Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαι σκέψου λεει να υπάρχει άλλος ενοικιαστής που περιμένει να μπει πρώτη Αυγουστου.

Επίσης ο Ιούλης έχει 31 μέρες 

16 ώρες πριν, karydis είπε

Καλησπέρα στην ομάδα,

ληγει το συμβόλαιο που εχω στο σπίτι που νοικιάζω στις 30 Ιουλίου και χρειάζομαι οποσδήποτε 15 ημέρες παράταση εως ότου ολοκληρωθει η Μετακόμιση δηλαδή 15/8 αλλα ο ιδιοκτήτης δεν αποδεχεται την παραμονή μου (προφανως με πληρωμή) καθώτι έχουμε "πλακωθεί", χωρίς χρεη. 

Υπάρχει κάτι που να με προστατεύει? για αυτές τις καταραμένες 15 ημέρες για να μην αφήσω τα πράγματα στον δρόμο?

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Kαι σκέψου λεει να υπάρχει άλλος ενοικιαστής που περιμένει να μπει πρώτη Αυγουστου.

5 ώρες πριν, StamTheMan είπε

να  παει νανα νανα".

Δημοσ.

Είναι ποιος θα προλάβει να ανοίξει θέμα στο insomnia για να κερδίσει τη συμπάθειά μας. Αν είχε προλάβει ο ιδιοκτήτης τότε τα post θα είχαν άλλη κατεύθυνση ;)

Επί του θέματος τώρα, ναι καλό είναι να είμαστε ευέλικτοι και εξυπηρετικοί σαν άνθρωποι. Πριν όμως "πλακωθείς" με κάποιον (οι λόγοι άγνωστοι και άρα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο "καλός" και ποιος ο "κακός") ίσως πρέπει να σκέφτεται κανείς και την περίπτωση του "μην έρθεις στην ανάγκη του" που έλεγαν παλιά.

Όπως ειπώθηκε δε, μπορεί ήδη ο ιδιοκτήτης να έχει κανονίσει με άλλον που θα μπει. Που αν δεν μπει κι εκείνος στην ώρα του θα καθυστερήσει να φύγει από αυτό που νοίκιαζε εκείνος. Που κι εκεί μπορεί να στραβώνει ο δικός του ιδιοκτήτης αφού έχει άλλες δεσμεύσεις. Που........νήματα να έχουμε να απαντάμε.

• Like 2
Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 

Η αλήθεια είναι οτι δεν φαινεται να υπάρχει τρόπος να μείνω  για αυτές τις 15 ημέρες οπότε δεν γλιτώνω την 2πλη μετακόμιση :(

αν παρόλα αυτά εχει κάποιος κάποια ιδέα (οχι για αποθηκες κλπ) ή κάποια νομική λύση για να παραμείνω με κάποιο τρόπο αυτες τις 15 ημέρες, είναι ευπρόσδεκτος!  

Επειδή ρώτησε ένας φίλος, το συμβολαιο ήταν τριετες. 

7 ώρες πριν, 1comment είπε

Εμένα μου κάνει εντύπωση που ανοίγουν θέματα που τους αφορούν και μετά εξαφανίζονται. Ούτε ξαναγράφουν, ούτε τίποτα. 🤔

Εμένα μου κανει πιο μεγαλη εντύπωση που μπαίνουν κάποιοι σε θέματα και γράφουν οτιδήποτε άλλο πέρα απο το θέμα! 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Δηλαδη και δεν εχει καποιος προσβαση στην ιδιοκτησια του, και να τα ακουσει απο πανω. λολ

Δεν εγινε κατι για 15 μερες,μεχρι να βγαλει ο αλλος τα πραματα,το ξερεις καλα.

Δημοσ.

Από κάποιο site

Καταγγελία λόγω λήξης: Μοναδική προϋπόθεση για την καταγγελία μίσθωσης κύριας κατοικίας από τον εκμισθωτή είναι η παρέλευση τριετίας από την έναρξή της.

Αν πέρασε η τριετία παίρνει την αστυνομία και έρχεται να σε βγάλει.

Αν όχι δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, karydis είπε

ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! 

Η αλήθεια είναι οτι δεν φαινεται να υπάρχει τρόπος να μείνω  για αυτές τις 15 ημέρες οπότε δεν γλιτώνω την 2πλη μετακόμιση :(

αν παρόλα αυτά εχει κάποιος κάποια ιδέα (οχι για αποθηκες κλπ) ή κάποια νομική λύση για να παραμείνω με κάποιο τρόπο αυτες τις 15 ημέρες, είναι ευπρόσδεκτος!  

Επειδή ρώτησε ένας φίλος, το συμβολαιο ήταν τριετες. 

Εμένα μου κανει πιο μεγαλη εντύπωση που μπαίνουν κάποιοι σε θέματα και γράφουν οτιδήποτε άλλο πέρα απο το θέμα! 

εμένα δεν μου κάνει καμία εντύπωση το ότι είσαι τσακωμένος με τον ιδιοκτήτη.

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nikopoup είπε

Αν πέρασε η τριετία παίρνει την αστυνομία και έρχεται να σε βγάλει.

Δεν ισχύει, έξωση σε ενοικιαστή μπορεί να γίνει μόνο με δικαστική απόφαση.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν ισχύει, έξωση σε ενοικιαστή μπορεί να γίνει μόνο με δικαστική απόφαση.

Να κάνω μια ερώτηση. 

Αν έχει λήξει το συμβόλαιο και κάνει με κάποιον άλλο συμβόλαιο και πάει να μπει στο σπίτι ο δεύτερος και ο πρώτος είναι μέσα τι γίνεται? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikopoup είπε

Να κάνω μια ερώτηση. 

Αν έχει λήξει το συμβόλαιο και κάνει με κάποιον άλλο συμβόλαιο και πάει να μπει στο σπίτι ο δεύτερος και ο πρώτος είναι μέσα τι γίνεται? 

Κάνει αγωγή ο νέος ενοικιαστής στον ιδιοκτήτη, τέτοιες περιπτώσεις είναι η χαρά των δικηγόρων.

Αν και είναι πολύ απίθανο (μην πω αδύνατο) να συμβεί κάτι τέτοιο, συνήθως ο ιδιοκτήτης παραδίδει το μίσθιο στον ενοικιαστή μαζί με τα κλειδιά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, karydis είπε

Εμενα μου κανει εντυπωση που ζητας βοηθεια και δεν απαντας σε αυτα που σε ρωταμε.

9 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Θα το ξεραμε ηδη.

2 ώρες πριν, nikopoup είπε

Χωρις καν να το εχει δει ο νεος,θα κανει και συμβολαιο;

Ή θεωρητικα ρωτας;

Γιατι και θεωρητικα,παλι δεν παει κανεις να μπλεξει,εφοσον ξερει οτι ο αλλος δεν εχει φυγει,δεν ειναι δημοσια τουαλετα,να πας να περιμενεις απ'εξω για να βγει ο προηγουμενος,εχεις και 2 τονους πραματα απο πισω.

Δημοσ.

Όλοι εσείς που λέτε για αστυνομίες, αλλαγές κλειδαριών κλπ έχετε σχέση με το άθλημα ή απλά γράφετε για να γράφετε; Θέλετε να πείτε ότι ο ιδιοκτήτης έχει βρει άλλο ενοικιαστή που περιμένει να μπει την 1η Αυγούστου χωρίς καν ο ιδιοκτήτης να μπει να καθαρίσει, βάψει, περιποιηθεί λίγο την ιδιοκτησία του. Σε ξενοδοχείο να πας το check in με το check out έχουν 3-4 ώρες διαφορά.

Και επειδή όλοι λένε το μακρύ και το κοντό τους το καλύτερο είναι να ρωτήσεις έναν δικηγόρο. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα πλήρωνα όλο το μήνα (το έχω κάνει) και θα του δήλωνα από την αρχή ότι φεύγω στις 15 μέρες. Όλοι αναφέρατε για μισό ενοίκιο λες και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου του, νοικιάζει με τη μέρα.

Και ο ιδιοκτήτης ικανοποιημένος (έχει 15 μερες πληρωμένες από το πουθενά, με άδειο διαμέρισμα) , και ο ενοικιαστής δεν κάνει διπλή μετακόμιση. Και εννοείται χωρις νευρα και τσαμπουκά όλα αυτά, αλλά με συνεννόηση. Next best thing, είναι η λύση της αποθήκης.

Τόσο απλό είναι.

Επεξ/σία από iml
Δημοσ.

Το παν είναι τι λέει το συμβόλαιο.

Ο νόμος προστατεύει και τις δυο πλευρές και το θέμα είναι μην βρεθείς προ εκπλήξεως

iii. Η απαγόρευση της σιωπηρής αναμίσθωσης ή της σιωπηρής παράτασης: Ένας όρος είναι η απαγόρευση της σιωπηρής αναμίσθωσης, ή της σιωπηρής παράτασης της μίσθωσης και ότι σε περίπτωση που δεν αποδώσει αμέσως με τη λήξη της μίσθωσης ο μισθωτής το μίσθιο, υποχρεούται σε καταβολή ποινικής ρήτρας δηλαδή σε καταβολή ενός ποσού για κάθε ημέρα καθυστέρησης ρήτρα. Οι ενοικιαστές βρίσκονται στη δύσκολη θέση να αποδώσουν το μίσθιο ακριβώς την ημερομηνία της λήξης, πράγμα που στην πράξη συμβαίνει πολλές φορές, αφού και μετά τη λήξη του συμβατικού χρόνου παραμένει συνήθως ο μισθωτής, χωρίς μισθωτήριο πολλές φορές, μήνες ή και χρόνια, με μίσθωση αορίστου χρόνου. Έρχεται λοιπόν μετά από μήνες ο ιδιοκτήτης και απαιτεί αυτή την ποινική ρήτρα.

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/41459/misowsh-katoikias-ti-prepei-na-prosexei-o-misowths-enoikiasths-otan-ypografei-to-idiwtiko-symfwnhtiko-misowsews

17 λεπτά πριν, iml είπε

Εγώ θα πλήρωνα όλο το μήνα (το έχω κάνει) και θα του δήλωνα ότι φεύγω στις 15 μέρες. Όλοι αναφέρατε για μισό ενοίκιο λες και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, νοικιάζει με τη μέρα.

Και ο ιδιοκτήτης ικανοποιημένος (έχει 15 μερες πληρωμένες από το πουθενά, με άδειο διαμέρισμα) , και ο ενοικιαστής δεν κάνει διπλή μετακόμιση. Και εννοείται χωρις νευρα και τσαμπουκά όλα αυτά, αλλά με συνεννόηση. Next best thing, είναι η λύση της αποθήκης.

Τόσο απλό είναι.

Ίσως η καλύτερη και λιγότερο αγχώδης λύση

Δημοσ.
4 ώρες πριν, makis269 είπε

εμένα δεν μου κάνει καμία εντύπωση το ότι είσαι τσακωμένος με τον ιδιοκτήτη.

Μπορεις να αναπτύξεις την θεωρία σου αν θες.. 

45 λεπτά πριν, iml είπε

Εγώ θα πλήρωνα όλο το μήνα (το έχω κάνει) και θα του δήλωνα από την αρχή ότι φεύγω στις 15 μέρες. Όλοι αναφέρατε για μισό ενοίκιο λες και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου του, νοικιάζει με τη μέρα.

Τόσο απλό είναι.

το έχω ήδη προτείνει ακριβώς αυτό χωρίς αποτλεσμα δυστυχώς!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...