Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Stamitz είπε

Τους κάλεσα στην τεχνική υποστήριξη και μου είπαν οτι μπορούν να το κάνουν αλλά εχει παρατηρηθεί packet loss και διάφορα θέματα. Και για να το κάνουν revert θα χρειαστούν 2 μέρες αν χρειαστεί.

Το ίδιο μου είπαν και μένα πριν λίγο. Μου είπαν επίσης ότι έτσι δεν μπορούν να μου προσφέρουν τεχνική υποστήριξη γιατί θα είναι "τυφλοί" καθώς η ρύθμιση bridge mode ΔΕΝ γίνεται πάνω στο router τους αλλά στο OLT και ότι απο κει και πέρα θα είμαι μόνος μου. Η απάντηση με την οποία μάλιστα φάνηκε να ζορίστηκε λίγο ο τεχνικός ήταν ότι θα πρέπει να βρουν αυτοί λύση σε αυτό το πρόβλημα γιατί πολύ απλά είναι υποχρεωμένοι να μου παρέχουν την υπηρεσία όπως πρέπει και να μπορώ να βάλω δικό μου εξοπλισμό. Αφού δεν μπορούν να μου παρέχουν ONT θα πρέπει να παρέχουν υποστηριξη πάνω στον δικό μου εξοπλισμό μέχρι να φέρουν ΟΝΤ κάτι το οποίο σύμφωνα με τον τεχνικό που μίλησα θα συμβεί κάπου στο τέλος του 25

Επεξ/σία από ovidius80
  • Απαντ. 550
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 ώρες πριν, lafayetter είπε

Μετά απο πολλά που εχω γράψει για την ΔΕΗ και για την πορεία της αίτηση μου στις 17/02/2025 ακομα άκρη δεν έχει βγει, επίσης με αφορμή της νέες τιμές θα αναφερθώ τι εγινε και δεν εχω ακόμα ΤΙΠΟΤΑ! 

Ξεκινάμε.

15/02 Κάνω αίτηση online αφού ειδα οτι επιτέλους μετα απο χρόνια εχω διαθεσιμότητα σε ενα και μοναδικό πάροχο, την ΔΕΗ.

16/02 Με καλούν απο τον τηλ κέντρο και μου αποστέλνονται τα δικαιολογητικά προς υπογραφή

17/02 Αποστέλλω τα δικαιολογητικά μεσο email και ολα καλα μεχρι εδω.

Στις 25 αν θυμάμαι καλά ...(έχουν περάσει και 4 μήνες🥲) με καλούν οι τεχνικοί της ΔΕΗ για επιθεώρηση. Ολα καλά, καπου στης 04/3 έρχονται κανουν αυτοψία το πρωι κανουν αυτοψία και φευγουν κατευθείαν γιατι ενημερώθηκαν απο τον διαχειριστη οτι δεν εχει γινει συνέλευση στην πολυκατοικία,  αλλα δεν ενημερώθηκα απο κανέναν οτι χρειάζεται.

Αργότερα καπου 11-12/3 έγινε συνέλευση και 100% ολοι συμφώνησαν να μπει. Δίνω τα στοιχεία του διαχειριστή την επόμενη ήμερα στο τηλ κεντρο για να τον καλέσουν και να προχωρήσει σε εκ νεου ραντεβου για επιθεώρηση απο τους τεχνικούς. 

Μετα απο εκει ΧΑΟΣ! Ερχόντουσαν μηνύματα οτι η αίτηση σας προχωράει κλπ αν τακτα διαστήματα... περναει ο καιρός ρωτάω τον διαχειριστή τι εγινε με την ΔΕΗ... δεν ειχε καταλάβει με ποιο τρόπο θα στείλει την υπογραφή ηλεκτρονικά ή απο κοντά σε ραντεβού καποιο μπέρδεμα μάλλον με το συνεργείο απο οτι κατάλαβα ... επειδή απουσίαζε το διάστημα 20/03 ο διαχειριστής.

Εγω καλούσα μια φορα την εβδομάδα και με τα ποιο συχνα για να μάθω γιατι καθυστερούν οι απαντήσεις τους ηταν ... το κοιτάζουμε... ο διαχειριστής το ενα το αλλο και αλλα που δεν θυμάμαι (ειχα συγχυστεί πολυ τότε και τωρα λίγο)... μετα απο αλλεπάλληλα τηλεφωνα και ειδοποίησης, πάντως δεν ξανά ήρθαν για αυτοψία του χώρου. παίρνω πριν τρις βδομάδες και μου λεει μια κοπέλα ο διαχειριστείς ακύρωσε το τελευταίο ραντεβού και το προηγούμενο, λεω κατι θα έγινε. Πάω ρωτάω λεει ο διαχειριστής εχω στείλει απο 14/04 την υπογραφή σε email τελευταία επικοινωνία με τους τεχνικούς 02/05 που ακυρώθηκε ενω ο διαχειριστής δεν έκανε τιποτα ο άνθρωπος μου το ειπε.

Φτάνουμε στο σήμερα... ξανα καλώ εκνευρισμένος και λεω κάποιος με δουλεύει ή η ΔΕΗ  ή ο διαχειριστής. Μου κανει ο κυριος στο τηλ κεντρο, η αίτηση σας λογο οτι πέρασε πολύς καιρός ακυρώθηκε αυτόματα!!!! Και δεν με ειδοποιήσατε? δηλαδή αν δεν καλούσα θα περίμενα ακόμα? Μου κάνει ξανα κάντε παλι αίτηση! 

Φτου απ την αρχή, κανω αίτηση σήμερα ειδοποιώ τον διαχειριστή παλι και του κανω κανε μου μια εξουσιοδότηση να μπω εγω ως υπεύθυνος για την διαδικασία.

Και to be continued...  

Ωραια τα λεει η ΔΕΗ

Τα σπαει το κολπο να περασει οπτικες ινες εναέρια για να μην εχει σκαψίματα κ ειναι πιο ευέλικτη κ γρήγορη...ΑΛΛΑ....

Προσωπικα επειδη θυμάμαι την TELLAS VDSL με την δύναμη της ΔΕΗ, οπως ελεγε η διαφήμιση, επειδη θυμάμαι το φιάσκο (ετσι το θεωρω) της TELLAS, επειδη ΔΕΗ ειναι κ μια φορα πεφτει κεραυνός στην ανω ραχουλα κ δεν εχεις ρευμα στην κατω ραχουλα, μια εχει θύελλα κ πεφτει ταση, τι τεχνικο προσωπικό εχει κ τεχνογνωσία κ κατα ποσο μπορει να ανταπεξέλθει, αποφασισα να μεινω στην Vodafone FTTH 200 (με δικο μου στημενο εξοπλισμο pppoe κ VOIP), αμεσα δεν χρειάζομαι 1GBPS, βγαινω ομως χαμενος 10 ευρω/μηνα, αλλα θα περιμένω κάνα χρόνο να δω τι ρολο βαρανε κ κατα ποσο μπορουν να ανταπεξέλθουν τεχνικα μετα θα αποφασισω.

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, LuckyLook245 said:

Ωραια τα λεει η ΔΕΗ

Τα σπαει το κολπο να περασει οπτικες ινες εναέρια για να μην εχει σκαψίματα κ ειναι πιο ευέλικτη κ γρήγορη...ΑΛΛΑ....

Προσωπικα επειδη θυμάμαι την TELLAS VDSL με την δύναμη της ΔΕΗ, οπως ελεγε η διαφήμιση, επειδη θυμάμαι το φιάσκο (ετσι το θεωρω) της TELLAS, επειδη ΔΕΗ ειναι κ μια φορα πεφτει κεραυνός στην ανω ραχουλα κ δεν εχεις ρευμα στην κατω ραχουλα, μια εχει θύελλα κ πεφτει ταση, τι τεχνικο προσωπικό εχει κ τεχνογνωσία κ κατα ποσο μπορει να ανταπεξέλθει, αποφασισα να μεινω στην Vodafone FTTH 200 (με δικο μου στημενο εξοπλισμο pppoe κ VOIP), αμεσα δεν χρειάζομαι 1GBPS, βγαινω ομως χαμενος 10 ευρω/μηνα, αλλα θα περιμένω κάνα χρόνο να δω τι ρολο βαρανε κ κατα ποσο μπορουν να ανταπεξέλθουν τεχνικα μετα θα αποφασισω.

o OTE έχει περισσοτερα προβλήματα σε κεραυνικα (καμμένα ρουτερ ,καμμενες πλακέτες σε καφαου) απλά ίσως έχει περισσότερη ευελιξία στην αποκατάσταση ζημιών......θα δούμε και τη ΔΕΗ πως θα πάει

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, LuckyLook245 said:

Προσωπικα επειδη θυμάμαι την TELLAS VDSL με την δύναμη της ΔΕΗ, οπως ελεγε η διαφήμιση, επειδη θυμάμαι το φιάσκο (ετσι το θεωρω) της TELLAS

Συγκρίνεις βέβαια διαφορετικές καταστάσεις, μιας και τότε η ΔΕΗ έπαιζε πάνω στο χαλκό του ΟΤΕ όπως όλοι οι πάροχοι, ενώ τώρα παιζει αποκλειστικά σε δικό της FTTH Last Mile.

Δημοσ.

Πάντως το Helpdesk τους είναι πολύ entry level, πρέπει να έχει γίνει παιδομάζομα :-) 

Τους έχω πάρει ήδη 3 φορές για αναβάθμιση από 500 σε 1Gbit και με ανησυχεί λίγο το ότι σκουντουφλάνε μεταξύ τους, δεν βγάζουν άκρη το ένα τμήμα με το άλλο για ένα τέτοιο απλό request. 

Ίδωμεν! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με γυρίσανε από 500 στα 1000mbps. Παρατηρώ τα έξεις και αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει μου λέει. 
σε Speedtest πριν είχα 1ms και έπιανα 510, τώρα έχω 2.3ms και πιάνω 930. Με καλώδιο cat6a αυτά. 
σε WiFi έχω ένα grandstream 7662, πριν έπιανα 500 και τώρα πιάνει 700. 
δηλαδή καλώδιο 930, WiFi 700. Το upload είναι οκ.
ρουτερ είμαι σε bridgemode με ένα EdgeRouter x. Ετσι ήμουν και πριν με γυρίσουν από 500 σε 1000. 

Επεξ/σία από Karanikolis
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MaTrOx είπε

Πάντως το Helpdesk τους είναι πολύ entry level, πρέπει να έχει γίνει παιδομάζομα :-) 

Τους έχω πάρει ήδη 3 φορές για αναβάθμιση από 500 σε 1Gbit και με ανησυχεί λίγο το ότι σκουντουφλάνε μεταξύ τους, δεν βγάζουν άκρη το ένα τμήμα με το άλλο για ένα τέτοιο απλό request. 

Ίδωμεν! 

Θυμάται ποτέ κανείς στην Ελληνική ιστορία κανονικό helpdesk τηλεπικοινωνιακού παρόχου και όχι 100 τμήματα που δεν επικοινωνεί το ένα με το άλλο;
Οπότε μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότο έτσι τα στήνουν όλοι.

• Super Moderators
Δημοσ.
8 hours ago, Karanikolis said:

Με γυρίσανε από 500 στα 1000mbps. Παρατηρώ τα έξεις και αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει μου λέει. 
σε Speedtest πριν είχα 1ms και έπιανα 510, τώρα έχω 2.3ms και πιάνω 930. Με καλώδιο cat6a αυτά. 
σε WiFi έχω ένα grandstream 7662, πριν έπιανα 500 και τώρα πιάνει 700. 
δηλαδή καλώδιο 930, WiFi 700. Το upload είναι οκ.
ρουτερ είμαι σε bridgemode με ένα EdgeRouter x. Ετσι ήμουν και πριν με γυρίσουν από 500 σε 1000. 

Για να πιάσεις τέρμα 1000κατι πρέπει να έχεις 2.5Gbps Port κι άνω, είτε στο PC σου είτε στο switch είτε στο Edgerouter.

Αλλιώς πάει μέχρι 930-940Mbps η 1Gbps.

Για WiFi, κάνε δοκιμές στο Grandstream, διαφορετικά κανάλια, μεγαλύτερο channel width. 

Προφανώς παίζει ρόλο και το client (κινητό/laptop/tablet).

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Thresh είπε

Για να πιάσεις τέρμα 1000κατι πρέπει να έχεις 2.5Gbps Port κι άνω, είτε στο PC σου είτε στο switch είτε στο Edgerouter.

Αλλιώς πάει μέχρι 930-940Mbps η 1Gbps.

Για WiFi, κάνε δοκιμές στο Grandstream, διαφορετικά κανάλια, μεγαλύτερο channel width. 

Προφανώς παίζει ρόλο και το client (κινητό/laptop/tablet).

Οκ με καλώδιο είμαι κομπλέ τότε γιατί όλα είναι 1gbps, οπότε σωστά τα 930. 

τώρα στο WiFi θα δω τι θα κάνω γιατί κανονικά το μοντέλο αυτό είναι για 4800mbps και έχω 700

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Karanikolis said:

τώρα στο WiFi θα δω τι θα κάνω γιατί κανονικά το μοντέλο αυτό είναι για 4800mbps και έχω 700

Στην καλύτερη κι αυτό θα πάει όσο μέσω καλωδίου.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Σκέψου λίγο και αναρωτήσου, πώς είναι δυνατόν να σού δίνει στο ασύρματο 4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή του ενσύρματου;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Σκέψου λίγο και αναρωτήσου, πώς είναι δυνατόν να σού δίνει στο ασύρματο 4 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή του ενσύρματου;

Είπα ότι πιάνει έως τόσο. Θεωρούσα ότι θα έπιανα τα 1000 της γραμμής στο ασύρματο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jkoukos είπε

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο. Πώς μπορεί να πιάνει τόσο; Με ποιόν μαγικό τρόπο;

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Αν θέλεις να βοηθήσεις κάπως πες μου τι εννοείς ή αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Karanikolis είπε

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Αν θέλεις να βοηθήσεις κάπως πες μου τι εννοείς ή αν μπορώ να κάνω κάτι εγώ. 

Ανοίγεις μεγάλη κουβέντα και θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν να είμαι συντομότερος. Έχεις ένα εξαιρετικό ΑΡ που ενώ έχει μία θύρα 2,5Gbps (και άλλη μία απλή Gigabit), εν τούτοις η ταχύτητα στο LAN περιορίζεται από την δυνατότητα της θύρας δικτύου του Router που είναι Gigabit.

Ο κατασκευαστής του ΑΡ αναφέρει ότι στους 5GHz (4×4:4 MU-MIMO) έχει μέγιστο Data Rate έως 4800Mbps με 160MHz* εύρος ζώνης. Το επιτυγχάνει έχοντας δυνατότητα ταυτόχρονης επικοινωνίας με 4 κεραίες (UP/DL 4x4) σε 4 spatial streams (:4). Αντίστοιχα στους 2,4GHz έχει μέγιστο Data Rate έως 600Mbps. Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια και δεν αναφέρει (όπως όλοι οι κατασκευαστές) την άλλη μισή. Για την ακρίβεια αναφέρει σε αστερίσκο "Actual throughput may vary depending on many factors including environmental conditions, distance between devices, radio interference in the operating environment and mix of devices in the network", για να είναι τυπικά καλυμμένος 

Πάμε τώρα στο ερώτημα που σου έθεσα. Ακόμη και να είχες 2,5Gbps σύνδεση με το διαδίκτυο και να την υποστήριζε ο Router, με ποιον μαγικό τρόπο το ΑΡ έχει δυνατότητα Data Rate 4800Μbps όταν στην LAN είσοδο δέχεται μόνον 2,5Gbps; Η απάντηση σε αυτό είναι ή άλλη μισή αλήθεια που βρίσκεται γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας και τους περιορισμούς των ασύρματων δικτύων. Σε αυτά για το ίδιο πράγμα, δηλαδή την ταχύτητα επικοινωνίας, υπάρχουν 3 θεμελιώδη μεγέθη:

1. Data Rate: Που αναφέρεται στην ταχύτητα με την οποία διακινούνται τα δεδομένα.
  2. Bandwidth: Που αναφέρεται στον μέγιστο όγκο δεδομένων που δύναται να διακινηθεί.
  3. Throughput: Που αναφέρεται στον μέγιστο όγκο δεδομένων που επιτυχώς διακινήθηκε.

Με απλά λόγια, το πρώτο αναφέρεται στο πόσο γρήγορα μπορεί ταυτόχρονα να στείλει και να λάβει δεδομένα, το δεύτερο πόσο όγκο δεδομένων δυνητικά έχει ικανότητα να  διακινήσει και το τρίτο πόσος όγκος πραγματικά διακινείται. Σκέψου το σαν το νερό που ρέει σε σωλήνα, με το bandwidth να είναι η χωρητικότητα που μπορεί να μεταφέρει βάσει της διατομής του, το data rate είναι το πόσο γρήγορα ρέει το νερό μέσα στον σωλήνα και το throughout πόσος όγκος νερού έρευσε τελικά βάσει πολλών ανεξάρτητων παραγόντων στο δίκτυο (διαρροές, πίεση, στροφές, διακλαδώσεις, αποφράξεις, άνοιγμα βάνας κλπ).

Καταρχήν η κύρια διαφορά των ενσύρματων έναντι των ασύρματων δικτύων είναι ότι στα πρώτα η επικοινωνία είναι Full Duplex, που σημαίνει ότι την ίδια χρονική στιγμή μπορεί μια συσκευή να στείλει και να λάβει δεδομένα με κάποια άλλη. Στα ασύρματα δίκτυα η επικοινωνία είναι Half Duplex αφού εξ ορισμού ο ίδιος πομποδέκτης είτε θα λαμβάνει είτε θα στέλνει δεδομένα, άρα πάντα η τελική ταχύτητα θα είναι μικρότερη. Πόσο μικρότερη, εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες.

Πάμε τώρα στα δικά σου θεωρητικά. Κάνεις έλεγχο ταχύτητας στο διαδίκτυο ενσύρματα και ασύρματα. Και στις 2 περιπτώσεις η μέγιστη ταχύτητα θα είναι 1000Mbps αφού αυτή είναι η ταχύτητα σύνδεσης και η θύρα LAN του Router. Ωστόσο όπως έγραψα παραπάνω, ταχύτητα στον ασύρματο έλεγχο θα είναι μικρότερη της ενσύρματης και αυτό εφόσον και οι 2 συσκευές (ΑΡ και κινητό ή laptop) υποστηρίζουν το ίδιο ακριβώς πρωτόκολλο (π.χ. 802.11ax) και ίδιο αριθμό spatial streams (κεραίες) και εύρος ζώνης. 

Χωρίς να αναφέρεις με ποια συσκευή έκανες τον έλεγχο (για να δούμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της), θεωρώ λίαν απίθανο να ήταν κάποια που να είχε τα ίδια με το ΑΡ (ειδικά με 4 κεραίες και δυνατότητα λειτουργίας σε 160MHz εύρος ζώνης). Χοντρικά λοιπόν θεωρώ ότι τα 700Mbps που πιάνεις είναι εξαιρετικό νούμερο για ασύρματη συσκευή (~75% της ενσύρματης).

* Τα 4800Mbps σε 160Mhz εύρος ζώνης μεταφράζονται σε 1200Mbps/spatial stream, που είναι η μέγιστη θεωρητική βάσει 802.11ax προτύπου. Αν η επικοινωνία γίνει σε 80MHz εύρος ζώνης, η μέγιστη θεωρητική πέφτει στα 600Mbps/spatial stream δηλαδή συνολικά 2400Mbps. 

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...