Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Κεντραραμε στο θεμα. Πληρωνεσαι πολυ πολυ λιγο για το αντικειμενο και την προυπηρεσια που εχεις. Καταλαβαινω οτι η επαρχια εχει λιγες επιλογες και χαμηλοτερους μισθους. Επομενως μπορεις αν βρεις κατι να πας προς καποια πιο μεγαλη πολη? Μπορεις να ασχοληθεις με αλλο αντικειμενο των μηχανολογων με πιο πολλα χρηματα?

Για να εχεις υπ`οψιν σου, οι πιο πολλοι φιλοι χωρις προυπηρεια στην πρωτη τους δουλεια σαν μηχανικοι παιζουν στα 800-1000 καθαρα το μηνα. Μιλαω για την τελευταια διετια.

Ας ξεκινήσουμε από το πρώτο σκέλος του σχολίου σου. Η απάντηση και στις δύο ερωτήσεις που έθεσες είναι όχι αν παραμείνω επαρχία, ναι αν φύγω για μεγαλύτερη πόλη. Αλλά εγώ το σκέφτομαι αλλιώς. Αν είναι να φύγω για μια μεγαλύτερη πόλη, γιατί να μην φύγω στο εξωτερικό που θα έχω και καλύτερες απολαβές, αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας(προφανώς και καλύτερη ποιότητα ζωής για την οικογένεια μου).

Όσο για το δεύτερο σκέλος, δυστυχώς αυτούς τους μισθούς στην επαρχία θα τους δω μετά από αρκετά χρόνια ακόμα, άσχετα που έχω ηδη 7 χρόνια προϋπηρεσία. Άρα πιθανότατα με βλέπω για εξωτερικό στο εγγύς μέλλον.

58 λεπτά πριν, vaggos231 είπε

αρα νομιζω φιλε μου το προβλημα δεν ειναι το αντικειμενο, ειναι οι βλακες που δυστυχως επεσες, 550 καθαρα δεν επαιρνα ουτε ως πωλητης σε εταιρεια να πουμε.

Να σου πω την αλήθεια? Στην αρχή έλεγα αυτό. Το ότι οι εργοδότες που είχα κατάφεραν να με κάνουν να μισήσω αυτό που κάποτε μου άρεσε. Αλλά μετά ίσως  προσπάθησα να βρω μια διέξοδο σε διαφορετικό επάγγελμα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας(προφανώς και καλύτερη ποιότητα ζωής για την οικογένεια μου)

Έχει όντως τόσο καλές συνθήκες έξω? Δεν έχω εικόνα για αυτό ρωτάω...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μήπως λέω δεν φταίει ένα επάγγελμα αλλά οι εργοδότες - επιχειρηματίες - αφεντικά.? που δεν γνωρίζουν τα βασικά και στοιχειώδη για μια επιτυχημένη επιχείρηση και στο τέλος την κλείνουν και βρίσκονται και να χρωστάνε παντού.?

Καθώς θα πω το εξής απλό

Έχουν αναρωτηθεί όλοι αυτοί οι Managers  τι θα γινόταν αν οι εργαζόμενοι έπαιρναν καλό έως καλύτερο μισθό βάση της εργασίας τους.?

Μάλλον οχι

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, laxanoulis είπε

Να σου πω την αλήθεια? Στην αρχή έλεγα αυτό. Το ότι οι εργοδότες που είχα κατάφεραν να με κάνουν να μισήσω αυτό που κάποτε μου άρεσε. Αλλά μετά ίσως  προσπάθησα να βρω μια διέξοδο σε διαφορετικό επάγγελμα. 

και αν στο διαφορετικο επαγγελμα αντιμετωπισεις τους ιδιους κακους επαγγελματιες; Για μενα καλυτερο θα ηταν εφοσον γουσταρεις το μηχανολογικο να βρεις καλυτερες συνθηκες εργασιες και απολαβες, οπου και ναναι αυτο παρα να πας για μια βολη στα τυφλα. Τωρα οσον αφορα το εδω η εξωτερικο, ε δεν ειναι το ιδιο να φευγεις απο καβαλα να πας θεσσαλονικη, η απο λαμια αθηνα, με το λαμια Μοναχο η Καβαλα Ροτερνταμ

Δημοσ.

Οι εργοδότες και η νοοτροπία (και εν πολλοίς οι οικονομικές δυνατότητες) δεν διαφέρουν δραματικά από κλάδο σε κλάδο. Επομένως, αν είναι να μείνεις στην ίδια επαρχιακή πόλη, μάλλον τα ίδια χάλια θα βρεις αν αλλάξεις τομέα. Οπότε, αν όντως έχεις βαλτώσει όπως λες, θα μπορούσες να δοκιμάσεις σε μια άλλη πόλη ή και χώρα. Δυστυχώς παντού υπάρχει κρίση, οπότε δε θα βρεις την κότα με τα χρυσά αβγά, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις να κάνεις μια τόσο ριζική αλλαγή στην επαγγελματική σου πορεία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, laxanoulis είπε

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως εδώ και 7 χρόνια εργάζομαι πάνω στον τομέα που έχω σπουδάσει. Είμαι μηχανολόγος μηχανικός. Τελείωσα σχολή μηχανολόγων μηχανικών ΤΕ. Ουσιαστικά, από την πρώτη στιγμή που τελείωσα τις σπουδές(και αφού τελείωσα τον στρατό ακριβώς μετά που πήρε το πτυχίο) δουλεύω ως μηχ. μηχ. 

Όσο ήμουν στην σχολή, με ενθουσίαζε πολύ αυτό που σπούδαζα και γι αυτό τελείωσα την σχολή σε 4 χρόνια. Δυστυχώς όμως αυτό άρχισε να αλλάζει όταν ξεκίνησα να δουλεύω. Ναι μεν 7 χρόνια δουλεύω ως μηχ. μηχ. και οι εργοδότες(2 εργοδότες) που είχα μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια είναι ικανοποιημένοι με την απόδοση και την εργασία μου, αλλά εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από αυτό που κάνω. Πλέον έχω σταματήσει να αγαπώ αυτό που κάνω. Δεν ξέρω αν φταίνε οι εργοδότες και η συμπεριφορά τους γι αυτό, αλλά σκέφτομαι έντονα τον τελευταίο καιρό ότι ίσως ήρθε η στιγμή να αλλάξω καριέρα και να ασχοληθώ με κάτι το οποίο ανέκαθεν μου άρεσε από μικρός αλλά για κάποιο λόγο δεν το επέλεξα καννσαν σχολή όταν έκανα το μηχανογραφικό μου.

Θα ήθελα πάρα πολύ, λοιπόν, να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό. Κάτι σε Python ή κάτι αντίστοιχο. Δυστυχώς όμως δεν ξέρω αν είναι εφικτό στην ηλικία μου, και επίσης αν είναι, δεν ξέρω από πού ξεκινήσω.

Φίλοι μου έχουν πει να κοιτάξω το edX και γενικότερα bootcamps που έχουν να κάνουν με προγραμματισμό. Αλλά ένα bootcamp είναι ικανό για να με βοηθήσει να αλλάξω εξ ολοκλήρου την καριέρα μου?

Θα το εκτιμούσα παρά πολύ, αν κάποιος έχει αλλάξει ή βρίσκεται στην διαδικασία αλλαγής της καριέρας του, να μου πει πως ακριβώς το διαχειρίζεται.

ΥΓ. Αν δεν ξεκινήσω την αλλαγή, με βλέπω σύντομα για μετανάστευση με την οικογένεια κάπου στην Ευρώπη και εργασία ως μηχ. μηχ. Τουλάχιστον εκεί ξέρω ότι θα αμοίβομαι όπως πρέπει.

Εγω θα μιλησω μόνο για τη μετεκπαιδευση ουσιαστικα που θες, στον τομεα της Πληροφορικης. 

Εγω σπουδασα αρχικα παιδαγωγικα, τα οποια ειδα εκ των υστερων οτι μισω (δεν ειχα κανενα στοχο στα 18 μου). Αργοτερα ειδα οτι μου αρεσε πολυ η πληροφορικη και συγκεκριμενα ο προγραμματισμος. Προσπαθησα λοιπον να βρω καποιο μαστερ πανω στην Πληροφορικη, που να δεχεται αποφοιτους ολων των σχολων.

Βρηκα αυτο στο ΠαΠει, το οποιο ειναι 2 χρονια, εχει κυριως μαθηματα προγραμματισμου (Python, C/C++, C#, Java, SQL) και ειναι ο,τι πρεπει για καποιον που θελει να ξεκινησει προγραμματισμο απ το 0! Τωρα κοστιζει 4900€ νομιζω, οταν το εκανα εγω ειχε κοστος 5800€. Ειναι ενα πολυ καλο μαστερ, που θα σου δωσει τα απαραιτητα εφοδια για να ξεκινησεις! Πολλοι συμφοιτητες μου εκει δεν ειχαν επαφη καν με προγραμματισμο και τωρα δουλευουν σε εταιρειες ως software engineers!

Ριξ του μια ματια! Μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη (MSc in Informatics) λεγεται, ειναι του τμήματος Πληροφορικης, στο Παπει.

Επεξ/σία από Dark_panel
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pi314 είπε

Έχει όντως τόσο καλές συνθήκες έξω? Δεν έχω εικόνα για αυτό ρωτάω...

Ναι. Απ' όσους ακούω, τουλάχιστον για τις συνθήκες εργασίας και γενικά σαν κράτη είναι μακράν καλύτερα από Ελλάδα. Έχω ακούσει για Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία.

1 ώρα πριν, ikorolis είπε

Μήπως λέω δεν φταίει ένα επάγγελμα αλλά οι εργοδότες - επιχειρηματίες - αφεντικά.? που δεν γνωρίζουν τα βασικά και στοιχειώδη για μια επιτυχημένη επιχείρηση και στο τέλος την κλείνουν και βρίσκονται και να χρωστάνε παντού.?

Καθώς θα πω το εξής απλό

Έχουν αναρωτηθεί όλοι αυτοί οι Managers  τι θα γινόταν αν οι εργαζόμενοι έπαιρναν καλό έως καλύτερο μισθό βάση της εργασίας τους.?

Μάλλον οχι

Εγώ θα πω σίγουρα όχι. Γιατί αυτός ο manager που άλλα μου υποσχέθηκε και αλλά τελικά μου είπε τώρα, σίγουρα έχει βγει χαμένος. Ουδείς αναντικατάστατος, εννοείται, αλλά χάθηκε σχεδόν ένα χρόνος και για εμένα αλλά και γι αυτόν. Ενώ αν ήταν σωστός, θα συνεχίζαμε την συνεργασία μας.

1 ώρα πριν, vaggos231 είπε

και αν στο διαφορετικο επαγγελμα αντιμετωπισεις τους ιδιους κακους επαγγελματιες; Για μενα καλυτερο θα ηταν εφοσον γουσταρεις το μηχανολογικο να βρεις καλυτερες συνθηκες εργασιες και απολαβες, οπου και ναναι αυτο παρα να πας για μια βολη στα τυφλα. Τωρα οσον αφορα το εδω η εξωτερικο, ε δεν ειναι το ιδιο να φευγεις απο καβαλα να πας θεσσαλονικη, η απο λαμια αθηνα, με το λαμια Μοναχο η Καβαλα Ροτερνταμ

Έχεις δίκιο, αλλά ανέκαθεν ήμουν της άποψης ότι αν είναι να φύγω, όπου και να πάω είναι το ίδιο. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Καταλαβαίνω προφανώς ότι δεν είναι το ίδιο, άρα πλέον οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί. Τώρα όσον αφορά το πρώτο σκέλος του σχολίου σου, έχεις δίκιο. Ίσως να φταίνε οι εργοδότες. Ελπίζω πως από αρχές του μήνα που ξεκινάω σε νέα επιχείρηση να είναι κάπως καλύτερα και να τηρήσουν αυτά που μου είπαν.

1 ώρα πριν, FilipposMD είπε

Οι εργοδότες και η νοοτροπία (και εν πολλοίς οι οικονομικές δυνατότητες) δεν διαφέρουν δραματικά από κλάδο σε κλάδο. Επομένως, αν είναι να μείνεις στην ίδια επαρχιακή πόλη, μάλλον τα ίδια χάλια θα βρεις αν αλλάξεις τομέα. Οπότε, αν όντως έχεις βαλτώσει όπως λες, θα μπορούσες να δοκιμάσεις σε μια άλλη πόλη ή και χώρα. Δυστυχώς παντού υπάρχει κρίση, οπότε δε θα βρεις την κότα με τα χρυσά αβγά, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις να κάνεις μια τόσο ριζική αλλαγή στην επαγγελματική σου πορεία.

Θα συμφωνήσω. Όπως έγραψα και σε άλλο σχόλιο μου, θεωρώ πως ακόμα υπάρχει η φλόγα της αγάπης για αυτό που σπούδασα κάπου μέσα μου, αλλά θεώρησα πως αλλάζοντας καριέρα θα ήμουν καλύτερα. Αλλά τελικά πιθανότατα να μην είναι. Έχεις απόλυτο δίκιο στο ότι και σε άλλη κλάδο να είμαι, οι εργοδότες πάνω κάτω τα ίδια σκατα θα είναι.

17 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Εγω θα μιλησω μόνο για τη μετεκπαιδευση ουσιαστικα που θες, στον τομεα της Πληροφορικης. 

Εγω σπουδασα αρχικα παιδαγωγικα, τα οποια ειδα εκ των υστερων οτι μισω (δεν ειχα κανενα στοχο στα 18 μου). Αργοτερα ειδα οτι μου αρεσε πολυ η πληροφορικη και συγκεκριμενα ο προγραμματισμος. Προσπαθησα λοιπον να βρω καποιο μαστερ πανω στην Πληροφορικη, που να δεχεται αποφοιτους ολων των σχολων.

Βρηκα αυτο στο ΠαΠει, το οποιο ειναι 2 χρονια, εχει κυριως μαθηματα προγραμματισμου (Python, C/C++, C#, Java, SQL) και ειναι ο,τι πρεπει για καποιον που θελει να ξεκινησει προγραμματισμο απ το 0! Τωρα κοστιζει 4900€ νομιζω, οταν το εκανα εγω ειχε κοστος 5800€. Ειναι ενα πολυ καλο μαστερ, που θα σου δωσει τα απαραιτητα εφοδια για να ξεκινησεις! Πολλοι συμφοιτητες μου εκει δεν ειχαν επαφη καν με προγραμματισμο και τωρα δουλευουν σε εταιρειες ως software engineers!

Ριξ του μια ματια! Μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη (MSc in Informatics) λεγεται, ειναι του τμήματος Πληροφορικης, στο Παπει.

Εξαιρετική πρόταση. Θα το ρίξω σίγουρα μια ματιά για να δω τι είναι. Προφανώς όμως μιλάμε για μεταπτυχιακό που είναι full time δια ζώσης στην Αθήνα. Είμαι σε επαρχιακή πόλη βόρειας Ελλάδας. Αλλά παρόλα αυτά ακούγεται πολύ καλό. Σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόταση.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
On 17/06/2022 at 16:27, FilipposMD said:

Όντας μηχανολόγος μηχανικός με φίλους στον τομέα της πληροφορικής εδώ θα διαφωνήσω. 

Τουλάχιστον για Αθήνα οι διαφορές στους εργοδότες αλλά και στα λεφτά είναι ξεκάθαρα υπαρκτές και μπορούν να φτάσουν και σε ιδιαίτερα μεγάλες. 

Επίσης έχεις το πλεονέκτημα πως μπορείς να δουλέψεις remote για τον οποιονδήποτε στον κόσμο κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο για ένα μηχανολόγο. 

Εν τω μεταξύ το θέμα θα μπορούσα να το έχω ανοίξει και εγώ. 

Αν εξαιρέσουμε την ηλικία, είμαι μεγαλύτερος, κάνω τις ίδιες ακριβώς σκέψεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...