετε παραπάνω ΕΝΦΙΑ. Τέλος πάτε στο Δήμο με το χαρτί του ΔΕΔΔΗΕ, το Ε9 και το δηλώνετε κι εκεί ως μη ηλεκτροδοτούμενο. Για 1-2 χρόνια δε νομίζω να μεγάλο το πρόστιμο κι οι προσαυξήσεις. Αυτό αφορά διόρθωση τετραγωνικών, υπάρχει πλατφόρμα που θα έπρεπε εδώ καιρό ο λογιστή να τα κάνει σωστά. Μέχρι πρόπερσι νομίζω μπορούσες να κάνεις διορθώσεις χωρίς πρόστιμα... εαν τώρα υπάρχει αναντιστοιχία τετραγωνικών μπορεί να πέσει πρόστιμο σε βάθος 5ετίας. Δε ξέρω αν βγήκε πρόσφατα πάλι καμιά παράταση/περίοδος χάριτος, έχω χάσει τη μπάλα. Καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την απαντησή σου. Αυτα με τις διορθώσεις τετραγωνικών τα είχα κάνει χειρόγραφα ( μπορούσες και χειρόγραφα είτε ηλεκτρονικά) και όλα οκ. Και εγώ αυτό πιστεύω. Αν είναι 20 ευρώ το μήνα, στη χειρότερη να έχω φάει 480 ευρώ πρόστιμο για τα δυο χρόνια. Αλλά αυτό είναι ντροπή που συμβαίνει. Κανονικά έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να διασταυρώνει τα στοιχεία με τον εκάστοτε Δήμο ΥΓ: Η πλατφορμα τετραγωνικών είναι ήδη ανοιχτή πάντως, ξανανανοιξε χτες 50 λεπτά πριν, ekrepali είπε Πρέπει να πάρετε βεβαίωση απ'τον ΔΕΔΔΗΕ που να λέει ότι στο ακίνητο κόπηκε η ηλεκτροδότηση απ'την τάδε ημερομηνία. Βασικά το χαρτί που δίνουν δεν έχει μορφή βεβαίωσης... είναι εκτύπωση των πληροφοριών του συστήματος με σκόρπια νούμερα εδώ κι εκεί... κάπου μέσα σ'αυτά τα νούμερα φαίνεται ο αρ. παροχής, το αφμ του κατόχου, το όνομα και η ημ. διακοπής. Πατάνε μια σφραγίδα, υπογραφή και τέλος. Μετά πάτε λογιστή να το δηλώσετε ως μη ηλεκτροδοτούμενο στο Ε9, διαφορετικά πληρώνετε παραπάνω ΕΝΦΙΑ. Τέλος πάτε στο Δήμο με το χαρτί του ΔΕΔΔΗΕ, το Ε9 και το δηλώνετε κι εκεί ως μη ηλεκτροδοτούμενο. Για 1-2 χρόνια δε νομίζω να μεγάλο το πρόστιμο κι οι προσαυξήσεις. Αυτό αφορά διόρθωση τετραγωνικών, υπάρχει πλατφόρμα που θα έπρεπε εδώ καιρό ο λογιστή να τα κάνει σωστά. Μέχρι πρόπερσι νομίζω μπορούσες να κάνεις διορθώσεις χωρίς πρόστιμα... εαν τώρα υπάρχει αναντιστοιχία τετραγωνικών μπορεί να πέσει πρόστιμο σε βάθος 5ετίας. Δε ξέρω αν βγήκε πρόσφατα πάλι καμιά παράταση/περίοδος χάριτος, έχω χάσει τη μπάλα. να σε ρωτησω και κατι αλλο. Αν εγω στο παρελθον ως φοιτητής νοικιαζα σπιτι και ειχα τη ΔΕΗ στο ονομα μου ( ή σε εναν από τους γονείς μου), έπρεπε και τότε όταν ξενοικιαζα, πέρα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης , να πάω πάλι στο Δήμο της εκάστοτε περιοχής και να το πω ή αυτό αφορά μόνο αν είσαι ιδιοκτήτης?
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε να σε ρωτησω και κατι αλλο. Αν εγω στο παρελθον ως φοιτητής νοικιαζα σπιτι και ειχα τη ΔΕΗ στο ονομα μου ( ή σε εναν από τους γονείς μου), έπρεπε και τότε όταν ξενοικιαζα, πέρα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης , να πάω πάλι στο Δήμο της εκάστοτε περιοχής και να το πω ή αυτό αφορά μόνο αν είσαι ιδιοκτήτης? Όχι, απλά φροντίζεις είτε ο ιδιοκτήτης είτε ο νέος ένοικος να πάρουν τη παροχή στο όνομα τους. Γιατί αν μείνει στο όνομα σου και δε πληρώσουν οι άλλοι, στο δικό σου ΑΦΜ θα είναι οι οφειλές.
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 7 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα σε όλους Το Νοέμβριο του 2020, είχε κάνει η μητέρα μου διακοπή συμβολαίου ηλεκτροδότησης, σε ένα ακίνητο που έχει σε ένα χωριό. Είχαμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίαες μέσω της ΔΕΗ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζαμε από τη μια ( δηλαδή την πατήσαμε) και δεν μας το ανέφερε και κανείς ( δεν ξέρω αν είχε τη υποχρέωση η ΔΕΗ να το κάνει), ότι έπρεπε να πάμε και στο Δήμο της περιοχής και να δηλώσουμε ότι το ακίνητο πλεον είναι μη ηλεκτροδοτούμενο έτσι ώστε να απαλλαχθούμε από τα Δημοτικά τέλη. Και τώρα αύριο θα πάω στο Δήμο να ρωτήσω τη διαδικασία Ήθελα να ρωτήσω, την έχει πατήσει κάποιος από εσάς και πόσο περίπου είναι το πρόστιμο? ΑΝ είναι μεγάλο θα δω να αιτηθώ να το βάλουμε σε δόσεις, αν και προσπαθώ να βρω παλιούς λογαριασμούς να δω στο περίπου πόσο ήταν τα Δημότικα τέλη και το ΤΑΠ Καλημέρα Όντως υπάρχει νόμος του 2018 που προβλέπει ότι στα ακίνητα που διακόπτεται η ηλεκτροδότηση απαλλάσσονται από τα ΔΤ + ΔΦ (όχι ΤΑΠ) εφόσον δηλώσεις στον Δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται/χρησιμοποιούνται, αλλά δεν εφαρμόζεται από όλους τους Δήμους, πχ στον δικό μου (Πατρέων) που πήγα πριν 2-3 χρόνια να ρωτήσω το πως μου απάντησαν πως δεν χρειάζεται επειδή τους ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ όταν παύει να ηλεκτροδοτείται κάποιο ακίνητο. Αύριο που θα πας στον Δήμο να απευθυνθείς στο γραφείο ΤΑΠ, και εκεί θα σε ενημερώσουν. Επίσης δεν υπάρχει κάποιο πρόστιμο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οτιδήποτε σου ζητήσουν να πληρώσεις θα είναι απλώς αναδρομικά. Φέτος τον Γενάρη ηλεκτροδότησα ξανά ένα ακίνητο μετά από χρόνια, το μόνο που πλήρωσα ήταν αναδρομικά ΤΑΠ από τότε που είχε γίνει διακοπή. 6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε να σε ρωτησω και κατι αλλο. Αν εγω στο παρελθον ως φοιτητής νοικιαζα σπιτι και ειχα τη ΔΕΗ στο ονομα μου ( ή σε εναν από τους γονείς μου), έπρεπε και τότε όταν ξενοικιαζα, πέρα από τη διακοπή ηλεκτροδότησης , να πάω πάλι στο Δήμο της εκάστοτε περιοχής και να το πω ή αυτό αφορά μόνο αν είσαι ιδιοκτήτης? Εσένα σε αφορούν μόνο όσα χρέη δημιουργήθηκαν όσο είχες την παροχή στο όνομα σου. Εφόσον είχες κάνει διακοπή και είχες εξοφλήσει μέχρι και τον τελικό λογαριασμό ΔΕΗ, είσαι ok. 11 λεπτά πριν, ekrepali είπε Όχι, απλά φροντίζεις είτε ο ιδιοκτήτης είτε ο νέος ένοικος να πάρουν τη παροχή στο όνομα τους. Γιατί αν μείνει στο όνομα σου και δε πληρώσουν οι άλλοι, στο δικό σου ΑΦΜ θα είναι οι οφειλές. Αυτό δεν μπορείς να το φροντίσεις με κανένα τρόπο, αυτό που επιβάλλεται να κάνει ο ενοικιαστής όταν αφήνει το ακίνητο είναι να αιτηθεί διακοπή στον πάροχο του. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 24 λεπτά πριν, ekrepali είπε Όχι, απλά φροντίζεις είτε ο ιδιοκτήτης είτε ο νέος ένοικος να πάρουν τη παροχή στο όνομα τους. Γιατί αν μείνει στο όνομα σου και δε πληρώσουν οι άλλοι, στο δικό σου ΑΦΜ θα είναι οι οφειλές. Kοίτα κανονικά αυτό δεν είναι σωστό και λογικό. Γιατί το σπίτι δεν είναι δικό μου, και δεν έχω ουδεμία ευθύνη για αυτό. Από τη στιγμή που ήμουν κύριος, και πλήρωνα το λογαριασμό, μέχρι το τελικό, για ποιο λόγο να πληρώσω δημοτικά τέλη και ΤΑΠ Επισης δεν μπορεί να βγει νεα παροχή στο ονομά τους, διότι υπάρχει ήδη το ρολόι. Θα πρέπει να ξηλωθεί το ρολόι , να αιτηθεί ο ιδιοκτήτης και τότε να πάρουν νέα παροχή
DrLo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καλημέρα Όντως υπάρχει νόμος του 2018 που προβλέπει ότι στα ακίνητα που διακόπτεται η ηλεκτροδότηση απαλλάσσονται από τα ΔΤ + ΔΦ (όχι ΤΑΠ) εφόσον δηλώσεις στον Δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται/χρησιμοποιούνται, αλλά δεν εφαρμόζεται από όλους τους Δήμους, πχ στον δικό μου (Πατρέων) που πήγα πριν 2-3 χρόνια να ρωτήσω το πως μου απάντησαν πως δεν χρειάζεται επειδή τους ενημερώνει ο ΔΕΔΔΗΕ όταν παύει να ηλεκτροδοτείται κάποιο ακίνητο. Αύριο που θα πας στον Δήμο να απευθυνθείς στο γραφείο ΤΑΠ, και εκεί θα σε ενημερώσουν. Αυτό. Σε ακίνητο που έχω μη ηλετροδοτούμενο εδώ και παρα πολλά χρόνια κάποια στιγμή όταν εκφτήκαμε όπως και εσύ μπας και "γράφει" κάπου κάποιο πρόστιμο και βρεθούμε να τα πληρώσουμε όλα μαζί, ψάχοντας τη διαδικασία διάβασα για όλα αυτά περί βεβαίωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ κλπ αλλά σε "επικοινωνία" (ο θεός να την κάνει) με τον ΔΕΔΔΗΕ μας είπαν ότι δε χρειάζεται και ότι οι Δήμοι έχουν πρόσβαση στη βάση του ΔΕΔΔΗΕ και μπορούν να δουν ποιό είναι ηλεκτροδοτούμενο και πιο όχι. Πηγαίνοντας στον Δήμο, όντως χωρίς κανένα χαρτί από ΔΕΔΔΗΕ μας βγάλανε για όλα τα χρόνια που δεν έρονταν λογαριασμός ρευματος το ποσό που αντιστοιχεί σε κάποιους φόρους ακίνητης περιουσίας, ένα "ραβασακι" αναλογικά ανα συνιοδιοκτήτη, κλπ που είναι μέσα στο λογαριασμο αλλά χωρίς δημοτικά τέλη.
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 8 λεπτά πριν, DrLo είπε Αυτό. Σε ακίνητο που έχω μη ηλετροδοτούμενο εδώ και παρα πολλά χρόνια κάποια στιγμή όταν εκφτήκαμε όπως και εσύ μπας και "γράφει" κάπου κάποιο πρόστιμο και βρεθούμε να τα πληρώσουμε όλα μαζί, ψάχοντας τη διαδικασία διάβασα για όλα αυτά περί βεβαίωσης από τον ΔΕΔΔΗΕ κλπ αλλά σε "επικοινωνία" (ο θεός να την κάνει) με τον ΔΕΔΔΗΕ μας είπαν ότι δε χρειάζεται και ότι οι Δήμοι έχουν πρόσβαση στη βάση του ΔΕΔΔΗΕ και μπορούν να δουν ποιό είναι ηλεκτροδοτούμενο και πιο όχι. Πηγαίνοντας στον Δήμο, όντως χωρίς κανένα χαρτί από ΔΕΔΔΗΕ μας βγάλανε για όλα τα χρόνια που δεν έρονταν λογαριασμός ρευματος το ποσό που αντιστοιχεί σε κάποιους φόρους ακίνητης περιουσίας, ένα "ραβασακι" αναλογικά ανα συνιοδιοκτήτη, κλπ που είναι μέσα στο λογαριασμο αλλά χωρίς δημοτικά τέλη. Υπόψιν όμως ότι είναι θέμα καθαρά Δήμου, ο δικός σου και ο δικός μου λειτουργούν έτσι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και ο Δήμος στον οποίο ανήκει ο ts λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Εξάλλου αυτή η νομοθεσία έγινε για να σταματήσει την ασυδοσία κάποιων Δήμων που πάντα χρέωναν ΔΤ+ΔΦ άσχετα αν υπήρχε ή όχι διακοπή ηλεκτροδότησης. Για αυτό ακριβώς το τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αδιάφορο, βάση νομοθεσίας είναι υποχρεωμένος να δώσει τη σχετική βεβαίωση όταν του ζητηθεί.
DrLo Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Υπόψιν όμως ότι είναι θέμα καθαρά Δήμου, ο δικός σου και ο δικός μου λειτουργούν έτσι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και ο Δήμος στον οποίο ανήκει ο ts λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Εξάλλου αυτή η νομοθεσία έγινε για να σταματήσει την ασυδοσία κάποιων Δήμων που πάντα χρέωναν ΔΤ+ΔΦ άσχετα αν υπήρχε ή όχι διακοπή ηλεκτροδότησης. Για αυτό ακριβώς το τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αδιάφορο, βάση νομοθεσίας είναι υποχρεωμένος να δώσει τη σχετική βεβαίωση όταν του ζητηθεί. Ισχύει η εντύπωση που αποκόμοισα είναι πάντως ότι μάλλον πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται αυτόματα. Πιθανότατα θα υπάρχουν και χασομέριδες, σφραγιδοπατητες σε κάποιους δήμους. Κάτι πρέπει να λένε ότι κάνουν και αυτοί.
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 1 λεπτό πριν, DrLo είπε Ισχύει η εντύπωση που αποκόμοισα είναι πάντως ότι μάλλον πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται αυτόματα. Πιθανότατα θα υπάρχουν και χασομέριδες, σφραγιδοπατητες σε κάποιους δήμους. Κάτι πρέπει να λένε ότι κάνουν και αυτοί. Αυτόματα δεν γίνεται τίποτα, πάντα κάποιος υπάλληλος κάθεται και τα υπολογίζει όλα με το χέρι. Και αυτό στο λέω με σιγουριά μια και τον Γενάρη μου έβγαλαν και πλήρωσα το ΤΑΠ από 2017 και μετά, ενώ του 2017 ήταν πληρωμένο... αν ήταν όλα αυτόματα τότε δεν θα γινόταν αυτό το λάθος. Τελικά έκανα ένσταση, το αίτημα μου πέρασε από συμβούλιο, και τελικά κατάφερα να τα πάρω πίσω μέσα στον Μαϊο...
ekrepali Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Kοίτα κανονικά αυτό δεν είναι σωστό και λογικό. Γιατί το σπίτι δεν είναι δικό μου, και δεν έχω ουδεμία ευθύνη για αυτό. Από τη στιγμή που ήμουν κύριος, και πλήρωνα το λογαριασμό, μέχρι το τελικό, για ποιο λόγο να πληρώσω δημοτικά τέλη και ΤΑΠ Επισης δεν μπορεί να βγει νεα παροχή στο ονομά τους, διότι υπάρχει ήδη το ρολόι. Θα πρέπει να ξηλωθεί το ρολόι , να αιτηθεί ο ιδιοκτήτης και τότε να πάρουν νέα παροχή Τι λες δε σε καταλαβαίνω... Τεσπα
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 41 λεπτά πριν, ekrepali είπε Τι λες δε σε καταλαβαίνω... Τεσπα Αν λάβεις υπόψιν σου πως ο ts έκανε την ερώτηση με δεδομένο ότι έχει κάνει διακοπή τότε είναι εντελώς άκυρη η απάντηση που έδωσες, η παροχή ΔΕΝ έχει μείνει στο όνομα του. Όσο για την δεύτερη παράγραφο της απάντησης του ούτε εγώ την καταλαβαίνω. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει, από τη στιγμή που ο ts έκανε διακοπή και ο τελικός λογαριασμός πληρώθηκε το τι έγινε ή δεν έγινε με την συγκεκριμένη παροχή ούτε τον ενδιαφέρει ούτε τον αφορά.
HALF EVIL Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Kοίτα κανονικά αυτό δεν είναι σωστό και λογικό. Γιατί το σπίτι δεν είναι δικό μου, και δεν έχω ουδεμία ευθύνη για αυτό. Από τη στιγμή που ήμουν κύριος, και πλήρωνα το λογαριασμό, μέχρι το τελικό, για ποιο λόγο να πληρώσω δημοτικά τέλη και ΤΑΠ Επισης δεν μπορεί να βγει νεα παροχή στο ονομά τους, διότι υπάρχει ήδη το ρολόι. Θα πρέπει να ξηλωθεί το ρολόι , να αιτηθεί ο ιδιοκτήτης και τότε να πάρουν νέα παροχή Κάπου τα μπερδεύεις. Αν είσαι ιδιοκτήτης του ακινήτου ,τότε πληρώνεις μόνο ΤΑΠ και όχι δημοτικά τέλη κλπ. όταν το ακίνητο είναι μη ηλεκτροδοτούμενο. Το ερώτημα είναι πώς τα πληρώνεις αφού δεν παίρνεις λογαριασμό ΔΕΗ. Σε εμένα πάντως όταν θέλησα να πουλήσω ακίνητο που για κάποιο διάστημα είχε μείνει κλειστό και μη ηλεκτροδοτούμενο, πριν την ολοκλήρωση της πώλησης πήγα στον δήμο και πλήρωσα αναδρομικά χωρίς προσαύξηση.
Joshua21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2022 Μόλις τώρα, HALF EVIL είπε Κάπου τα μπερδεύεις. Αν είσαι ιδιοκτήτης του ακινήτου ,τότε πληρώνεις μόνο ΤΑΠ και όχι δημοτικά τέλη κλπ. όταν το ακίνητο είναι μη ηλεκτροδοτούμενο. Το ερώτημα είναι πώς τα πληρώνεις αφού δεν παίρνεις λογαριασμό ΔΕΗ. Σε εμένα πάντως όταν θέλησα να πουλήσω ακίνητο που για κάποιο διάστημα είχε μείνει κλειστό και μη ηλεκτροδοτούμενο, πριν την ολοκλήρωση της πώλησης πήγα στον δήμο και πλήρωσα αναδρομικά χωρίς προσαύξηση. Την απάντηση την έδωσες μόνος σου, τέτοια χρέη οι Δήμοι δεν τα κυνηγάνε, συνήθως τα βρίσκεις μπροστά σου όταν χρειαστεί να πάρεις από το Δήμο σου οποιαδήποτε βεβαίωση (ΤΑΠ, τετραγωνικών κτλ). Πάντως εδώ στο insomnia κάποιοι έχουν γράψει πως τους έστειλε ο Δήμος ειδοποίηση για να πληρώσουν ΤΑΠ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα