Sir3n Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Αυτό τον μήνα ο ΟΑΣΘ κάνει συνέχεια απεργίες... Καλά κάνουν και διεκδικούν καλύτερες αμοιβές οι οδηγοί. Εμείς οι Θεσσαλονικείς όμως δεν έχουμε δικαίωμα στην μετακίνηση; Δηλαδή πρέπει να αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε τις μετακινήσεις μας κάθε φορά που δεν έχει λεωφορείο; Να μην πάμε στην δουλειά, να μην πάμε μια βόλτα, να ακυρώσουμε μια έξοδο ή ένα ταξίδι; Να δώσουμε λογαριασμό γιατί τολμάμε να βγούμε έξω από την περιοχή μας; Τη νύχτα λειτουργεί μόνο το λεωφορείο του αεροδρομίου, το οποίο δεν εξυπηρετεί όλο το νομό, δεν σταματά παντού και απευθύνεται σε αυτούς που αντέχουν να στριμωχθούν πάνω σε αγνώστους. Φέτος ούτε λόγος για θερινό ωράριο. Όλα σταματούν στις 12 τα μεσάνυχτα. Ως μεγάλο αστικό κέντρο, θα έπρεπε να είχε συγκοινωνία όλο το 24ωρο. Την ημέρα έχει λεωφορεία μεν, αλλά δεν ισχύουν όλα τα δρομολόγια. Τουλάχιστον ας αναγράφονταν μόνο τα δρομολόγια που είναι εφικτά με τον αριθμό λεωφορείων που υπάρχουν, να μην περιμένει ο κόσμος ώρες στην στάση, μέσα σε ζέστη, κρύο, βροχή. Η τηλεματική δεν λειτουργεί πάντα, ούτε γράφει σε πόση ώρα έρχεται λεωφορείο ούτε φωνάζει τις στάσεις σε πολλές περιπτώσεις. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύεται πολύ η μετακίνηση, ειδικά σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να αλλάξει 2-3 λεωφορεία. Γίνεται πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος πόση ώρα χρειάζεται για να είναι συνεπής. Η μετάβαση στο κέντρο είναι εύκολη, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάει κάποιος από δήμο σε δήμο. Τις ώρες αιχμής γίνεται απίστευτη ταλαιπωρία, με συνωστισμό και καθυστερήσεις. Η ταλαιπωρία και το πρόβλημα στην μετακίνηση πολλαπλασιάζονται για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, παιδιά, προβλήματα υγείας. Είναι ψυχοφθόρο να περνάς τόσες ώρες στη μετακίνηση καθημερινά, ειδικά σε συνθήκες μάσκας, ζέστης, συνωστισμού, άγχους και φασαρίας. Δεν είναι όπως στο εξωτερικό, και δεν είναι τόσο χαλαρά όπως πριν την πανδημία. Δεν μπορείς να φας, να πιείς καφέ, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να πάρεις το ποδήλατό σου ή το καρότσι με το μωρό μέσα στο λεωφορείο. Ο ΟΑΣΘ είναι το μοναδικό δημόσιο μέσο μεταφοράς στην πόλη αυτή τη στιγμή. Το μετρό είναι το ανέκδοτο της πόλης. Τα ταξί ακρίβυναν κι αυτά.. Ποδηλατόδρομους δεν έχουμε εκτός κέντρου, και γενικά η μετακίνηση με ποδήλατο είναι επικίνδυνη, αν και όχι ακατόρθωτη. Θα ήταν μια λύση για τον φοιτητικό πληθυσμό να υπάρχουν υποδομές για ποδηλατόδρομους, αφού τον περισσότερο χρόνο έχει καλό καιρό για ποδήλατο. Η "υψηλή κοινωνία" της πόλης δεν γνωρίζει τι ταλαιπωρία περνά ο κόσμος καθημερινά για να μετακινηθεί. Σαφώς και όσοι έχουν αυτοκίνητο, δεν πατάνε πόδι στον ΟΑΣΘ. Αφού κανείς δεν διαμαρτύρεται θεωρούν ότι όλα είναι καλά. Δεν υποχρεούται ο νομός Θεσσαλονίκης να μεριμνά για την δημόσια μετακίνηση των πολιτών; Κι αν ο ΟΑΣΘ έχει απεργία, δεν πρέπει να μεριμνήσουν για την μετακίνηση των πολιτών εκείνες τις μέρες; Θεωρώ ότι σαν πολίτης έχω δικαίωμα να κανονίσω το πρόγραμμά μου ελεύθερα και να εξυπηρετηθώ από δημόσια συγκοινωνία, χωρίς να δεσμεύομαι από τις απεργίες. Δεν έχουμε δικαίωμα στην μετακίνηση; Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιος νόμος; Στην πράξη, πως μπορούμε να τους γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην μετακίνηση; 3 3 1
NikosKallithea Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Τι απάντηση περιμένεις δηλαδή; πολλά νεύρα σήμερα, μαλλον η ζέστη φταίει.
DrLo Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 42 λεπτά πριν, Sir3n είπε Αυτό τον μήνα ο ΟΑΣΘ κάνει συνέχεια απεργίες... Καλά κάνουν και διεκδικούν καλύτερες αμοιβές οι οδηγοί. Εμείς οι Θεσσαλονικείς όμως δεν έχουμε δικαίωμα στην μετακίνηση; Δηλαδή πρέπει να αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε τις μετακινήσεις μας κάθε φορά που δεν έχει λεωφορείο; Να μην πάμε στην δουλειά, να μην πάμε μια βόλτα, να ακυρώσουμε μια έξοδο ή ένα ταξίδι; Να δώσουμε λογαριασμό γιατί τολμάμε να βγούμε έξω από την περιοχή μας; Τη νύχτα λειτουργεί μόνο το λεωφορείο του αεροδρομίου, το οποίο δεν εξυπηρετεί όλο το νομό, δεν σταματά παντού και απευθύνεται σε αυτούς που αντέχουν να στριμωχθούν πάνω σε αγνώστους. Φέτος ούτε λόγος για θερινό ωράριο. Όλα σταματούν στις 12 τα μεσάνυχτα. Ως μεγάλο αστικό κέντρο, θα έπρεπε να είχε συγκοινωνία όλο το 24ωρο. Την ημέρα έχει λεωφορεία μεν, αλλά δεν ισχύουν όλα τα δρομολόγια. Τουλάχιστον ας αναγράφονταν μόνο τα δρομολόγια που είναι εφικτά με τον αριθμό λεωφορείων που υπάρχουν, να μην περιμένει ο κόσμος ώρες στην στάση, μέσα σε ζέστη, κρύο, βροχή. Η τηλεματική δεν λειτουργεί πάντα, ούτε γράφει σε πόση ώρα έρχεται λεωφορείο ούτε φωνάζει τις στάσεις σε πολλές περιπτώσεις. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύεται πολύ η μετακίνηση, ειδικά σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να αλλάξει 2-3 λεωφορεία. Γίνεται πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος πόση ώρα χρειάζεται για να είναι συνεπής. Η μετάβαση στο κέντρο είναι εύκολη, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάει κάποιος από δήμο σε δήμο. Τις ώρες αιχμής γίνεται απίστευτη ταλαιπωρία, με συνωστισμό και καθυστερήσεις. Η ταλαιπωρία και το πρόβλημα στην μετακίνηση πολλαπλασιάζονται για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, παιδιά, προβλήματα υγείας. Είναι ψυχοφθόρο να περνάς τόσες ώρες στη μετακίνηση καθημερινά, ειδικά σε συνθήκες μάσκας, ζέστης, συνωστισμού, άγχους και φασαρίας. Δεν είναι όπως στο εξωτερικό, και δεν είναι τόσο χαλαρά όπως πριν την πανδημία. Δεν μπορείς να φας, να πιείς καφέ, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να πάρεις το ποδήλατό σου ή το καρότσι με το μωρό μέσα στο λεωφορείο. Ο ΟΑΣΘ είναι το μοναδικό δημόσιο μέσο μεταφοράς στην πόλη αυτή τη στιγμή. Το μετρό είναι το ανέκδοτο της πόλης. Τα ταξί ακρίβυναν κι αυτά.. Ποδηλατόδρομους δεν έχουμε εκτός κέντρου, και γενικά η μετακίνηση με ποδήλατο είναι επικίνδυνη, αν και όχι ακατόρθωτη. Θα ήταν μια λύση για τον φοιτητικό πληθυσμό να υπάρχουν υποδομές για ποδηλατόδρομους, αφού τον περισσότερο χρόνο έχει καλό καιρό για ποδήλατο. Η "υψηλή κοινωνία" της πόλης δεν γνωρίζει τι ταλαιπωρία περνά ο κόσμος καθημερινά για να μετακινηθεί. Σαφώς και όσοι έχουν αυτοκίνητο, δεν πατάνε πόδι στον ΟΑΣΘ. Αφού κανείς δεν διαμαρτύρεται θεωρούν ότι όλα είναι καλά. Δεν υποχρεούται ο νομός Θεσσαλονίκης να μεριμνά για την δημόσια μετακίνηση των πολιτών; Κι αν ο ΟΑΣΘ έχει απεργία, δεν πρέπει να μεριμνήσουν για την μετακίνηση των πολιτών εκείνες τις μέρες; Θεωρώ ότι σαν πολίτης έχω δικαίωμα να κανονίσω το πρόγραμμά μου ελεύθερα και να εξυπηρετηθώ από δημόσια συγκοινωνία, χωρίς να δεσμεύομαι από τις απεργίες. Δεν έχουμε δικαίωμα στην μετακίνηση; Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιος νόμος; Στην πράξη, πως μπορούμε να τους γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην μετακίνηση; Στη Ελλάδα ζεις φίλε. Αν δε μπορείς να το αποφύγεις ... χαλάρωσε και απόλαυσε το.
Sir3n Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 51 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τι απάντηση περιμένεις δηλαδή; πολλά νεύρα σήμερα, μαλλον η ζέστη φταίει. Πολλά νεύρα, πλήρωνα και λογαριασμούς.. Θέλω να δω τι μπορώ να κάνω στην πράξη. Πώς μπορώ να κινηθώ νομικά, πού μπορώ να παραπονεθώ, και πώς μπορούμε να κινηθούμε συλλογικά αρχικά για να βάλει ο δήμος εναλλακτική δημόσια συγκοινωνία τις μέρες που δεν έχει αστικά ΟΑΣΘ, και έπειτα για να βελτιωθεί η κατάσταση γενικότερα. 30 λεπτά πριν, DrLo είπε Στη Ελλάδα ζεις φίλε. Αν δε μπορείς να το αποφύγεις ... χαλάρωσε και απόλαυσε το. Δηλαδή επειδή έχει απεργία δεν μπορώ να κανονίσω να κατέβω κέντρο ή να πάω για μπάνιο; Κι αν δουλεύω βεβαίως θα μου δώσει άδεια ο εργοδότης 3 φορές τη βδομάδα που δεν έχει λεωφορείο αυτό τον μήνα, ή θα δώσω τα λεφτά της δουλειάς στο ταξί; Η υποχρεούμαι να πάω με τα πόδια; Ή με το ποδήλατο στον καύσωνα; Κι αν είμαι ΑΜΕΑ πρέπει να πληρώσω λευκό ταξί; Δεν είμαι υποχρεωμένη να δώσω λογαριασμό για το τι έχω να κάνω.. δεν θέλω να "χαλαρώσω και να το απολαύσω". Θέλω να δείξω ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτή την κατάσταση και να αλλαξει. Θεωρώ ότι μου καταπατούν το δικαίωμα στη μετακίνηση. Χωρίς παρεξηγηση, δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά @DrLo 3
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 24ωρη συγκοινωνία δεν υπάρχει ούτε στην Αθήνα, όλα σταματάνε κάποια στιγμή, δεν ξέρω τι δουλεύει μονιμα. Για τις απεργίες, τα παράπονα στο υπουργείο μεταφορών που δεν σπεύδει να τις προσβάλλει δικαστικά με αγωγή όπως κάνει η υπουργός παιδείας όταν πάνε να κάνουν μαγκιές οι συνδικαλησταραδες του δημοσίου με τα παιδιά όταν δίνουν εξετάσεις και πανελλήνιες. Ο ΟΑΣΘ πλέον είναι κρατικός. Ας προσλάβουν προσωπικό ασφαλείας, μια ζωή στην μάπα θα το τρως το δημόσιο και τα χουγια του δεν το γλιτωνεις. Για μπάνια κτλ βρες ραδιοταξί. Το σημαντικό είναι να μπορείς να πας στην εργασία σου. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από Basilhs23___ 1
poulinos Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 3 hours ago, Sir3n said: Αυτό τον μήνα ο ΟΑΣΘ κάνει συνέχεια απεργίες... Καλά κάνουν και διεκδικούν καλύτερες αμοιβές οι οδηγοί. Εμείς οι Θεσσαλονικείς όμως δεν έχουμε δικαίωμα στην μετακίνηση; Δηλαδή πρέπει να αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε τις μετακινήσεις μας κάθε φορά που δεν έχει λεωφορείο; Να μην πάμε στην δουλειά, να μην πάμε μια βόλτα, να ακυρώσουμε μια έξοδο ή ένα ταξίδι; Να δώσουμε λογαριασμό γιατί τολμάμε να βγούμε έξω από την περιοχή μας; Τη νύχτα λειτουργεί μόνο το λεωφορείο του αεροδρομίου, το οποίο δεν εξυπηρετεί όλο το νομό, δεν σταματά παντού και απευθύνεται σε αυτούς που αντέχουν να στριμωχθούν πάνω σε αγνώστους. Φέτος ούτε λόγος για θερινό ωράριο. Όλα σταματούν στις 12 τα μεσάνυχτα. Ως μεγάλο αστικό κέντρο, θα έπρεπε να είχε συγκοινωνία όλο το 24ωρο. Την ημέρα έχει λεωφορεία μεν, αλλά δεν ισχύουν όλα τα δρομολόγια. Τουλάχιστον ας αναγράφονταν μόνο τα δρομολόγια που είναι εφικτά με τον αριθμό λεωφορείων που υπάρχουν, να μην περιμένει ο κόσμος ώρες στην στάση, μέσα σε ζέστη, κρύο, βροχή. Η τηλεματική δεν λειτουργεί πάντα, ούτε γράφει σε πόση ώρα έρχεται λεωφορείο ούτε φωνάζει τις στάσεις σε πολλές περιπτώσεις. Ως αποτέλεσμα, δυσκολεύεται πολύ η μετακίνηση, ειδικά σε περίπτωση που κάποιος πρέπει να αλλάξει 2-3 λεωφορεία. Γίνεται πολύ δύσκολο να προβλέψει κάποιος πόση ώρα χρειάζεται για να είναι συνεπής. Η μετάβαση στο κέντρο είναι εύκολη, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάει κάποιος από δήμο σε δήμο. Τις ώρες αιχμής γίνεται απίστευτη ταλαιπωρία, με συνωστισμό και καθυστερήσεις. Η ταλαιπωρία και το πρόβλημα στην μετακίνηση πολλαπλασιάζονται για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, παιδιά, προβλήματα υγείας. Είναι ψυχοφθόρο να περνάς τόσες ώρες στη μετακίνηση καθημερινά, ειδικά σε συνθήκες μάσκας, ζέστης, συνωστισμού, άγχους και φασαρίας. Δεν είναι όπως στο εξωτερικό, και δεν είναι τόσο χαλαρά όπως πριν την πανδημία. Δεν μπορείς να φας, να πιείς καφέ, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να πάρεις το ποδήλατό σου ή το καρότσι με το μωρό μέσα στο λεωφορείο. Ο ΟΑΣΘ είναι το μοναδικό δημόσιο μέσο μεταφοράς στην πόλη αυτή τη στιγμή. Το μετρό είναι το ανέκδοτο της πόλης. Τα ταξί ακρίβυναν κι αυτά.. Ποδηλατόδρομους δεν έχουμε εκτός κέντρου, και γενικά η μετακίνηση με ποδήλατο είναι επικίνδυνη, αν και όχι ακατόρθωτη. Θα ήταν μια λύση για τον φοιτητικό πληθυσμό να υπάρχουν υποδομές για ποδηλατόδρομους, αφού τον περισσότερο χρόνο έχει καλό καιρό για ποδήλατο. Η "υψηλή κοινωνία" της πόλης δεν γνωρίζει τι ταλαιπωρία περνά ο κόσμος καθημερινά για να μετακινηθεί. Σαφώς και όσοι έχουν αυτοκίνητο, δεν πατάνε πόδι στον ΟΑΣΘ. Αφού κανείς δεν διαμαρτύρεται θεωρούν ότι όλα είναι καλά. Δεν υποχρεούται ο νομός Θεσσαλονίκης να μεριμνά για την δημόσια μετακίνηση των πολιτών; Κι αν ο ΟΑΣΘ έχει απεργία, δεν πρέπει να μεριμνήσουν για την μετακίνηση των πολιτών εκείνες τις μέρες; Θεωρώ ότι σαν πολίτης έχω δικαίωμα να κανονίσω το πρόγραμμά μου ελεύθερα και να εξυπηρετηθώ από δημόσια συγκοινωνία, χωρίς να δεσμεύομαι από τις απεργίες. Δεν έχουμε δικαίωμα στην μετακίνηση; Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιος νόμος; Στην πράξη, πως μπορούμε να τους γνωστοποιήσουμε την κατάσταση που επικρατεί και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην μετακίνηση; θα ακουστω αρνητικος και οτι χωρις αγωνα δεν αλλαζει κατι. στην πραξη σε αυτο που αναφερεις μια λυση σκεφτομαι ΠΡΑΚΤΙΚΑ.αλλαγη χωρας. 5
The_Judas Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) όσο στηρίζουμε τους "δικαίους" αγώνες των συνδικαλιστων που παίρνουν μισθούς τριπλάσιους+ απο τον μέσο Έλληνα (και.απο την τσέπη του ) για μια δουλειά χωρίς εξειδίκευση αυτά θα βλέπουμε. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από The_Judas 8
archer100 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Το φωναζω χρονια πως ειδικα στις μεγαλες πολεις, πρεπει να μπουνε διωροφα λεωφορεια, αλλα στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα. 1 λεωφορειο διωροφο ισουται με 2.5-3 λεωφορεια απλα σε χωρητικοτητα ενω καταλαμβανει τον ιδιο χωρο στον δρομο. Εκτος του προφανους οφελους, στην εξυπηρετηση, η ιδια η διαδρομη με διωροφο ειναι πολυ πιο απολαυστικη για τον επιβατη απ οτι το στριμωγμα που τρωει μεσα σε ενα απλο λεωφορειο. Οποιος εχει κανει βολτα στο Λονδινο η σε αλλες πολεις που εχουν σχεδον μονο διωροφα λεωφορεια, καταλαβαινει για ποσο χαωδη διαφορα μιλαμε. Αλλα στην Ελλαδα δυστυχως, οι εχοντες τις θεσεις, σπανιως ενδιαφερονται για να βελτιωσουν κατι και αν ποτε το θελησουν/προσπαθησουν, βρισκουν εναντια τους χιλια εμποδια. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από archer100 4 1
teo_3 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Sir3n said: Πολλά νεύρα, πλήρωνα και λογαριασμούς.. Θέλω να δω τι μπορώ να κάνω στην πράξη. Πώς μπορώ να κινηθώ νομικά, πού μπορώ να παραπονεθώ, και πώς μπορούμε να κινηθούμε συλλογικά αρχικά για να βάλει ο δήμος εναλλακτική δημόσια συγκοινωνία τις μέρες που δεν έχει αστικά ΟΑΣΘ, και έπειτα για να βελτιωθεί η κατάσταση γενικότερα. Δηλαδή επειδή έχει απεργία δεν μπορώ να κανονίσω να κατέβω κέντρο ή να πάω για μπάνιο; Κι αν δουλεύω βεβαίως θα μου δώσει άδεια ο εργοδότης 3 φορές τη βδομάδα που δεν έχει λεωφορείο αυτό τον μήνα, ή θα δώσω τα λεφτά της δουλειάς στο ταξί; Η υποχρεούμαι να πάω με τα πόδια; Ή με το ποδήλατο στον καύσωνα; Κι αν είμαι ΑΜΕΑ πρέπει να πληρώσω λευκό ταξί; Δεν είμαι υποχρεωμένη να δώσω λογαριασμό για το τι έχω να κάνω.. δεν θέλω να "χαλαρώσω και να το απολαύσω". Θέλω να δείξω ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτή την κατάσταση και να αλλαξει. Θεωρώ ότι μου καταπατούν το δικαίωμα στη μετακίνηση. Χωρίς παρεξηγηση, δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά @DrLo Ο Δήμος. 8 μήνες έχει που ξεκίνησα διαδικασία ηλεκτρονικά για συλλογή τριών! εγκαταλλελειμένων οχημάτων στη γειτονιά μου, δεν ασχολήθηκε κανείς, βρήκα γνωστό που δουλεύει, μου έκανε κονέ με το τμήμα και τι του είπανε...."έχεις μεγάλη υποχρέωση στον άνθρωπο αυτόν για να τον εξυπηρετήσουμε ?" Και μίλησα μαζί τους και email έστειλα με συντεταγμένες και αεροφωτογραφίες και φωτογραφίες που βρίσκεται τι γιατί θέλανε να είναι σίγουροι ότι υπάρχουν και μάντεψε, ο Δήμος Θεσσαλονίκης με σύνδεσε απευθείας με το Κάιρο. Και είμαι στα 400μ απο αυτούς. Και περιμένεις τώρα να σου φτιάξει το συγκοινωνιακό. Καλύ τύχη με τον φίλτατο Κο Ζέρβα. Πάρε καρτοκινητό με κλήσεις για Κάιρο, θα χρειαστεί. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από teo_3
The_Other_One Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μια καλή λύση είναι να τα φτιάξεις με ταρίφα πάντως.
csontheline Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Sir3n είπε Τη νύχτα λειτουργεί μόνο το λεωφορείο του αεροδρομίου, το οποίο δεν εξυπηρετεί όλο το νομό, Λάθος, λάθος, λάθος. Ο ΟΑΣΘ ουδέποτε φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνει. Και πολύ είναι που βγαίνει σε κάποια προάστια. Αρχικά, ήταν ιδιωτική εταιρεία και έπρεπε να βγάλει κέρδος, το οποίο ΔΕΝ βγαίνει εκτός των ορίων του περιφερειακού (για να μην πούμε του ευρύτερου κέντρου). Το τι ίσχυσε με το κρατικό διαιτολόγιο, είναι μία άλλη ιστορία. Επίσης, θα έπρεπε να έχει ζώνες. Πριν από το 2004 φαινόταν ότι ΔΕΝ θα τραβήξει το πράγμα, αν δεν αυξηθούν τα εισιτήρια και αν δεν μπουν ζώνες. Δεν γίνεται να θες 1€ (δεν ξέρω πόσο έχει πλέον) για να κάνεις μία απόσταση 1 στάσης και το ίδιο ποσό απ'άκρη σ'άκρη του νομού (φαντάζομαι δεν έχει αλλάξει και ιδιαίτερα. Όσο για τα ποδήλατα, προσπάθησε ο τωρινός δήμαρχος (ναι, ο Ζέρβας, έστω και άναρχα) να φτιάξει υποτυπώδεις ποδηλατόδρομους. Μάντεψε. Είτε έγιναν πάρκινγκ, είτε δεν έγιναν καν γιατί διαμαρτυρήθηκε κόσμος για το που θα βάλουν τα αυτοκίνητα, καθώς ο ποδηλατόδρομος θα "φάει" τα πάρκινγκ (hint: είναι κομμάτι δημόσιων δρόμων) και (έλα, έχω καλό εδώ) οι πελάτες δεν θα βρίσκουν πάρκινγκ και θα μειωθεί η πελατεία στα καταστήματα κατά μήκος του ποδηλατόδρομου!!! (έλα, πες την αλήθεια, αυτό είναι για χρυσό βραβείο εγκεφαλομαλακίας) Την ώρα που στα εξωτερικά, έρευνες και πραγματικότητα δείχνουν το αντίθετο. Προς όλους εκείνους που το πίστευαν (και συνεχίζουν) : Να τα βάλετε στον πιθηκένιο πάτο σας!! Γενικά, στην Θεσσαλονίκη 1) περιμένεις το μετρό και φροντίζεις να μένεις κοντά του, 2) αν μένεις συκιές, κάστρα (και πέριξ με κάθετες ανηφόρες) ξεχνάς το ποδήλατο, 3) αν μένεις κοντά στην παραλία είσαι ΑΡΧΩΝ, 4) αν μένεις οπουδήποτε ενδιάμεσα, μπορείς να έχεις ποδήλατο, αλλά πέρνα από εδώ για εικονίτσες. 7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε 24ωρη συγκοινωνία δεν υπάρχει ούτε στην Αθήνα Είσαι σίγουρος; Γενικά, η Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερη πόλη, οπότε, αν κάποιος δεν την έχει ζήσει για καιρό, δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη. 1 ώρα πριν, archer100 είπε Το φωναζω χρονια πως ειδικα στις μεγαλες πολεις, πρεπει να μπουνε διωροφα λεωφορεια, αλλα στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα. 1 λεωφορειο διωροφο ισουται με 2.5-3 λεωφορεια απλα σε χωρητικοτητα ενω καταλαμβανει τον ιδιο χωρο στον δρομο. Εκτος του προφανους οφελους, στην εξυπηρετηση, η ιδια η διαδρομη με διωροφο ειναι πολυ πιο απολαυστικη για τον επιβατη απ οτι το στριμωγμα που τρωει μεσα σε ενα απλο λεωφορειο. Οποιος εχει κανει βολτα στο Λονδινο η σε αλλες πολεις που εχουν σχεδον μονο διωροφα λεωφορεια, καταλαβαινει για ποσο χαωδη διαφορα μιλαμε. Αλλα στην Ελλαδα δυστυχως, οι εχοντες τις θεσεις, σπανιως ενδιαφερονται για να βελτιωσουν κατι και αν ποτε το θελησουν/προσπαθησουν, βρισκουν εναντια τους χιλια εμποδια. Ύψος. Τα χίλια εμπόδια που αναφέρεις, σε αυτή την περίπτωση, δεν βρίσκονται στα γραφεία, αλλά στους δρόμους. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2022 από csontheline
Bitbit Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Τώρα θα ακουστώ κι εγώ σπαστικός αλλά ρεαλιστικά , πας κι αγοράζεις ένα μηχανάκι και κάνεις τη δουλειά σου. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Αλλιώς κάθεσαι και φιλοσοφεις για δικαιώματα και άλλα τέτοια που εμένα μου φαίνονται αστεία. 6
csontheline Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 5 ώρες πριν, poulinos είπε θα ακουστω αρνητικος και οτι χωρις αγωνα δεν αλλαζει κατι. στην πραξη σε αυτο που αναφερεις μια λυση σκεφτομαι ΠΡΑΚΤΙΚΑ.αλλαγη χωρας. Το κακό ξέρεις ποιο είναι; Ότι η Ελλάδα έχει τα -αναλογικά- ίδια κονδύλια με αυτό το περιβόητο εξωτερικό, στο οποίο γίνονται έργα. Ώς απτό παράδειγμα, έχω την Κύπρο, στην οποία στενεύουν τους δρόμους για να φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι. Ναι, στενεύουν τους δρόμους σε μία χώρα που δεν νοείται άνθρωπος χωρίς αυτοκίνητο, που 17ετών και 364ημερών σε περιμένει αυτοκίνητο έξω από το σπίτι, που τις καθημερινές αν δεις συνοδηγό σε όχημα, πας πρακτορείο για τζόκερ. 1
Sir3n Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, csontheline είπε Λάθος, λάθος, λάθος. Ο ΟΑΣΘ ουδέποτε φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το κάνει. Και πολύ είναι που βγαίνει σε κάποια προάστια. Αρχικά, ήταν ιδιωτική εταιρεία και έπρεπε να βγάλει κέρδος, το οποίο ΔΕΝ βγαίνει εκτός των ορίων του περιφερειακού (για να μην πούμε του ευρύτερου κέντρου). Το τι ίσχυσε με το κρατικό διαιτολόγιο, είναι μία άλλη ιστορία. Επίσης, θα έπρεπε να έχει ζώνες. Πριν από το 2004 φαινόταν ότι ΔΕΝ θα τραβήξει το πράγμα, αν δεν αυξηθούν τα εισιτήρια και αν δεν μπουν ζώνες. Δεν γίνεται να θες 1€ (δεν ξέρω πόσο έχει πλέον) για να κάνεις μία απόσταση 1 στάσης και το ίδιο ποσό απ'άκρη σ'άκρη του νομού (φαντάζομαι δεν έχει αλλάξει και ιδιαίτερα. Όσο για τα ποδήλατα, προσπάθησε ο τωρινός δήμαρχος (ναι, ο Ζέρβας, έστω και άναρχα) να φτιάξει υποτυπώδεις ποδηλατόδρομους. Μάντεψε. Είτε έγιναν πάρκινγκ, είτε δεν έγιναν καν γιατί διαμαρτυρήθηκε κόσμος για το που θα βάλουν τα αυτοκίνητα, καθώς ο ποδηλατόδρομος θα "φάει" τα πάρκινγκ (hint: είναι κομμάτι δημόσιων δρόμων) και (έλα, έχω καλό εδώ) οι πελάτες δεν θα βρίσκουν πάρκινγκ και θα μειωθεί η πελατεία στα καταστήματα κατά μήκος του ποδηλατόδρομου!!! (έλα, πες την αλήθεια, αυτό είναι για χρυσό βραβείο εγκεφαλομαλακίας) Την ώρα που στα εξωτερικά, έρευνες και πραγματικότητα δείχνουν το αντίθετο. Προς όλους εκείνους που το πίστευαν (και συνεχίζουν) : Να τα βάλετε στον πιθηκένιο πάτο σας!! Γενικά, στην Θεσσαλονίκη 1) περιμένεις το μετρό και φροντίζεις να μένεις κοντά του, 2) αν μένεις συκιές, κάστρα (και πέριξ με κάθετες ανηφόρες) ξεχνάς το ποδήλατο, 3) αν μένεις κοντά στην παραλία είσαι ΑΡΧΩΝ, 4) αν μένεις οπουδήποτε ενδιάμεσα, μπορείς να έχεις ποδήλατο, αλλά πέρνα από εδώ για εικονίτσες. Είσαι σίγουρος; Γενικά, η Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερη πόλη, οπότε, αν κάποιος δεν την έχει ζήσει για καιρό, δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη. Ύψος. Τα χίλια εμπόδια που αναφέρεις, σε αυτή την περίπτωση, δεν βρίσκονται στα γραφεία, αλλά στους δρόμους. Εάν πρόκειται να βελτιωθεί η υπηρεσία, ας βάλει ζώνες.. να πληρώνω λίγο περισσότερο, αλλά να μην έχω τα χνώτα του άλλου δίπλα μου, να πιάνω το βιβλίο μου, να φτάνω ήρεμα. Να βάζω κ το ποδήλατο στο λεωφορείο να κατεβαίνω κέντρο που έχει ποδηλατοδρόμους, ας πούμε. 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε 24ωρη συγκοινωνία δεν υπάρχει ούτε στην Αθήνα, όλα σταματάνε κάποια στιγμή, δεν ξέρω τι δουλεύει μονιμα. Για τις απεργίες, τα παράπονα στο υπουργείο μεταφορών που δεν σπεύδει να τις προσβάλλει δικαστικά με αγωγή όπως κάνει η υπουργός παιδείας όταν πάνε να κάνουν μαγκιές οι συνδικαλησταραδες του δημοσίου με τα παιδιά όταν δίνουν εξετάσεις και πανελλήνιες. Ο ΟΑΣΘ πλέον είναι κρατικός. Ας προσλάβουν προσωπικό ασφαλείας, μια ζωή στην μάπα θα το τρως το δημόσιο και τα χουγια του δεν το γλιτωνεις. Για μπάνια κτλ βρες ραδιοταξί. Το σημαντικό είναι να μπορείς να πας στην εργασία σου. Δηλαδή τι; Να δοκιμάσω να πάρω τηλέφωνο στο υπουργείο μεταφορών; 1
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2022 18 λεπτά πριν, Sir3n είπε Εάν πρόκειται να βελτιωθεί η υπηρεσία, ας βάλει ζώνες.. να πληρώνω λίγο περισσότερο, αλλά να μην έχω τα χνώτα του άλλου δίπλα μου, να πιάνω το βιβλίο μου, να φτάνω ήρεμα. Να βάζω κ το ποδήλατο στο λεωφορείο να κατεβαίνω κέντρο που έχει ποδηλατοδρόμους, ας πούμε. Δηλαδή τι; Να δοκιμάσω να πάρω τηλέφωνο στο υπουργείο μεταφορών; Οχι, για να στο πω αλλιώς και με καθόλου ευχάριστο συναίσθημα. Η απεργία βάση νόμου είναι δικαίωμα και όσο και να μην θέλεις / θέλω να την βλέπουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οποτε θέλουν θα κάνουν απεργίες και στάσεις εργασίας δεν τους νοιάζει αν δημιουργούν πρόβλημα σε άλλους. Συνεπώς, είτε με μέτρα όπως προσωπικό ασφαλείας είτε αυτό που σου είπα με τις αγωγές των υπουργών, που και πάλι, κανένας υπουργός δεν γουστάρει να έχει απέναντι του εργαζόμενους του υπουργείου του συν τις οποίες γκρίνιες και αμπελοσοφιες της αντιπολίτευσης περί καταπάτησης δικαιωμάτων από κυβέρνηση κτλ, σε κάποιες λίγες περιπτώσεις όπως στο υπουργείο παιδείας μπλοκαριστηκαν με δικαστική απόφαση. Ψάξε να βρεις άλλες λύσεις για το θέμα σου. Μπάνιο μαζί με κανέναν φίλο που έχει αμάξι, ταξί, αγορά μοτοσυκλέτας κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα