Sadako Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Από ότι είδα είναι ακόμα ανοιχτή η δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 σε Windows 10. Θέλω να το δοκιμάσω σε PC μαγαζιού (χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, browsing, office και ένα εταιρικό πρόγραμμα) μήπως και μεταφερθούν οι ρυθμίσεις -του εταιρικού προγράμματος βασικά- και αποφύγω την καθαρή εγκατάσταση, γιατί σε εκείνη την περίπτωση ζητάνε από την εταιρία κάποια χρήματα για την εγκατάσταση και ρύθμιση του προγράμματος. Το θέμα είναι ότι αυτήν την στιγμή το μηχάνημα φοράει windows 32-bit, ενώ έχει 4GB RAM. Οπότε -έστω και οριακά- χαραμίζει κάπου μισό GB. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω upgrade σε Windows 10 64-bit. Από ότι ξέρω γενικά δεν γίνεται, αλλά κάπου είδα να αναφέρουν ότι γίνεται με custom installation, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες. Παίζει κάτι τέτοιο;
1ns0mn1a Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) https://docs.microsoft.com/el-gr/windows/win32/memory/memory-limits-for-windows-releases https://www.raymond.cc/blog/make-windows-7-and-vista-32-bit-x86-support-more-than-4gb-memory/ 30 λεπτά πριν, Sadako είπε Το θέμα είναι ότι αυτήν την στιγμή το μηχάνημα φοράει windows 32-bit Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω upgrade σε Windows 10 64-bit. ΟΧΙ Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από 1ns0mn1a 1
nickol-us Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Αναβάθμιση με τον τρόπο που ζητάς, να μείνουν δηλαδή τα υπάρχοντα προγράμματα εγκατεστημένα, δεν νομίζω ότι γίνεται. Πάντως με το κλειδί των win 7, 99.9% δεν έχεις πρόβλημα να εγκαταστήσεις τα 10αρια και χωρίς να είμαι 100% σίγουρος θα σου πω ότι είναι ααδιάφορο αν βάλεις 64 ή 32, σημαντικό είναι να βάλεις τη σωστή (ανάλογη) έκδοση βάσει αυτής των 7. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2022 από nickol-us 1
micos000 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Στις 16/7/2022 στις 12:35 ΜΜ, Sadako είπε Το θέμα είναι ότι αυτήν την στιγμή το μηχάνημα φοράει windows 32-bit, ενώ έχει 4GB RAM. Οπότε -έστω και οριακά- χαραμίζει κάπου μισό GB. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω upgrade σε Windows 10 64-bit. Από ότι ξέρω γενικά δεν γίνεται, αλλά κάπου είδα να αναφέρουν ότι γίνεται με custom installation, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες. Παίζει κάτι τέτοιο; Όχι, δεν παίζει. 😕
Sadako Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Κατάλαβα. Ευχαριστώ παιδιά, σε πρώτη φάση θα δοκιμάσω το αυτόματο upgrade σε windows 10, έστω και 32bit, μπας και γλιτώσουμε την ρύθμιση από την αρχή.
micos000 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα έλεγα να πάρεις πρώτα ένα πλήρες image backup του δίσκου σου για να μην τρέχεις μετά σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Εγώ το κάνω με το Acronis αλλά έχει και αρκετά άλλα όπως macrium, aomei, todo backup κτλ. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2022 από micos000 1
dpolal Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Στις 16/7/2022 στις 12:35 ΜΜ, Sadako είπε Το θέμα είναι ότι αυτήν την στιγμή το μηχάνημα φοράει windows 32-bit, ενώ έχει 4GB RAM. Οπότε -έστω και οριακά- χαραμίζει κάπου μισό GB. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω upgrade σε Windows 10 64-bit. Από ότι ξέρω γενικά δεν γίνεται, αλλά κάπου είδα να αναφέρουν ότι γίνεται με custom installation, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες. Παίζει κάτι τέτοιο; Το έχω δοκιμάσει με πισί σε λογιστήριο και δεν γίνεται. Αναγκαστικά με καθαρή εγκατάσταση. 1
Sadako Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 13 λεπτά πριν, micos000 είπε Θα έλεγα να πάρεις πρώτα ένα πλήρες image backup του δίσκου σου για να μην τρέχεις μετά σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Εγώ το κάνω με το Acronis αλλά έχει και αρκετά άλλα όπως macrium, aomei, todo backup κτλ. Ναι μπράβο, αυτό είχα σκοπό να κάνω ούτως ή άλλως, με το Acronis που το έχω ξαναδουλέψει. Όχι τόσο για το αν πάει κάτι στραβά γενικά, αλλά πιο ειδικά, αν δεν μεταφερθούν σωστά οι ρυθμίσεις του εταιρικού προγράμματος θα χρειαστεί να γυρίσω με το image στα Windows 7 και να κανονίσουμε την καθαρή εγκατάσταση να γίνει εκτός ωραρίου για να μπουν αυτοί remotely και να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
kormos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Στις 16/7/2022 στις 12:35 ΜΜ, Sadako είπε Από ότι είδα είναι ακόμα ανοιχτή η δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 σε Windows 10. Θέλω να το δοκιμάσω σε PC μαγαζιού (χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, browsing, office και ένα εταιρικό πρόγραμμα) μήπως και μεταφερθούν οι ρυθμίσεις -του εταιρικού προγράμματος βασικά- και αποφύγω την καθαρή εγκατάσταση, γιατί σε εκείνη την περίπτωση ζητάνε από την εταιρία κάποια χρήματα για την εγκατάσταση και ρύθμιση του προγράμματος. Το θέμα είναι ότι αυτήν την στιγμή το μηχάνημα φοράει windows 32-bit, ενώ έχει 4GB RAM. Οπότε -έστω και οριακά- χαραμίζει κάπου μισό GB. Αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω upgrade σε Windows 10 64-bit. Από ότι ξέρω γενικά δεν γίνεται, αλλά κάπου είδα να αναφέρουν ότι γίνεται με custom installation, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες. Παίζει κάτι τέτοιο; Θα έπρεπε για αρχήνα σε προβληματίσει το γεγονός αν το εταιρικό πρόγραμμα μπορεί να τρέξει σε αρχιτεκτονική 64-bit και σε Windows 10. Αν όχι τότε τα ξεχνάς όλα Αν τρέξει σωστά τότε αυτό που ουσιαστικά χάνεις είναι κάτι λιγότερο από 1gb ram.... ~~~ Το να γίνει όπως είναι από 32-bit σε 64-bit είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να γίνει Μφχ 1
Sadako Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Δουλεύει κανονικά σε Windows 10. 'Οχι μόνο αυτό, αλλά κάποια νέα updates που έχουν κάνει ΑΠΑΙΤΟΥΝ windows 10 για να δουλέψουν σωστά. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν θα χρειαστεί να ξαναρυθμιστεί το πρόγραμμα από την αρχή, γιατί αλλιώς ζητάνε κάποια χρήματα για να το εγκαταστήσουν και να το ρυθμίσουν αυτοί. Βασικά ένα πρόγραμμα με μια SQL database είναι, οπότε έχω μια ελπίδα να δουλέψει κανονικά. Σε δεύτερη φάση, αν δουλέψει καλά στο πρώτο PC, θα γίνει η ίδια διαδικασία και στο δεύτερο, μόνο που εκεί δεν ξέρω αν χρειαστεί κάτι περαιτέρω, γιατί το πρώτο PC γίνεται server και το 2ο client για το ίδιο πρόγραμμα. Εκεί είναι που δεν ξέρω αν θα μείνουν όλες οι ρυθμίσεις με το upgrade. Οπότε γι'αυτό θα πάρω και στους 2 κλώνους με τα windows 7 ως έχουν τώρα, για να έχω σε κάτι να επιστρέψω αν γίνει στραβή.
kormos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2022 23 λεπτά πριν, Sadako είπε Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Δουλεύει κανονικά σε Windows 10. 'Οχι μόνο αυτό, αλλά κάποια νέα updates που έχουν κάνει ΑΠΑΙΤΟΥΝ windows 10 για να δουλέψουν σωστά. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν θα χρειαστεί να ξαναρυθμιστεί το πρόγραμμα από την αρχή, γιατί αλλιώς ζητάνε κάποια χρήματα για να το εγκαταστήσουν και να το ρυθμίσουν αυτοί. Βασικά ένα πρόγραμμα με μια SQL database είναι, οπότε έχω μια ελπίδα να δουλέψει κανονικά. Σε δεύτερη φάση, αν δουλέψει καλά στο πρώτο PC, θα γίνει η ίδια διαδικασία και στο δεύτερο, μόνο που εκεί δεν ξέρω αν χρειαστεί κάτι περαιτέρω, γιατί το πρώτο PC γίνεται server και το 2ο client για το ίδιο πρόγραμμα. Εκεί είναι που δεν ξέρω αν θα μείνουν όλες οι ρυθμίσεις με το upgrade. Οπότε γι'αυτό θα πάρω και στους 2 κλώνους με τα windows 7 ως έχουν τώρα, για να έχω σε κάτι να επιστρέψω αν γίνει στραβή. Καλά τα λες αλλά πριν τις ενέργειές σου σκέψου το λίγο ακόμα ή κάνε παραπάνω ερωτήσεις μην και με τα (αν χρειαστεί) πισωγυρίσματα σε κλειδώσει απ ε΄ξω το πρόγραμμα "διαβάζοντας" πολλαπλές προσβάσεις....
jgeorgiou Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Sadako είπε Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Δουλεύει κανονικά σε Windows 10. 'Οχι μόνο αυτό, αλλά κάποια νέα updates που έχουν κάνει ΑΠΑΙΤΟΥΝ windows 10 για να δουλέψουν σωστά. Αυτό που δεν ξέρω, είναι αν θα χρειαστεί να ξαναρυθμιστεί το πρόγραμμα από την αρχή, γιατί αλλιώς ζητάνε κάποια χρήματα για να το εγκαταστήσουν και να το ρυθμίσουν αυτοί. Βασικά ένα πρόγραμμα με μια SQL database είναι, οπότε έχω μια ελπίδα να δουλέψει κανονικά. Σε δεύτερη φάση, αν δουλέψει καλά στο πρώτο PC, θα γίνει η ίδια διαδικασία και στο δεύτερο, μόνο που εκεί δεν ξέρω αν χρειαστεί κάτι περαιτέρω, γιατί το πρώτο PC γίνεται server και το 2ο client για το ίδιο πρόγραμμα. Εκεί είναι που δεν ξέρω αν θα μείνουν όλες οι ρυθμίσεις με το upgrade. Οπότε γι'αυτό θα πάρω και στους 2 κλώνους με τα windows 7 ως έχουν τώρα, για να έχω σε κάτι να επιστρέψω αν γίνει στραβή. Ελπίζεις ότι θα λειτουργήσει ενώ έχεις χαμηλές πιθανότητες , ετοιμάσου για το πιθανότερο που είναι το "φορματ" και είναι ευκαιρία να προσθέσεις RAM/SSD που είναι φθηνά αυτή την εποχή και θα σου δώσουν μεγάλο boost στην απόδοση. Θα ταλαιπωρηθείς τσάμπα και στο τέλος με νεύρα/αγχος/πίεση θα αναγκαστείς να κάνεις το σωστό (επίσης βάλε 64bits win10/win11) γιατί στο κοντινό μέλλον οι νέες εκδόσεις των προγραμμάτων θα το απαιτούν και θα ξαναχρειαστείς φορματ. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2022 από jgeorgiou
Aris_ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2022 Θέλει τα paths να είναι ίδια εφόσον έχει SQL αν δεν ξέρεις η αν δεν υπάρχουν οδηγίες πως παίρνεις backup την βάση και το πρόγραμμα μάλλον πας σε αυτούς επί πληρωμή
Sadako Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Λοιπόν. Η "επιχείρηση" έγινε χτες, αλλά στέφθηκε από πλήρης αποτυχία. Αφού είχα πάρει όλα τα backup μου (clone σε δεύτερο δίσκο και backup της βάσης δεδομένων μέσα από το πρόγραμμα) πήγα να τρέξω το media creation tool και μετά από λίγο έβγαλε αυτό: Γκούγκλαρα λίγο, απενεργοποίησα antivirus, έτρεξα ως administrator αλλά δεν άλλαξε κάτι. Εν τω μεταξύ είπα να τρέξω το ίδιο tool στο δίπλα μηχάνημα και χτες αποφάσισε να χαλάσει η κάρτα γραφικών. Μια χαρά. Όλη η διαδικασία μπροστά στον άμεσα ενδιαφερόμενο, οπότε τελικά το αποφάσισε να περάσει από την αρχή το εταιρικό πρόγραμμα σε πιο καινούριο μηχάνημα που είχε ως τώρα για χρήση γραφείου.
micos000 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Τα 7άρια είναι πλήρως ενημερωμένα ή μήπως είχαν κομμένες τις ενημερώσεις;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα