Hamurabi Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Καλημερα φίλοι. Ανοιγω τη τηλεοραση του υπνοδωματίου. Δουλεύει λιγη ωρα κ ξαφνικα κλεινει μονη της. Παω να τη ξανανοιξω, τιποτα. Ξαφνικα πεφτει η ασφαλεια του υπνοδωματιου, στον ηλεκτρολογικο πινακα. Παω να τη σηκωσω, πεφτει αμέσως και πεταγονται σπιθες απτη πριζα που ειναι η τηλεόραση. (παρεπιπτοντως στηπριζα είχα ενα 'ταφ' και πανω σαυτο ηταν η τηλεόραση. Αλλες συσκευες δεν ειχε πανω του αυτη τη στιγμη). Βγαζω το ταφ κ τη τηλεόραση απτη πριζα, σηκωνω παλι την ασφάλεια, σηκώθηκε κανονικά. Προφανως καηκε η τηλεοραση. Ετσι οπως τσ περιγράφω τι πιστευετε φταίει; κατι στη πριζα; ή η τηλεοραση το προκάλεσε ολο αυτο; Ευχαριστώ
takoulou Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, Hamurabi είπε Καλημερα φίλοι. Ανοιγω τη τηλεοραση του υπνοδωματίου. Δουλεύει λιγη ωρα κ ξαφνικα κλεινει μονη της. Παω να τη ξανανοιξω, τιποτα. Ξαφνικα πεφτει η ασφαλεια του υπνοδωματιου, στον ηλεκτρολογικο πινακα. Παω να τη σηκωσω, πεφτει αμέσως και πεταγονται σπιθες απτη πριζα που ειναι η τηλεόραση. (παρεπιπτοντως στηπριζα είχα ενα 'ταφ' και πανω σαυτο ηταν η τηλεόραση. Αλλες συσκευες δεν ειχε πανω του αυτη τη στιγμη). Βγαζω το ταφ κ τη τηλεόραση απτη πριζα, σηκωνω παλι την ασφάλεια, σηκώθηκε κανονικά. Προφανως καηκε η τηλεοραση. Ετσι οπως τσ περιγράφω τι πιστευετε φταίει; κατι στη πριζα; ή η τηλεοραση το προκάλεσε ολο αυτο; Ευχαριστώ Έχεις δοκιμάσει να βάλεις την τηλεόραση σε άλλη πριζα; Δουλευει; Άνοιξες αυτή την πριζα μέσα να δεις αν είναι σωστή;
Joshua21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Το "προφανώς κάηκε η τηλεόραση" από που προκύπτει? Εμένα έτσι όπως τα περιγράφεις μου φάνηκε σαν πρόβλημα στο ταφ, ή ίσως και στη πρίζα. 1
Hamurabi Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Προκύπτει απτο οτι εβαλα τη τηλεοραση σε αλλη πριζα κ δεν αναβει. Νεκρη Τη πρίζα οχι δεν την ανοιξα, δεν εχω σχετικές γνωσεις. Υποψην Σε συτη τη πριζα ήταν 7 χρονια η τηλεόραση κ δουλευε. Δεν ειναι καονουργια η πριζα
takoulou Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Hamurabi είπε Προκύπτει απτο οτι εβαλα τη τηλεοραση σε αλλη πριζα κ δεν αναβει. Νεκρη Τη πρίζα οχι δεν την ανοιξα, δεν εχω σχετικές γνωσεις. Υποψην Σε συτη τη πριζα ήταν 7 χρονια η τηλεόραση κ δουλευε. Δεν ειναι καονουργια η πριζα Πολυ πιθανον... Πήγαινε την τηλεόραση από εβδομάδα σε τεχνικό.. Για βάλε σε αυτή την πριζα κάτι άλλο.. Δουλευει;; Φορτιστή τηλέφωνου, σεσουάρ κτλπ.
Hamurabi Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) F&U η τηλεοραση. Να βρω αν εχει αντιππσωπεια να τη παω εκει; Δοκίμασα στη πρίζα ενα πορτατιφ και αναψε κανονικά. Δουλεύει. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από Hamurabi
takoulou Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Hamurabi είπε F&U η τηλεοραση. Να βρω αν εχει αντιππσωπεια να τη παω εκει; Δοκίμασα στη πρίζα να βαλω ενα σεσουάρ μαλλιων κ πριν καν μπει καλα στη πρίζα, ισα που ακούμπησε πετάχτηκε μια μικρη σπιθα.δεν το εβαλα γιστι φοβαμαι μην το καψει. Ειναι και κονουργιο. Ε τότε φώναξε ηλεκτρολόγο.. Μην χρησιμοποιείς αυτή την πριζα.. Πήγαινε άλλου.. Πήγαινε την σε τεχνικό.. Μπορεί να μην υπάρχει αντιπροσωπεία εκεί.. Οι τεχνικοί ξέρουν και θα βρουν την βλάβη..
Joshua21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Hamurabi είπε Προκύπτει απτο οτι εβαλα τη τηλεοραση σε αλλη πριζα κ δεν αναβει. Νεκρη Τη πρίζα οχι δεν την ανοιξα, δεν εχω σχετικές γνωσεις. Υποψην Σε συτη τη πριζα ήταν 7 χρονια η τηλεόραση κ δουλευε. Δεν ειναι καονουργια η πριζα Οι σπίθες από τη πρίζα/ταφ δείχνουν ότι το πρόβλημα ήταν ακριβώς εκεί, άσχετα αν η τηλεόραση δούλευε έτσι για 1 λεπτό ή 10 χρόνια. Φώναξε κάποιον που έχει σχετικές γνώσεις (ηλεκτρολόγο) να δει τη πρίζα.
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Οι σπίθες από τη πρίζα/ταφ δείχνουν ότι το πρόβλημα ήταν ακριβώς εκεί, Εμάς η τηλεόραση (του '76) κάθε φορά που την άνοιγε ο παππούς (από το 2004 θυμάμαι στο δικό του σπίτι) κάνει ένα τσαφ στην πρίζα. Το '10 κάηκε (με φωτιά στο μετασχηματιστή) η δική μας τηλεόραση οπότε φέραμε στο σπίτι μας εκείνη του παππού κι ακόμα και σήμερα κάθε φορά που την ανάβουμε πετάγεται μια σπίθα.
Joshua21 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 34 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Εμάς η τηλεόραση (του '76) κάθε φορά που την άνοιγε ο παππούς (από το 2004 θυμάμαι στο δικό του σπίτι) κάνει ένα τσαφ στην πρίζα. Το '10 κάηκε (με φωτιά στο μετασχηματιστή) η δική μας τηλεόραση οπότε φέραμε στο σπίτι μας εκείνη του παππού κι ακόμα και σήμερα κάθε φορά που την ανάβουμε πετάγεται μια σπίθα. Εσείς κυριολεκτικά παίζετε με τη φωτιά
Petros Electron Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Αν εισαι τυχερος μπορει η TV να εχει καψει μονο την εσωτερική ασφαλεια του τροφοδοτικού και να μην εχει πάθει μεγ/ρη ζημιά. Εγω πιστευω οπως και σωστα έγραψαν ποιο πάνω οτι ο σταυρός στην εκανε, ειχε χαλαρα pin ή ισως και η ιδια η πριζα. Παρε εναν κάλο φακο και φώτισε την πριζα και αν μπορείς να δεις τα λαμακια της μεσα αν ειναι μαυρισμένα ή ακομα και αν εχει η πριζα "αρπάξει" φαίνεται απο το πλαστικό της αν εχει μαυρίσει λιγο η πολυ πχ οπως στην φωτο, σε εσενα μπορει να ειναι λιγοτερο. Καλο ειναι να αλλάξεις την πριζα, και να γίνει έλεγχος αν ειναι οκ τα καλώδια απο πισω. Εφοσον δεν γνωρίζεις και καλο ειναι να μην παίζεις με το ρεύμα φώναξε εναν ηλ/γο και την TV δωστην σε εναν ηλεκτρονικό να δει τι εχει παθει. 2
Τέρης Α. Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 52 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εσείς κυριολεκτικά παίζετε με τη φωτιά Το ' 08 που τη φτιάξαμε γιατί δεν είχε εικόνα ο τεχνικός που την έφτιαξε δεν ανέφερε κάτι. Την πήγαμε πάλι πέρυσι προληπτικά να της κάνει ένα εσωτερικό καθάρισμα και έλεγχο καλής λειτουργίας. Spoiler Δεν το σώνω, ε;...
conqueror06 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Θέλει προσοχή το θέμα με τον σπινθήρα, εμένα ένας απλός σπινθήρας σε μια πρίζα στην οποία είχα συνδεδεμένο το PC και που έριχνε την ασφάλεια ανά τυχαία διαστήματα, επέμεινε επί 1 εβδομάδα μέχρι που τελικά πήρε φωτιά η πρίζα καθώς είχε πολύ σοβαρή εσωτερική βλάβη ο πίνακας και φυσικά μου διέλυσε και το PC η υπερφόρτωση (ενδεικτικά να αναφέρω ότι εξερράγη και το τροφοδοτικό κατά τη διαδικασία αυτή)..... Και ήμουν τυχερός που δεν λαμπάδιασε όλο το δίκτυο (μου είπε ο ηλεκτρολογος που επισκεύασε τη βλάβη ότι ήταν αρκετά πιθανό) γιατί τότε θα μιλούσαμε για πυρκαγιά στο σπίτι. Φανταστείτε ότι όταν πήρε φωτιά δεν έπεσε καν η ασφάλεια. Καλύτερα να το ελέγξεις μήπως έγινε ανάποδα, και σοβαρό πρόβλημα του πίνακα σου έκαψε την τηλεόραση γιατί αν ισχύει αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο για το σπίτι συνολικά. Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2022 από conqueror06
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα