andrewg Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Bachelor στο Οικονομικό του ΠαΠει και με 2 χρόνια εμπειρίας (1 σε λογιστικό γραφείο και 1 σε Big 4) συνειδητοποίησα ότι θέλω να αλλάξω λίγο τομέα. Ψάχνοντας βρήκα αρκετά ελκυστικό το κομμάτι των data analytics και ο λόγος χρήσης τους. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να στείλω αιτήσεις σε μεταπτυχιακά πάνω σε αυτό το κομμάτι γνωρίζοντας ελάχιστο προγραμματισμό. (Τα πολύ βασικά που έμαθα μέσα από udemy courses για SQL , Python, PowerBI, Tablaeu) Έστειλα στο Business Analytics του ΟΠΑ, στο Applied Statistics ΟΠΑ και στο Αpplied Statistics ΠαΠει. Διαβάζοντας επίσης είδα ότι είναι γενικά πολύ σημαντική η γνώση μαθηματικών και στατιστικής παρά ο προγραμματισμός γι αυτό και δυσκολεύομαι λίγο στην επιλογή καθώς το Business Analytics του ΟΠΑ φαίνεται πιο στοχευμένο στην Ανάλυση Δεδομένων αλλά έχει μόνο 2 μαθήματα Στατιστικής ενώ τα υπόλοιπα 2 τμήματα έχουν πάρα πολύ στατιστική αλλά και λίγο προγραμματισμό. Αν κάποιος γνωρίζει περί του θέματος θα ήθελα μια συμβουλή για το πιο από αυτά τα μεταπτυχικά είναι καλύτερο ώστε να μπει κάποιος στον χώρο των Data. Merci!!
Dark_panel Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2022 Οταν εψαχνα κι εγω για καποιο μαστερ στο Data Analytics στην Αθηνα, εδειξα και τα 3 αυτα προγραμματα σε εναν καθηγητη που γνωριζει τα του τομεα, και με προετρεψε να επιλεξω με κλειστα ματια το Business Analytics του ΟΠΑ, αφου κι εγω δεν ηθελα να μπω σε πολυ βαθεια Μαθηματικα. 1
agnostos13 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Για DATA καλύτερο το Business Analytics αλλά είναι σχετικά δύσκολο να μπεις λόγω ζήτησης και λόγω του οτι προτιμούν Μαθηματικούς, Στατιστικούς και απόφοιτους Πληροφορικής/ΗΜΜΥ. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από agnostos13
gii Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Στις 28/7/2022 στις 6:05 ΜΜ, andrewg είπε Καλησπέρα παιδιά, Bachelor στο Οικονομικό του ΠαΠει και με 2 χρόνια εμπειρίας (1 σε λογιστικό γραφείο και 1 σε Big 4) συνειδητοποίησα ότι θέλω να αλλάξω λίγο τομέα. Ψάχνοντας βρήκα αρκετά ελκυστικό το κομμάτι των data analytics και ο λόγος χρήσης τους. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να στείλω αιτήσεις σε μεταπτυχιακά πάνω σε αυτό το κομμάτι γνωρίζοντας ελάχιστο προγραμματισμό. (Τα πολύ βασικά που έμαθα μέσα από udemy courses για SQL , Python, PowerBI, Tablaeu) Έστειλα στο Business Analytics του ΟΠΑ, στο Applied Statistics ΟΠΑ και στο Αpplied Statistics ΠαΠει. Διαβάζοντας επίσης είδα ότι είναι γενικά πολύ σημαντική η γνώση μαθηματικών και στατιστικής παρά ο προγραμματισμός γι αυτό και δυσκολεύομαι λίγο στην επιλογή καθώς το Business Analytics του ΟΠΑ φαίνεται πιο στοχευμένο στην Ανάλυση Δεδομένων αλλά έχει μόνο 2 μαθήματα Στατιστικής ενώ τα υπόλοιπα 2 τμήματα έχουν πάρα πολύ στατιστική αλλά και λίγο προγραμματισμό. Αν κάποιος γνωρίζει περί του θέματος θα ήθελα μια συμβουλή για το πιο από αυτά τα μεταπτυχικά είναι καλύτερο ώστε να μπει κάποιος στον χώρο των Data. Merci!! Άλλαξες κλάδο διότι δεν σε ενδιαφερε το κομμάτι της λογιστικής που ήσουν; Η δεν έμεινες ικανοποιημένος μισθολογικά και από τις προοπτικές εξέλιξης;
velociraptoras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Στις 28/7/2022 στις 10:17 ΜΜ, Dark_panel είπε Οταν εψαχνα κι εγω για καποιο μαστερ στο Data Analytics στην Αθηνα, εδειξα και τα 3 αυτα προγραμματα σε εναν καθηγητη που γνωριζει τα του τομεα, και με προετρεψε να επιλεξω με κλειστα ματια το Business Analytics του ΟΠΑ, αφου κι εγω δεν ηθελα να μπω σε πολυ βαθεια Μαθηματικα. Εχω ακούσει οτι αν δεν είσαι από το ΟΠΑ δυσκολα σε δεχονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ισχύει?
Dark_panel Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε Εχω ακούσει οτι αν δεν είσαι από το ΟΠΑ δυσκολα σε δεχονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ισχύει? Δυστυχως, αυτη τη λεπτομερεια δεν τη γνωριζω..το ιδιο ομως ισχυει και σε μεγαλυτερο βαθμο στο ΕΜΠ, παρ ολα αυτα γνωριζω ατομο με πτυχιο ΤΕΙ που τελικα το δεχτηκαν σε μεταπτυχιακο τους. Να εχει πιο αυστηρα κριτηρια η ΑΣΟΕΕ απ το ΕΜΠ δεν το νομιζω, οπότε δεν εχει κατι να χασει οποιος ενδιαφερεται.
BohemianRhapsody Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε Εχω ακούσει οτι αν δεν είσαι από το ΟΠΑ δυσκολα σε δεχονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ισχύει? Μην κοροϊδευομαστε και μεταξύ μας τωρα...έτσι ανησυχούσα κ εγω που ήμουν από διαφορετικό πανεπιστήμιο, παπει κ εγω, αλλά τελικά δέχονται την σαρα και την μαρα μόνο και μόνο για να μην χάσουν τις χιλιάδες τους..δλδ κάτι σχολές του τύπου ιχθυοκαλλιεργεια, γεωγραφία κλπ. Οπότε εγω με το οικονομικό (που ήταν σχετικό για το δικό μ μετ) μπήκα ανετότατα.
Dark_panel Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 26 λεπτά πριν, BohemianRhapsody είπε Μην κοροϊδευομαστε και μεταξύ μας τωρα...έτσι ανησυχούσα κ εγω που ήμουν από διαφορετικό πανεπιστήμιο, παπει κ εγω, αλλά τελικά δέχονται την σαρα και την μαρα μόνο και μόνο για να μην χάσουν τις χιλιάδες τους..δλδ κάτι σχολές του τύπου ιχθυοκαλλιεργεια, γεωγραφία κλπ. Οπότε εγω με το οικονομικό (που ήταν σχετικό για το δικό μ μετ) μπήκα ανετότατα. Kαλα ναι, οταν πληρωνεις, ο μονος λογος για να σε απορριψουν ειναι να εχουν υποψηφιους με καλυτερους βαθμους και πιο σχετικα με το αντικειμενο πτυχια.
George_pzg21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, velociraptoras είπε Εχω ακούσει οτι αν δεν είσαι από το ΟΠΑ δυσκολα σε δεχονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ισχύει? κοίτα επειδή το σκέφτομαι και γω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό(απλά τείνω πιο πολύ στο applied statistics του ΟΠΑ αλλά και του ΠΑΠΕΙ δεν με χαλάει...μ αρέσουν τα μαθηματικά χεχε) υπάρχει περίπτωση να μην γίνω δεκτός λόγω πανεπιστημίου(Πάντειο-Οικονομική και Περιφερειακή ανάπτυξη)?-Δεν το νομίζω βέβαια αλλά εσείς τι λέτε? Ρωτάω γιατί παλιά 1ο έτος μου είχαν πει ότι και καλά επειδή είμαι από πάντειο δεν θα γίνω εύκολα δεκτός σε μεταπτυχιακό ειδικά στο ΟΠΑ και κάτι τέτοια και ψιλό ανησυχώ! Στις 28/7/2022 στις 6:05 ΜΜ, andrewg είπε γενικά πολύ σημαντική η γνώση μαθηματικών και στατιστικής παρά ο προγραμματισμός γι αυτό και δυσκολεύομαι λίγο Να ξέρεις φίλος μου από Οικονομικό ΑΠΘ πήγε να κάνει μεταπτυχιακό στη πληροφορική και τον έκοψαν λόγω χαμηλών βαθμών σε στατιστική και μαθηματικά... Παρότι στο μάθημα της πληροφορικής της σχολής(που είχε προγραμματισμό μέσα=python) είχε αρκετά ψηλό βαθμό! Δεν ξέρω αν θα παίξει κάποιο ρόλο αλλά από ότι έχω ακούσει αν θες να κάνεις κάτι σε applied statistics,econometrics,Informatics,Actuarial κλπ θέλει αρκετά καλό υπόβαθρο σε μαθηματικά και στατιστική-προγραμματισμό μαθαίνεις εκεί! και αργότερα δουλεύεις πάνω σε αυτό! Μαθηματικά όμως και στατιστική δεν μπορούν να σου μάθουν από την αρχή! Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από George_pzg21
DionGR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Στατιστικη στο ΟΠΑ ειναι πολυ βαρια (για applied statistics). To Business Analytics ειναι ενας πολυ καλος τροπος να μπεις στο τρυπακι για Data Science. Στο Data Science MSc του ΟΠΑ δεν μπαινεις χωρις γνωσεις προγραμματισμου, ενω στο Business Analytics μπαινεις. 1
George_pzg21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, DionGR είπε Στατιστικη στο ΟΠΑ ειναι πολυ βαρια (για applied statistics) έχει πολλά μαθηματικά έχω ακούσει! 7 λεπτά πριν, DionGR είπε Data Science MSc του ΟΠΑ δεν μπαινεις χωρις γνωσεις προγραμματισμου Ναι εξάλλου νμζ δίνει προτεραιότητα σε άτομα που έχουν τελειώσει πληροφορική ή ΗΜΜΥ 1
velociraptoras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 18 ώρες πριν, Dark_panel είπε Δυστυχως, αυτη τη λεπτομερεια δεν τη γνωριζω..το ιδιο ομως ισχυει και σε μεγαλυτερο βαθμο στο ΕΜΠ, παρ ολα αυτα γνωριζω ατομο με πτυχιο ΤΕΙ που τελικα το δεχτηκαν σε μεταπτυχιακο τους. Να εχει πιο αυστηρα κριτηρια η ΑΣΟΕΕ απ το ΕΜΠ δεν το νομιζω, οπότε δεν εχει κατι να χασει οποιος ενδιαφερεται. δεν το εχω ψάξει απο γνωστους ακουω γενικά οτι στο ΟΠΑ επιλέγουν περισσότερο δικους τους αποφοιτους. Εσυ μετά το αξιοποίησες ευκολα επαγγελματικά? 13 ώρες πριν, George_pzg21 είπε κοίτα επειδή το σκέφτομαι και γω το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό(απλά τείνω πιο πολύ στο applied statistics του ΟΠΑ αλλά και του ΠΑΠΕΙ δεν με χαλάει...μ αρέσουν τα μαθηματικά χεχε) υπάρχει περίπτωση να μην γίνω δεκτός λόγω πανεπιστημίου(Πάντειο-Οικονομική και Περιφερειακή ανάπτυξη)?-Δεν το νομίζω βέβαια αλλά εσείς τι λέτε? Ρωτάω γιατί παλιά 1ο έτος μου είχαν πει ότι και καλά επειδή είμαι από πάντειο δεν θα γίνω εύκολα δεκτός σε μεταπτυχιακό ειδικά στο ΟΠΑ και κάτι τέτοια και ψιλό ανησυχώ! Δε γνωριζω μονο ο,τι εχω ακούσει. Εμένα μου αρέσει η στατιστική αλλά δεν είμαι Αθήνα και πλέον εχω μια ηλικία και πολλές αλλες υποχρεωσεις, ισως σε 5-6 χρονια αν εχω καταφέρει να μπω επαγγελματικά στον κλάδο να κάνω κάτι σχετικό. Τωρα ειμαι σε προπτυχιακό πληροφορικής
George_pzg21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, velociraptoras είπε ακουω γενικά οτι στο ΟΠΑ επιλέγουν περισσότερο δικους τους αποφοιτους αυτό αν γίνεται είναι μεγάλη χαζομάρα...γιατί θεωρώ πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα αν έχει σχετικό backround για ένα μεταπτυχιακό να το κάνει ασχέτως προέλευσης πανεπιστημίου!
velociraptoras Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, George_pzg21 είπε αυτό αν γίνεται είναι μεγάλη χαζομάρα...γιατί θεωρώ πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα αν έχει σχετικό backround για ένα μεταπτυχιακό να το κάνει ασχέτως προέλευσης πανεπιστημίου! σιγουρα, απλά αν ειναι ισοδυναμοι δυο υποψηφιοι, συμφωνα με τα κριτηρια επιλογης, τοτε θα επιλέξουν τον δικό τους και οχι αυτόν που ειναι απο άλλο πανεπιστημιο. 1
Dark_panel Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, velociraptoras είπε δεν το εχω ψάξει απο γνωστους ακουω γενικά οτι στο ΟΠΑ επιλέγουν περισσότερο δικους τους αποφοιτους. Εσυ μετά το αξιοποίησες ευκολα επαγγελματικά? Δεν το κυνηγησα ποτέ τελικα γιατι αλλαξαν τα σχεδια μου κι εμεινα στην πολη μου τελικα..τουλαχιστον για τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα