Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ! Εδώ και κάτι μέρες χάλασε ο θερμοσυφονας  , το είπα στων ιδιοκτήτη , έφερε μάστορα και είπε ότι του έφαγε τα λεφτά ! Και φυσικά δεν φτιάχτηκε .

Όταν του είπα ότι δεν έχω την υποχρέωση να το πληρώσω ( δηλαδή να τα βάλω εγώ ) το γύρισε και είπε ότι έφερε μάστορα το έφτιαξε , και ότι έχει μάρτυρα ( έναν φίλο του που ήταν στο σπίτι ) ναι είχανε πάει να των φτιάξουμε αυτοί ! Μην γράφω πολλά , είπε ότι η συντήρηση είναι δικό μου θέμα και ότι δεν θα τα βάλει αυτός . 

Δημοσ.

Η συνάρτηση είναι δικό του θέμα και ειδικά αν η βλάβη είναι λόγω συνήθους αιτίας. Τώρα αν διαφωνεί, αστον να λέει τα δικά του, φέρε εσύ μάστορα να το φτιάξει ζητά απόδειξη και αφαίρεσε το από το ενοίκιο. 

Δημοσ.

Επειδή έχω μπλέξει με τέτοια ιστορία άκρη δε βγαίνει. 

Κάτι τέτοιοι θέλουν μόνο να εισπρατουν την πρώτη του μηνός. 

Ψάχνε για σπίτι κι όταν βρεις δωστου την δίμηνη προειδοποίηση ότι θα φύγεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλακείες λέει. Φυσιολογικές φθορές είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη. Τώρα εάν πχ είχε βάλει πριν 2 μήνες νέο θερμοσίφωνα και λόγω Χ,Ψ,ω κακής χρήσης χάλασε υπαιτιότητα του ενοικιαστή αυρο ειναι άλλη ιστορία. Απ´οτικ ταλαβαινω στην περίπτωση σου ηταν τυπική φθορά  άρα τα πληρώνει όλα 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Priscillas είπε

Καλησπέρα ! Εδώ και κάτι μέρες χάλασε ο θερμοσυφονας  , το είπα στων ιδιοκτήτη , έφερε μάστορα και είπε ότι του έφαγε τα λεφτά ! Και φυσικά δεν φτιάχτηκε .

Όταν του είπα ότι δεν έχω την υποχρέωση να το πληρώσω ( δηλαδή να τα βάλω εγώ ) το γύρισε και είπε ότι έφερε μάστορα το έφτιαξε , και ότι έχει μάρτυρα ( έναν φίλο του που ήταν στο σπίτι ) ναι είχανε πάει να των φτιάξουμε αυτοί ! Μην γράφω πολλά , είπε ότι η συντήρηση είναι δικό μου θέμα και ότι δεν θα τα βάλει αυτός . 

Αν είναι ηλεκτρικός θερμοσίφωνας, είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη η αντικατάσταση.

Αν είναι ηλιακός θερμοσίφωνας, είναι υποχρέωση του ενοικιαστή η ετήσια συντήρηση και η κάλυψη του το καλοκαίρι κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Priscillas είπε

Εαν το ενοίκιο  ειναι ακριβο, το φτιαχνεις και το παρακρατας ενημερώνωντας  τον ιδιοκτήτη.. εαν το ενοίκιο ειναι χαμηλο, κανεις τον μαλακα και το πληρωνεις, δεν ειναι καιροι για μαγκιες......

Επεξ/σία από costas1973
Δημοσ.

Συχνα δεν φτιαχνονται οι θερμοσιφωνες,απλα αντικαθιστωνται.

Αν ειναι ηλιακος (και πιθανολογω οτι ειναι απο τα γραφομενα),αυτο σημαινει λεφτα και φασαρια.

Προσπαθησε να τα βρειτε, πες του οτι αν δεν θελει να ασχοληθει αυτος θα το κανεις εσυ αλλα θα τα παρακρατησεις ολα απο το ενοικιο και θα του δωσεις αντιγραφο της αποδειξης

8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Αν είναι ηλιακός θερμοσίφωνας, είναι υποχρέωση του ενοικιαστή η ετήσια συντήρηση και η κάλυψη του το καλοκαίρι κλπ.

Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο,που την βρισκετε τοση φαντασια

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Οτιδήποτε είναι στο σπίτι και απαιτεί συντήρηση (κλιματιστικά, ηλιακοί κλπ) είναι υποχρέωση του ενοικιαστή να την κάνει. Αυτό χωρίς καθόλου φαντασία...

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν είναι φαντασία, αν δεν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά τότε η συντήρηση επιβαρύνει τον ενοικιαστή και οι βλάβες τον ιδιοκτήτη.

Επίσης το σκέπασμα του ηλιακού όταν χρειάζεται είναι υποχρέωση του ενοικιαστή, δεν είναι συντήρηση αλλά συμπεριλαμβάνεται και αυτό στην σωστή χρήση, όπως και το σήκωμα των τεντών όταν φυσάει πολύ, κτλ.

Δημοσ.

Δεν υπαρχει κανενας νομος που να οριζει επακριβως ποιος συντηρει και τι.

Εχει επικρατησει ενα εθιμικο δικαιο που λεει οτι συνηθης χρηση επιβαρυνει ενοικιαστη,κεφαλαιουχικη αλλαγη επιβαρυνει ιδιοκτητη.

Αρκετες φορες δεν ειναι ευκολο να διαχωριστει αυτο με σαφηνεια.Πρακτικα ο ιδιοκτητης επιβαρυνεται ακομα και οταν υπαρχει κακη χρηση και θα επρεπε να επιβαρυνεται ο ενοικιαστης.

Δημοσ.

στα συμβολαιο αναφερονται οι λεπτομεριες. Συνηθως και στα ετοιματζιδικα, ο ιδιοκτητης ειναι υπευθηνος για τη συντηρηση και ο ενοικιαστης για τη (καλη? κακη?) χρηση.

Αποτι καταλαβα ο ιδιοκτητης καταλαβε οτι ειναι θεμα του μηχανηματος και οχι κακοβουλη πραξη αρα εφερε μαστορα. Απο εκει και περα αν καταλαβα παλι καλα ο μαστορας που φωναξε του εκανε #@ια και τελικα δε το εφτιαξε αρα θα πρεπει ο μαστορας να επισκευασει εκ νεου τη βλαβη ή τελος παντως να δωσει τα λεφτα πισω στον ιδιοκτητη. Ο ενοικιαστης που κολαει σε αυτο δεν εχω καταλαβει...Θα πρεπει να βρει το αδικο στο μαστορα και οχι στον ενοικιαστη.

Ισως κατι παρεξηγηθηκε, ισως καποιος να υψωσε τονους. Αν στραβωσε τωρα το κλιμα, τραβα βρες κανενα αλλο διαμερισμα γιατι στο μελλον θα χανεις το δικιο σου σε οτιδηποτε σε αυτο το διαμερισμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Priscillas είπε

Καλησπέρα ! Εδώ και κάτι μέρες χάλασε ο θερμοσυφονας , το είπα στων ιδιοκτήτη , έφερε μάστορα και είπε ότι του έφαγε τα λεφτά ! Και φυσικά δεν φτιάχτηκε .

Αν τρυπησε και βγαζει νερα, θελει αλλαγη.

Αν δεν τρυπησε, συνηθως ειναι θερμοστατης (ευκολη αλλαγη) ή αντισταση (πιο δυσκολη, ανοιγεις το καπακι αφου αδειασεις τα νερα).

Υδραυλικο και τα κρατας απο το ενοικιο (αφου τον ενημερωσεις τον ιδιοκτητη). Πες στον υδραυλικο να σου δωσει μια απλη αποδειξη.

https://www.youtube.com/watch?v=2QvuFmpAlI0

Επεξ/σία από gpapadakis
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/8/2022 στις 2:02 ΠΜ, Priscillas είπε

Έχεις γράψει στο συμβόλαιο ότι θα τα συντηρείς εσύ?? Και πόσα χρόνια μένεις εκεί?

Δημοσ.

κακιά χρήση -> πληρώνει ο ενοικιαστής

φυσιολογική φθορά -> πληρώνει ο ιδιοκτήτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...