fsbmaniac Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Στις 21/7/2022 στις 1:58 ΜΜ, silve είπε Αυτό που συμβαίνει με τις τιμές των καινούργιων, νομίζω ότι δυστυχώς δεν θα ξαναδούμε τις τιμές των προηγουμένων 4+ χρόνων. Αυτές θα είναι από εδώ και πέρα, άρα η όποια σύγκριση με το παρελθόν για την αποτροπή αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου είναι άσκοπη θεωρώ. Συμφωνώ ότι 12-13 χιλιάρικα για ένα μεταχειρισμένο χωρίς εγγυήσεις κλπ είναι κρίμα να τα δώσεις. Ή κάνεις λίγη υπομονή και αγοράζεις σε λίγο καιρό ένα καινούργιο ή βάζεις δόσεις αυτά που σου λείπουν αν το θες άμεσα. Στο θέμα του Dacia, μου αρέσει κι εμένα πολύ εμφανισιακά και ήμουν ένα βήμα πριν πάω να το δοκιμάσω και να το δω πιο σοβαρά. Αυτό που με κράτησε ήταν ο φόβος για την ποιότητα των υλικών και ίσως μηχανικά δεν αισθανόμουν την σιγουριά που ήθελα. Με κανένα δεν αισθάνεσαι σιγουριά εδώ που τα λέμε, αλλά λίγο περισσότερο με την Dacia. Βέβαια υπάρχει και η εγγύηση φυσικά... Οι τιμές θα επανέλθουν όταν και αν πέσουν οι πρώτες ύλες...μέχρι τότε ήδη υπερτιμημένοι κουβάδες θα στοιχίζουν πολύ ακριβότερα δυστηχώς. Το 2009 είχα πάρει golf 6 tsi 160ps highline έκδοση με φοβερό alcadara σαλόνι, ζαντικό, με έξτρα πραγματάκια πάνω με το κλειδί στο χέρι 23Κ τελική με καλή εκπτωση. Τώρα όλες οι εταιρίες alcadara φοράνε την χαμηλή ποιότητα (λεπτότερο παχος υφάσματος) ακόμη και σε εκδόσεις των 30Κ . Σκληρά πλαστικά παντου και αυτό το ελεινο pianoblack πλαστικό παντού. Ακόμη και τα σηματα τους (πχ vw-toyota) το έχουν κάνει μιας γελοίας ποιότητας πλαστικό...τα δε τιμόνια απο συνθετικο δερμα κτλ...και εχουν κόψει κόστη απο απίστευτα πράγματα αρκεί να δείτε τις πλαφονιερες των πορτ παγκαζ τα σχοινάκια τα εχουν ειται με κόμπο είται με θερμοκοληση θηλιές...το νέο kia nero γεμάτο σκληρά πλαστικά παντού και Piano black και λαβή στην πόρτα η οποία ειναι λες και ειναι 20 χρονών απο τον τζογο και το ψευτουλικό οχημα 32Κ ευρώ... και κάποιοι εντυπωσιάζονται λέει απο την συναρμογή ! που οι κολωνες μπροστά ειναι λες και το εχουν ανοιξει 40 φορές να περάσουν συναγερμό και καλωδια τοσο παιζουν τα πλαστικα... Επεξεργασίες μετάλλων χαμηλής ποιότητας εξού και πολλοι σκουριασμένοι προεντατητες ζωνών ακόμη και σε καινούρια οχήματα κτλ. Η ποιότητα έχει πέσει τρομερά..
gpapadakis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Οντως και στα review δείχνουν το ακριβότερο trim full extra του μοντελου που πάει 8-10 χιλιάρικα πάνω μην ξεφτιλιστουν. Βλέπεις ένα άθλιο σαγρε υφασμα στις πόρτες (που δε θα τολμούσαν παλιότερα να το βάλουν ούτε στο πορτμπαγκάζ) που στο πασάρουν για ανακυκλωμένο, κάτι ξεφτια στα καθίσματα στις φτηνές εκδόσεις των ηλεκτρικών (σου λέει δεν έχουν κριτήριο price point από προηγούμενο μοντέλο μιας και είναι ηλεκτρικό, οπότε μπορούμε να βάλουμε ότι σαβουρα βρουμε). 46 χιλιάρικα ηλεκτρικό χωρίς δερμάτινα καθίσματα, να μην πω μάρκα. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από gpapadakis
Black Demis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, fsbmaniac είπε Οι τιμές θα επανέλθουν όταν και αν πέσουν οι πρώτες ύλες...μέχρι τότε ήδη υπερτιμημένοι κουβάδες θα στοιχίζουν πολύ ακριβότερα δυστηχώς. Το 2009 είχα πάρει golf 6 tsi 160ps highline έκδοση με φοβερό alcadara σαλόνι, ζαντικό, με έξτρα πραγματάκια πάνω με το κλειδί στο χέρι 23Κ τελική με καλή εκπτωση. Τώρα όλες οι εταιρίες alcadara φοράνε την χαμηλή ποιότητα (λεπτότερο παχος υφάσματος) ακόμη και σε εκδόσεις των 30Κ . Σκληρά πλαστικά παντου και αυτό το ελεινο pianoblack πλαστικό παντού. Ακόμη και τα σηματα τους (πχ vw-toyota) το έχουν κάνει μιας γελοίας ποιότητας πλαστικό...τα δε τιμόνια απο συνθετικο δερμα κτλ...και εχουν κόψει κόστη απο απίστευτα πράγματα αρκεί να δείτε τις πλαφονιερες των πορτ παγκαζ τα σχοινάκια τα εχουν ειται με κόμπο είται με θερμοκοληση θηλιές...το νέο kia nero γεμάτο σκληρά πλαστικά παντού και Piano black και λαβή στην πόρτα η οποία ειναι λες και ειναι 20 χρονών απο τον τζογο και το ψευτουλικό οχημα 32Κ ευρώ... και κάποιοι εντυπωσιάζονται λέει απο την συναρμογή ! που οι κολωνες μπροστά ειναι λες και το εχουν ανοιξει 40 φορές να περάσουν συναγερμό και καλωδια τοσο παιζουν τα πλαστικα... Επεξεργασίες μετάλλων χαμηλής ποιότητας εξού και πολλοι σκουριασμένοι προεντατητες ζωνών ακόμη και σε καινούρια οχήματα κτλ. Η ποιότητα έχει πέσει τρομερά.. τιμές δνε πρόκειται να πέσουν (μόνο να ανέβουν) και δεν ειναι πρώτες ύλες που κανουν μεγαλη διαφορα, άλλα καινούργιοι νόμοι περί ρύπων που πρέπει να κανουν το αδύνατον δυνατό κατασκευαστές για να βγει όχημα με προδιαγραφές ετσι για να μην ανεβεί τιμή απο 20 στα 40 με το καλημερα την ανεβάζουν από 20 στα 30 32 και κόβουν από ποιότητα υλικών μέσα αυτό θα συνεχιστεί μεχρι να γίνει μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση (καθώς ένας μετά τον άλλον θα αδυνατούν να βγάλουν μεκ με προδιαγραφές η στην καλύτερη τιμή τον μεκ θα ειναι ίδια με αυτά τον ηλεκτρικών με χειρότερες επιδόσεις) Οσο για τα ηλεκτρικά τιμή θα ειναι εκεί που θα ειναι μεχρι να βρεθεί αλλη τεχνολογία στης μπαταρίες
Boubis1411 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Το σκέφτομαι και εγώ το Sandero 2015 μοντέλο και πάνω. Δεν βλέπω να υπάρχουν καλύτερες λύσεις στα 10-12 χιλιάρικα. Οι τιμες θα ανέβουν κ άλλο σύντομα από ότι έμαθα. 1
fsbmaniac Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Στις 5/8/2022 στις 10:32 ΜΜ, Black Demis είπε τιμές δνε πρόκειται να πέσουν (μόνο να ανέβουν) και δεν ειναι πρώτες ύλες που κανουν μεγαλη διαφορα, άλλα καινούργιοι νόμοι περί ρύπων που πρέπει να κανουν το αδύνατον δυνατό κατασκευαστές για να βγει όχημα με προδιαγραφές ετσι για να μην ανεβεί τιμή απο 20 στα 40 με το καλημερα την ανεβάζουν από 20 στα 30 32 και κόβουν από ποιότητα υλικών μέσα αυτό θα συνεχιστεί μεχρι να γίνει μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση (καθώς ένας μετά τον άλλον θα αδυνατούν να βγάλουν μεκ με προδιαγραφές η στην καλύτερη τιμή τον μεκ θα ειναι ίδια με αυτά τον ηλεκτρικών με χειρότερες επιδόσεις) Οσο για τα ηλεκτρικά τιμή θα ειναι εκεί που θα ειναι μεχρι να βρεθεί αλλη τεχνολογία στης μπαταρίες Δεν ισχύει αυτό που λες έχω κόσμο που εργάζεται Γερμανία και Τσεχία ακόμη και το πλαστικό έχει ανέβει 30% τα κόστη κατασκευής είναι στο θεό καμία εταιρία δεν θέλει μείωση τζίρου όταν κοσμοτε που έπαιρνε οριακά 20Κ όχημα θα δώσει τώρα 25;
gsisr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Στις 5/8/2022 στις 1:29 ΜΜ, mp123 είπε Προσωπικα εγω δεν θα το επαιρνα λογο οτι ειναι ρενω και οχι ντατσια. Τι έχουν τα Ρενώ;
mp123 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, gsisr είπε Τι έχουν τα Ρενώ; Δεν μου αρεσουν αν και ειχα αγορασει το καπτουρ. Η πιο αποτυχημένη μου αγορα απο τα 12 αυτοκίνητα που εχω αλλαξει.
Maurikycli Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 17 ώρες πριν, mp123 είπε Δεν μου αρεσουν αν και ειχα αγορασει το καπτουρ. Η πιο αποτυχημένη μου αγορα απο τα 12 αυτοκίνητα που εχω αλλαξει. Μούτρωσε και σου έκανε νάζια έτσι που το έλεγες. Κανονικά είναι καπτίγ 1
borealisnor Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Στις 9/8/2022 στις 8:58 ΜΜ, mp123 είπε Δεν μου αρεσουν αν και ειχα αγορασει το καπτουρ. Η πιο αποτυχημένη μου αγορα απο τα 12 αυτοκίνητα που εχω αλλαξει. Μπορείς να πεις την εμπειρία σου παρακαλώ γιατί Μας αρέσει πολύ το captur αν βολεψει θα το ψάξουμε σε μεταχειρισμένο
mp123 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, borealisnor είπε Μπορείς να πεις την εμπειρία σου παρακαλώ γιατί Μας αρέσει πολύ το captur αν βολεψει θα το ψάξουμε σε μεταχειρισμένο Το αμαξι είναι για πολύ συντηρητικόυς οδηγους . Στις στροφες πλεει αν το πιέσεις εστω και λιγο. Ευθεια το πολυ 140 και παλι ειναι ασταθες ακουγετε ο αερας εντονα. Εσωτερικο τριζουν οι ζωνες ασφαλειας , τα καθισματα οδηγου συνοδηγου δεν εχουν πλευρική στηριξη . Φρενα χαλια αν και φοραγε bridgestone. Εχει μεγαλο πορπαγκαζ και ειναι ανετο μεσα. Θα το παρει καποιος που πηγαινει πολύ μα πολυ συντηρητικά , θελει ψευτοσουβ , θελει χωρους ,και του αρεσει η εμφάνιση του. Εγω την πατησα, μου αρεσε η εμφάνιση αλλα οδηγικά μετά που το εζησα με χαλασε πολυ.Ειχα παρει το ντιζελ 1.5 90 αλογα. Κατσναλωση κατω απο 5 εχει αν σε ενδιαφερει αλλα ντιζελ τωρα και μτχ μακρυα. Θα σου ελεγα μακρυα. Ψαξε για αλλι αμαξι. Δεν αξιζει οδηγικα.Μονο εμφανιση εχει.Τιποτε αλλο. Στις 10/8/2022 στις 6:03 ΠΜ, Maurikycli είπε Μούτρωσε και σου έκανε νάζια έτσι που το έλεγες. Κανονικά είναι καπτίγ Δεν θελω να θυμαμε αυτο το αχρηστο πραγμα που ειχα αγορασει. Τώρα το πως το πηρα ; Αν εισαι παντρεμενος καταλαβενεις , αν δεν εισαι οταν παντρευτεις θα καταλαβεις . 1
borealisnor Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ευτυχώς περιέγραψες αυτό ακριβώς που είμαστε!ποτέ δεν θα πάει πάνω από 90-100 κ βαριά σε καμία προσπέραση 120. Ίσα ίσα που επειδή είναι πετρέλαιο φοβάμαι μη δε γίνει σωστή χρήση.σκοπος είναι μια φορά την εβδομάδα να κάνει 100-150 χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο και τις υπόλοιπες μέρες μέσα στην πόλη λίγα χιλιόμετρα. Πόσο καιρό το κράτησες μέχρι να απειλεισεις για διαζύγιο τύπου ...η αυτό η εγώ; Από ζημιές σου έβγαλε; Το συγκεκριμένο δεν με φοβίζει γιατί θα είναι από έντιμο άνθρωπο (ναι έχουν μείνει κ δαυτοι) το μόνο που με χαλάει είναι ότι είναι euro 5 ενώ έχει χαμηλους ρύπους κ δεν ξέρω πρακτικά τι σημαίνει βραχυπρόθεσμα..;μήπως ξέρει κανείς; Α!αυτό που ανέφερες για χάλια φρένα εννοείς σε βαθμό επικινδυνότητας; Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από borealisnor
mp123 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, borealisnor είπε Ευτυχώς περιέγραψες αυτό ακριβώς που είμαστε!ποτέ δεν θα πάει πάνω από 90-100 κ βαριά σε καμία προσπέραση 120. Ίσα ίσα που επειδή είναι πετρέλαιο φοβάμαι μη δε γίνει σωστή χρήση.σκοπος είναι μια φορά την εβδομάδα να κάνει 100-150 χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο και τις υπόλοιπες μέρες μέσα στην πόλη λίγα χιλιόμετρα. Πόσο καιρό το κράτησες μέχρι να απειλεισεις για διαζύγιο τύπου ...η αυτό η εγώ; Από ζημιές σου έβγαλε; Το συγκεκριμένο δεν με φοβίζει γιατί θα είναι από έντιμο άνθρωπο (ναι έχουν μείνει κ δαυτοι) το μόνο που με χαλάει είναι ότι είναι euro 5 ενώ έχει χαμηλους ρύπους κ δεν ξέρω πρακτικά τι σημαίνει βραχυπρόθεσμα..;μήπως ξέρει κανείς; Α!αυτό που ανέφερες για χάλια φρένα εννοείς σε βαθμό επικινδυνότητας; Ουτε δυο χρονια. Περιπου με 9500 χλμ το εδωσα. Ζημιες τιποτα τι να βγάλει αλλοστε τοσο λιγο Υπολόγισε το σερβις καθε χρονο με τα χλμ που λες καπου στα 250. Λαδια φιλτρο λαδιου και φιλτρο πετρελαιου οπωσδηποτε ( ειναι με νεροπαγιδα ). Οταν το παρεις προσεξε αν θελει αλλαγη το φιλτρο dpf. Τα φρενα δεν ειναι επικίνδυνα , πολυ μετρια θα ελεγα. Θεμα κινητηρα δεν εχουν ακουστει κακα αν του κανεις την κανονικη συντηριση. Εγω το ειχα παρει το 2015 καινουριο . Προσεξε μονο που θα βαζεις πετρελαιο και τα προβλεπομενα σερβις να γινοντε στην ωρα τους. 1
Haldol Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 15 ώρες πριν, mp123 είπε Ειχα παρει το ντιζελ 1.5 90 αλογα. Και diesel, και 90 άλογα, και SUV (έστω μικρό). Πως να μη πηγαίνει "με το πάσο του" αυτό;
mp123 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Haldol είπε Και diesel, και 90 άλογα, και SUV (έστω μικρό). Πως να μη πηγαίνει "με το πάσο του" αυτό; Μιλησα οτι ηθελα η περιμενα επιδοσεις ; Να καταλαβαινουμε τι λεμε. Οδικη συμπεριφορα για την κατηγορια του ειπα. Με λιγα λογια στην ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ χαλια. Ελπιζω να εγινα κατανοητος.
borealisnor Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Στις 12/8/2022 στις 4:27 ΜΜ, mp123 είπε Ουτε δυο χρονια. Περιπου με 9500 χλμ το εδωσα. Ζημιες τιποτα τι να βγάλει αλλοστε τοσο λιγο Υπολόγισε το σερβις καθε χρονο με τα χλμ που λες καπου στα 250. Λαδια φιλτρο λαδιου και φιλτρο πετρελαιου οπωσδηποτε ( ειναι με νεροπαγιδα ). Οταν το παρεις προσεξε αν θελει αλλαγη το φιλτρο dpf. Τα φρενα δεν ειναι επικίνδυνα , πολυ μετρια θα ελεγα. Θεμα κινητηρα δεν εχουν ακουστει κακα αν του κανεις την κανονικη συντηριση. Εγω το ειχα παρει το 2015 καινουριο . Προσεξε μονο που θα βαζεις πετρελαιο και τα προβλεπομενα σερβις να γινοντε στην ωρα τους. Πολλά δεν είναι 250 ευρώ το χρόνο η έχω καιρό να κάνω σέρβις;;;ίσως αναγκαστικά τα έκανες στην αντιπροσωπεία λόγω εγγύησης και βαράνε στο κεφάλι; Για να ελέγξω το φίλτρο dpf πρέπει να το πάω στην αντιπροσωπεία; Ξέρεις μηπως πως θα βρω on line το book για το τι χρειάζεται σε κάθε σέρβις; Ευχαριστώ,!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα