Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο εκμισθωτής δεν υποχρεούται σε καμιά απολύτως έστω και αναγκαία επισκευή του μίσθιου.

Τι θέλει να μας πει εδώ ο ποιητής ? ότι αν βγει πρόβλημα στο σπίτι δεν το φτιάχνει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όχι μόνο αν βγει πρόβλημα, αλλά και αν οποιοδήποτε πρόβλημα προϋπήρχε.

οπότε με λίγα λόγια , αν χαλάσει παράδειγμα λέω ο θερμοσίφωνας , δεν είναι υποχρεωμένος να των φτιάξει , ούτε γενικά Καπίο αλο πρόβλημα που βγάλει το σπίτι του ( λόγο παλαιότητας ).

αναρωτιέμαι πως καλυπτόμαστε εμείς που ενοικιάζουμε χαχα

Επεξ/σία από asrer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τωρα ειναι να υπογραψεις ή βγηκε προβλημα (πχ θερμοσιφωνας οπως λες), του ειπες να το φτιαξει και σου ειπε για τον σχετικο ορο που ειχες υπογραψει?

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Τωρα ειναι να υπογραψεις ή βγηκε προβλημα (πχ θερμοσιφωνας οπως λες), του ειπες να το φτιαξει και σου ειπε για τον σχετικο ορο που ειχες υπογραψει?

Ακριβώς ! Όταν του ανάφερα τα προβλήματα που έχει το σπίτι λόγο ότι είναι αρκετά παλιό , μου λέει ότι έχουμε υπογράψει αυτά μπλαμπλά !

Δημοσ.
Μόλις τώρα, asrer είπε

Ακριβώς ! Όταν του ανάφερα τα προβλήματα που έχει το σπίτι λόγο ότι είναι αρκετά παλιό , μου λέει ότι έχουμε υπογράψει αυτά μπλαμπλά !

Ωραια, το παθημα μαθημα και αλλη φορα διαβαζουμε τους ορους ενος συμβολαιου. Ειναι πλεον δικο σου κοστος.

Ενημερωτικα και εγω το ειχα σε συμβολαιο αλλα δεν ειχα θεμα με τον ιδιοκτητη μου, και επισκευαζε τετοιες ζημιες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ωραια, το παθημα μαθημα και αλλη φορα διαβαζουμε τους ορους ενος συμβολαιου. Ειναι πλεον δικο σου κοστος.

Ενημερωτικα και εγω το ειχα σε συμβολαιο αλλα δεν ειχα θεμα με τον ιδιοκτητη μου, και επισκευαζε τετοιες ζημιες.

Κάθε προσθήκη η επισκευή που αξιοποιεί η διατηρεί το μίσθιο σε άριστη κατάσταση , έστω και αναγκαία , που τυχόν θα γίνει από τους μισθωτές ουδόλως βαρύνει τον εκμισθωτή και θα παραμένει μετά τη λήξη η τη λύση της μίσθωσης προς όφελος του μίσθιου 

Γραφω και αυτό γιατί μπερδεύομαι λίγο ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, asrer είπε

οπότε με λίγα λόγια , αν χαλάσει παράδειγμα λέω ο θερμοσίφωνας , δεν είναι υποχρεωμένος να των φτιάξει , ούτε γενικά Καπίο αλο πρόβλημα που βγάλει το σπίτι του ( λόγο παλαιότητας ).

αναρωτιέμαι πως καλυπτόμαστε εμείς που ενοικιάζουμε χαχα

Είναι πολύ απλό, το μισθωτήριο το διαβάζεις πριν υπογράψεις, και αν δεν σου αρέσει κάποιος όρος του ζητάς να αφαιρεθεί/τροποποιηθεί. Και αν δεν τα βρείτε, τότε απλά προσπερνάς.

Τώρα το μόνο που μπορεί να σου πει κάποιος είναι "ας πρόσεχες".

2 λεπτά πριν, asrer είπε

Κάθε προσθήκη η επισκευή που αξιοποιεί η διατηρεί το μίσθιο σε άριστη κατάσταση , έστω και αναγκαία , που τυχόν θα γίνει από τους μισθωτές ουδόλως βαρύνει τον εκμισθωτή και θα παραμένει μετά τη λήξη η τη λύση της μίσθωσης προς όφελος του μίσθιου 

Γραφω και αυτό γιατί μπερδεύομαι λίγο ευχαριστώ 

Πες ότι πχ χαλάει ο θερμοσίφωνας και βάζεις καινούργιο, ε όταν φύγεις δεν θα έχεις δικαίωμα να τον ξηλώσεις, θα μείνει μέσα.

Κατάλαβες τώρα?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πες ότι πχ χαλάει ο θερμοσίφωνας και βάζεις καινούργιο, ε όταν φύγεις δεν θα έχεις δικαίωμα να τον ξηλώσεις, θα μείνει μέσα.

Κατάλαβες τώρα?

Ναι απλα λεει οτι θα βαρυνει τον εκμισθωτη, οποτε μαλλον προχωραει και του βαζει ενοικιο-εξοδα θερμοσιφωνα

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Είναι πολύ απλό, το μισθωτήριο το διαβάζεις πριν υπογράψεις, και αν δεν σου αρέσει κάποιος όρος του ζητάς να αφαιρεθεί/τροποποιηθεί. Και αν δεν τα βρείτε, τότε απλά προσπερνάς.

Τώρα το μόνο που μπορεί να σου πει κάποιος είναι "ας πρόσεχες".

Κατάλαβες τώρα?

Φυσικά ευχαριστώ

2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι απλα λεει οτι θα βαρυνει τον εκμισθωτη, οποτε μαλλον προχωραει και του βαζει ενοικιο-εξοδα θερμοσιφωνα

Η απλα τα βαζω εγώ και τα αφαιρώ απο το ενοίκιο? εχω μπερδευτεί λίγο !

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Σου ξέφυγε μια λέξη, λέει "ουδόλως βαρύνει τον εκμισθωτή", το αντίθετο ακριβώς γράφει από αυτό που κατάλαβες :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Σου ξέφυγε μια λέξη, λέει "ουδόλως βαρύνει τον εκμισθωτή", το αντίθετο ακριβώς γράφει από αυτό που κατάλαβες :)

τελειά ευχαριστώ ! 

Δημοσ.

Αν αυτός είναι όρος που έβαλε ο ιδιοκτήτης στο μισθωτήριο και δεν έχεις υπογράφει, απαίτησε την διαγραφή του αλλιώς δεν προχωράς στην ενοικίαση. 

Αν το υπέγραψες ήδη και μένεις στο ακίνητο, περαστικά σου. Έχεις συμφωνήσει πως δεν αναλαμβάνει ο ιδιοκτήτης καμία απολύτως κάλυψη για διόρθωση ζημιών είτε κατά την διάρκεια που μένεις εσύ είτε προϋπάρχουσες ζημιές άλλων. Δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι νομικά, ούτε να του αφαιρέσεις από το ενοίκιο γιατί θεωρείται παραβίαση όρων και μπορεί να σε κυνηγήσει μετά. 

Υπομονή μέχρι την λήξη και περισσότερη προσοχή την επόμενη φορά. 

Δημοσ.

Δεν έχω μείνει ποτέ σε ενοίκιο, απλά θέλω να πω ότι γενικά σε οποιοδήποτε συμβόλαιο/συμφωνητικό κλπ αν έχουν τεθεί όροι οι οποίοι θέτονται και σε κάποια νομοθεσία τότε ασχέτως τι έχει υπογραφεί στο συμβόλαιο ισχύει ο νόμος φυσικά. Δεν ξέρω αν στις νομοθεσίες περί μισθωμάτων κατοικίας αναφέρεται είτε ρητά είτε πιο γενικά το θέμα περί θερμοσίφωνα ή αναγκαίων επισκευών αλλά καλό θα ήταν να το ψάξεις γιατί μπορεί να καλύπτεσαι από εκεί, ασχέτως αν έχεις υπογράψει ότι έχεις υπογράψει.
Ξανά λέω δε γνωρίζω αν αναφέρεται σε κάποια σχετική νομοθεσία, αλλά ψάχτο λίγο, ρώτα κάποιο σχετικό με το αντικείμενο δικηγόρο.

Δημοσ.

Μισο. Αν το μισθιο ειναι σπιτι αυτα ειναι παρανομα. Δεν ισχυουν δηλαδη, υπερισχυει φυσικα ο νομος. ΑΝ ειναι επαγγελματικη χρηση, ισχυουν. Και εχει και λογικη. Αν δηλαδη νοικιασεις ενα χωρο για να ανοιξεις εστιατοριο και εσυ λειωνεις το ζνχ και θελει αλλαγη καθε 2 μηνες, ε φυσικα δε θα το πληρωνει ο ιδιοκτητης. Και αν εσυ φτιαξεις 2η τουαλετα πχ, φυσικα δε θα τη ξηλωσεις οταν ξεμισθωσεις. 

Αν ειναι σπιτι ειτε ο ιδιοκτητης ειναι γκαου, και σε καμια περιπτωση δεν ισχυουν οι καταχριστηκοι οροι, ειτε τσιμπησε ενα τυποποιημενο ιδιωτικο συμφωνητικο, και ετυχε να ειναι τυποποιημενο ιδιωτικο συμφωνητικο για επαγγελματικη χρηση

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...