lector Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Κατι τετοιο χρειαζεσαι: https://www.skroutz.gr/s/8356146/Easycap-085-CD-Video-Recorder-για-Laptop-PC-και-σύνδεση-USB-A.html Το συγκεκριμενο (επειδη βλεπω το cd) λογικα θα περιεχει τη σχετικη εφαρμογη προβολης και καταγραφης. Εγω ενα αντιστοιχο χρησιμοποιω για μετατροπη απο καμερα video 8 και απο vhs και λειτουργει μια χαρα. Προσοχη ομως: Ενδεχεται να μη λειτουργει σε win 10. Αυτα δεν εχω δει να εχουν εξελιχθει ιδιαιτερα απο τοτε που βγηκαν. Το δικο μου πχ. παιζει μια χαρα σε win 7 και win xp αλλα σε 10 παρ'ολο που δειχνει να λειτουργει δεν βγαζει καθολου εικονα.
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Στις 9/8/2022 στις 8:57 ΜΜ, korakios είπε για να χρησιμοποιήσεις εφαρμογή πρέπει πρώτα να πάρεις με κάποιον τρόπο σήμα απο την κάμερα Έτσι 👇🏼 Στις 9/8/2022 στις 8:57 ΜΜ, korakios είπε μέσω usb και rca , πχ Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Το καλύτερο που κατάφερα σε Windows 7 PC με VLC και OBS ήταν αυτό και μια-δυο φορές και λίγο ήχο. Δοκίμασα και αποκωδικοποιητή, αλλά δεν!
korakios Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Το καλύτερο που κατάφερα σε Windows 7 PC με VLC και OBS ήταν αυτό και μια-δυο φορές και λίγο ήχο. Δοκίμασα και αποκωδικοποιητή, αλλά δεν! με obs δεν είχα ποτέ δοκιμάσει , με vlc παίξε με τη μορφή βίντεο PAL
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 46 λεπτά πριν, korakios είπε με vlc παίξε με τη μορφή βίντεο PAL Ποιο απ' όλα;
korakios Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ποιο απ' όλα; pal b/g , δε νομίζω να είναι στις επιλογές για προχωρημένους αλλά κάτω απο την επιλογή της συσκευής δες επίσης μήπως έχει 2 συσκευές σαν είσοδο , ουσιαστικά οι εφαρμογές που δίνουν έχουν προεπιλεγμένες τις σωστές παραμέτρους και γλυτώνεις τη φασαρία
Τέρης Α. Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, korakios είπε οι εφαρμογές που δίνουν έχουν προεπιλεγμένες τις σωστές παραμέτρους και γλυτώνεις τη φασαρία Από την προεπιλεγμένη εφαρμογή άκουσα ήχο. Παλιότερα είχα δει και εικόνα. Δουλειά πάντως δεν μπορεί να γίνει με το πρόγραμμα που δίνει η εταιρία γιατί κολλάει. Παίζει και να τα έχει παίξει και η συσκευή, αν και δεν την έχω χρησιμοποιήσει...
korakios Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Από την προεπιλεγμένη εφαρμογή άκουσα ήχο. Παλιότερα είχα δει και εικόνα. Δουλειά πάντως δεν μπορεί να γίνει με το πρόγραμμα που δίνει η εταιρία γιατί κολλάει. Παίζει και να τα έχει παίξει και η συσκευή, αν και δεν την έχω χρησιμοποιήσει... τι εννοείς δεν την έχεις χρησιμοποιήσει? αν το screeenshot που ανέβασες δεν ήταν με συνδεδεμένη την κάμερα και να παίζει κανονικά , τότε δουλεύει
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Στις 9/8/2022 στις 10:39 ΜΜ, lector είπε Κατι τετοιο χρειαζεσαι: https://www.skroutz.gr/s/8356146/Easycap-085-CD-Video-Recorder-για-Laptop-PC-και-σύνδεση-USB-A.html Το συγκεκριμενο (επειδη βλεπω το cd) λογικα θα περιεχει τη σχετικη εφαρμογη προβολης και καταγραφης. Εγω ενα αντιστοιχο χρησιμοποιω για μετατροπη απο καμερα video 8 και απο vhs και λειτουργει μια χαρα. Προσοχη ομως: Ενδεχεται να μη λειτουργει σε win 10. Αυτα δεν εχω δει να εχουν εξελιχθει ιδιαιτερα απο τοτε που βγηκαν. Το δικο μου πχ. παιζει μια χαρα σε win 7 και win xp αλλα σε 10 παρ'ολο που δειχνει να λειτουργει δεν βγαζει καθολου εικονα. Ένα τέτοιο ήθελα να αγοράσω και εγώ για μετατροπή από κασσέτα vhs σε ψηφιακό. Αλλά επειδή έχω win10 και δεν ξέρω αν έχει νόημα δεν το πήραν. Χρειάζομαι κάποιον καλόν grubber γιατί έχω πολλές κασσέτες.
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, korakios είπε τι εννοείς δεν την έχεις χρησιμοποιήσει? Την αγόρασα το '11, δοκίμασα να δω ότι πιάνει κανάλια, δεν ξαναπήγαμε διακοπές οπότε στο ντουλάπι μέχρι χθες.
Pokemon640 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Στις 9/8/2022 στις 9:50 ΜΜ, Koromaru είπε δεν είναι ψηφιακή, έχει μόνο τις θύρες που ανέφερα. Video capture ήταν και εκείνο που είχαμε δοκιμάσει παλιότερα, ίσως το πρόγραμμα που έλεγε στις οδηγίες του ήταν για τα μπάζα, δεν θυμάμαι. Δυστυχώς η ezcap που λένε αρκετοί από εδώ είναι ότι αισχρό υπάρχει, αρκετοί μου ήρθαν σε μένα για να λάβουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στο εργαστήριο έχω εξειδικευμένο grabber (pcie φυσικά, συν επαγγελματικό scaler σε rack) από Ιαπωνία. Είναι καθαρά ότι πληρώνεις, την ανάλογη ποιότητα παίρνεις. Στα φωτογραφεία της περιοχής σου (αν είσαι εκτός Αθήνας) ίσως βρεις καπιον με pinnacle (έστω). Είσαι τυχερός που λειτουργεί ακόμη η κάμερα αλλά θα πρότεινα να σκεφτείς τι θα κάνεις, εμένα το vhs deck μου μετά από τόσα χρόνια και καμιά 1000στη κασέτες έβγαλε τίτλους τέλους. 1
Arkin Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Έχει χρόνια είχα μετατρέψει όλες τις κασέτες ψηφιακά είχε φέρει το lidl. Windows 7 νομίζω είχα τότε σε 10αρια ποτέ δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Γενικά άρτιο αποτέλεσμα είχα κασέτα για vhs που επερνε μικρές κασέτες κάμερας Panasonic και από εκεί έκανα το capture. 1
korakios Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 11 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Την αγόρασα το '11, δοκίμασα να δω ότι πιάνει κανάλια, δεν ξαναπήγαμε διακοπές οπότε στο ντουλάπι μέχρι χθες. εννοείται δεν πιάνει κανάλια
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, Pokemon640 είπε Δυστυχώς η ezcap που λένε αρκετοί από εδώ είναι ότι αισχρό υπάρχει, αρκετοί μου ήρθαν σε μένα για να λάβουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Στο εργαστήριο έχω εξειδικευμένο grabber (pcie φυσικά, συν επαγγελματικό scaler σε rack) από Ιαπωνία. Είναι καθαρά ότι πληρώνεις, την ανάλογη ποιότητα παίρνεις. Στα φωτογραφεία της περιοχής σου (αν είσαι εκτός Αθήνας) ίσως βρεις καπιον με pinnacle (έστω). Είσαι τυχερός που λειτουργεί ακόμη η κάμερα αλλά θα πρότεινα να σκεφτείς τι θα κάνεις, εμένα το vhs deck μου μετά από τόσα χρόνια και καμιά 1000στη κασέτες έβγαλε τίτλους τέλους. Δυστυχώς τα βίντεο των περισσότερων είναι για πέταμα η θέλουν συντηρηση, δεν παίζουν κασέτες. Από τα 3 βίντεο που έχω είχα το τελευταίο το οποίο μέχρι να το βγαλω από την πρίζα πριν μπόλικα χρόνια, τις κασσέτες τις έπαιζε μια χαρά στην παλιά αναλογική τηλεόραση. Τώρα έκανα μια δοκιμή με έναν αναπτορα scart to rca που πήρα διότι η καινούργια led δεν έχει scart από πίσω, το μόνο που κατάφερα είναι μαύρη οθόνη ή δύσκολη εικόνα με πολλά παράσιτα και μόνο ήχος σε 2-3 κασσέτες που δοκίμασα. Καθάρισα την κεφαλή αλλά δεν διορθώθηκε, τώρα έχω ακούσει απόψεις από το να στείλω το video για συντήρηση και έλεγχο σε ορισμένες εταιρείες που υπάρχουν και αναλαμβάνουν, να αγοράσω νέο adaptor γιατί έχει πρόβλημα η να πάρω μια μεταχειρισμένη αναλογικη τηλεόραση που θα προσαρμοστεί καλύτερα με το σήμα του βίντεο, δεν ξέρω τι να κάνω.
Pokemon640 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δυστυχώς τα βίντεο των περισσότερων είναι για πέταμα η θέλουν συντηρηση, δεν παίζουν κασέτες. Από τα 3 βίντεο που έχω είχα το τελευταίο το οποίο μέχρι να το βγαλω από την πρίζα πριν μπόλικα χρόνια, τις κασσέτες τις έπαιζε μια χαρά στην παλιά αναλογική τηλεόραση. Τώρα έκανα μια δοκιμή με έναν αναπτορα scart to rca που πήρα διότι η καινούργια led δεν έχει scart από πίσω, το μόνο που κατάφερα είναι μαύρη οθόνη ή δύσκολη εικόνα με πολλά παράσιτα και μόνο ήχος σε 2-3 κασσέτες που δοκίμασα. Καθάρισα την κεφαλή αλλά δεν διορθώθηκε, τώρα έχω ακούσει απόψεις από το να στείλω το video για συντήρηση και έλεγχο σε ορισμένες εταιρείες που υπάρχουν και αναλαμβάνουν, να αγοράσω νέο adaptor γιατί έχει πρόβλημα η να πάρω μια μεταχειρισμένη αναλογικη τηλεόραση που θα προσαρμοστεί καλύτερα με το σήμα του βίντεο, δεν ξέρω τι να κάνω. πιθανά το βίντεο κάτι να έχει, μια used τηλεόραση έστω 14άρα το πολύ 20€ να έχει η και να τη χαρίζουν (μπορεί να βρεις). Από εκεί και ύστερα πρέπει να κάνεις backup τις κασέτες σου πριν χαλάσει ξανά το μηχάνημα. ΥΓ. Έχε υπόψη ότι το scart είναι αμφίδρομο, μπορεί να πήρες λάθος καλώδιο η να συνέδεσες άλλο βύσμα, πάρε καλώδιο scart to rca με εξόδους video_in, και video_out, και δοκίμαζε μια μια να δεις που θα δείξει σήμα, είναι συνηθισμένο μπέρδεμα. Προφανώς αναφερόμαστε στη κίτρινη (composite) υποδοχή, ποτέ στην υποδοχή της κεραίας (τα έχω δει και αυτά!). Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από Pokemon640
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Pokemon640 είπε πιθανά το βίντεο κάτι να έχει, μια used τηλεόραση έστω 14άρα το πολύ 20€ να έχει η και να τη χαρίζουν (μπορεί να βρεις). Από εκεί και ύστερα πρέπει να κάνεις backup τις κασέτες σου πριν χαλάσει ξανά το μηχάνημα. ΥΓ. Έχε υπόψη ότι το scart είναι αμφίδρομο, μπορεί να πήρες λάθος καλώδιο η να συνέδεσες άλλο βύσμα, πάρε καλώδιο scart to rca με εξόδους video_in, και video_out, και δοκίμαζε μια μια να δεις που θα δείξει σήμα, είναι συνηθισμένο μπέρδεμα. Προφανώς αναφερόμαστε στη κίτρινη (composite) υποδοχή, ποτέ στην υποδοχή της κεραίας (τα έχω δει και αυτά!). Αυτό ακριβώς το scart έχω αγοράσει με κουμπί εναλλαγής μεταξυ in out, το προηγούμενο scart to rca δεν δούλευε γιατί έκανα αυτό το λάθος που είπες. Το βιντεο δεν παθαίνει κάτι είναι εκτός χρήσης, απλά πρέπει να τεστάρω να δω που είναι το πρόβλημα ώστε να έχω βέλτιστο αποτέλεσμα. Έχω βρει κάτι συσκευές από amazon και eBay που κάνουν vhs to dvd, αλλά από διάφορους δεν έχω ακούσει θετικά σχολεία για το αποτέλεσμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα