Προς το περιεχόμενο

Αναζητώ βιβλία και διάφορες πηγές για να βελτιωθώ στην κιθάρα


RodionRaskolnikov

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχει κάποια χρόνια που ασχολούμαι με κιθάρα. Τίποτα το τρομερό όμως, έχω μάθει κάποια πράγματα απο το youtube(Συγχορδίες, ταμπλατουρες κ.λ.π). 

Δεν έκατσα ποτέ όμως να ασχοληθώ σοβαρά και είμαι λίγο απογοητευμένος με τον εαυτό μου για τα χρόνια που πέρασαν χωρίς να μάθω να παίζω έστω σε ικανοποιητικό επίπεδο. Παίζω αρκετά βασικά κομμάτια, τίποτα το περίπλοκο. 

Πήρα την απόφαση λοιπόν να ασχοληθώ πιο σοβαρά και να βελτιωθώ περισσότερο αλλά δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω. Δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για δάσκαλο. Ψάχνω περισσότερο για βιβλία, κανάλια στο youtube, sites κ.λ.π.

Το επίπεδο μου όπως είπα και παραπάνω είναι κάπως βασικό. Παίζω κάποια κομμάτια απο metallica, system of a down, muse αλλά τίποτα το τρομερό.

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή έχετε να μου δώσετε.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαφώς σε κατώτερο επίπεδο από εσένα-παίζω βασικές συγχορδίες ,πολύ απλά τραγούδια και μελωδίες-και ξεκινώντας από το μηδέν, ό,τι  έχω μάθει είναι από το σαιτ του Justin Sandercoe .

Αναλυτικοτατος στα βίντεό του,με μεγάλο βαθμό μεταδοτικότητας και με πολύ χρήσιμα εργαλεία στο σαιτ του(μπορείς ας πούμε να φτιάξεις το ημερήσιο πρόγραμμα εξάσκησής σου,να κρατας στατιστικά κτλ ).

Στα courses που εχει ,πιστεύω πως θα βρεις το επίπεδο που είσαι-προφανώς δεν θα ξεκινήσεις από το πως να παίξεις την μι μινόρε-και θα σε βοηθησει να βελτιωθείς και να εξελιχθείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως έγραψε και ο yiannis72 ο justinguitar έχει καλό πρόγραμμα που σε ξεκινάει από αρχάριος και προχωράς. Στην περίπτωση σου μπορείς να πιάσεις το πρόγραμμα του από εκεί που είναι το επίπεδο σου και να συνεχίσεις.

Βιβλία υπάρχουν πολλά ανάλογα με το τι θες να μάθεις και τι είδος θες να παίξεις. O Troy Stetina έχει κάποια ενδιαφέροντα όπως το The Ultimate Scale Book, θεωρία μπορείς να δεις και το Music Theory του Tom Kolb, τα βιβλία του Γιάννη Παπαδόπουλου, και βέβαια τα κλασικα A Modern Method For Guitar του Berklee.

Από YouTube μπορείς να τσεκάρεις τον Brian Kelly, παρουσιάζει ενδιαφέροντα concepts και μαθήματα, πέρα από τους κλασικούς όπως τον Ben Eller.

Για practice θα πρότεινα επίσης να πάρεις το Rocksmith 2014 για PC όπου μπορείς να βρεις χιλιάδες custom κομμάτια ανεπίσημα από καλλιτέχνες και διαφορα mods, με πολύ active και φανατική κοινότητα. Θέλει λίγο συνήθεια αλλά αφού ξέρεις να διαβάζεις ταμπλατουρα δεν θα έχεις πρόβλημα. 
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...