Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Ας υποθέσουμε ένα πραγματικό σενάριο που συνέβη πρόσφατα: Συγκρούονται δύο οχήματα, μόνο υλικές ζημιές. Οι οδηγοί καλούν τις ασφαλιστικές τους, οι οποίες και οι δύο είναι στον Φιλικό Διακανονισμό, έρχεται ο υπάλληλος, του περιγράφουν το ατύχημα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και οι δύο οδηγοί και όταν φτάνει στην ερώτηση «Ποιςς πιστεύεις ότι έφταιγε;», ο ένας λέει «ο άλλος οδηγός» και ο δεύτερος λέει «δεν γνωρίζω, να αποφασίσουν οι ασφαλιστικές». Τότε ο υπάλληλος τους λέει ότι από τη στιγμή που δεν συμφωνούν θα πρέπει να κληθεί η Τροχαία και να καταγράψει το περιστατικό, πράγμα που έγινε. - Γιατί ο υπάλληλος θεώρησε ότι «δεν συμφωνούν» από τη στιγμή που περιγράφηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η σύγκρουση και από τους δύο οδηγούς; - Τι περισσότερο προσθέτει το χαρτί της Τροχαίας (σε ένα δικαστήριο π.χ.) από τη στιγμή που και οι δύο έχουν υπογράψει το χαρτί των ασφαλιστικών; - Εγώ ήξερα ότι η ερώτηση «Ποιος φταίει;» γίνεται καθαρά για διακοσμητικούς λόγους και δεν προσθέτει κάτι ουσιαστικό στην τελική κρίση των ασφαλιστικών. Κάνω λάθος; Είμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω ποιος φταίει αν δεν είμαι πραγματογνώμονας; Τα ρωτάω αυτά για μελλοντικό reference περισσότερο, γιατί αν δεν υπάρχει τραυματισμός, η Τροχαία μπορεί να κάνει πολύ ώρα να εμφανιστεί.
greekfragma Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Η ερώτηση γίνεται ξεκάθαρα για εξοικονόμηση χρόνου προς τις ασφαλιστικές. Αν κάποιος αποδεχθεί ευθύνη και ανάλογα τη περίπτωση η ασφαλιστική του υπεύθυνου κλείνει το φάκελο με συνοπτικότερες διαδικασίες και λύνεται το οικονομικό ταχύτερα και για τις 2 πλευρές. Προφανώς και το ποιός φταίει δεν είναι μόνο για διακοσμητικούς λόγους. Είναι το πρώτο βήμα αν υπάρξει διαφωνία για να ελεγχθεί εξονυχιστικότερα το συμβάν. Ακόμα και στη περίπτωση κοινής περιγραφής το ποιός φταίει έχει γκρίζα σημεία μιας και δεν είναι 100-0 πάντα αλλά μπορεί να υπάρχει και συνυπευθυνότητα και άρα ο φάκελος να καταλήξει με μερική αποζημίωση ή ακόμα και έως 50-50 άσχετα του ποιος αποδέχθηκε την αρχική ευθύνη.
Surriento Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Είναι να μη σου τύχει, μάγκας ελληναράς πέφτει πάνω μου. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και αναφωνεί "sorry". Του προτείνω φιλικό μου λέει όχι να τα μοιραστούμε... Λέω όχι φυσικά αφού έπεσες πάνω μου! θα έρθει ο ασφαλιστής(ίδια εταιρεία πασίγνωστη και οι δύο..) και κάνω κλήση και στη τροχαία. Θυμώνει με βρίζει και όταν έρχεται ο ασφαλιστής του λέει επί λέξη για τη περιγραφή του συμβάντος ¨"Γράψε ότι θες Γράψε ότι έκανε όπισθεν"" Ο ασφαλιστής με διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θέμα. Η τροχαία μετά 4 ώρες δεν ερχότανε και ακύρωσα την κλήση. Η ασφαλιστική μου με ενημέρωσε ότι αν θέλω να μην μοιραστώ τη ζημιά θα πάει δικαστικώς και θα αποζημιωθώ μετά 3-4 χρόνια. Ελλάς το μεγαλείο σου
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, Malthador είπε Ας υποθέσουμε ένα πραγματικό σενάριο που συνέβη πρόσφατα Ε ρε φιλε οχι δεν γινεται αυτο,δεν "υποθετουμε πραγματικο σεναριο που συνεβη προσφατα "😵 Προσπερνωντας αυτο , η απαντηση επι της ουσιας νομιζω ηδη δωθηκε. Επιπλεον: 2 λεπτά πριν, Surriento είπε Η ασφαλιστική μου με ενημέρωσε ότι αν θέλω να μην μοιραστώ τη ζημιά θα πάει δικαστικώς και θα αποζημιωθώ μετά 3-4 χρόνια. Αν ειναι πολυ καθαρο το θεμα (πχ παραβιαση stop,κοκκινο φαναρι,χτυπημα απο πισω) δεν υπαρχει κανενα δικαστηριο, τα βρισκουν οι ασφαλιστικες μεταξυ τους καταλογιζοντας την ευθυνη εκει που προβλεπεται και ας σκουζει ο ελληναρας.Τα δικαστηρια γινονται στις περιπτωσεις οπου δεν ειναι 100% σαφες (λιγες) και κυριοτερα οταν υπαρχουν τραυματισμοι και αξιωσεις αποζημιωσης για αυτους.
Black Demis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 μα καθολου διακοσμητική δεν ειναι η ερώτηση ειναι ουσιαστικά αν παραδέχεται ο άλλος η όχι ότι έκανε την βλακεία..... αν δεν παραδέχεται θα πρέπει να έρθει η τροχαια και να κάνει καταγραφή και βάση της καταγραφής θα βγει και απόφαση από της ασφαλιστικές........εκτός και αν αυτός που δεν αποδέχεται την ζημιά θα το τραβήξει τοτε πάνε δικαστικά (ανάλογα με την ασφαλιστική)
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Η τροχαία δεν προσφέρει τιποτα παραπανω, απλα καταγράφει την πορεία των αυτοκινήτων και τις σημάνσεις των δρομων, αν πουν και οι δυο δεν φταιω, ο μόνος δρομος είναι το δικαστήριο, εκει θα αξιολογήσουν τα χαρτια της τροχαιας και τους μαρτυρες και οτι αποφασίσει το δικαστήριο. Η ερωτηση απο την ασφαλιστική, ποιος φταιει για κανένα λογο δεν ειναι διακοσμητική, ειναι η αρχη και το τέλος. 3 λεπτά πριν, vagos789 είπε Ε ρε φιλε οχι δεν γινεται αυτο,δεν "υποθετουμε πραγματικο σεναριο που συνεβη προσφατα "😵 Προσπερνωντας αυτο , η απαντηση επι της ουσιας νομιζω ηδη δωθηκε. Επιπλεον: Αν ειναι πολυ καθαρο το θεμα (πχ παραβιαση stop,κοκκινο φαναρι,χτυπημα απο πισω) δεν υπαρχει κανενα δικαστηριο, τα βρισκουν οι ασφαλιστικες μεταξυ τους καταλογιζοντας την ευθυνη εκει που προβλεπεται και ας σκουζει ο ελληναρας.Τα δικαστηρια γινονται στις περιπτωσεις οπου δεν ειναι 100% σαφες (λιγες) και κυριοτερα οταν υπαρχουν τραυματισμοι και αξιωσεις αποζημιωσης για αυτους. Δεν βρισκουν τιποτα οι ασφαλιστικές με αρνητική δήλωση, ξεχασε το
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Η τροχαία προσφέρει ως ανεξαρτητος και αντικειμενικός καταγραφέας,δεν βγάζει αποφάσεις. 1
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Δεν βρισκουν τιποτα οι ασφαλιστικές με αρνητική δήλωση, ξεχασε το Ακόμη και αν ο υπαίτιος οδηγός αρνηθεί να κάνει φιλική δήλωση, η ασφαλιστική του ενδέχεται να σε αποζημιώσει αν κρίνει ότι από την καταγραφή της τροχαίας προκύπτει υπαιτιότητα του πελάτη της. Τα αρμόδια τμήματα των ασφαλιστικών κάνουν την αξιολόγηση για να μην καταλήξει η υπόθεση στα δικαστήρια και προκύψουν αυξημένα έξοδα. https://www.insurancemarket.gr/odigos-asfaleias/autokinito/arnitiki-dilosi-eno-eftaige
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 48 λεπτά πριν, Surriento είπε Είναι να μη σου τύχει, μάγκας ελληναράς πέφτει πάνω μου. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και αναφωνεί "sorry". Του προτείνω φιλικό μου λέει όχι να τα μοιραστούμε... Λέω όχι φυσικά αφού έπεσες πάνω μου! θα έρθει ο ασφαλιστής(ίδια εταιρεία πασίγνωστη και οι δύο..) και κάνω κλήση και στη τροχαία. Θυμώνει με βρίζει και όταν έρχεται ο ασφαλιστής του λέει επί λέξη για τη περιγραφή του συμβάντος ¨"Γράψε ότι θες Γράψε ότι έκανε όπισθεν"" Ο ασφαλιστής με διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θέμα. Η τροχαία μετά 4 ώρες δεν ερχότανε και ακύρωσα την κλήση. Η ασφαλιστική μου με ενημέρωσε ότι αν θέλω να μην μοιραστώ τη ζημιά θα πάει δικαστικώς και θα αποζημιωθώ μετά 3-4 χρόνια. Ελλάς το μεγαλείο σου Του λες απλα, κανενα προβλημα, θα πας στο νοσοκομείο και θα παραπονεθεις για πονους στον αυχενα, τους λες επισεις οτι θα μαζεψεις υλικο απο καμερες (που σιγουρα υπαρχουν τριγύρω) και θα τον κυνηγήσεις (μεσο τις νομικής προστασιας) για τα παντα....... μετα θα δουμε ποιος θα πουλησει τρελα.
Joshua21 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 56 λεπτά πριν, Malthador είπε Ας υποθέσουμε ένα πραγματικό σενάριο που συνέβη πρόσφατα: Συγκρούονται δύο οχήματα, μόνο υλικές ζημιές. Οι οδηγοί καλούν τις ασφαλιστικές τους, οι οποίες και οι δύο είναι στον Φιλικό Διακανονισμό, έρχεται ο υπάλληλος, του περιγράφουν το ατύχημα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και οι δύο οδηγοί και όταν φτάνει στην ερώτηση «Ποιςς πιστεύεις ότι έφταιγε;», ο ένας λέει «ο άλλος οδηγός» και ο δεύτερος λέει «δεν γνωρίζω, να αποφασίσουν οι ασφαλιστικές». Τότε ο υπάλληλος τους λέει ότι από τη στιγμή που δεν συμφωνούν θα πρέπει να κληθεί η Τροχαία και να καταγράψει το περιστατικό, πράγμα που έγινε. - Γιατί ο υπάλληλος θεώρησε ότι «δεν συμφωνούν» από τη στιγμή που περιγράφηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο η σύγκρουση και από τους δύο οδηγούς; - Τι περισσότερο προσθέτει το χαρτί της Τροχαίας (σε ένα δικαστήριο π.χ.) από τη στιγμή που και οι δύο έχουν υπογράψει το χαρτί των ασφαλιστικών; - Εγώ ήξερα ότι η ερώτηση «Ποιος φταίει;» γίνεται καθαρά για διακοσμητικούς λόγους και δεν προσθέτει κάτι ουσιαστικό στην τελική κρίση των ασφαλιστικών. Κάνω λάθος; Είμαι υποχρεωμένος να γνωρίζω ποιος φταίει αν δεν είμαι πραγματογνώμονας; Τα ρωτάω αυτά για μελλοντικό reference περισσότερο, γιατί αν δεν υπάρχει τραυματισμός, η Τροχαία μπορεί να κάνει πολύ ώρα να εμφανιστεί. Υποψιάζομαι πως τα πράγματα δεν έγιναν όπως ακριβώς στα περιέγραψαν, αν είχαν γίνει έτσι ακριβώς τότε ο υπάλληλος δεν θα είχε κανένα λόγο να αρνηθεί την καταγραφή. Επίσης κάπου είχα διαβάσει ότι για να ενεργοποιηθεί ο φιλικός διακανονισμός υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, και η μία από αυτές είναι η αποδοχή της υπαιτιότητας από τον υπαίτιο, οπότε στην συγκεκριμένη περίπτωση (ο ένας λέει ότι δεν φταίει και ο άλλος ότι δεν ξέρει) δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί. 1
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, vagos789 είπε Ακόμη και αν ο υπαίτιος οδηγός αρνηθεί να κάνει φιλική δήλωση, η ασφαλιστική του ενδέχεται να σε αποζημιώσει αν κρίνει ότι από την καταγραφή της τροχαίας προκύπτει υπαιτιότητα του πελάτη της. Τα αρμόδια τμήματα των ασφαλιστικών κάνουν την αξιολόγηση για να μην καταλήξει η υπόθεση στα δικαστήρια και προκύψουν αυξημένα έξοδα. https://www.insurancemarket.gr/odigos-asfaleias/autokinito/arnitiki-dilosi-eno-eftaige η ασφαλιστική του ενδέχεται να σε αποζημιώσει και οχι άπλα ενδέχεται αλλα στο 99% των περιπτώσεων αυτό συμβαινει
InsertCoinToJoi Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Κανω hijack το θεμα γιατι παραλιγο να την πατησω... και να πω εγω το αλλο κουφο σεναριο.... κατω απο σπιτι μου παρκαρω και την μηχανη και το αυτοκινητο μου. Προχτες ετυχε (σπανιο γεγονος λογω διαθεσιμοτητας χώρου) να τα εχω παρκαρισμενα το ενα διπλα στο αλλο και οπως πηγα να βγω με το αμαξι ακουμπησα την μηχανη. Πειτε οτι εριχνα την μηχανη... αν και τα 2 δεν ειναι στην ιδια ασφαλιστικη... ακρη δεν θα εβγαζα επειδη ειναι και τα δυο δικα μου? Λογικο θα μου πειτε... αλλα στην πραξη ετσι ειναι?
vagos789 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Ακριβως,οι ασφαλιστικες λοιπον τα βρισκουν μεταξυ τους και λενε οκ θα αποζημιωσω με αυτη τη τιμη και αυτη τη διαδικασια γιατι αν παω δικαστηριο ξερω 100% οτι θα πληρωνω και δικαστικα εξοδα επειδη ο ελληναρας αδυνατει να κατανοησει τον ΚΟΚ και πιστευει οτι ο ιδιος εχει παντα δικιο 1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε η ασφαλιστική του ενδέχεται να σε αποζημιώσει και οχι άπλα ενδέχεται αλλα στο 99% των περιπτώσεων αυτό συμβαινει Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2022 από vagos789
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 2 λεπτά πριν, InsertCoinToJoi είπε Κανω hijack το θεμα γιατι παραλιγο να την πατησω... και να πω εγω το αλλο κουφο σεναριο.... κατω απο σπιτι μου παρκαρω και την μηχανη και το αυτοκινητο μου. Προχτες ετυχε (σπανιο γεγονος λογω διαθεσιμοτητας χώρου) να τα εχω παρκαρισμενα το ενα διπλα στο αλλο και οπως πηγα να βγω με το αμαξι ακουμπησα την μηχανη. Πειτε οτι εριχνα την μηχανη... αν και τα 2 δεν ειναι στην ιδια ασφαλιστικη... ακρη δεν θα εβγαζα επειδη ειναι και τα δυο δικα μου? Λογικο θα μου πειτε... αλλα στην πραξη ετσι ειναι? Nαι δεν θα αποζημιωνόσουν.Λογικότατο. Οπως και με συγγενείς κάτι παίζει νομίζω.
Moderators Malthador Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 Μέλος Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2022 4 hours ago, greekfragma said: Η ερώτηση γίνεται ξεκάθαρα για εξοικονόμηση χρόνου προς τις ασφαλιστικές. Αν κάποιος αποδεχθεί ευθύνη και ανάλογα τη περίπτωση η ασφαλιστική του υπεύθυνου κλείνει το φάκελο με συνοπτικότερες διαδικασίες και λύνεται το οικονομικό ταχύτερα και για τις 2 πλευρές. Προφανώς και το ποιός φταίει δεν είναι μόνο για διακοσμητικούς λόγους. Είναι το πρώτο βήμα αν υπάρξει διαφωνία για να ελεγχθεί εξονυχιστικότερα το συμβάν. Ακόμα και στη περίπτωση κοινής περιγραφής το ποιός φταίει έχει γκρίζα σημεία μιας και δεν είναι 100-0 πάντα αλλά μπορεί να υπάρχει και συνυπευθυνότητα και άρα ο φάκελος να καταλήξει με μερική αποζημίωση ή ακόμα και έως 50-50 άσχετα του ποιος αποδέχθηκε την αρχική ευθύνη. 3 hours ago, Black Demis said: μα καθολου διακοσμητική δεν ειναι η ερώτηση ειναι ουσιαστικά αν παραδέχεται ο άλλος η όχι ότι έκανε την βλακεία..... αν δεν παραδέχεται θα πρέπει να έρθει η τροχαια και να κάνει καταγραφή και βάση της καταγραφής θα βγει και απόφαση από της ασφαλιστικές........εκτός και αν αυτός που δεν αποδέχεται την ζημιά θα το τραβήξει τοτε πάνε δικαστικά (ανάλογα με την ασφαλιστική) 3 hours ago, NikosKallithea said: Η ερωτηση απο την ασφαλιστική, ποιος φταιει για κανένα λογο δεν ειναι διακοσμητική, ειναι η αρχη και το τέλος. Η ερώτηση διατυπώνεται απλά και μόνο για να πάρουν τις απόψεις των εμπλεκομένων. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι, καθώς σε παλαιότερο ατύχημα που έφταιγα και παραδεχτήκαμε και οι δύο ότι έφταιγα, οι ασφαλιστικές (και οι δύο στον Φιλικό) έβγαλαν συνυπαιτιότητα. Το χαρτί που υπογράφεις μάλιστα γράφει στα ψιλά γράμματα ότι το να δηλώσεις ότι φταις, δεν συνιστά αποδοχή ευθύνης για την ασφαλιστική. 3 hours ago, Joshua21 said: Υποψιάζομαι πως τα πράγματα δεν έγιναν όπως ακριβώς στα περιέγραψαν, αν είχαν γίνει έτσι ακριβώς τότε ο υπάλληλος δεν θα είχε κανένα λόγο να αρνηθεί την καταγραφή. Όχι, ήταν δεδομένο το πως έγινε το ατύχημα, συνέβη σε συγγενικό μου πρόσωπο. Όχημα άλλαξε λωρίδα επειδή είχε εμπόδιο μπροστά του, κανονικά με φλας και έλεγχο πριν την αλλαγή και συγκρούστηκε πλευρικά με άλλο όχημα που κινούνταν στην λωρίδα του. Από αυτά που γνωρίζω θεωρώ ότι έφταιγε το όχημα που άλλαξε λωρίδα, αλλά ο οδηγός δεν αποδέχθηκε ευθύνη (ούτε αποποιήθηκε for that matter, είπε ότι δεν γνωρίζει, αν το κρίνει ο πραγματογνώμονας), γιατί δεν ξέρει αν η ασφαλιστική θα έβγαζε συνυπαιτιότητα (μπορεί ο άλλος οδηγός να είχε υπερβολική ταχύτητα, να μην κράτησε αποστάσεις, να κοίταζε το κινητό του κοκ). Η περιγραφή που δόθηκε ήταν η ίδια και από τους δύο, απλά ο ένας δεν ήξερε πόσο έφταιγε, δεν έκανε αρνητική δήλωση πάντως. Επίσης, ο υπάλληλος δεν αρνήθηκε καταγραφή, κανονικά την έκανε και υπέγραψαν και οι δύο, ωστόσο τους είπε ότι πρέπει να κληθεί και η Τροχαία για να καταγράψει κι αυτή το συμβάν. Πράγμα που έγινε, ήρθε η Τροχαία, και κατέγραψε το συμβάν με ακριβώς τις ίδιες περιγραφές. Τι περισσότερο προσφέρει το χαρτί της Τροχαίας, εκεί είναι η απορία μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα