Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 Προτασεις απο εμενα:

α) παραλιακα εντος νομού αττικής ή πολυ κοντα πάντα ομως σε walking distance απο τη θαλασσα (πχ Ραφήνα, ν μακρη, Ωρωπός, αγιοι αποστολοι εναλλακτικά Χαλκιδα κλπ) - χαλαρη ζωή - 40-60 λεπτα απο την αθηνα - πολυ ωραιο κλιμα - κατα κανόνα καλο ιντερνετ στα περισσότερα σημεια μιας και ειναι νεα δικτυα χωρις ιδιαίτερο φόρτο)

β) νησι, οχι κρητη παρο μυκονο σαντορινη, αλλα μια τήνος ή κατι αντιστοιχο αξιζει (θελει προσοχή το σημειο που θα εισαι για το ιντερνετ - παναπανω απο το 70% της κοσμοπολιτικης μυκονου πιανει κατω απο 8 Mbps)

Επεξ/σία από paylidis
  • Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 hours ago, bill999r said:

Όμως σκέψου ότι το ίδιο δυσοίωνο είναι για όλες τις χώρες.

Ή και όχι. 

1 hour ago, rodosf1 said:

Τα ενοίκια στη Ρόδο είναι υψηλότερα από Αθήνα, δυάρι στα 350-450

Αν είναι τόσο σίγουρα δεν είναι υψηλότερα από Αθήνα. 

• Like 4
Δημοσ.

Κρητη δαγκωτο, και για να μην εχεις θεμα με ιντερνετ no matter what, πας ενα starlink.
Εγω επειδη ειμαι remote αλλα δεν ηθελα να φυγω απο Αθηνα ακομα, τολμησα και πηγα Πολυδένδρι(καπανδριτι), 20-30 λεπτα μακρια απο τα παλια μου λημερια, και επιτελους ποιοτητα ζωής.

Θα ξαναεφευγα μονο για νησι

Δημοσ.
10 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Στα Γιαννενα χιονιζει σπανια. Να το στρωσει καλα μια φορα στα 3-4 χρονια. Τρως ομως απειρο κρυο.

Τα Γιαννενα το φθινοπωρο και τον χειμωνα εχουν επισης συχνα ομιχλη, μιλαμε για σκηνικο Αγγελοπουλου!

Ειναι μια ζωντανη πολη με περιπου 20.000 φοιτητες και χιλιαδες νεους εργαζομενους στο πανεπιστημιο, στα νοσοκομεια αλλα και σε πολλες εταιριες που εχουν περιξ. Ειναι μια πολη σε ξεκαθαρα ανοδικη πορεία. Εχουν πολλα μαγαζια για φαγητο και ποτο ενω και για ψωνια εχουν τα βασικα. Θεωρω οτι αν θελει κανεις καποια πολη πιο μικρη απο Θεσσαλονικη αλλα να εχει τα βασικα, ειδικα για εναν νεο ανθρωπο, ειναι εξαιρετικη επιλογη. Ενα επιπλεον συν ειναι οτι η γεωγραφικη απομονωση εχει σπασει με Ιονια-Εγνατια και το αναβαθμισμενο αεροδρομιο.

Αρνητικα: Η πιο κοντινη παραλια ειναι 1 ωρα με το αμαξι. Βρεχει πολυ συχνα, και αμα πιασει θα ριξει οτι ριχνει στην Αθηνα σε 1 μηνες. Αρκετο κρυο το χειμωνα.

Καποια επιπλεον θετικα: Εχεις πολλες επιλογες για βολτες-διημερα βλεπε Ζαγοροχωρια, Βασιλιτσα, Πρεβεζα, Κερκυρα κλπ. Αξιζει να αγορασεις σπιτι. Πολλες γυναικες.

Κατ αρχάς ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για την πατρίδα μου. 

Ας πουμε όμως κάποιες αλήθειες για τα Γιάννενα. 

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή η ευρύτερη περιοχή έχασε 40 χιλιάδες πληθυσμό,  άρα δεν θα το έλεγες ότι έχει ανοδική πορεία, μάλλον το αντίθετο. 

Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές μπορεί να είναι 20Κ, αλλά πρακτικά οι μόνιμοι δεν ξεπερνούν τις 7,8Κ . Πολλοί είναι από την Ήπειρο και πηγαινοερχονται. 

Επιχειρήσεις στα πέριξ υπάρχουν ελάχιστες και είναι οικογενιακου χαρακτήρα ως επί τω πλείστον.  Γενικά δουλειές δεν υπάρχουν και η ανεργία χτυπάει κόκκινο. 

Η πόλη αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εύρεσης πάρκινγκ και τις καθημερινές έχει τρομερά απαράδεκτη κίνηση. Συγκοινωνίες δεν υπάρχουν,  παρά μόνο για το πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο.  Στα Γιάννενα δύσκολα να πάρω αυτοκίνητο από τον δρόμο γιατί μόνο 3-5 μμ υπάρχει πιθανότητα  να ξαναβρώ θέση. Αντίθετα άνω Ιλίσια που μένω Αθήνα, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα,  όσο περίεργο και αν φαίνεται. 

Φαΐ και ποτό οκ υπάρχουν, άλλωστε είναι τα μόνα που ευδοκιμούν πλέον στην Ελλάδα.  Το καλοκαίρι όλος ο κόσμος μαζεύεται στην λίμνη η οποία είναι σαφώς γραφική, αλλά βρώμικη.  Αν το συνδυάσεις δε με την υγρασία και τα κουνούπια , δεν σου λέω τίποτα. 

Ο χειμώνας κρατάει σχεδόν πέντε μήνες και όντως χιόνι μέσα στην πόλη δεν πέφτει συχνα , αλλά τα γύρω βουνά το κρατάνε μέχρι τον Απρίλιο, έτσι το λεκανοπέδιο είναι μεσα σε μια ιδιότυπη κατάψυξη. Τα χρήματα για θέρμανση είναι πολλά κάθε χρόνο. 

Αν αγαπάει κάποιος τα βουνά,  είναι ο παράδεισος.  Εμένα προσωπικά με πνίγουν. 

Θάλασσα εχει στην ηγουμενιτσα-Δρεπανο στα 45 λεπτά και Πρέβεζα σε μιάμιση ώρα. Λόγω της υγρασίας η Πρέβεζα το καλοκαίρι είναι εφιαλτική. 

Ο κόσμος στα Γιάννενα εχει αλλάξει με τα χρόνια.  Δεν υπάρχουν πλέον τόσο γηγενείς Γιαννιώτες,  αλλά άτομα που  έχουν έρθει από όλα τα χωριά της Ηπείρου και έχουν αγοράσει σπίτια, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Είναι αρκετά σφιχτοχέριδες και κάπως κλειστοί σαν άνθρωποι. Σκέψου ότι πλέον στα Γιάννενα πρώτα ρωτάνε πόσο εχει; και μετά τι ειναι; :P

Ίσως έδωσα έμφαση στα αρνητικά περισσότερο,  αλλά αυτά είναι που πρέπει να ξέρει κάποιος πρώτα καλά. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή η ευρύτερη περιοχή έχασε 40 χιλιάδες πληθυσμό,  άρα δεν θα το έλεγες ότι έχει ανοδική πορεία, μάλλον το αντίθετο.

Οταν λες περιοχη αναφερεσαι στην Ηπειρο η τα Γιαννενα? Η αποψη μου περι ανοδικης πορειας εχει να κανει με την βελτιωση των υποδομων και της αναπτυξης της πολης. Εχουν ερθει καμποσες εταιριες πληροφορικης που δινουν δουλεια σε εκατονταδες νεους επαγγελματιες που ασχολουνται με το τομεα.

Η πόλη αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα εύρεσης πάρκινγκ και τις καθημερινές έχει τρομερά απαράδεκτη κίνηση. Συγκοινωνίες δεν υπάρχουν,  παρά μόνο για το πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο.  Στα Γιάννενα δύσκολα να πάρω αυτοκίνητο από τον δρόμο γιατί μόνο 3-5 μμ υπάρχει πιθανότητα  να ξαναβρώ θέση. Αντίθετα άνω Ιλίσια που μένω Αθήνα, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα,  όσο περίεργο και αν φαίνεται.

Αυτο ισχυει, ειδικα στο κεντρο. Αλλα το ιδιο δεν συμβαινει στις πιο πολλες μεγαλεις πολεις κοντα στο κεντρο?

Ο κόσμος στα Γιάννενα εχει αλλάξει με τα χρόνια.  Δεν υπάρχουν πλέον τόσο γηγενείς Γιαννιώτες,  αλλά άτομα που  έχουν έρθει από όλα τα χωριά της Ηπείρου και έχουν αγοράσει σπίτια, με ότι αυτό συνεπάγεται.  Είναι αρκετά σφιχτοχέριδες και κάπως κλειστοί σαν άνθρωποι. Σκέψου ότι πλέον στα Γιάννενα πρώτα ρωτάνε πόσο εχει; και μετά τι ειναι; :P

Νομιζω οι γηγενεις Γιαννιωτες οι παραδοσιακοι ειχαν τη φημη των σφιχτων οικονομικα ανθρωπων. Με την ολοκληρωση της Εγνατιας και της Ιονιας τα Γιαννενα ηρθαν κοντα σε πολεις που μεχρι προσφατα ηθελες πολλες ωρες ταξιδι για να πας, βλεπε Γρεβενα, Κοζανη, Θεσσαλονικη, Αγρινιο, Πατρα. Η ανθρωπογεωγραφια λοιπον αλλαξε και συνεχιζει και αλλαζει οσο αυτες οι αλλαγες "χωνευονται". Παντως τα Ιωαννινα εχουν αναδειχθει στο πιο σημαντικο κεντρο της ΒΔ Ελλαδας, αν θες να σπουδασεις, να πας σε εναν καλο γιατρο, να ψωνισεις, εκει θα καταλληξεις.

Δεν συνεχιζω γιατι ειμαι πολυ προκατειλημμένος υπερ των Ιωαννινων! Για εμενα σιγουρα μεσα στις τοπ 5 πολεις να ζησεις στην Ελλαδα!

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Οταν λες περιοχη αναφερεσαι στην Ηπειρο η τα Γιαννενα? Η αποψη μου περι ανοδικης πορειας εχει να κανει με την βελτιωση των υποδομων και της αναπτυξης της πολης. Εχουν ερθει καμποσες εταιριες πληροφορικης που δινουν δουλεια σε εκατονταδες νεους επαγγελματιες που ασχολουνται με το τομεα.

Αυτο ισχυει, ειδικα στο κεντρο. Αλλα το ιδιο δεν συμβαινει στις πιο πολλες μεγαλεις πολεις κοντα στο κεντρο?

Δεν αναφέρομαι μόνο στον δήμο Ιωαννιτών αλλά σε μια ευρύτερη περιοχή ακτίνας 15 χιλιομέτρων που πρακτικά είναι μια προέκταση της πόλης. 

Όντως κάποιες κινήσεις στον τομέα της πληροφορικής έχουν γίνει , αλλά δεν φτάνει. Βελτίωση των υποδομών δεν έχω δει μεγάλη, αντιθέτως οι πέντε έξη τελευταίοι δήμαρχοι της πόλης ήταν κυριολεκτικά για τα μπάζα. Πχ. η πλατεία της πόλης που κάποτε ήταν το στολίδι της, εδώ και κάποια χρόνια είναι κατά γενική ομολογία ένα έκτρωμα. 

Για την κίνηση κλπ όντως ισχύει αυτό που λες, αλλά σαν μια σχετικά μεγάλη πόλη όφειλε να έχει μίνι  μπας για να μην παίρνει όλος ο κόσμος τα αυτοκίνητα για να κινείται. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ δεν βλέπω να έχει χάσει πληθυσμό η πόλη, το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα.

Τόσο με την Εγνατία, όσο και με την Ιονία, η αστυφιλία έχει εκτοξευτεί, ξέρω ανθρώπους που εργάζονται στην Ηγουμενίτσα (που στα νιάτα μου δεν την πλησίαζες εκτός διακοπών, γιατί ήταν μεγάλη καρμανιόλα ο δρόμος) και μένουν στα Γιάννενα.

Εγώ, πλέον, ως τουρίστας ανεβαίνω, για λίγες μέρες 2-3 φορές το χρόνο, και από τη μια η πόλη έχει μείνει ίδια σε αρκετά θέματα, από την άλλη έχει αλλάξει πολύ, κυρίως στα μεγέθη. Πολύς περισσότερος κόσμος, πολλά περισσότερα αυτοκίνητα, κι είναι ώρες που πήζει άσχημα.

Κατά τα άλλα, στη συγκοινωνία πάσχουν εφιαλτικά, η κίνηση έχει εκτοξευτεί, ο μισός και κακορίζικος περιφερειακός που φτιάχτηκε σχετικά πρόσφατα θα ήταν επαρκής για την πόλη πριν από 20 χρόνια, όχι τώρα, κι από νέους δρόμους έχω δει αυτόν που βγάζει από Παραλίμνιο στην είσοδο της πόλης, κατά τα άλλα είναι όπως τους θυμάμαι από τον... περασμένο αιώνα.

Μαγαζιά έχει άφθονα, και μέσα στην πόλη και τριγύρω, προορισμούς ατελείωτους (λ.χ. Μέτσοβο, από την αλήστου μνήμης καρμανιόλα "εθνική οδό" Ιωαννίνων Θεσσαλονίκης ήθελες πάνω από ώρα, τώρα φτάνεις για πλάκα και με ασφάλεια), στη θάλασσα έχεις επίσης λογική πρόσβαση και στο τσακίρ κέφι κανονίζεις κάτι και για τα βόρεια Επτάνησα (αν και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα παραμένει προκλητικά αργή και έχω την αίσθηση πως χειροτερεύει με τα χρόνια).

Βόρεια Ελλάδα πλέον φτάνεις για πλάκα, ενώ όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη το χειμώνα μέσω Κατάρας θέλαμε 7 ώρες στο νερό για πάνω (κι έχω διανυκτερεύσει λόγω διπλωμένης νταλίκας λίγο πιο κάτω, αξέχαστες εμπειρίες), όπως πλέον και Πάτρα, πανεύκολα και με ασφάλεια. Βέβαια, τα διόδια τσούζουν, ιδίως αν περάσεις και τη γέφυρα (πράγμα που, για όλους όσοι βλαστημήσαμε άγρια στις παντόφλες του πορθμείου, δεν αποτελεί καν δίλημμα, έχω φάει ώρες εκεί κάτω είτε γιατί έκλεινε λόγω καιρού, είτε γιατί έφτανα όταν είχε φορτώσει η παντόφλα κι έμπαινα πρώτος στην επόμενη (που δεν είχε ro/ro, ήταν οι παλιές, με τη μία έξοδο, κι άρα έτρωγα στη μάπα όλο το λεωφορείο, φορτηγό, σαράβαλο που φόρτωνε, κι άντε να το περάσεις εκεί που τώρα πας αέρα στην Κλόκοβα).

Παρ' όλα αυτά (και προφανώς παρότι οι "παλιοί Γιαννιώτες" έχουν λιγοστέψει, οι "Καστρινοί" ακόμη περισσότερο και τα Γιάννενα εξελίσσονται σε μια μικρογραφία της Αθήνας) εγώ θα τα προτείνω γιατί έχουν ορισμένα βασικά:

Καλά νοσοκομεία (που δεν είδα πουθενά να αναφέρονται ως κριτήριο επιλογής τόπου διαβίωσης, ιδίως όταν προτείνεται με ευκολία η εγκατάσταση σε νησιά που έχουν το πολύ ένα αγροτικό ιατρείο της κακιάς ώρας)

Πανεπιστήμιο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οικονομία και το συνολικότερο επίπεδο της πόλης, κι όχι πανεπιστήμιο χτεσινό και σκορπισμένο σε δέκα σημεία, αλλά παλιό, εδραιωμένο, με ορισμένες πολύ δυνατές σχολές

Κόσμο γενικότερα, και πρόσβαση σε μικρότερους αλλά και μεγαλύτερους προορισμούς

Σχολεία ιδιωτικά και δημόσια, κι ό,τι μπορεί να ζητήσει κανείς από φροντιστήρια, ωδεία κτλ.

Αεροδρόμιο (αν και λόγω γεωγραφίας δεν είναι το πιο εύκολο της χώρας)

Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα Γιάννενα; Χαλαρά, και τη λίμνη θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν χίλιες φορές περισσότερο.

Αλλά, έχει προοπτική η πόλη. Αυτά, με την προϋπόθεση πως δεν πλακώνεστε άμα βλέπετε βουνά τριγύρω, δεν σας πειράζει η ομίχλη και η βροχή, γιατί έχει μπόλικη, το χειμώνα.

Από τις μικροκεσαίες πόλεις της χώρας, τη θεωρώ από τις καλές επιλογές.

Υ.Γ. Τώρα διάβασα το παραπάνω σχόλιο για την κεντρική πλατεία, πράγματι είναι ένα αίσχος. Κι οι δημοτικές αρχές της πόλης... πονεμένη ιστορία.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Νομιζω οι γηγενεις Γιαννιωτες οι παραδοσιακοι ειχαν τη φημη των σφιχτων οικονομικα ανθρωπων. Με την ολοκληρωση της Εγνατιας και της Ιονιας τα Γιαννενα ηρθαν κοντα σε πολεις που μεχρι προσφατα ηθελες πολλες ωρες ταξιδι για να πας, βλεπε Γρεβενα, Κοζανη, Θεσσαλονικη, Αγρινιο, Πατρα. Η ανθρωπογεωγραφια λοιπον αλλαξε και συνεχιζει και αλλαζει οσο αυτες οι αλλαγες "χωνευονται". Παντως τα Ιωαννινα εχουν αναδειχθει στο πιο σημαντικο κεντρο της ΒΔ Ελλαδας, αν θες να σπουδασεις, να πας σε εναν καλο γιατρο, να ψωνισεις, εκει θα καταλληξεις.

Δεν συνεχιζω γιατι ειμαι πολυ προκατειλημμένος υπερ των Ιωαννινων! Για εμενα σιγουρα μεσα στις τοπ 5 πολεις να ζησεις στην Ελλαδα!

Εννοείται ότι είναι το κέντρο της ΒΔ Ελλάδας. Η Εγνατια και η Ιόνια οδός άλλαξαν όντως όλη την περιοχη. Όλη η υπόλοιπη Ήπειρος είναι σκέτη πίκρα. 

Πάντως η πόλη είναι πέρασμα για τον τουρισμό. Απλώς μένουν εκεί και επισκέπτονται τα γύρω βουνά για δραστηριότητες. 

Για την αγορά των Ιωαννίνων πάντως θα διαφωνήσω. Απαράδεκτα μικρή για το μέγεθος της πόλης. Και σχεδόν αποκλειστικά προσανατολισμένη στις νέες ηλικίες. 

16 λεπτά πριν, Snoob είπε

Εγώ δεν βλέπω να έχει χάσει πληθυσμό η πόλη, το ακριβώς αντίθετο θα έλεγα.

Τόσο με την Εγνατία, όσο και με την Ιονία, η αστυφιλία έχει εκτοξευτεί, ξέρω ανθρώπους που εργάζονται στην Ηγουμενίτσα (που στα νιάτα μου δεν την πλησίαζες εκτός διακοπών, γιατί ήταν μεγάλη καρμανιόλα) και μένουν στα Γιάννενα.

Εγώ, πλέον, ως τουρίστας ανεβαίνω, για λίγες μέρες 2-3 φορές το χρόνο, και από τη μια η πόλη έχει μείνει ίδια σε αρκετά θέματα, από την άλλη έχει αλλάξει πολύ, κυρίως στα μεγέθη. Πολύς περισσότερος κόσμος, πολλά περισσότερα αυτοκίνητα, κι είναι ώρες που πήζει άσχημα.

Κατά τα άλλα, στη συγκοινωνία πάσχουν εφιαλτικά, η κίνηση έχει εκτοξευτεί, ο μισός και κακορίζικος περιφερειακός που φτιάχτηκε σχετικά πρόσφατα θα ήταν επαρκής για την πόλη πριν από 20 χρόνια, όχι τώρα, κι από νέους δρόμους έχω δει αυτόν που βγάζει από Παραλίμνιο στην είσοδο της πόλης, κατά τα άλλα είναι όπως τους θυμάμαι από τον... περασμένο αιώνα.

Μαγαζιά έχει άφθονα, και μέσα στην πόλη και τριγύρω, προορισμούς ατελείωτους (λ.χ. Μέτσοβο, από την αλήστου μνήμης καρμανιόλα "εθνική οδό" Ιωαννίνων Θεσσαλονίκης ήθελες πάνω από ώρα, τώρα φτάνεις για πλάκα και με ασφάλεια), στη θάλασσα έχεις επίσης λογική πρόσβαση και στο τσακίρ κέφι κανονίζεις κάτι και για τα βόρεια Επτάνησα (αν και η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κέρκυρα παραμένει προκλητικά αργή και έχω την αίσθηση πως χειροτερεύει με τα χρόνια).

Βόρεια Ελλάδα πλέον φτάνεις για πλάκα, ενώ όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη το χειμώνα μέσω Κατάρας θέλαμε 7 ώρες στο νερό για πάνω (κι έχω διανυκτερεύσει λόγω διπλωμένης νταλίκας λίγο πιο κάτω, αξέχαστες εμπειρίες), όπως πλέον και Πάτρα, πανεύκολα και με ασφάλεια. Βέβαια, τα διόδια τσούζουν, ιδίως αν περάσεις και τη γέφυρα (πράγμα που, για όλους όσοι βλαστημήσαμε άγρια στις παντόφλες του πορθμείου, δεν αποτελεί καν δίλημμα, έχω φάει ώρες εκεί κάτω είτε γιατί έκλεινε λόγω καιρού, είτε γιατί έφτανα όταν είχε φορτώσει η παντόφλα κι έμπαινα πρώτος στην επόμενη (που δεν είχε ro/ro, ήταν οι παλιές, με τη μία έξοδο, κι άρα έτρωγα στη μάπα όλο το λεωφορείο, φορτηγό, σαράβαλο που φόρτωνε, κι άντε να το περάσεις εκεί που τώρα πας αέρα στην Κλόκοβα).

Παρ' όλα αυτά (και προφανώς παρότι οι "παλιοί Γιαννιώτες" έχουν λιγοστέψει, οι "Καστρινοί" ακόμη περισσότερο και τα Γιάννενα εξελίσσονται σε μια μικρογραφία της Αθήνας) εγώ θα τα προτείνω γιατί έχουν ορισμένα βασικά:

Καλά νοσοκομεία (που δεν είδα πουθενά να αναφέρονται ως κριτήριο επιλογής τόπου διαβίωσης, ιδίως όταν προτείνεται με ευκολία η εγκατάσταση σε νησιά που έχουν το πολύ ένα αγροτικό ιατρείο της κακιάς ώρας)

Πανεπιστήμιο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οικονομία και το συνολικότερο επίπεδο της πόλης, κι όχι πανεπιστήμιο χτεσινό και σκορπισμένο σε δέκα σημεία, αλλά παλιό, εδραιωμένο, με ορισμένες πολύ δυνατές σχολές

Κόσμο γενικότερα, και πρόσβαση σε μικρότερους αλλά και μεγαλύτερους προορισμούς

Σχολεία ιδιωτικά και δημόσια, κι ό,τι μπορεί να ζητήσει κανείς από φροντιστήρια, ωδεία κτλ.

Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα Γιάννενα; Χαλαρά, και τη λίμνη θα μπορούσαν να την αξιοποιήσουν χίλιες φορές περισσότερο.

Αεροδρόμιο (αν και λόγω γεωγραφίας δεν είναι το πιο εύκολο της χώρας)

Αλλά, έχει προοπτική η πόλη. Αυτά, με την προϋπόθεση πως δεν πλακώνεστε άμα βλέπετε βουνά τριγύρω, δεν σας πειράζει η ομίχλη και η βροχή, γιατί έχει μπόλικη, το χειμώνα.

Από τις μικροκεσαίες πόλεις της χώρας, τη θεωρώ από τις καλές επιλογές.

Υ.Γ. Τώρα διάβασα το παραπάνω σχόλιο για την κεντρική πλατεία, πράγματι είναι ένα αίσχος. Κι οι δημοτικές αρχές της πόλης... πονεμένη ιστορία.

Για τον πλυθησμό ίσως σου φαίνεται, γιατί τα Γιάννενα το καλοκαίρι που φεύγουν οι φοιτητές αδειάζουν. Επίσης το καλοκαίρι δεν αποτελούν τοπ προορισμό αφού δεν είναι σε θάλασσα. Αντίθετα το χειμώνα έχουν και τους φοιτητές και χειμερινό τουρισμό και συνεδριακό τουρισμό. 

Επεξ/σία από HALF EVIL
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/6/2022 στις 9:54 ΜΜ, NoNameNoFame είπε

δεν εχω δει πουθενά αλλού τόσες γκομενες με κολάν όσες είδα στην Κομοτηνή

Φιλη μου που ηταν τεφαα εκει μου ελεγε οτι ψαχναν τους αντρες με το ντουφεκι.

Και ηταν και δυνατο κορμι.

Κατι αυτο,κατι οτι ειναι και πολλες τεφαα,δικαιολογει το κολαν.

Στις 26/6/2022 στις 10:33 ΠΜ, dkstopo είπε

αν σε παίρνει ζήσε κανα χρονο σε ξενοδοχεία. 

Εχουμε βρωμισει airbnb,γιατι να παει σε ξενοδοχειο;
Ασε που δε θα "ζησει" πραγματικα φαση γειτονιας,επαρχιακης πολης κτλ.

Επεξ/σία από StamTheMan
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, paylidis είπε

2 Προτασεις απο εμενα:

α) παραλιακα εντος νομού αττικής ή πολυ κοντα πάντα ομως σε walking distance απο τη θαλασσα (πχ Ραφήνα, ν μακρη, Ωρωπός, αγιοι αποστολοι εναλλακτικά Χαλκιδα κλπ) - χαλαρη ζωή - 40-60 λεπτα απο την αθηνα - πολυ ωραιο κλιμα - κατα κανόνα καλο ιντερνετ στα περισσότερα σημεια μιας και ειναι νεα δικτυα χωρις ιδιαίτερο φόρτο)

β) νησι, οχι κρητη παρο μυκονο σαντορινη, αλλα μια τήνος ή κατι αντιστοιχο αξιζει (θελει προσοχή το σημειο που θα εισαι για το ιντερνετ - παναπανω απο το 70% της κοσμοπολιτικης μυκονου πιανει κατω απο 8 Mbps)

Ωροπο, όλα τα είδη super market και αρκετά άλλα προϊόντα είναι ακριβότερα από Αθήνα. Ένας χαμηλομισθος δεν θα τα βγάλει εύκολα πέρα εκεί. Από αλλα κόστη διαβίωσης πχ ενοίκια δεν γνωρίζω. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ωροπο, όλα τα είδη super market και αρκετά άλλα προϊόντα είναι ακριβότερα από Αθήνα. Ένας χαμηλομισθος δεν θα τα βγάλει εύκολα πέρα εκεί. Από αλλα κόστη διαβίωσης πχ ενοίκια δεν γνωρίζω. 

Οι αλυσιδες εχουν ιδιες τιμές - τα τοπικα ειναι σαφώς ακριβότερα. Απο την άλλη κρεας-ψάρι-λαχανικα ειναι φθηνότερα απο την Αθηνα και πολυ πιο ποιοτικά. Σκέψου εγω εκοψα το κρεοπωλειο στην Αθηνα και ψωνιζω απο εκει (γεμιζω καταψυξη μια φορά το μήνα). Τα ενοικια ειναι αρκετα χαμηλά για μακροχρόνια ενοικιαση... Απλα δεν εχεις πολλες επιλογές τυπου σουβλακια, πιτσες κλπ - ειναι πολυ περιορισμένα και ειναι 20 χρονια πισω σε σχεση με την Αθήνα ή άλλες τουριστικες περιοχες.

Για εμενα αξιζει...εφοσον δεν εχεις να πηγαινοέρχεσαι Αθηνα καθε μερα...

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλα, νομιζω το θεμα της Υγειας ειναι γενικοτερο σε ολη την Ελλαδα. Ναι μεν και στην Αθηνα εχεις ενα σωρο νοσοκομεια κτλ, αλλα με τοσο κοσμο που εχει μαζεψει η πρωτευουσα, αν δεν πας σε ιδιωτικο δυσκολα βρισκεις ακρη. Οποτε ειναι παρομοια αναλογια με αρκετες πολεις επαρχιας νομιζω.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ στο θέμα των νοσοκομείων αναφέρθηκα γιατί είναι μια παράμετρος στην οποία πολλοί (ιδίως όταν είναι νέοι/χωρίς οικογένεια) δεν αποδίδουν σημασία.

Επειδή, λοιπόν, στην Τήνο είχαμε σε δυο καλοκαίρια ισάριθμα σοβαρά περιστατικά, τα οποία συνέπεσαν με σφοδρή κακοκαιρία, που σημαίνει πως ούτε ως τη Σύρο δεν μπορούσαν να φτάσουν οι άνθρωποι (στη δε δεύτερη περίπτωση ο άνθρωπος κατέληξε μέχρι να έρθει ελικόπτερο από την Αθήνα να τον παραλάβει...) πάντοτε, όταν βλέπω τέτοιες συζητήσεις, θεωρώ χρήσιμο να το επισημαίνω.

Άνθρωποι είμαστε, με την υγεία κανένας μας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο αλλά θεωρώ ως ελάχιστη παράμετρο, για να προτείνω σε κάποιον να εγκατασταθεί σε μια περιοχή, να μην εξαρτάσαι από το τι καιρό κάνει για να φτάσεις σε ένα νορμάλ νοσοκομείο. Ειδικά αν έχεις παιδιά, αλλά ακόμη και μόνος σου να είσαι.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ηπειρωτική Ελλάδα : Καλαμάτα

Νησιωτική Ελλάδα : Ικαρία

Αλλά να θυμάσαι πάντα, όταν είσαι στην στεριά, αργά ή γρήγορα, θα φτάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ικαρια εχω κλεισει να παω για διακοπαρες, οπως καθε χρονια τα τελευταια 3 χρονια. Φετος και με τα πανηγυρια ελευθερα ολα θα γινει χαμουλης 🤪

Αλλα για να μεινω μονιμα δε παω. Ακραιο νησι για μετακομιση απο Αθηνα + οτι δεν εχει μια κεντρικη "χωρα" και ειναι ολα διασπαρτα στα χωρια. Χαλια οδικο δικτυο, *φανταζομαι* κακος καιρος το χειμωνα και πολλοι λιγοι μονιμοι κατοικοι.

Υπεροχο νησι και μια αυρα απολυτης ηρεμιας, αλλα μονο για μετακομιση αμα ειχα οικογενεια, παιδια κτλ. Αλλιως μιζεριαζεις μονος σου εχω την αισθηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...