Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι ενοικιαστής σε ένα σπίτι ενός ανθρώπου που δεν είναι καθόλου τίμιος και σπάει το συμβόλαιο ξαφνικά "και καλά" για ιδιοκατοίκηση. Να μην τα πολυλογώ, έχουμε στο όνομα μου το ρεύμα και θέλουμε να το κόψουμε, η εγγύηση είναι 130 ευρώ αλλά λέμε να καλύψουμε από εκεί τον τελευταίο λογαριασμό που θα έρθει και θα είναι περίπου εκεί. Την εγγύηση όμως την έδωσε αυτός, αλλά επειδή είναι κάφρος λέμε να χρησιμοποιήσουμε την εγγύηση για να ξεπληρώσουμε τον λογαριασμό. 

Πήγε δηλαδή μια μέρα και έβαλε εγγύηση σε λογαριασμό που είναι στο όνομα μου. Έχει απόδειξη από αυτό ώστε να μπορέσει να μου ζητήσει μετά τα λεφτά της εγγύησης;

Υ.Σ. Για να μην παρεξηγούμε κι όλας, αυτό γίνεται γιατί ξαφνικά μας ξεσπιτώνει, μπαίνουμε σε τεράστια έξοδα για να πάμε σε νέο σπίτι και δεν πληρώνει τίποτα αυτός, όποτε είπαμε τουλάχιστον να κάνουμε αυτό. Για να πάμε δικαστικά κλπ δεν παίζει, δεν έχουμε καμία όρεξη.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, KouMasGR είπε

Καλησπέρα, είμαι ενοικιαστής σε ένα σπίτι ενός ανθρώπου που δεν είναι καθόλου τίμιος και σπάει το συμβόλαιο ξαφνικά "και καλά" για ιδιοκατοίκηση.

η 3ετία πάντως δε σπάει

13 λεπτά πριν, KouMasGR είπε

Να μην τα πολυλογώ, έχουμε στο όνομα μου το ρεύμα

τότε δε πλήρωσες εγγύηση ?

14 λεπτά πριν, KouMasGR είπε

Την εγγύηση όμως την έδωσε αυτός,

χλωμό έως αδύνατον

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, korakios είπε

η 3ετία πάντως δε σπάει

τότε δε πλήρωσες εγγύηση ?

χλωμό έως αδύνατον

Σπάει για ιδιοκατοίκηση αν πει ότι το θέλει, απλά το έκανε ξαφνικά και είναι ανήθικο να το πω και έτσι αυτό που κάνει ξαφνικά και εγώ είμαι στην πιο κρίσιμη και προτελευταία εξεταστική μου. Την εγγύηση την έδωσε αυτός, τότε δεν θυμάμαι πως και γιατί, αλλά την έδωσε αυτός, απλά το ρεύμα είναι στο όνομα μου. Άρα δεν έχει καμία δικαιοδοσία αυτός πάνω στην εγγύηση;

Επεξ/σία από KouMasGR
Δημοσ.
Μόλις τώρα, KouMasGR είπε

Σπάει για ιδιοκατοίκηση αν πει ότι το θέλει.

3 λεπτά πριν, korakios είπε

η 3ετία πάντως δε σπάει

έχει καταργηθεί , δεν ξέρω πως αλλιώς να στο δώσω να το καταλάβεις

1 λεπτό πριν, KouMasGR είπε

Την εγγύηση την έδωσε αυτός, τότε δεν θυμάμαι πως και γιατί, αλλά την έδωσε αυτός,

την έδωσε για το όνομά του

2 λεπτά πριν, KouMasGR είπε

απλά το ρεύμα είναι στο όνομα μου

αυτό δε γίνεται βασικά , είτε έκανες εξουσιοδότηση ή του έδωσες ταυτότητα κτλ και πήγε ο ίδιος παράνομα σε γνωστό και έκανε τα χαρτιά

3 λεπτά πριν, KouMasGR είπε

Άρα δεν έχει καμία δικαιοδοσία αυτός πάνω στην εγγύηση;

δε με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι , ότι θες κάνε

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, KouMasGR είπε

Σπάει για ιδιοκατοίκηση αν πει ότι το θέλει, απλά το έκανε ξαφνικά και είναι ανήθικο να το πω και έτσι αυτό που κάνει ξαφνικά και εγώ είμαι στην πιο κρίσιμη και προτελευταία εξεταστική μου. Την εγγύηση την έδωσε αυτός, τότε δεν θυμάμαι πως και γιατί, αλλά την έδωσε αυτός, απλά το ρεύμα είναι στο όνομα μου. Άρα δεν έχει καμία δικαιοδοσία αυτός πάνω στην εγγύηση;

Δεν σπάει η 3ετία για κανέναν λόγο. 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TuXaKoS είπε

Δεν σπάει η 3ετία για κανέναν λόγο. 

Θες να το εξηγήσεις αυτό; Γιατί δεν το κατάλαβα. Δηλαδή, αν έχω συμβόλαιο 3ετες δεν μπορεί να το σπάσει για κανένα λόγο; Αυτός μας έκανε συμβόλαιο το 2019-2020 κάπου εκεί μέσα μέχρι το 2024 και τώρα ξαφνικά θέλει να φύγουμε, μέχρι και με έξωση μας απείλησε. Και να πεις ότι του χρωστάμε και τίποτα... ο γελοίος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

α) ΔΕ ΣΠΑΕΙ η τριετια, απο το αρχικο συμβολαιο μετρας 3 χρονια μινιμουμ, οτι κ να εχετε γραψει

β) φευγεις κ κοβεις το ρευμα, μη μεινει στο ονομα σου την έκατσες... εισαι σιγουρος οτι εδωσε εγγυηση και οχι την αμοιβη ηλεκτρολογου για ΥΔΕ;

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.

Θες να το εξηγήσεις αυτό; Γιατί δεν το κατάλαβα. Δηλαδή, αν έχω συμβόλαιο 3ετες δεν μπορεί να το σπάσει για κανένα λόγο; Αυτός μας έκανε συμβόλαιο το 2019-2020 κάπου εκεί μέσα μέχρι το 2024 και τώρα ξαφνικά θέλει να φύγουμε, μέχρι και με έξωση μας απείλησε. Και να πεις ότι του χρωστάμε και τίποτα... ο γελοίος.

Τριετία λενε, για το 2019 με 2024 γράφεις.Δεν βγαίνει.Δεν ξέρεις τι συμβόλαιο έχεις κάνει;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τριετία λενε, για το 2019 με 2024 γράφεις.Δεν βγαίνει.Δεν ξέρεις τι συμβόλαιο έχεις κάνει;

5 λεπτά πριν, paylidis είπε

α) ΔΕ ΣΠΑΕΙ η τριετια, απο το αρχικο συμβολαιο μετρας 3 χρονια μινιμουμ, οτι κ να εχετε γραψει

β) φευγεις κ κοβεις το ρευμα, μη μεινει στο ονομα σου την έκατσες... εισαι σιγουρος οτι εδωσε εγγυηση και οχι την αμοιβη ηλεκτρολογου για ΥΔΕ;

Μέναμε 3 χρόνια, λόγω της αδερφής που σπούδαζε και μετά πήγα εγώ, και κάναμε ανανέωση μέχρι το 2024 επειδή αυτός ήθελε μέχρι το 24, και μέχρι τότε τα βρίσκαμε όλα καλά, αλλά τώρα ξαφνικά μας έκανε νερά. Αυτό ξέχασα να το αναφέρω.

Η τριετία που λέτε ισχύει για το αρχικό συμβόλαιο όπως γνωρίζω.

Όσο για το β) που λέει ο άλλος, προφανώς δεν θα το αφήσω το ρεύμα ανοιχτό, αλλά την έγγυηση θυμάμαι ότι την έδωσε αυτος, από όσο θυμάμαι ήταν μαζί μας όταν κάναμε το ρεύμα και πλήρωσε την εγγύηση, αλλά δεν θυμάμαι αν πήρε απόδειξη για την εγγύηση.

Δημοσ.

Μέναμε 3 χρόνια, λόγω της αδερφής που σπούδαζε και μετά πήγα εγώ, και κάναμε ανανέωση μέχρι το 2024 επειδή αυτός ήθελε μέχρι το 24, και μέχρι τότε τα βρίσκαμε όλα καλά, αλλά τώρα ξαφνικά μας έκανε νερά. Αυτό ξέχασα να το αναφέρω.

Όσο για το β) που λέει ο άλλος, προφανώς δεν θα το αφήσω το ρεύμα ανοιχτό, αλλά την έγγυηση θυμάμαι ότι την έδωσε αυτος, από όσο θυμάμαι ήταν μαζί μας όταν κάναμε το ρεύμα και πλήρωσε την εγγύηση, αλλά δεν θυμάμαι αν πήρε απόδειξη για την εγγύηση.

Γενικά, ότι και να γράφει το συμβόλαιο η 3τια δεν σπάει (Αν πχ το αρχικό συμβόλαιο γράφει για 1 χρόνο πάλι για 3 χρόνια έχει ισχύει). 

Εφόσον έγινε ανανέωση, ισχύει ότι γράφει το καινούργιο δηλαδή μέχρι το 2024. Όμως και αυτό το συμβόλαιο δεν σπάει για ιδιοκατοίκηση. :) 

Άρα για να το κάνουμε ξεκάθαρο, δεν μπορεί να σε βγάλει έξω πρίν το 2024 εφόσον είσαι εντάξει στους λογαριασμούς κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, TuXaKoS είπε

Γενικά, ότι και να γράφει το συμβόλαιο η 3τια δεν σπάει (Αν πχ το αρχικό συμβόλαιο γράφει για 1 χρόνο πάλι για 3 χρόνια έχει ισχύει). 

Εφόσον έγινε ανανέωση, ισχύει ότι γράφει το καινούργιο δηλαδή μέχρι το 2024. Όμως και αυτό το συμβόλαιο δεν σπάει για ιδιοκατοίκηση. :) 

Άρα για να το κάνουμε ξεκάθαρο, δεν μπορεί να σε βγάλει έξω πρίν το 2024 εφόσον είσαι εντάξει στους λογαριασμούς κτλ. 

Ωραία οκ. Παρόλα αυτά πες ότι συμφωνώ να φύγω εφόσον μου το ζητάει αυτός γιατί και εγώ πλέον δεν νιώθω άνετα, στο ρεύμα δίνουν απόδειξη για την εγγύηση που δίνεις; Αυτό θέλω να ξέρω.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, KouMasGR είπε

σωστο απλα δε το ειχες ξεκαθαρισει μεχρι να γραψω το μηνυμα μου... κ τωρα φυσικα ισχυει εως το 2024... δεν επιτρεπεται πλεον η εξωση για ιδιοκατοικηση (δε το ηξερα ουτε εγω πριν μερικα χρονια το εμαθα)

4 λεπτά πριν, KouMasGR είπε

δεν εχει καμια σημασια, δικη σου ειναι εσυ φαινεται να την πληρωσες... εφοσον ειναι φουστης γινε κ εσυ...

Μόλις τώρα, KouMasGR είπε

Ωραία οκ. Παρόλα αυτά πες ότι συμφωνώ να φύγω εφόσον μου το ζητάει αυτός γιατί και εγώ πλέον δεν νιώθω άνετα, στο ρεύμα δίνουν απόδειξη για την εγγύηση που δίνεις; Αυτό θέλω να ξέρω.

απο καποια στιγμή (σιγουρα το 2020 δε ξερω για το 2019) κ μετα η εγγυηση ερχοταν ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ και δε τη πληρωνες επιτόπου, για αυτο σου λεω εαν εισαι σιγουρος οτι πληρωσε εγγυηση κ οχι κατι αλλο

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

σωστο απλα δε το ειχες ξεκαθαρισει μεχρι να γραψω το μηνυμα μου... κ τωρα φυσικα ισχυει εως το 2024... δεν επιτρεπεται πλεον η εξωση για ιδιοκατοικηση (δε το ηξερα ουτε εγω πριν μερικα χρονια το εμαθα)

δεν εχει καμια σημασια, δικη σου ειναι εσυ φαινεται να την πληρωσες... εφοσον ειναι φουστης γινε κ εσυ...

απο καποια στιγμή (σιγουρα το 2020 δε ξερω για το 2019) κ μετα η εγγυηση ερχοταν ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ και δε τη πληρωνες επιτόπου, για αυτο σου λεω εαν εισαι σιγουρος οτι πληρωσε εγγυηση κ οχι κατι αλλο

Ε ναι δεν πρόκειται να τον αφήσω έτσι. 

Αλλά όχι δεν πλήρωσε κάτι άλλο, γι' αυτό είμαι σίγουρος.

Ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντηση.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, paylidis είπε

Αυτό ακριβώς, ξέχνα τι έγινε με την εγγύηση. Κόψε επί τόπου το ρεύμα για να μην είναι στο όνομά σου και ξέχνα τον. Θα φας μεγαλύτερο χουνέρι αν σου ξεμεινει ο λογαριασμός στο όνομα σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...