tsofras Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 20 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Με 2κ πάντως τον μηνα, δύο άτομα στο ενοίκιο, οχι σπίτι 100μ2 δεν φτιάχνεις αλλο ούτε διακοπές με αντίσκηνο δεν πας Πας αλλά σε ελεύθερο κάμπινγκ 😂
mandos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 2 ώρες πριν, wakabanka είπε Δεν έχει αντιστοίχιση στην πραγματικότητα...Υπολογίζουν το 100% του εισοδήματος, σε πραγματικές συνθήκες που θα βάζεις 50% η 30% των μισθών, θα χρειαστείς 23+ η και 33+ χρόνια αντίστοιχα, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα δουλεύουν 2 άτομα αδιάλειπτα για δεκαετίες, μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, σενάριο🤡 για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα. Το ίδιο λέμε λοιπον. Δεν γίνεται, εκτός και πετύχεις κανά σάπιο ευκαιρία, δηλαδή να αξίζει η θέση και η διαρύθμιση και να ρίξεις δουλειά εσύ. Στην επαρχεία κατά καιρούς παίζουν τέτοια, αλλά όχι στα 100τμ, πιο κοντά στα 50τμ που έχει βρομίσει ο τόπος. 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Επίσης το άρθρο γράφει κατά λέξη "για να αποκτήσει ένα μέσο νοικοκυριό δικό του σπίτι 100 τ.μ. θα πρέπει να διαθέσει ολόκληρα τα εισοδήματα 13 ετών", και όχι με αποταμίεση 13 ετών όπως κατάλαβες εσύ. Αναγνωρίζω ότι μου ξέφυγε το ολόκληρα. Όσο για τα εισοδήματα, για κάποιες (πολλές) οικογένειες τα εισοδήματα είναι μόνο οι μισθοί τους, είτε οι αμοιβές τους από δικές τους δραστηριότητες. Για τους τόκους γελάμε όλοι οι Έλληνες Εγώ πάντως δεν ξέρω πολλούς με μέσο ατομικό 18.500, ούτε με υψηλο ατομικό 18.500. 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μόλις τώρα, mandos είπε Αναγνωρίζω ότι μου ξέφυγε το ολόκληρα. Όσο για τα εισοδήματα, για κάποιες (πολλές) οικογένειες τα εισοδήματα είναι μόνο οι μισθοί τους, είτε οι αμοιβές τους από δικές τους δραστηριότητες. Για τους τόκους γελάμε όλοι οι Έλληνες Εγώ πάντως δεν ξέρω πολλούς με μέσο ατομικό 18.500, ούτε με υψηλο ατομικό 18.500. Μπορεί το ολόκληρα να είναι μόνο μια λέξη, αλλά αλλάζει εντελώς την ουσία. Κάτι που θεωρητικά μπορεί να αγοράσει ένα νοικοκυριό βάζοντας στην άκρη το σύνολο των εισοδημάτων του για 13 χρόνια, με αποταμίευση μάλλον δεν θα καταφέρει να το αποκτήσει ποτέ. Κατά τα άλλα ο δικός σου κύκλος γνωριμιών (και όχι μόνο ο δικός σου αλλά και ο δικός μου) δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο δείγμα ώστε να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό. Να μου έλεγες πως υπάρχει ανισοκατανομή - δλδ αυτοί που έχουν εισόδημα κάτω από 18,5k/έτος είναι πολλαπλάσιοι σε σχέση με αυτούς που έχουν εισόδημα πάνω από 18,5 - θα συμφωνούσα, το ίδιο όμως ισχύει παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα.
PantKo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 14 ώρες πριν, mechpanos είπε Κάνε περιγραφή του όρου σωστό. Όσο καλύτερα περιγράφεις το τι αποτελεί σωστό, τόσο κοντύτερα θα πέσεις στο οικονομικό. Κουφώματα; Θερμομόνωση; Θέρμανση; Υγρομόνωση; Υδραυλική εγκατάσταση; Πλακίδια, είδη υγιεινής, κουζίνες;;;; Έχει πολυυυυ λεπτομέρεια η οικοδομή που κάθε μία κρύβει δεκάδες δυσάρεστες συνήθως εκπλήξεις!!! Σωστό εννοώ ότι δεν είναι ανάγκη να βάλεις 50 ευρώ το τμ πλακάκι ούτε 30 ευρώ το κομμάτι πρίζα ούτε χρυσά πόμολα. Ότι μπορείς να φτιάξεις ένα σπίτι με νορμάλ υλικά που θα βγει και λειτουργικό κανονικά και πιο οικονομικό
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Επίσης να προετοιμάσω τον ts ένα σπίτι σε οικόπεδο συμβαίνει κοστος 1 για το σπιτι, συν 0,5 του κόστους του σπιτιού για τα θεμέλια εκσκαφές υπερύψωση κλπ.
PantKo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 7 ώρες πριν, asmilon είπε Τα κοντεινερ ειναι δομικα σταθερα οταν ειναι ολοκληρα και το ενα στοιβαγμένο ακριβως πανω απο το αλλο. Οταν αρχιζεις και κανεις τρυπες για πορτες και παραθυρα και τα στοιβαζεις οπως να ναι για να φαινονται ωραια, χανουν αυτη την σταθεροτητα. Οποτε μετα θες πολυδαπανες ενισχυσεις στην κατασκευη, ενισχυση για θερμομονωση κλπ κλπ και καταληγεις τελικα με ενα εγχειρημα πολυ πιο ακριβο απο αυτο που ειχες φανταστει στην αρχη. Ενίσχυση στο θέμα θερμομόνωσης θέλουν όλα τα κτίσματα. Εννοείτε ότι και ένα κοντέινερ θα το ντύσει η εταιρεία με θερμομόνωση. Να δεχθώ αυτό που λες για την στατικότητα όταν βάζεις το ενα πάνω στο άλλο και κανείς ανοίγματα ότι θέλει έξτρα ενίσχυση του ταβανιού. Στην δική μου τουλάχιστον περίπτωση που θέλω το σπίτι ένα επίπεδο δεν είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα;
kostakis81 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 μαγκες τα στεγαστικα τα δινουν οι τραπεζες για 30 χρονια + οτι πρεπει να εχειςε το 30% cash opote το νουμερο ειναι μια χαρα .... με το ποσοστο ιδιοκατοιηισεως σατην ελλαδα περιπου στο 85% do the math... η μεση ελληνικη οικογενεια κατεχει 2,3 σπιτια περιπου ... (στο χωριο το 1 η τα 2 ) αρα ολοι πασιρνουν απο 1 ενοικιο για τσονταρισμα στο στεγαστικο .... προφανος αν δεν παιζει βοηθεια απο οικογενεια τα πραγματα ειναι δυσκολα αρα υπολογιστε οτι αυτα που εγιναν το 1960 εγιναν με στερισεις που οι νεοι δεν τισ δεχωνται τωρα..... πλασ οτι νομισμα δραχμη -πληθορισμος κλπκλπ
NickTG Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 25 minutes ago, kostakis81 said: με το ποσοστο ιδιοκατοιηισεως σατην ελλαδα περιπου στο 85% do the math... Περίπου 70%. 26 minutes ago, kostakis81 said: η μεση ελληνικη οικογενεια κατεχει 2,3 σπιτια περιπου ... (στο χωριο το 1 η τα 2 ) αρα ολοι πασιρνουν απο 1 ενοικιο για τσονταρισμα στο στεγαστικο .... Από που βγαίνουν αυτά τα νούμερα?
kostakis81 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, NickTG είπε Περίπου 70%. Από που βγαίνουν αυτά τα νούμερα? ελλστατ... βεβαια πρια απο καποια χρονια ....αλλα ρωτα τους γυρο σου και θα καταλαβεις ./... εγω επεσα απο τα συνεφαοταν συνηδητοποιισα οτι και ο πιο φτωχος εδω στην ελλαδα παιζει να εχει σπιτι στο χωριο και 5 10 σζτρεμματα ελιες....
Mansora Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 3 ώρες πριν, PantKo είπε Σωστό εννοώ ότι δεν είναι ανάγκη να βάλεις 50 ευρώ το τμ πλακάκι ούτε 30 ευρώ το κομμάτι πρίζα ούτε χρυσά πόμολα. Ότι μπορείς να φτιάξεις ένα σπίτι με νορμάλ υλικά που θα βγει και λειτουργικό κανονικά και πιο οικονομικό Αυτά να τα πεις όταν έρθει η ώρα στη γυναίκα σου που θα έχει τον πρώτο λόγο σε κουζίνα μπάνιο πάτωμα πόμολα και να δεις που θα πάει το κόστος 😛 Η απάντηση της θα είναι μια φορά φτιαχνουμε σπίτι ας βάλουμε κάτι καλύτερο και ομορφότερο 1 2
NickTG Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 11 minutes ago, kostakis81 said: ελλστατ... βεβαια πρια απο καποια χρονια ....αλλα ρωτα τους γυρο σου και θα καταλαβεις ./... εγω επεσα απο τα συνεφαοταν συνηδητοποιισα οτι και ο πιο φτωχος εδω στην ελλαδα παιζει να εχει σπιτι στο χωριο και 5 10 σζτρεμματα ελιες.... Το σπίτι στο χωριό μπορεί να ανήκει σε κάμποσα άτομα μαζί ή να είναι κάποιο χάλασμα. Σίγουρα πάντως δεν παίρνουν όλοι από 1 ενοίκιο για να δώσουν για το στεγαστικό. Τα 5-10 στρέμματα ελιές που έχει ο κάθε φτωχός μόνο ως αστείο μπορώ να το πάρω. Δεν νομίζω οι γύρω του καθενός να είναι ικανό δείγμα. 13 minutes ago, Mansora said: Αυτά να τα πεις όταν έρθει η ώρα στη γυναίκα σου που θα έχει τον πρώτο λόγο σε κουζίνα μπάνιο πάτωμα πόμολα και να δεις που θα πάει το κόστος 😛 Η απάντηση της θα είναι μια φορά φτιαχνουμε σπίτι ας βάλουμε κάτι καλύτερο και ομορφότερο Υπάρχουν βέβαια ζευγάρια που συζητούν και τα βρίσκουν. 2
kostakis81 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 11 λεπτά πριν, NickTG είπε Το σπίτι στο χωριό μπορεί να ανήκει σε κάμποσα άτομα μαζί ή να είναι κάποιο χάλασμα. Σίγουρα πάντως δεν παίρνουν όλοι από 1 ενοίκιο για να δώσουν για το στεγαστικό. Τα 5-10 στρέμματα ελιές που έχει ο κάθε φτωχός μόνο ως αστείο μπορώ να το πάρω. Δεν νομίζω οι γύρω του καθενός να είναι ικανό δείγμα. Υπάρχουν βέβαια ζευγάρια που συζητούν και τα βρίσκουν. στατιστικη λεγετε ... προφανως αλλα παντα υπαρχουν 2 σπιτια απο 2 παπουδες κλπκλπ με την πυραμιδα γενεων στην ελλαδα οι περισοτεροι πια εχουν 2 παπουδες 2 οικογενειες κλπλπ αρα αφου ο πλυθησμοσ μειωνετε σημαινει οτι 4 οικογενειες καταλιγουν σε 1 ατομο ... αρα μονο το ασφαλιστικο εχει προβλημα κααι οχι τα σπιτια...
NickTG Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 2 minutes ago, kostakis81 said: στατιστικη λεγετε ... προφανως αλλα παντα υπαρχουν 2 σπιτια απο 2 παπουδες κλπκλπ με την πυραμιδα γενεων στην ελλαδα οι περισοτεροι πια εχουν 2 παπουδες 2 οικογενειες κλπλπ αρα αφου ο πλυθησμοσ μειωνετε σημαινει οτι 4 οικογενειες καταλιγουν σε 1 ατομο ... αρα μονο το ασφαλιστικο εχει προβλημα κααι οχι τα σπιτια... Πέρα από τη στατιστική σου έχουμε κάτι που να στηρίζει το ότι η μέση οικογένεια έχει 2-3 σπίτια όπου λαμβάνει ενοίκιο από το ένα και παράλληλα καλλιεργεί μερικά στρέμματα ελιές?
kostakis81 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 14 λεπτά πριν, NickTG είπε Πέρα από τη στατιστική σου έχουμε κάτι που να στηρίζει το ότι η μέση οικογένεια έχει 2-3 σπίτια όπου λαμβάνει ενοίκιο από το ένα και παράλληλα καλλιεργεί μερικά στρέμματα ελιές? ειναι επισυμα στοιχεια απο την ελστατ Ιδιοκτήτες χωρίς δάνειο. Ελλαδα 61% Γαλλία 33% Γερμανια 25,6% https://www.tovima.gr/2020/11/03/finance/ftoxoi-me-periousia-oi-ellines-ti-deixnei-i-aktinografia-ton-diloseon/ https://www.voria.gr/article/se-ti-akinito-tha-ithelan-na-menoun-i-perissoteri-ellines η Ελλάδα παραμένει η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ιδιόκτητης δεύτερης κατοικίας συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα. Ακολουθούν με λίγο χαμηλότερα ποσοστά η Πολωνία, όπου το 25,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει στην κατοχή του δεύτερη κατοικία, όπως επίσης και η Τουρκία με τους ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας να φτάνουν το 24,8%. Στον αντίποδα βρίσκεται η Γερμανία όπου μόνο ένα 5,4% των ερωτηθέντων δήλωσαν πώς έχουν δεύτερο σπίτι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πώς η πλειοψηφία αυτών που δεν κατέχουν δεύτερη κατοικία, δεν διαθέτουν ούτε κύρια. Συγκριτικά ,οι ιδιοκτήτες δεύτερης κατοικίας είναι ήδη ιδιοκτήτες και κύριας κατοικίας , κατά ποσοστό σχεδόν 40%. Πηγή: https://www.voria.gr/article/se-ti-akinito-tha-ithelan-na-menoun-i-perissoteri-ellines στα παραπανω βαλε οτι οικογενεια ειναΙ 2 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς πισω αρα παμε στο 80% ...
Lucifer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, kostakis81 είπε αυτα που εγιναν το 1960 εγιναν με στερισεις που οι νεοι δεν τισ δεχωνται τωρα..... Ίσως τώρα δεν έχουν τόσο χρόνο οι νέοι γιατί βγάζουν όλο το δημοτικό
Προτεινόμενες αναρτήσεις